ıslak mendil yüzünden arkadasımın bebeğının basına gelenler :(:(:(

çok geçmiş olsun bende ıslak mendil kullanma taraftarı değilim pişik olma olasılığından dolayı yazınızıda okuyunca iyice korktum.ama ben yeni doğan bebekler için ıslak pamuk varmış eczanelerde onlardan almayı düşünüyodum onunda zararı olurmu acaba

Çok üzüldüm ya,geçmiş olsun.Ama şimdi ıslak mendil o kadar yaygın ve rahat ki herkes onu tercih ediyor.Daha dikkatli olmakta fayda var tsk.ler

canım sen hijyene dıkkat ettıkten sonra kalmaz evlat sahıbı olmak kolay deyıl napalım hem sen ıslat o pamuğuda gör bak nasıl sert oluyo pamuk suyla bulusunca :( dahada tahriş edıyo ben buldum caresını sadece yardım etmek istedım yınede sız bılırsınız yukrdakı arkadasada cevap verım :) ben hacışakirle yıkıyorum suda bekletıp asıyorum böyle dönemeclı kullanıyorum işte :)

benim oğlum 7buçuk aylık,doğduğu günden beri su ve pamuk kullanıyorum hiç te sertleşmiyor çok memnunum herkese tavsiye ederim çok rahat ve kullanışlı oluyor.belki pamuğun markasıyla ilgilidir,bende birkaç marka denedim.pamuğu çok sıkmıyorum hafif sulu bırakıyorum ıslak mendillerden çok çok daha iyi temizliyor ayrıca çok ta ekonomik oluyor.iyi marka bir ıslak mendili de çantamda taşıyorum sadece dışarıda olduğumda mecburen kullanıyorum.bence sende kendine eziyet etme canım çocuk bakmak zaten zor birde bez yıkamakla uğraşma yeniden dene.

doğum yaptığımda hastanede bebeğimin altını hemşireler değiştiriyordu.o iki günde fena pişik oldu.eve gelir gelmez bir dondurma kutusuna su doldurup içine pamukları parça parça koparıp attım.onu kullanıyorum birdaha hiç pişik olmadı,arada sırada makat kısmında çok hafif bir kızarıklık oluyor hemen azıcık pişik kremini sürüyorum hemen geçiyor.kışın ılık su kullanıyordum.hem içme suyu falan da değil,gerek yok o kadar pimpirikli olmayın çeşme suyuyla silebilirsiniz.eczaneden ıslak pamuk almaya ne gerek var evde hazırlayın.yeni doğan bebeklere zarar vermeyen,kozmetik içermeyen ıslak mendiller de var ama tanesi 3buçuk 4liradan haftada 3paket kullandığınızı düşünün,benim param bol diyen sürekli kullanabilir tabii,benim tavsiyem dışarda kullanmak için iyi bir marka alın,imkanınız varsa kullanırken onu bile suyun altına tutun yıkayın sonra bebeğinize sürün.evde de ılık su ve pamuk kullanın.e ne de olsa 7aylık tecrübeli bir anneyim değil mi,siz hamişlerden kıdemliyim

canim benim kiyamam ya kimbilir nasil cani yaniyodur.biranonce iyilesir insallah .tesekkurler uyarilariniz icin.mecbur kalmadigim surece bende kullanmiycam islak mendil.pamuk fikri bana da mantikli geldi.hafif sulu birakildigi taktirde cok fazla sertlesmez heralde.aslinda altini yikamak en guzeli ama benim oglusum allah nasip ederse kasim sonu gelcek.oglusumu usutmemek adina yikamam pek mumkun olmaz sanirim.tekrar tesekkurler...

yazik yavruya off icim acidi ya... ben kizlarimi belinden tutarak lavaboda yikiyorum mis gibi oluyor simdi ufaklar tek elle tutuyorum diger elle yikiyorum sonra ne yapicam bilmiyorum ama bu gune kadar pisik degil kizariklik bile olmadilar hic allaha sukur

doğum yaptığımda hastanede bebeğimin altını hemşireler değiştiriyordu.o iki günde fena pişik oldu.eve gelir gelmez bir dondurma kutusuna su doldurup içine pamukları parça parça koparıp attım.onu kullanıyorum birdaha hiç pişik olmadı,arada sırada makat kısmında çok hafif bir kızarıklık oluyor hemen azıcık pişik kremini sürüyorum hemen geçiyor.kışın ılık su kullanıyordum.hem içme suyu falan da değil,gerek yok o kadar pimpirikli olmayın çeşme suyuyla silebilirsiniz.eczaneden ıslak pamuk almaya ne gerek var evde hazırlayın.yeni doğan bebeklere zarar vermeyen,kozmetik içermeyen ıslak mendiller de var ama tanesi 3buçuk 4liradan haftada 3paket kullandığınızı düşünün,benim param bol diyen sürekli kullanabilir tabii,benim tavsiyem dışarda kullanmak için iyi bir marka alın,imkanınız varsa kullanırken onu bile suyun altına tutun yıkayın sonra bebeğinize sürün.evde de ılık su ve pamuk kullanın.e ne de olsa 7aylık tecrübeli bir anneyim değil mi,siz hamişlerden kıdemliyim

