Merhaba hanımlar. Ben bir kamu kurumunda memurum. Daire Başkanının sekreteri oldum kısa bir süre önce. Başkanımız ve memurlar arasında bir kişi daha var sorumlu olduğum. X diyelim bu kişiye.
Adı üzerinde sekreterlik. Yani Başkan Bey'in telefon ve ziyaretçi işleriyle ilgileniyorum. Fakat büyük bir sorunum var ki inanılmaz derecede unutkan ve dalgınım. Adamcağız artık huyumu öğrendi her şeyi bir daha tekrarlıyor. Mümkün mertebe çok dikkatli oluyorum ve eskisi kadar dalgın değilim ama yine arada sırada kaçırdığım, söylemeyi unuttuğum şeyler oluyor.
Mesela yarın tüm daire yemeğe gidilecek. X beyefendi bana gerekli ayrıntıları verdi, tüm memurlara duyurdum, ulaşım için servis ayarladım ama arada atladığım bir kısım olmuş. Aslında bu unutkanlıktan değil, genelde işin o kısmını hep kendisi yapar. Yine o yapacak diye düşündüm. Ve az önce tesadüf eseri o işi yapmadığım ortaya çıktı. Kendisi baba gibidir çok şeker bir adamdır ama onu sinirlendirmekten hep korkmuşumdur çünkü defalarca kez şahit oldum.
Malesef az önce onun sinirli halinin muhatabı oldum.Beni yoruyorsun bu unutkanlık normal değil vs dedi. Hiyarerşik olarak benden çok çok çok yukarda bir insan olduğu için mecburen yuttum hepsini. Gözlerim doldu kendimi zor tuttum karşısında ağlamamak için. Bir daha tekrarlanmaması lazım bu tarz aksiliklerin.
Ne yapmalıyım verilen işleri unutmamak için. Tavsiyesi olan var mı?
kağıda değil tarihe göre ajandaya not alın. alarm kurun. bir de bu unutkanlığın nedeni kansızlık olabilir. ben de memurum ve bir ara bende de aşırı unutkanlık vardı. başkanın yapmamı istediği işleri hep unutuyordum meğerse kanım çok düşükmüş ve tedaviden sonra düzeldi. fırsat buldukça dikkat artırıcı zeka oyunları oynayın.Öyle yapmaya çabalıyorum ve genelde yapıyorum aslında ama o yazdığım kağıda bakmayı mı unutuyorum artık ne yapıyorsam yine arada atladığım şeyler oluyor.
Aslında bu yediğim azar unutkanlıktan kaynaklı değildi ama yedim sonuçta ve inanılmaz zoruma gitti
B12 içerim
her şeyi anında not alırım
işimi planlarken CheckList oluşturur yapılacakları adım adım yazarım.
benim gibi unutkan bi insan unutmadan yapıyosa sen de yaparsın dert etme.
unutkanlığımı iş dışındaki hayatı dışına saklıyorum
Benim de sınırın biraz üstünde doktor verdi b12 daha kıllanmaya başlamadım ama kullanmak faydalı bence. Çünkü b12 depom azaldığından ver ciddi unutmalar yaşıyorum. Çamaşır yıkıyorum asmayı unutuyorum vesaire
Not al
Mailleş vs.
Ama niye bu kadar unutkansın
Tiroidine filan bi baktır derim
çok güzel uygulamalar var, mobil ya da internette, todo list olarak.
onları kullanabilirsin.
bir de mesela bu toıplantı gibi birden fazla aktivite içeren işler için de liste yapıp, hepsinin bittiğinden emin olman gerek, işi sen yapmıyorsan bile yapılıp yapılmadığı senin kontrolünde olmalı, o yüzden onları da listeye eklemelisin. bu konuda belli ki çıkacak aksiliklerin tamamı senden bilinecek, etkinliği sen organize ediyorsun çünkü.
Ben iş yerinde hamilelikten kaynaklı unutkanlık sorununu aşmak için 6 aydır ajanda tutuyorum. Madde madde yazıyorum, sonra geri dönüp ne kalmış diye bakıyorum, bitenleri fosforlu kalemle çiziyorum. Tamamen çizili sayfaya bir daha dönmeye gerek kalmıyor, her zaman son 2-3 sayfaya bakmak yetiyor bu durumda. Ayrıca geçmişe dönmek için de bakabilirsin. Tek bir defterin olsun, o defteri karalama, her zaman tarih ve o günün işleri olsun içinde, düzenli olsun. Çok faydasını göreceksin. =)
şuan çalışmıyor olmama rağmen bir defterim var benim de sadece yapılacak işleri not ettiğim. hergün tarih atıp yapılması gerekenleri yazıyorum, yaptıkça da üstüne çizik atıyorum.
