• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletme matematiği :(

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Selam kızlar,
Ben unıverıste bırıncı sınıf ogrencısyım fınallerım bıttı evıme geldım.Sınavlar acıklandı Isletme matematıgı ve baska bır dersten kalmısım.Dersın bıtanesını kendım halledebılırm ama ısletme matematıgınden napıcam hıc bılmıyorum.Ben sözel cıkıslıyım ve matematıgım cok kotudur.Hoca buyuk ıhtımalle fınalde sorduklarının aynısını sorucak sorular elımde var ama cevapları yok.Yardım edebılecek kımseyı bulamadım.Unıversıte sınavına gırıcek bırısıne verdım soruları dersanede cozdurmesı ıcın hoca yapamamıs.Ne yapabılırım sızden akıl almak ıstıyorum kızlar ya dersten kalcam yoksa cok caresızım.

Sorular elımde sınav test olucak ama cevaplar yok cıldırıcam.Benım sınırıme dokunan bu ya.Kredısı yuksek bır ders seneye alttan almak ıstemıyorum.Verıp kurtulmak ıstıyorum.

soruları görebiliyiz ? belki biz yardımcı olabiliriz.

İŞLETME MATEMATİĞİ

1.f(x)=X(üzeri2)-4x-5 parabolünün tepe noktası aşağıdakılerden hangısıdır?
a.(-2,7) b.(-4,-5) c.(2,-9) d.(-2,-9) e.(3,1)

2.f(x)=X (üzeri2)+aX(üzeri2)-5x+b fonksıyonun yerel maksımum noktası A(1,-3) olduğuna göre a+b kaçtır?
a.0 b.1 c.2 d.3 e.4

3.f(x)=X (üzeri3)-2X (üzeri2)+x-1 fonksıyonu ıcın asagıdakı noktalardan hangısı yerel mınumum noktasıdır?
a.(-1,1) b.(1,-2) c.(-2,1) d.(1,-1) e.(-1,-1)

4.Bir ürün için kar fonksıyonu y=2x(üzeri2)+20x+40 olarak veriliyor.Maksimum karı bulunuz.
a.50 b.60 c.70 d.80 e.90

5.Ortalama malıyet fonksıyonu y=4x(üzeri2)-5x-20 olarak verilen bir ürün için marjinal toplam maliyet fonksiyonu aşağıdakılerden hangısıdır?
a.y=12x(üzeri2)-10x-20 b.y=6x(üzeri2)-5x-10 c.y=8x-5 d.y=12x-5 e.y=4x(üzeri3)-5x(üzeri2)-20x

6.Toplam gelir denklemi y=40x (y:fıyat,x:mıktar) şeklınde verılen urun ıcın,sabıt malıyet 5000 tldır.Bu urunden 1000 adet satıldığında başa baş noktasına gelınıyor.Ürün başına değişken maliyet kaç tl’dır?
a.40 b.35 c.30 d.25 e.20

7.Bir ürün için piyasada 22 tl fıyata karsılık 4 br,16 tl fıyata karsılık 7 br talep oluşmaktadır.Lineer talep fonksıyonu asagıdakılerden hangısıdır?
a.y=2x+10 b.y=2x+30 c.y=4x+15 d.y=-5x+2 e.y=3x+12

8.Aşağıdakı denklemlerden hangısı talep denklemı olabılır?
a.y=x(üzeri2)-3x+5 b.y=3x+5 c.2x(üzeri2)-y=10 d.2x-y+1=4 e.y=-3x(üzeri2)+20

9.Bir ürüne ait talep fonksıyonu y=x(üzeri2)-4x+34 denklemı ıle,arz fonksıyonu ıse y=2x+18 denklemi aşağıdakılerden hangısıdır?
a.13 b.15 c.18 d.20 e.22.

