Islamda kız çocuklarının sünnet edilmesi ???

Şükürler olsun ki türkiyede iyi şartlar altında yaşıyoruz daha iyi şartlar altında tabiki yaşayabiliriz kadına şiddet ve birsürü şey yasal olarak engel olmalı ama türkiyede birçok ülkedeki gibi bu cahillik yapılmıyor şükürler olsun ki türküz ve türkiyedeyiz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bunun İslam diniyle alakası olduğunu düşünmüyorum, toplumlar İslamı kabul ettiklerinde kendi adetlerinden tamamen kopamazlar.Bu durumdada aynı geleneği devam ettirdiklerinde bunu İslamın bir şartıymış gibi değerlendirmek tamamen yanlıştır.Tıpkı batıl inançlar gibi..

Erkekte ve kadinda olan sunnet islamdan once vardi. bunlar halkin gelenekleri ama her zamanki gibi dine baglaniyor. kadinlarda sunnetin bildigim 3 cesiti var. bir cesiti ayiptir soylemesi vajinanin girisini kucultuyor ve gerisini kesiyor. amac ise kadinlarin iliski sirasinda daha az haz almasi. vahsi bir sey. http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1041112 okuyup daha fazla bilgi alabilirsiniz

İslamda kadın sünneti mi :KK57:?

Bu tamamen geleneksel bir uygulama, islamiyet le ne alakası var?

Erkek sunneti de kadin sunneti de eski adetler zaten. Islamda da uygulamasi devam etmis islama ters gelmedigi icin. Kultur olarak toplumumzda kadin sunneti olmadigi icin vahset gibi geliyor ama erkek sunneti de batili toplumlara oyle geliyordur. Bu isin ayrintilari uzun. Bu sitede konusulacak seyler degil.

Boyle bir saçmalık olamaz, islamla hicbir şekilde iliskilendirilemez..yakından uzaktan islamla alakası yok, ne kitaplarda ne De başka bir yerde kadinin sünnet edilmesiyle ilgili bir rivayet dahi yok, boyle saçma sapan asli astarı olmayan seylere kulak dahi asmayin,islam ülkelerine çamur çalmaktan başka birşey değildir, lütfen İslami karistirmasinlar...

Kadınların Sünnet Edilmesi Caner Taslaman Kadınların Sünnet Olması Hakkında

Caner taslayan, mehmet okuyan mis bilmem neymiş bırakın bunları ya bunların sözlerine inanmayın oturunda İslami kendiniz arastirin, aratirmayan bir millet olduğumuz için ne yazıkki böylelerinin sözlerine kaniyoruz...

bazı insan topluluğunda kız çocuklarını sünnet etmelerinin neden cinsellik yaşadığında zevk almasını önlemek için yapılıyormuş..eğer zevk alırsa doyumsuz olur ve eşini aldatırmış..

Bu yazı "sorularla islamiyet" sitesinden alıntıdır arkadaşlar.

"Rivayetler Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) zamanında, bizzat Medine'de, kızların sünnet edildiğini ve sünnet etmeyi kendilerine meslek edinmiş kadınların bile bulunduğunu ifâde etmektedir. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kızların sünnet edilmeleriyle ilgili olarak sağlığa uygun bir tarzda olması için tâlimât verdiğini de öğrenmekteyiz.

Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona:

"Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur." der."

*
**
Geçen gün haberlerde gördüğüm ve görünce dehşete kapıldığım bazı İslam toplumlarında hala devam eden KADIN SÜNNETİNİ sizlerle paylaşmak istedim.

kad%C4%B1n-s%C3%BCnneti_160784.jpg

kad%25C4%25B1ns%25C3%25BCnneti.JPG

Diğer Fotolar Aşağıdaki Adresde:.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1084157680506.10818.1723317770&type=1&l=e94c331035

Video:
[video=youtube;gPSam7CojQQ]

Konu Hakkında Alo Fetva Hattının Verdiği Cevap İse Şu Şekilde
Bazı toplumlarda, kızlarda erkekler gibi sünnet edilirler. Daha çok gizli olarak icra edilen bu sünnet Mısır, Arabistan ve Cava'da yaşayan müslümanların bir kısmında halen mevcuttur. Bu toplumlarda İslamiyet öncesi de sünnetin varlığı bilinmektedir. İslâmiyetin zuhuruyla İslâmi bir anlam kazanmıştır. Bütün İslam dünyası dikkate alınırsa azınlıkta kalan yerel bir âdet olarak görülür (A.J. Wensinck, Hiton, IA, VlI, s. 543).

