İşlerinizi yürütürken unutkanlık sorunuyla nasıl başa çıkıyorsunuz

Bende cok cok unutkanim.
Okulda grup olarak biseyi internette okulun sayfasina yollamamiz lazim ogretmenler icin. Yollamisim ben bile. Dun geldim arkdssima sordum " yolladin dimi????' Diye. Kiz bayginlik geciyordu sen yolluycaktinya Sapsikkkkk diye.
Halbuki ben yollamisim bile.
Doktora gitmem gerek diye dusunuyorum.
Arkdasim sinav haftasina yaklasiyoz ondandir cok normal diyor. Ama gercekten cok rahatsizim. Biraz baska bi grup odevni yollamam gerek, kendimi biliyorum. Alarm kurdum hemen. Cok cabuk dikkatim dagiliyor ve unutuyorum herseyi, cok kotu bisy ya. Sinavlar yaklastginda konsantrasyon saglayan bi hap var eczanelerde, ondan almayi dusunuyorum.

Kendimi aptal gibui hissediyorum ya. Bide bu huyum var inatciyimdir. Kolay kolay sucumu kabul etmem. Sonra baslar kavgalar. 6 kisiyiz grupta,2si yabanci 4 umuz Turkuz. Kesin o 2 yabanci biz Turklerin arasinda en aptali beni goruyolardir.

Not al mutlaka.hatirlatma lar as saga sola

Not kağıtlarına değil de deftere not alın.

İş listesini onun yanından çıkınca temize çekin.
Kutucuklar yapıp yanına işi yazın. İş bitince kutucuğa check işareti koyun.

Ertesi sabah önceki günün sayfasına bakın. Yapılmayanları o günkü listeye tekrar yazın.

Patronun ağzından çıkan herşeyi o deftere yazın.
Kaçırıyorum derseniz telefonun ses kayıt kısmına kaydedin, onun yanından çıkınca tekrar dinleyip temize çekin.

kağıda değil tarihe göre ajandaya not alın. alarm kurun. bir de bu unutkanlığın nedeni kansızlık olabilir. ben de memurum ve bir ara bende de aşırı unutkanlık vardı. başkanın yapmamı istediği işleri hep unutuyordum meğerse kanım çok düşükmüş ve tedaviden sonra düzeldi. fırsat buldukça dikkat artırıcı zeka oyunları oynayın.

''*Ceviz, fındık, fıstık gibi yiyecekler konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler. Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı kanı
sulandırır, beyin oksijeni daha iyi alır. Karides, beyin besinidir. Vücuda önemli omega 3 yağ asitleri sağlar. Dikkat verme süresini daha uzatır
.
*Stresin sebep olduğu unutkanlığa son veren “Süt Ürünleri“
*Hafızayı güçlendiren “Nar”
*Ezber yaptıran “Havuç”
(alıntı)

B12 içilebilen bir vitamin mi ki? Ben eczaneye danıştım bu konuyu. Yalnıza B12 için dodex iğne var ama B vitamini kompleksi isterseniz hap var dedi. İğneyi aldım abime vurduracaktım ama mırın kırın etti bir daha da elim değmedi açıkçası. Sizin kullandığınız ilacın tam adı nedir bir de onu mu denesem acaba...

Ben zaten unutkanlık ve halsizlik şikayetiyle gittim kanıma baktırdım. Demir ve D vitaminim eksik çıktı. Onlar için hap kullanıyorum ama B12 ile alakalı bir şey demedi doktor. 197-771 aralığında olması gereken B12 vitamini değerim 269 çıktı. Zararı olur mu acaba kafama göre o iğneleri vurdursam ya... Gerçi bu ay sonunda d vitamini için kontrole gideceğim, o zaman sorarım doktora bu konuyu da.

Not al
Mailleş vs.
Ama niye bu kadar unutkansın
Tiroidine filan bi baktır derim

Kan değerlerime baktırdım orada birkaç eksik değerim çıktı. Tiroid için nasıl bakılıyor değerlere ayrıntılı bilgi verir misiniz? Bu ay sonundaki randevumda onu da danışayım gerekirse. Doktorlara da böyle her şeyi sorunca çok bilmiş olduğumuzu düşünüp doktorluk taslamamıza kızıyorlar diye insan çekiniyor çok soru sormaya yahu...

Bu aklıma gelmemişti bunu da deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Herkes aynı görüşte olduğuna göre bana da bu yazma işine daha çok önem vermek düştü. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi. Çok teşekkür ederim. :)

Keşke ben de öyle planlı programlı bir insan olabilsem canım ya. Ders çalışma programı yapmaya saatlerce uğraşıp ona bile uyamayan bir insanım ben.

10 yıldır sekreterim.. senin mesleğin unutmamak olmalı bu işi yapıyorsan yada çok leyla olabilirsin...evde problemlerin olabilir...sresli olabilişrsin

Ciddi bir problemim yok aslında çok şükür. İşim de çok rahat haksızlık edemem. Benim mesleğim unutmamak olmalı ama sekreterlerin de insan olduğu unutulmamalı değil mi :) Üstelik benim mesleğim bu değil, ben bu kuruma zabıt katibi olarak atandım. Başkan Bey sekreteri olmamı uygun gördü. Öğrenmeye gayret ediyorum.

