İşkur işsizlik ödeneği hakkında

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Merhaba arkadaşlar forumda benzer durum yaşayanlar umarım vardır.
27 Kasım 2015 tarihinde 3 yıldır çalıştığım iş yerinden tüm yasal haklarımı alarak çıkartıldım. 30 kasımda işsizliğe başvurdum 10 gün içinde olumsuz yanıt geldi bugün de nihai red kararı bildirildi.
Ssklı olmadığımız iş yerinde özel sandığımız vardı bu nedenle başvuruyu Beyoğlu iş kur takip ediyormuş.bulunduğum ilde danışmanlar neden reddolduğuna dair hiç bilgi vermediler beni Beyoğlu na yönlendirdiler oraya da tel ile ulaşmak mümkün değil.
İşsizlik maaşını hakettiğimë %100 eminim. Çünkü bu dönemde Akbank 100lerce kişiyi işten çıkardı. işten çıkartılan diğer 5 arkadaşım başvurudan sonra maaşlarını almaya başladı.
konu ile ilgili önceki gün bimerden şikayet oluşturdum.
hakkımı nasıl alırım ne yapmam lazım reddolan başvuru yeniden başlatılabilir mi? şu an 1 aylık süre dolduğundan sorun yaşar mıyım?
tecrübesi ve bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum

Merhaba arkadaşlar forumda benzer durum yaşayanlar umarım vardır.
27 Kasım 2015 tarihinde 3 yıldır çalıştığım iş yerinden tüm yasal haklarımı alarak çıkartıldım. 30 kasımda işsizliğe başvurdum 10 gün içinde olumsuz yanıt geldi bugün de nihai red kararı bildirildi.
Ssklı olmadığımız iş yerinde özel sandığımız vardı bu nedenle başvuruyu Beyoğlu iş kur takip ediyormuş.bulunduğum ilde danışmanlar neden reddolduğuna dair hiç bilgi vermediler beni Beyoğlu na yönlendirdiler oraya da tel ile ulaşmak mümkün değil.
İşsizlik maaşını hakettiğimë %100 eminim. Çünkü bu dönemde Akbank 100lerce kişiyi işten çıkardı. işten çıkartılan diğer 5 arkadaşım başvurudan sonra maaşlarını almaya başladı.
konu ile ilgili önceki gün bimerden şikayet oluşturdum.
hakkımı nasıl alırım ne yapmam lazım reddolan başvuru yeniden başlatılabilir mi? şu an 1 aylık süre dolduğundan sorun yaşar mıyım?
tecrübesi ve bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum
Şartların uygunsa eğer alman lazım. Çıkan 5 arkadaşın aldığına göre senin almaman için devletin sana gıcığının olması lazım. Son derece saçma. Nasıl bir gerekçe göstermezler ki? Kaç yıldır çalışıyordun orada?
Tazminatını falan aldın demi?

Şartların uygunsa eğer alman lazım. Çıkan 5 arkadaşın aldığına göre senin almaman için devletin sana gıcığının olması lazım. Son derece saçma. Nasıl bir gerekçe göstermezler ki? Kaç yıldır çalışıyordun orada?
Tazminatını falan aldın demi?
elbette aldım. Tüm arkadaşlar iş kanunu 17 ve 18 maddeye istinaden çıkartıldık. Toplam 11 yıldır çalışıyorum akbank da 3 yıldır. prim ödemelerimde taş çatlasın 5 günlük boşluğum var iş değişikliği dönemlerinde. Ama bilgi alamıyorum

elbette aldım. Tüm arkadaşlar iş kanunu 17 ve 18 maddeye istinaden çıkartıldık. Toplam 11 yıldır çalışıyorum akbank da 3 yıldır. prim ödemelerimde taş çatlasın 5 günlük boşluğum var iş değişikliği dönemlerinde. Ama bilgi alamıyorum

Son çalıştığınız yerde kesintisiz 120 gününüz var mı peki...

İlginçmiş sigorta günün falan da sorun yok. Bir şey soracağım muhtemelen tavandan hesaplamışalardır senin tazmanatını. Tavan kaç olarak alındı?

Valla haklısınız bütün şartlarınız tutuyor, hemen itiraz dilekçesiyle başvuru yapın. Kendi hataları olduğu için 30 günlük süreyi gözetmeksizin sorununuzu inşallah çözerler.
standart bir form mu vardır bunun için işkur'a mı müracaat etmeliyim bunun için. yoksa kendim bir dilekçe yazıp elden mi teslim etmeliyim. bilginiz var mı?
allah sizi inandırsın o kadar liyakat yoksunu personel var ki... 22 - 23 yaşında çocukları oturtmuşlar meslek danışmanı diye. değil yönlendirme yapıp bilgi vermek başvuru sonucuna dair bir şey söyleuemiyorlar.

standart bir form mu vardır bunun için işkur'a mı müracaat etmeliyim bunun için. yoksa kendim bir dilekçe yazıp elden mi teslim etmeliyim. bilginiz var mı?
allah sizi inandırsın o kadar liyakat yoksunu personel var ki... 22 - 23 yaşında çocukları oturtmuşlar meslek danışmanı diye. değil yönlendirme yapıp bilgi vermek başvuru sonucuna dair bir şey söyleuemiyorlar.

Sanırım e devletten de yapabilirsin ama kurumun kendi bünyesinde veya sitesinde illa ki şikayet hattı falan vardır. Hakkınızı yedirmeyin her türlü merciye şikayetinizi yapın bence.

120 gün eksiksiz sigorta primi ve 600 gün eksiksiz işssizlik sigortası primi tam mı

Şehir olarak nerdesiniz?

açıklama yok ki reddoldu yazıyor sadece. şimdi Konyaya dönüyorum. yetişirsem İşkur a gideceğim
Ankara Grup BaşkanlığıTelefon: (312) 212 30 05 Faks: (312) 212 38 32 Adres: İsmet İnönü Bulvarı No: 42 Emek-ANKARA e-posta: itkankara@csgb.gov.tr bu adres ve telefonlardan bilgi almaya çalışın, mail adresine şikayet dilekçesi yazın isterseniz. Bu iş teftiş kurulu, konya 'da buraya bağlıymış.

Back
X