eessrryyaa,
ablacım bu sözlerine katılamayacağım, çocukların, gençlerin uyuşturucu, alkol veya kucak kucağa olmalarının inançla ilgisi yok, bunun bilinçle, bilinçlendirmeyle ilgisi var, mesela benim kızımı örnek vereyim ki kimse üstüne alınıp olmadık sonuçlar çıkarmasın, kızıma dini eğitimde verdim ama uyuşturucu ve alkolü günah, yasak, haram diye anlatıp kestirip atmadım, uyuşturucu ve alkolün zararlarını anlattım, sonuçlarının ne olabileceğini söyledim, nasıl korunabileceğini, nelere dikkat etmesi gerektiğini, kucak kucağa olmanın sonucunda yaşayabileceği üzüntüleri, duyacağı pişmanlıkları anlattım, doğduğundan itibaren her yaşında anlayabileceği lisanda verdim ona bu eğitimi, sindire sindire öğrendi, ben müslüman olmasaydım da bunları öğretecektim zira uyuşturucu zaten kötü bir illet, yalnızca müslüman olanlar mı yavrularını uyuşturucudan korumak istiyor ablacım? Yalnızca müslümanlarda mı var değer yargısı ve ahlak?
Konu evlatsa bazı istinalar hariç emin ol herkes yavrusunu kötü alışkanlıklardan korumak için elinden geleni yapar, müslüman yine çocuğuna dini eğitimini versin ama uyuşturucu, alkol çok başka bir kulvar, dersen ki dini eğitim almayan uyuşturucu içiyor o zaman bu ülkede okul önündeki uyuşturucu satanlardan hap alan çocuklar kimin çocuğu? Ki okulda din ve ahlak dersi de alıyorken üstelik.
Alkol ve uyuşturucunun kökünü kazıyabilmek için devlet satıcılarla, yurtdışından bu pislik illeti getiren, merdiven altlarında üretenlerin ağa babalarıyla mücadele etmeli ve gençlere boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirebilmeleri için ücretsiz alanlar vermeli, çocuklar spora, sanata yönlendirilirse kötü alışkanlıklara yönelmez.