Klitoris üzerindeki küçük bir parçanın kesilmesi olan, kadınların sünneti rivayete göre Hz. İbrahim zamanından kalmıştır ve ilk sünnet olan hanım Hz. Hacer'dir (Taberi, Milletler ve Hükümdarlar Tarihi, çev. Z. K. Uğan, Ankara 1954, I, 371).

Hz. Peygamber, "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir" (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312) buyurur. Bu sünnet, Ebu Hanife ve İmam Malik'e göre mutlak sünnet, Ahmed b. Hanbel'e göre erkeğe vacib, hanımlar için sünnettir. Şafiî erkek ve kadın arasında vucûb bakımdan bir fark görmemiştir (el-Fethu'r-Rabbanî, XVII, 1312). Çoğunluğu hanefi olan Türklerde kadınlar sünnet edilmezler. Ebu's-Suud Efendi kendisine yöneltilen; "Diyar-ı Arap'da avratları sünnet ederler. Bu fiil sünnet midir?" sorusuna "el-Cevap: Müstehaptır" şeklinde cevap vermiştir (M. Ertuğrul Düzdağ, Şerhul-İslam Ebu's-Suud Efendi Fetvaları, İstanbul 1972, s. 35).

Kadınların sünnet edilmesi konusunda İslâm âlimleri farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bir kısmı, Maşrık kadınları ile Mağrib kadınlarının fizyolojik bakımdan farklı olduklarını kabul ederek Maşrık kadınlarındaki yaradılıştan gelen fazlalık sebebiyle, sünnetle yükümlü olduklarına, öbürlerinde ise böyle bir fazlalığın bulunmayışı sebebiyle sünnetle yükümlü olmadıklarına hükmetmişlerdir.

Rivayetler Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) zamanında, bizzat Medine'de, kızların sünnet edildiğini ve sünnet etmeyi kendilerine meslek edinmiş kadınların bile bulunduğunu ifâde etmektedir. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kızların sünnet edilmeleriyle ilgili olarak sağlığa uygun bir tarzda olması için tâlimât verdiğini de öğrenmekteyiz. Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona: "Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur" der. Hz. Ali'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz. Münâvi, bu hadisi şerh ederken, kadınlardaki sünnet mahallinin derin kesilmesi hâlinde, kadının cinsî arzusunun söneceği, bu nedenle de kocası ile cinsel ilişkiden nefret edebileceğini belirtir.

Bu açıklamalardan, kızların sünnet edilmesinin biyolojik yapısına göre değişebileceğini, eğer fazlalık varsa alınması daha uygun ise de, alınmamasında da dini bir sakınca olmadığını söyleyebiliriz.

Kaynak:Sorularla İslamiyet

Ben işin içinden çıkamadım:KK50: mesajlarınızla beni aydınlatmanızı bekliyorum...:KK59:

İlk önce bu konuyu İslam'la bagdastirmaniz ve basliginizi da o yönden kullanmanız beni derinden üzdü... Bugüne kadar eline alıp kuran-i kerimi okumamış tefsirini okumamış insanlar maalesef direk islam karşıtı dayatmalar yapacaklardır... evet ben de bunu duydum ama İslam'la alakası yok bazı Afrika ülkelerinde var bu hatta bi Afrikalı bayan mankende sünnet edilmişti maalesef cehaletten kaynaklanan bir durum eğer islami benimsemiş bir toplum olsa idiler bu tür şeyler elbette olmayacaktı ben aynı şekilde Afrikada bi adamın eşinin cinsiyet organına kilit vurduğunu okumuştum... neden cehaletten... direk islam' a saldırmak olmaz lütfen burda bazı arkadaşlarında yorumunu okudum içler acısı oysa ki islam dini kadına ne kadar değer veriyor bunun farkında bile değiller CENNET'i ANALARIN AYAKLARİNA SEREN bir dinle karşı karşıyayız.... Nerede bir cehalet gördünüz onu hemen islamdan bilmeyin lütfen bu islamiyetin olduğu ülkelerde yanlış empoze edilmesinden kaynaklaniyor... İslam'la ilfili kitapları okuyun kuran-ı Kerim' in tefsirini okuyun Üstad Bediüzzaman hazretlerinin risale lerini okuyun... Bizim dinimiz de zorlama yoktur... Üstad Necip Fazıl'ın da dediği gibi dileyen cehennem de yanar, dileyen cennette... Vesselâm.

Afedersiniz de, sanki cinselliği sanki çok iyi yaşayabiliyoruz gibi birde bu tarz vahşetlere gündeme getiriyorlar ya, zevk almaması ne demektir bir kadının ya, onlar zevkini her zaman alsın, ama kadın hayvan gibi muamele görsün, iğrenç ya..

Back
X