ıslak keki tam ıslatamıyorum:(

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
kızlar bildiğim güzel bir ıslak kek tarifim var hani karışımdan bir bardak ayıryosun kekin üstüne döküyosun..neyse kekimde güzelce pişiyor kabaryor ama ıslanmıyor üst kısımları az bi ıslanıyor bukadar ..normal kek gibi oluyor aynı.altlara kadar ulaşmıyor ıslaklık .bunu nasıl becericem kalıptan çıkarmadanmı dökmekmek gerek ?lütfen bir fikir verin :uhm:

Son düzenleme:
o bi bardak ayırdığın karışıma 1 bardak normal süt ekleyip oacakta ısıtıp dökmeyi dene
ben öyle yapıyorum yoksa 1 bardak yeterli değil o tarif öyle geçiyo ama 1 bardak sıvı nasıl ıslatsın keki
tarif hatalı:)

o bi bardak ayırdığın karışıma 1 bardak normal süt ekleyip oacakta ısıtıp dökmeyi dene
ben öyle yapıyorum yoksa 1 bardak yeterli değil o tarif öyle geçiyo ama 1 bardak sıvı nasıl ıslatsın keki
tarif hatalı:)

bencede yeterli değil ya normal süt ekleyince tadı değişiyormu kako tadı biraz kalkmazmı ama birde neden ısıtılıyor

hayır tadını bozmuyor ısıtmazsan eğer karışımdaki yağlar donmuş olduğu için topak topak olur
keke döktüğünde de eşit dağılmamış olur

hayır tadını bozmuyor ısıtmazsan eğer karışımdaki yağlar donmuş olduğu için topak topak olur
keke döktüğünde de eşit dağılmamış olur

hımm olabilir..evet eşit dağılmamasıydı sorun bakalım bide öle denicem çok saol amonra..buarada nickin hep hoşuma gitmiştir kız çok güzel a.s.

hımm olabilir..evet eşit dağılmamasıydı sorun bakalım bide öle denicem çok saol amonra..buarada nickin hep hoşuma gitmiştir kız çok güzel a.s.

:1hug: teşekkür ederim. ben de senin hep az biraz kafadan çatlak olduğunu düşünmüşümdür
yeri gelmişken söyleyeyimkaydirigubbakcemile3

:1hug: teşekkür ederim. ben de senin hep az biraz kafadan çatlak olduğunu düşünmüşümdür
yeri gelmişken söyleyeyimkaydirigubbakcemile3

farkındayım çünkü düşüncelerimiz çok farklı sanırım çatlak olduğumu düşünüon he:mymeka::mymeka:nese kızmıom sana sürekli eksi rep de versen senağlama

malzemesini birazcık fazla yap daha çok ayrabilirsin..
bide üzerini çatal yada ince uçlu bişey ile bol bol del içlerine girsin.

kızlar dediğiniz gibi bıçakla falan deliyorum bazı yerlerini ama daha sık delmek gerekiyor sanırım
birde kek kalıbından çıkarmadanmı dökeyim karışımı

Alimünyum kalıpta pişirirsen hem çok güzel kabarır keki çıkarmadan bıçakla kafes şeklinde kes ama fazla kesmeye çalış diplerine inmeye çalış biraz .
Sütlü kakao miktarını da biraz artırırsan daha çok ıslanır kekin ..

Alimünyum kalıpta pişirirsen hem çok güzel kabarır keki çıkarmadan bıçakla kafes şeklinde kes ama fazla kesmeye çalış diplerine inmeye çalış biraz .
Sütlü kakao miktarını da biraz artırırsan daha çok ıslanır kekin ..

canım yani kalıptan çıkarmadan mı delikler açayım..kalıbım güzel canım yapıştırmıyor..kafes şeklinde derken pek anyalamadım canım

bende çok yaparım bu kekten.
O bir bardak sıvı yetmiyordu aynı senin gibi ve kendi kendime bir çözüm ürettim.
Tarifteki miktardan hiç ayırmadan karışımı hazırlayıp fırınlıyorum.
Pişince kekimi çıkarıyorum üzerinde delikler açıyorum çatal ile yada kare kare kesiyorum.
O arada süt şeker kakao ile göz kararı sosu ne kadar istersem o şekilde yeni bir sos hazırlıyorum.çok pişirmeden şeker eriyene kadar kaynatıp.
Bunu da bol bol kekimin üzerine döküyorum.
Süper oluyor.
Ama gurba prensesin kakaolu süt öneriside mantıklı geldi.
Birde öyle deneyeyim...

bende çok yaparım bu kekten.
O bir bardak sıvı yetmiyordu aynı senin gibi ve kendi kendime bir çözüm ürettim.
Tarifteki miktardan hiç ayırmadan karışımı hazırlayıp fırınlıyorum.
Pişince kekimi çıkarıyorum üzerinde delikler açıyorum çatal ile yada kare kare kesiyorum.
O arada süt şeker kakao ile göz kararı sosu ne kadar istersem o şekilde yeni bir sos hazırlıyorum.çok pişirmeden şeker eriyene kadar kaynatıp.
Bunu da bol bol kekimin üzerine döküyorum.
Süper oluyor.
Ama gurba prensesin kakaolu süt öneriside mantıklı geldi.
Birde öyle deneyeyim...

senin yönteminde mantıklı canım demekki 1bardak yetmiormuş sorun buymuş amonranın dediği gibi süt ekleyecem vu gurbağa prensesin dediği gibide kakao da eklemek lazım..teşekkürler kızlar..birde kalıptan çıkarmadanmı ıslıyorsunuz bunuda yazıverin lütfen

senin yönteminde mantıklı canım demekki 1bardak yetmiormuş sorun buymuş amonranın dediği gibi süt ekleyecem vu gurbağa prensesin dediği gibide kakao da eklemek lazım..teşekkürler kızlar..birde kalıptan çıkarmadanmı ıslıyorsunuz bunuda yazıverin lütfen

kalıp derken ben teflonda yapmıyorum borcam da yapıyorum çıkarmama gerek kalmıyo
eğer teflondaysa çıkar canım ziyan olur kalıbın ayrıca kalıptan çıkarırsan da iyice çekmez sos borcam tepsi ya da herhangibi tepsi de yap

kalıp derken ben teflonda yapmıyorum borcam da yapıyorum çıkarmama gerek kalmıyo
eğer teflondaysa çıkar canım ziyan olur kalıbın ayrıca kalıptan çıkarırsan da iyice çekmez sos borcam tepsi ya da herhangibi tepsi de yap

hımm borcamda çok mantıklıymış:)
ama ben kek kalıbında yapıyorum canım ..teflon derkenfisfisfis
yani kalıptan çıkatıp tepside mi yapayım
ozamanda sos ortaya akiy yaa.hani bilion kalıpların ortası delik oliy

Back
X