Şu an bilgisayar başında olmadığımdan tam hatırlayamadım Çok basit bir işlem ama googledan bakabilirsiniz, ben sık sık kullanıyorum

Hallettim teşekkür ederim bir de bunu deneyeceğim. :)

takvime tıkla, hangi tarih ve saate hatırlatma kuracaksan konuyu yazıp entere bas.
o tarih ve saat geldiğinde seni uyaracak.

Teşekkür ederim bu yönlendirmeyle yaptım, bir de böyle deneyeceğim bakalım.

Not almak tek çare.

Herkes aynı fikirde teşekkür ederim :)

Aynen ya genel olarak dikkatini kolay toplayamayan bir insanım. Bahsettiğin ilaç olmadan ders falan asla çalışamıyorum zaten. Bende hiperaktivite var, odaklanamamam ondan kaynaklı diye düşünüyorum ama unutkanlığa çare bulamıyorum maalesef.

Not al mutlaka.hatirlatma lar as saga sola

O son kısım benim de aklıma geldi ama fark ederse mahçup olurum diye düşündüm. Çünkü bazen çok seri şekilde bir iş istiyor, ve daha önce hiç yapmadığım bir işle alakalı ilk defa duyduğum terimler kullanabiliyor. O yüzden oturtamıyorum kafamda.

Demir ciddi derecede eksik çıktı bende de. İnşallah onla ilgisi vardır çünkü dikkatli şekilde kullanıyorum demir haplarını. Düzelir eğer öyleyse.

Yaşadığınız zorluğun farkında ise
Ve bu yöntem onun da işlerini kolaylaştıracak ise

Fark ettirmeden değil zaten, gözünün önünde yapacaksınız.

Geçici bir süreliğine, terimleri tam öğrenene kadar bana müsaade eder misiniz diye soracaksınız.

Hayır diyeceğini sanmıyorum.

Tarihli ajandan olsun. Ne soylenirse soylensin mutlaka yaz buna. Ertelenenleri ertelendigi gune tekrar yaz ve biten isleri kirmizi kalemle ciz. Bitmeyenleri ertesi gune kalanlari tekrar yaz dunden kalan isler diye.

Alıntın çok uzun
Tiroidi sormuşsun bana
Yine kan veriyosun ama hormon için deniliyo
TSH değerine bakıyolar
4,20 nin altıysa iyisindir
Üstüyse bi boğaz usg sinden sonra hap veriyolar
Bu kadar

Keşke ben de öyle planlı programlı bir insan olabilsem canım ya. Ders çalışma programı yapmaya saatlerce uğraşıp ona bile uyamayan bir insanım ben.

ders çalışma senin insiyatifinde olan bişey dolayısıyla ona uyamaman normal, ama bu iş, belirli biz düzen var ve o düzen sana bağlı. dolayısıyla uymak zorundasın o konuda hiç şüphen olmasın
bir de tavsiyem anlamadığın şeyleri sormaktan çekinme, kafasında seni unutkan diye bellediyse adam ve böyle devam edersen bir süre sonra iş vermez sana daha çok rahatsız olursun. anlamadığın şeyler olunca sor, sana anlatmasını iste. adam anlattığın kadarıyla çok asabi biri değil zaten anlayış gösterecekti sana. kısa sürede de düzene oturur eminim

Herkes aynı görüşte olduğuna göre bana da bu yazma işine daha çok önem vermek düştü. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi. Çok teşekkür ederim. :)

Çok teşekkürler =) Kolay gelsin =)

Bunun çok kolay bir çözümü olup bunu yapmıyor olman çok enteresan.
Neden bir ajanda tutmuyorsun? Hem geçmişe dönük sorunların önüne geçersin.
Mesela "X gün biri başkanı aradı mı, aramadı mı? " gibi.

Ben tam sana yazdiktan sonra eczanaye girdim yolumun ustundeydi. Ritalin diye bi ilac biliyorum, onu almak istedim. Ama kadin recete olmadan ben nasil veriyim oyle bi ilaci dedi ve ustune guldu, gune guzel basladim yani.
Sen bahsettigin ilac hangidi canim. Tamda odevlerden dolayi lazm bana cok acil. Sinavlar yaklasti hic bi halt etmedim. Saat 10 bucukta geldim okula tatilken odev yapiyim diye,hic bi sey yapmadim offf

herşeyi yazıyorum çünkü çok unutkanim daha doğrusu kafamı aynı anda iki üç düşünce ile meşgul ettigimden ikisini aklimda tutamıyorum ben de yazıyorum :)
iki tane not defterim var biri işyerinde kalıyor biri cantamda.Gün içinde de unuttuğum seyler oluyor hepsini yazıyorum

Yazdigin kagida bakmayida unutuyosan bi sorun olabilir. Vitamin eksikligi olabilir. Bi doktora gorun istersen

b12 seviyene bir baktır ciddi bir sorun olabilir annem aldığı sucuğu markette unutup geliyodu b12 sorunu çıktı
daha sonra masana küçük pano gibi bişi yap bi kısmına bunu dikkatini çekecek renklerle 3'e ayır
önemliler söylenecekler yapılacaklar vs. gibi işte nasıl ayırıyosan bunların altına yapışkanlı kağıtlara hatırlatıcı notlar düş

konuşurken not almak için küçük bir cep ajandası edin, büyük ajandaya yaptıklarını yapacaklarını günlük haftalık ve aylık planlarını yaz. telefonuna çok önemli konular ile ilgili hatırlatıcı kur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…