Yöresel Tarif Islama

• Konu Sahibi Konu Sahibi ecitah
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
E

ecitah

Ziyaretçi
1kg Yufka
1Kg Tavuk göğsü
250 Gr ceviz içi
Biraz Karabiber
Çok az miktarda margarin

YAPILIŞI:Tavuk haşlanır YUFKALAR PİŞMİŞ OLURSA DAHA İYİ OLUR
Soğuduktan sonra küçük parçalara bölünür yufkalar sigara böreği yapılacak şekilde bölünür tavuk parçarı yufkaya sarılır maşa ile haşlanmış olan tavuk suyuna sokularak alınır tabağa konur bir sıra olunca üzerine dövülmüş olan ceviz dökülür ve eritilmiş olan yağ ilave edilerek üzerine karabiber serpilir ve servis yapılır…afiyetle yenir :)

NOT : BU KASTAMONU YÖRESİNİN SEVİLEN BİR HAMUR İŞİDİR!

hazır yufkayla değil de evde yapılan yufkalarla daha iyi olur bu yemek herhalde. tabi o yufkalardan da nerde bulacaksak o da ayrı bir mevzu :)

Bu Yemeğe Sinoplular Tirit Diyorlar Canim Istedi Bak şimdi Eline Sağlik Canim

taydin .!.:
hazır yufkayla değil de evde yapılan yufkalarla daha iyi olur bu yemek herhalde. tabi o yufkalardan da nerde bulacaksak o da ayrı bir mevzu :)

Canım ben açıkcası pek beceremem yufka açmayı ama bizim burda çok kastomonulu yufkacı var onlar bizim isteğimize göre pişirip de veriyolar yani evet sana katılıyorum elde açılan yufkayla daha güzel oluyor sevgilerimle canım.

annem yapıyor bunu harika oluyor,çok severim ben...ama senin tarifin anneminkinden farklı,sen tavuklar yufkaya sarılır demişsin biz öyle yapmıyoruz,yuvarlak bir tepsiye yufkalar küçük üçgenler şeklinde diziliyor,bir sıra bitince üzerine malzeme konuyor,kat kat bu şekilde döşenip en üstekızgın yağ dökülüyor,tabii ocakta tepsiyi biraz döndürüyor annem...ben çok severim özellikle de mantarla yapılanını...aah ah canım çekti valla

Islama normal yumuşak yufkayla olmaz yufkacıya gidip ıslama yufkası isterseniz verirler trabzonlu bi tanıdığım da yemiştim ve tadına doyamamıştım ama geçen eltimle yaptık inanın o kadar hoş olmadı biz de tepsiyi fırına sürüp pişirdik böreğini yedik :Dkaydirigubbakcemile3 Ama trabzonlu tanıdığım dayediğimin tadını hiç unutmam..

ay ıslama dıye görunce baslıgı sandım kı ıslama köfte
guzele benzıyor anlatgın da bızım ıslamamız da guzeldr valla..ıslama köfte yani..

Son düzenleme:
bu yemek KASTAMONUDA banduma olarak seme denen yufka ile yapılır çok güzel olur

Biz Sinoplular da ıslama deriz ve çok severek yeriz. Yufkayı rulo şekline getirir sonra onu dilimler tepsiye dizeriz. Üzerine tavuk suyu dökeriz. Üzerine de ceviz çok güzel olur.

Ayrıca biz Sinoplular mantıyıda cevizli yeriz Yani normal pişirilen mantının üzerine önce tereyağını döker sonra üzerine ceviz serperiz süppper olur.

ayyyyyyyyyyyyyyy canım nasıl çekti yaaa oldumu şimdi bu saatte:Shemen yapmam lazım bol cevizli:))

evet bende sinopluyum ve islamayi cok severek yiyoruz ancak arkadasinda anlattigi gibi biz yufkalari rulo yapip kesiyoruz tepsiye dizip cevizleyip once firinda biraz kizartiyoruz sonrada ustune bol yagda kavrulmus sogani ustune yayariz daha sonra tavuk suyuyla haslariz, ustunede annem pilavla doldurulmus butun tavuk hazirliyo,iste bu tavugu yufkalarin ustune parcalaniyo.....harika oluyo....

