ıslak keki tam ıslatamıyorum:(

ıslak kek yapmayı bilen yok anlaşılan ..:))
ben de size kendi keşfimi anlatayım ozaman ...
ıslak kekteki karışımdan bir bardak ayırın kenara ..
ıslak kekin hamuruna damla çikolatalar varya onlardan serpin ...nasıl fındık serperiz o şekilde ..bol olsun hatta ...
o şekilde fırına sürün ..fırından çıkınca kesin ...
ayırdıığnız bir bardak sosu dökün aralarına ..
üzerine de özellikle tavsiye ediyorum doktor oetker in bitter çikolata sosunun yarısını yapıp sıcakken dökün..
ortaya harika bir ıslak kek çıkıyor ..ıslak kek değil browni gibi oluyor ..herkes ıslak kekime bayılır...
damla çikolatanın sırrı ise şu :
damla çikolata da kekin içinde iice eriyor ve keke ıslaklık veriyor ..tadı da çikolata tadı veriyor ..üzerine döktüğünüz çikolata sosu da üzerini iice ıslatıyor ..
ortaya içi ve dışı ıslanmış gayet güzel bir kek çıkıyor ...
ben içine fındık ta koyuyorum harika oluyor ...
..
bu arada ben yuvarlak yada kare borcamda yapıyorum ..
borcama az yağ döküp tüm borcama yediriyorum ..
hadi deneyn bakalım afiyet olsun

Son düzenleme:
kekin sulu malzemesı bıraz bol katıp totatlde malzemeyı artırısanız buda hem kekın oldugundan daha fazla kabarmasına hemde ayrılan sulu karısım fazla oldugundan kekın baya baya ıslanmasına sebeb olabılrısınız..bende boyle yapıyorum ..uzerıne sut ekleyınce yavanlasıyor gıbı gelıyor bana.kakao seyreldıgı ıcın..

ha bırde yukardakı arkadasın da dedıgı gıbı damla cıkolata ve çikolata sosu cıdden tadını etkılıyor..tadına tad katmak ısteyenler mutlaka boyle denemelıler bırde..ben bardak kekı yaptıgımda çikolata sosuyla ıslatıyorum kekın ıcıne pişerken de vişne atıyorum ve bıldıgınız browni oluyor...

Son düzenleme:
hımm borcamda çok mantıklıymış:)
ama ben kek kalıbında yapıyorum canım ..teflon derkenfisfisfis
yani kalıptan çıkatıp tepside mi yapayım
ozamanda sos ortaya akiy yaa.hani bilion kalıpların ortası delik oliy

şimdi anladım canım ıslak kek kalıpta yapmaya pek müsait değil
kek kalıbı sevdasından vazgeç hem ıslatınca keki çıkarırken kalıbı çizersin
borcam da yap en iyisi ve sıcakken sosu dök tepsiden doğru tabaklara servis edersin
ve dilimledikten sonra sosu dök

kalıptan cıkarır cıkarmaz kürdanla dilimlerin uzerınden delıp kek henuz sogumadan kasık yardımıyla sosu dokersenız sosu cekecektır..fakat bu tarz kekler en ıyı (en sulu)kalıptan cıkarmadan netıce verır..yanı normal borcam yada fırın tepsıısın de.

ıslak kek yapmayı bilen yok anlaşılan ..:))
ben de size kendi keşfimi anlatayım ozaman ...
ıslak kekteki karışımdan bir bardak ayırın kenara ..
ıslak kekin hamuruna damla çikolatalar varya onlardan serpin ...nasıl fındık serperiz o şekilde ..bol olsun hatta ...
o şekilde fırına sürün ..fırından çıkınca kesin ...
ayırdıığnız bir bardak sosu dökün aralarına ..
üzerine de özellikle tavsiye ediyorum doktor oetker in bitter çikolata sosunun yarısını yapıp sıcakken dökün..
ortaya harika bir ıslak kek çıkıyor ..ıslak kek değil browni gibi oluyor ..herkes ıslak kekime bayılır...
damla çikolatanın sırrı ise şu :
damla çikolata da kekin içinde iice eriyor ve keke ıslaklık veriyor ..tadı da çikolata tadı veriyor ..üzerine döktüğünüz çikolata sosu da üzerini iice ıslatıyor ..
ortaya içi ve dışı ıslanmış gayet güzel bir kek çıkıyor ...
ben içine fındık ta koyuyorum harika oluyor ...
..
bu arada ben yuvarlak yada kare borcamda yapıyorum ..
borcama az yağ döküp tüm borcama yediriyorum ..
hadi deneyn bakalım afiyet olsun