bir de ajandam var tarihli işleri de oraya not ediyorum ve hergün mutlaka o ajandayı kontrol ediyorum o tarihte yapmam gereken birşey var mıydı diye.
daha önemlileri için ise yapışkanlı postit lere not yazıp gözümün önüne yapıştırıyorum.
telefon hatırlatmaları bana pek güvenilir gelmiyor, telefon bozulabilen bişey sonuçta ama yazarak çok daha rahat not alır ve takip edersin diye düşünüyorum.
işsiz halimle bu kadar not alıyorsam bide çalışsam cilt cilt ansiklopedi yazarım herhalde
10 yıldır sekreterim.. senin mesleğin unutmamak olmalı bu işi yapıyorsan yada çok leyla olabilirsin...evde problemlerin olabilir...sresli olabilişrsin
Şu an bilgisayar başında olmadığımdan tam hatırlayamadımÇok basit bir işlem ama googledan bakabilirsiniz, ben sık sık kullanıyorum
takvime tıkla, hangi tarih ve saate hatırlatma kuracaksan konuyu yazıp entere bas.
o tarih ve saat geldiğinde seni uyaracak.
Not almak tek çare.
Bende cok cok unutkanim.
Okulda grup olarak biseyi internette okulun sayfasina yollamamiz lazim ogretmenler icin. Yollamisim ben bile. Dun geldim arkdssima sordum " yolladin dimi????' Diye. Kiz bayginlik geciyordu sen yolluycaktinya Sapsikkkkk diye.
Halbuki ben yollamisim bile.
Doktora gitmem gerek diye dusunuyorum.
Arkdasim sinav haftasina yaklasiyoz ondandir cok normal diyor. Ama gercekten cok rahatsizim. Biraz baska bi grup odevni yollamam gerek, kendimi biliyorum. Alarm kurdum hemen. Cok cabuk dikkatim dagiliyor ve unutuyorum herseyi, cok kotu bisy ya. Sinavlar yaklastginda konsantrasyon saglayan bi hap var eczanelerde, ondan almayi dusunuyorum.
Kendimi aptal gibui hissediyorum ya. Bide bu huyum var inatciyimdir. Kolay kolay sucumu kabul etmem. Sonra baslar kavgalar. 6 kisiyiz grupta,2si yabanci 4 umuz Turkuz. Kesin o 2 yabanci biz Turklerin arasinda en aptali beni goruyolardir.
Not al mutlaka.hatirlatma lar as saga sola
Not kağıtlarına değil de deftere not alın.
İş listesini onun yanından çıkınca temize çekin.
Kutucuklar yapıp yanına işi yazın. İş bitince kutucuğa check işareti koyun.
Ertesi sabah önceki günün sayfasına bakın. Yapılmayanları o günkü listeye tekrar yazın.
Patronun ağzından çıkan herşeyi o deftere yazın.
Kaçırıyorum derseniz telefonun ses kayıt kısmına kaydedin, onun yanından çıkınca tekrar dinleyip temize çekin.
kağıda değil tarihe göre ajandaya not alın. alarm kurun. bir de bu unutkanlığın nedeni kansızlık olabilir. ben de memurum ve bir ara bende de aşırı unutkanlık vardı. başkanın yapmamı istediği işleri hep unutuyordum meğerse kanım çok düşükmüş ve tedaviden sonra düzeldi. fırsat buldukça dikkat artırıcı zeka oyunları oynayın.
''*Ceviz, fındık, fıstık gibi yiyecekler konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler. Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kanı
sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır. Karides, beyin besinidir. Vücuda önemli omega 3 yağ asitleri sağlar. Dikkat verme süresini daha uzatır.
*Stresin sebep olduğu unutkanlığa son veren “Süt Ürünleri“
*Hafızayı güçlendiren “Nar”
*Ezber yaptıran “Havuç”
(alıntı)
O son kısım benim de aklıma geldi ama fark ederse mahçup olurum diye düşündüm. Çünkü bazen çok seri şekilde bir iş istiyor, ve daha önce hiç yapmadığım bir işle alakalı ilk defa duyduğum terimler kullanabiliyor. O yüzden oturtamıyorum kafamda.
Keşke ben de öyle planlı programlı bir insan olabilsem canım ya. Ders çalışma programı yapmaya saatlerce uğraşıp ona bile uyamayan bir insanım ben.
Herkes aynı görüşte olduğuna göre bana da bu yazma işine daha çok önem vermek düştü. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi. Çok teşekkür ederim. :)
Bunun çok kolay bir çözümü olup bunu yapmıyor olman çok enteresan.Merhaba hanımlar. Ben bir kamu kurumunda memurum. Daire Başkanının sekreteri oldum kısa bir süre önce. Başkanımız ve memurlar arasında bir kişi daha var sorumlu olduğum. X diyelim bu kişiye.