Biz Sinoplular da ıslama deriz ve çok severek yeriz. Yufkayı rulo şekline getirir sonra onu dilimler tepsiye dizeriz. Üzerine tavuk suyu dökeriz. Üzerine de ceviz çok güzel olur.

Ayrıca biz Sinoplular mantıyıda cevizli yeriz Yani normal pişirilen mantının üzerine önce tereyağını döker sonra üzerine ceviz serperiz süppper olur.

Mantı ile cevizi hiç denememiştim. Yaptığım bir zaman denicem. Teşekkürler fikir için :)

benim eşim sinoplu, bir kere yemeyenlere ıslama yapmalarını tavsiye ederim. muazzam bir tadı var. evet herşeyi genelde cevizle yapıyorlar, mantıyıda ceviz serpip yiyorlar. bana biraz ağır gelmişti ama tadı güzel.
bir de sinopun nokul'u var onuda tavsiye ederim. değişikl tadlar bunlar, tadmanızı tavsiye ederim kızlar :)

Bende çok severim.Ara sıra da yaparım.(Bende Sinoluyum güzeller..):42:

bende sinopluyum ve biz tirit deriz inanılmaz güzel olur. yufkasıda bildiğimiz yufkalardan değildir daha ince olur bazı yufkacılar yapıyo :) harika bi lezzet kesinlikle tavsiye ederim

Ben ilk ıslama mı bir Trabzon'lunun elinden yemiştim gerçekten enfesti sonra bir kaç kez kendim yaptım ama yıllar geçtikçe unuttum en son yaptığım da çok kötü olmuştu bizde börek gibi pişirdik ama o biçimde de yenmemişti..:1: Benim bildiğim de böyle ama ceviz koyulmuyordu yufkaları üçgen kesip tavuk suyuyla ıslatıp tepsiye diziliyordu üzerine didiklenmiş tavuk ve tereyağ gezdiriliyordu tam oalark hatırlamıyorum ama sonra dürüm gibi sarıp afiyetle götürüyorduk:56:

$250587_223197574377041_220904607939671_839366_21232_n.webp

kızlar ıslama için pişmiş yufkayı Kastamonulu yufkacılardan temin edebilirsiniz.
yufkalar sıcak ve yumuşakken hemen 8 ayrı üçgene ayırırsınız ve ıslamayı yapacağınız zamana kadar bu yufkaları bir poşete koyup ağzını sıkıca bağlayabilirsiniz böylelikle yumuşaklığını kaybetmez..
ıslamayı banma zamanı geldiğinde tepsinin en altına pilav koyarsınız(normal yaptığımız pirinç pilavı ya da bulgur pilavı) sonrasında üçgen şeklindeki yufkanın tepesini içeriye doğru katlayarak kaynamış tuz katılmış tavuk suyuna bandırıp çıkarırız sonra pilavın üzerine doğru dizeriz ıslanan yufkayı (resimdeki gibi).tepsinin üstünde bir tur tamamlanınca eritilmiş ve hafif yakılmış yağdan bir yumurta fırçası yardımıyla bu yufkaların üzerine yağ sürülür ve didilmiş tavuklar üzerine serpilir. aynı işlem yufka veya tavuk bitinceye kadar tekrar edilir en sonunda da afiyetle yenilir.
olabildiğince yenme zamanına yakın yapılmasını tavsiye ederim:)
Bayram günlerinde yediğimiz geleneksel bir Kastamonu yemeğimizdir:)
---Bu arada aynı ıslama mantar ile de yapılabilir, mantar ile yapılırsa küçük doğranmış mantarların haşlandığı tuzlu suya yufkalar bandırılıp çıkarılır.--
Bir Kastamonulu olarak ıslamanın delisiyim kızlar tavsiye ederim yapın:)
:56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:

Back
X