vaov mükemmel bir tarif kesin denicim ay kızlar çok saolun yaa süpersiniz canım dilim dilim kestikten sonra üzerine tek tek dökücem değilmi evet çok mantıklı teşekkürler canım yaa

vaov mükemmel bir tarif kesin denicim ay kızlar çok saolun yaa süpersiniz canım dilim dilim kestikten sonra üzerine tek tek dökücem değilmi evet çok mantıklı teşekkürler canım yaa

he sen dilim dilim tek tek dök keke hatta çay kaşığıylan yap daha
büyük ızdırap olurdelikafadulden
deli midir nedir kuzucum tepsiye eşit olarak boca etmek varken
işin mi yok senin..
sen vazgeç yapmam ıslak kek
ben ısmarlıcam sana:roflol:

şimdi anladım canım ıslak kek kalıpta yapmaya pek müsait değil
kek kalıbı sevdasından vazgeç hem ıslatınca keki çıkarırken kalıbı çizersin
borcam da yap en iyisi ve sıcakken sosu dök tepsiden doğru tabaklara servis edersin
ve dilimledikten sonra sosu dök

evet canım olabilir borcam alayım tez vakitte ozaman..kestikten sonra dökmekte püf noktalarından biriydi galiba bunu ilk sizden duydum çok saolun yaaa.s.

kalıptan cıkarır cıkarmaz kürdanla dilimlerin uzerınden delıp kek henuz sogumadan kasık yardımıyla sosu dokersenız sosu cekecektır..fakat bu tarz kekler en ıyı (en sulu)kalıptan cıkarmadan netıce verır..yanı normal borcam yada fırın tepsıısın de.

kekin sulu malzemesı bıraz bol katıp totatlde malzemeyı artırısanız buda hem kekın oldugundan daha fazla kabarmasına hemde ayrılan sulu karısım fazla oldugundan kekın baya baya ıslanmasına sebeb olabılrısınız..bende boyle yapıyorum ..uzerıne sut ekleyınce yavanlasıyor gıbı gelıyor bana.kakao seyreldıgı ıcın..

ha bırde yukardakı arkadasın da dedıgı gıbı damla cıkolata ve çikolata sosu cıdden tadını etkılıyor..tadına tad katmak ısteyenler mutlaka boyle denemelıler bırde..ben bardak kekı yaptıgımda çikolata sosuyla ıslatıyorum kekın ıcıne pişerken de vişne atıyorum ve bıldıgınız browni oluyor...

çok saol canım..bardak keki nasıl yapıyosun buarada

evet güzelce dilim dilim kes öyle dök ayırdığın sosu..çikolata sosunu da üzerini kaplayacak şekilde her yerine yay ..ve altını kapattığın fırının içine koy beş on dakika öylece çeksin ...

he sen dilim dilim tek tek dök keke hatta çay kaşığıylan yap daha
büyük ızdırap olurdelikafadulden
deli midir nedir kuzucum tepsiye eşit olarak boca etmek varken
işin mi yok senin..
sen vazgeç yapmam ıslak kek
ben ısmarlıcam sana:roflol:

kız borcamda yada düz tepside yapmak hiç aklıma gelmemişti kalıpta yaptığım için yaa tabi öle yapıp içinde kare kare kesip dökmek en güzeli ya hiç aklıma gelmedi kaydirigubbakcemile3
ha buarada çay kaşığıylan değilde şırıngayla damla damla yapim ben tübeler olsunlülülülülülü

evet güzelce dilim dilim kes öyle dök ayırdığın sosu..çikolata sosunu da üzerini kaplayacak şekilde her yerine yay ..ve altını kapattığın fırının içine koy beş on dakika öylece çeksin ...

canım ozaman terlemezmi
bu başıma hep geliorda o yüzden sıcak fırında bişey bekletmiom ben terlio