canım bir coğumuz anneyız zaten hersey tecrubede deyıl tabıkı tecrubelı olabılırsın ama ben gıttığım yerdede bez kullanıyorum sonucta otobuste taksıde altını acmıyorum ama tabı herkex kendı bıldığını yapsın karısamam sadece paylasmak ıstedım kıdem tecrubeden cok okumak arastırmak bılgıden ıbarettır unutma hayırlı gunler canım

bende hiç ıslak mendil yanlısı değilim nemarka olursa olsun ama eşim alıp gelmiş çok iyiymiş diye kullanacaktım ama şimdi okuyunca kullanmamaya kesin karar verdim
benimde doğumuma az kaldı 6günün felan var hayırlısıyla bebeğimden değerli değil hiçbirşey işim ne bebeğimle ilgilenmekten başka pamukla sileme taraftarıyım ıslayıp

hastaneyede eczanede kilerden alayım bari orda ıslatamam pamuğu

arkadaşım iyiki böyle konu açmışşsın
arkadaşınada çok geçmiş olsun tez zamanda bebeği iyileşir inşallah

benim de küçük kuzenlerim var ikiz yengem hem pamuğu ıslatıp kullanırdı asla ıslak mendil kullanmamıştır. Zatenbüyük tuvaletlerinden sonra da mutlaka yıkardı arada da saf zeytin yağı sürerdi pamukla ikisinin de hiç pişik filan olduğunu duymadım.

benim oğlum 7buçuk aylık,doğduğu günden beri su ve pamuk kullanıyorum hiç te sertleşmiyor çok memnunum herkese tavsiye ederim çok rahat ve kullanışlı oluyor.belki pamuğun markasıyla ilgilidir,bende birkaç marka denedim.pamuğu çok sıkmıyorum hafif sulu bırakıyorum ıslak mendillerden çok çok daha iyi temizliyor ayrıca çok ta ekonomik oluyor.iyi marka bir ıslak mendili de çantamda taşıyorum sadece dışarıda olduğumda mecburen kullanıyorum.bence sende kendine eziyet etme canım çocuk bakmak zaten zor birde bez yıkamakla uğraşma yeniden dene.

benim de küçük kuzenlerim var ikiz yengem hem pamuğu ıslatıp kullanırdı asla ıslak mendil kullanmamıştır. Zatenbüyük tuvaletlerinden sonra da mutlaka yıkardı arada da saf zeytin yağı sürerdi pamukla ikisinin de hiç pişik filan olduğunu duymadım.

ya kızlar zaten şu el kadar bebelerin poposunu sabunlama adeti nerden çıktı hiç anlamıyorum. kendi poponuzu da sabunluyor musunuz çok merak ediyorum? :olmaz:

bende arkadaşlar gibi kesinlikle ıslak mendili sürmedim evladımın poposuna. hatta ismini vermeyeyim bir yenidoğan ıslak pamuk markası hani o meşhur olandan sonra çıkanlardan birinin içeriğine bir baktım ki dünyanın kimyasalı var içinde. o gün bugündür onunla oğlumun odasının tozunu alıyorum sadece. benim eşim ıslak kokulu mendillerle toz bile aldırmıyor, parfüm kokuyorlar o koku evin her yerine siniyor, çocuğa zararlıdır diye.

ben pamuğu ıslatıp hafif de nemli bırakıp siliyorum her gün. üzerine bir de zeytinyağı sürüyorum 3 buçuk aydır daha hiç pişik olmadık bu güne kadar. adı üstünde pamuk arkadaşlar yumuşacık oluyo. konu sahibi arkadaş pamuğu çok sıktırmış anlaşılan o zaman sertleşio tabi hafif. kızlar her ne iş yaparsak yapalım çocuklarımıza ayırdığımız 2 dk'dan daha önemli değildir öyle değil mi? ben sadece kakasını yaptığında pamukla siliyorum, çişini yaptıysa 3-4 bez sonra altını siliyorum. dediğim gibi pişik hiç olmadık. ne varsa eskilerde var ne varsa doğal olanda var.
a.s

ben unıbaby yenidoğan ıslak mendilini aldım.saf su ve pamuksu dokudan oluşuyor..kimyasala bende karşıyım onu almasam su ve pamuk kullanırdım,kıyamam ona...

biz de tüm yeğenlerimi ilk aylarda ıslak pamukla temizlioduk..
sonra da bi güzel saf zeytinyağıyla yağlayıp altını bağlıyoduk...
pişik kremi filan hiç kullanmadık yani...
hiç de bişey olmadı...
aklınızda olsun...
yeni doğmuş bebeye ıslak mendil olmaz tabi...
ayy çok üzüldüm o bebişe..kıyamam....
şimdi ben de hamileyim,kısmetse ben de öyle yapcam bebişime...

Back
X