Adı üzerinde sekreterlik. Yani Başkan Bey'in telefon ve ziyaretçi işleriyle ilgileniyorum. Fakat büyük bir sorunum var ki inanılmaz derecede unutkan ve dalgınım. Adamcağız artık huyumu öğrendi her şeyi bir daha tekrarlıyor. Mümkün mertebe çok dikkatli oluyorum ve eskisi kadar dalgın değilim ama yine arada sırada kaçırdığım, söylemeyi unuttuğum şeyler oluyor.
Mesela yarın tüm daire yemeğe gidilecek. X beyefendi bana gerekli ayrıntıları verdi, tüm memurlara duyurdum, ulaşım için servis ayarladım ama arada atladığım bir kısım olmuş. Aslında bu unutkanlıktan değil, genelde işin o kısmını hep kendisi yapar. Yine o yapacak diye düşündüm. Ve az önce tesadüf eseri o işi yapmadığım ortaya çıktı. Kendisi baba gibidir çok şeker bir adamdır ama onu sinirlendirmekten hep korkmuşumdur çünkü defalarca kez şahit oldum.
Malesef az önce onun sinirli halinin muhatabı oldum.Beni yoruyorsun bu unutkanlık normal değil vs dedi. Hiyarerşik olarak benden çok çok çok yukarda bir insan olduğu için mecburen yuttum hepsini. Gözlerim doldu kendimi zor tuttum karşısında ağlamamak için. Bir daha tekrarlanmaması lazım bu tarz aksiliklerin.
Ne yapmalıyım verilen işleri unutmamak için. Tavsiyesi olan var mı?
B12 içilebilen bir vitamin mi ki? Ben eczaneye danıştım bu konuyu. Yalnıza B12 için dodex iğne var ama B vitamini kompleksi isterseniz hap var dedi. İğneyi aldım abime vurduracaktım ama mırın kırın etti bir daha da elim değmedi açıkçası. Sizin kullandığınız ilacın tam adı nedir bir de onu mu denesem acaba...
Ben zaten unutkanlık ve halsizlik şikayetiyle gittim kanıma baktırdım. Demir ve D vitaminim eksik çıktı. Onlar için hap kullanıyorum ama B12 ile alakalı bir şey demedi doktor. 197-771 aralığında olması gereken B12 vitamini değerim 269 çıktı. Zararı olur mu acaba kafama göre o iğneleri vurdursam ya... Gerçi bu ay sonunda d vitamini için kontrole gideceğim, o zaman sorarım doktora bu konuyu da.
Kan değerlerime baktırdım orada birkaç eksik değerim çıktı. Tiroid için nasıl bakılıyor değerlere ayrıntılı bilgi verir misiniz? Bu ay sonundaki randevumda onu da danışayım gerekirse. Doktorlara da böyle her şeyi sorunca çok bilmiş olduğumuzu düşünüp doktorluk taslamamıza kızıyorlar diye insan çekiniyor çok soru sormaya yahu...
Bu aklıma gelmemişti bunu da deneyeceğim. Teşekkür ederim.
Herkes aynı görüşte olduğuna göre bana da bu yazma işine daha çok önem vermek düştü. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi. Çok teşekkür ederim. :)
Keşke ben de öyle planlı programlı bir insan olabilsem canım ya. Ders çalışma programı yapmaya saatlerce uğraşıp ona bile uyamayan bir insanım ben.
Ciddi bir problemim yok aslında çok şükür. İşim de çok rahat haksızlık edemem. Benim mesleğim unutmamak olmalı ama sekreterlerin de insan olduğu unutulmamalı değil mi :) Üstelik benim mesleğim bu değil, ben bu kuruma zabıt katibi olarak atandım. Başkan Bey sekreteri olmamı uygun gördü. Öğrenmeye gayret ediyorum.
Hallettim teşekkür ederim bir de bunu deneyeceğim. :)
Teşekkür ederim bu yönlendirmeyle yaptım, bir de böyle deneyeceğim bakalım.
Herkes aynı fikirde teşekkür ederim :)
Aynen ya genel olarak dikkatini kolay toplayamayan bir insanım. Bahsettiğin ilaç olmadan ders falan asla çalışamıyorum zaten. Bende hiperaktivite var, odaklanamamam ondan kaynaklı diye düşünüyorum ama unutkanlığa çare bulamıyorum maalesef.
O son kısım benim de aklıma geldi ama fark ederse mahçup olurum diye düşündüm. Çünkü bazen çok seri şekilde bir iş istiyor, ve daha önce hiç yapmadığım bir işle alakalı ilk defa duyduğum terimler kullanabiliyor. O yüzden oturtamıyorum kafamda.
Demir ciddi derecede eksik çıktı bende de. İnşallah onla ilgisi vardır çünkü dikkatli şekilde kullanıyorum demir haplarını. Düzelir eğer öyleyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?