öyle hamurlaşabilir sankiCADIARZU

kız borcamda yada düz tepside yapmak hiç aklıma gelmemişti kalıpta yaptığım için yaa tabi öle yapıp içinde kare kare kesip dökmek en güzeli ya hiç aklıma gelmedi kaydirigubbakcemile3
ha buarada çay kaşığıylan değilde şırıngayla damla damla yapim ben tübeler olsunlülülülülülü

senin hata kalıpta yapmaya kalkmanmış kuzum
düz zeminde çok başırılı olursun eminim

ya altını kapattığın fırında olacak ...sen altını kapatıp soslarını dökene kadar onun da sıcaklığı biraz gider zaten ...fırında ılık bir sıcaklık kalır koyarsın ..bende terleme filan yapmıyor ..gayet güzel çekiyor

öyle hamurlaşabilir sankiCADIARZU

senin hata kalıpta yapmaya kalkmanmış kuzum
düz zeminde çok başırılı olursun eminim

evet canım kesinlikle kalıptan dolayıymış benim sorunum ay hiç mi aklıma gelmedi tepside yapmak inanmıyorum kendime ya artık kesinlikle düz tepside yapıcam

canım kurdanla delip hiç içinden harc ayırmADAN KAKOLU SUT YAP COK AZ MARGARIN EKLE PARLAK DURSUN DIYE VEDE SEKER SONRA KURDANLA BATIRDIKTAN SONRA SOGUT DÖKK BAKK AYNI BROWNİ OLUYO

aynı kek malzemesıne benzıyor aslında

1 s.bardagı süt
1/2 kakao
1 pkt kabartma tozu,
1 s.bardagı şeker
1/2 sıvı yağ
ve aldıgı kadar un

hepsını cırpın ve sıvı yagla yaglanmıs su bardaklarına yada cay fıncanlarının yarısına kadar doldurun tencereye sıralayın ıcıne fıncanların ortasına gelecek kadar su doldurun ..tencerenın agzını kapatmadan kaynamasını bekleyın suyun.kaynadıktan sonra tencere kapagını hava almasını onlemek ıcın bı mutfak havlusuna yada bezıne sarın ve tencerenın agzını sıkıca kapayın 20 dakıka sonra kekının kabarmıs bır sekılde hazır olucaktır...

not:hamurun ıcıne dondurulmuş vişne ,damla çikolata ,fındık gıbı malzemeler ekleyebılırsınz.ve kek pıstıkten sonra bardaklardan kolayca cıkarın ve uzerıne cıkolata sosu dokup meyvelerle susleyın...

ellerıme saglık.cokacimcoook

1 s.bardagı süt
1/2 kakao
1 pkt kabartma tozu,
1 s.bardagı şeker
1/2 sıvı yağ
ve aldıgı kadar un

hepsını cırpın ve sıvı yagla yaglanmıs su bardaklarına yada cay fıncanlarının yarısına kadar doldurun tencereye sıralayın ıcıne fıncanların ortasına gelecek kadar su doldurun ..tencerenın agzını kapatmadan kaynamasını bekleyın suyun.kaynadıktan sonra tencere kapagını hava almasını onlemek ıcın bı mutfak havlusuna yada bezıne sarın ve tencerenın agzını sıkıca kapayın 20 dakıka sonra kekının kabarmıs bır sekılde hazır olucaktır...

not:hamurun ıcıne dondurulmuş vişne ,damla çikolata ,fındık gıbı malzemeler ekleyebılırsınz.ve kek pıstıkten sonra bardaklardan kolayca cıkarın ve uzerıne cıkolata sosu dokup meyvelerle susleyın...

yumurta hani yumurtasız kek mi olur neyle çırpılcak şekerCADIARZU

canım kurdanla delip hiç içinden harc ayırmADAN KAKOLU SUT YAP COK AZ MARGARIN EKLE PARLAK DURSUN DIYE VEDE SEKER SONRA KURDANLA BATIRDIKTAN SONRA SOGUT DÖKK BAKK AYNI BROWNİ OLUYO

kimiside sıcak dök diyor kafamı karıştırdınız ulenndelikafaduldendelikafadulden:roflol:

1 s.bardagı süt
1/2 kakao
1 pkt kabartma tozu,
1 s.bardagı şeker
1/2 sıvı yağ
ve aldıgı kadar un

eline sağlık canım
çok zahmetli yahu saol öneriler içinnkaydirigubbakcemile2

Back
X