10.f(x)=x (üzeri2)-2x-3 parabolünün y eksenini kestiği noktanın ordinatı (y bileşeni) kaçtır?
a.0 b.-1 c.-2 d.-3 e.-4

11.f(x)=⅓ x (üzeri3)-2x(üzeri3)+3x-2 fonksıyonu aşagıdakı aralıklardan hangısınde azalandır?
a.(-3,-1) b.(1,3) c.(1,∞) d.(-∞,3) e.(-∞,∞)

12.f(x)=2x (üzeri3)-5x(üzeri2)-10 ise f(2)=?
a.-2 b.0 c.1 d.4 e.5

100 TL’den satılan bir ürün için birim başına 60 tl değişken maliyet ve 2400 tl sabit maliyet söz konusudur.13-16.soruları buna gore cevaplayınız.
13.Toplam gelır fonksıyonu aşağıdakılerden hangısıdır?
a.y=100 b.y=60x c.y=100x d.y=100x+2400

14.Toplam malıyet fonksıyonu asagıdakılerden hangısıdır?
a.y=100 b.y=60x c.y=100x d.y=100x+2400 e.y=2400

15.Bu üründen 80 adet satıldığında elde edılecek kar ne kadardır?
a.800 b.700 c.600 d.500 e.400

16.Başabaş (sfır kar) miktarı aşağıdakılerden hangisidir?
a.35 b.40 c.50 d.55 e.60

Ben yurtdisinda yasiyorum o yüzden ilk sorulari anlamadim bile :(

5) C
6) C
10) D
13) C
15) A
16) E

umarim dogrudur.

14) aslinda söyle olmali sanki y=60x+2400 ama bu s1k yok :(

Son düzenleme:
1) C

bunlardan emin degilim

7)B
8)A
10)D

Son düzenleme:
Ben yurtdisinda yasiyorum o yüzden ilk sorulari anlamadim bile :(

5) C
6) C
10) D
13) C
15) A
16) E

umarim dogrudur.

14) aslinda söyle olmali sanki y=60x+2400 ama bu s1k yok :(
Bebegım cok sagol ya elınden gelen herseyı yapmışsın.Allah razı olsun senden cok duamı aldın.Cok tesekurler.

Bebegım 14.soruda oyle bır secenek yok valla bılmıyorum.

Bebegım cok sagol ya elınden gelen herseyı yapmışsın.Allah razı olsun senden cok duamı aldın.Cok tesekurler.

Bebegım 14.soruda oyle bır secenek yok valla bılmıyorum.

rica ederim canim senden de Allah razi olsun :) Elimden geleni yapmaya calistim geri kalan sorulari anliyamadimda cözemedimde o yüzden. sorun varsa sor elimden geleni yapayim ben bu dersi iki yil önce görmüstüm ama dedigim gibi birde yurtdisinda oldugum icin anliyamadim :(.

Hmm 14 biraz garip cünkü 60 degisik maliyet 2400 sabit maliyet toplam maliyat. 100 fiyati nasil 100x+2400 olur ki onu bende anlamadim insaAllah baska arkadaslarda bi bakarda bende ögrenirim catlarim yoksa

Son düzenleme:
rica ederim canim senden de Allah razi olsun :) Elimden geleni yapmaya calistim geri kalan sorulari anliyamadimda cözemedimde o yüzden. sorun varsa sor elimden geleni yapayim ben bu dersi iki yil önce görmüstüm ama dedigim gibi birde yurtdisinda oldugum icin anliyamadim :(.

Hmm 14 biraz garip cünkü 60 degisik maliyet 2400 sabit maliyet toplam maliyat. 100 fiyati nasil 100x+2400 olur ki onu bende anlamadim insaAllah baska arkadaslarda bi bakarda bende ögrenirim catlarim yoksa
Bebeğim cok saol yıne de bır derdın sıkıntın olursa her zaman burdayım hıc cekınme.
Sen hangı bolum okudun canım matematıgın ıyı sanırım.Bır de anlamadıgım bu soruları normal matematık öğretmenlerı yapamıyor.

Bebeğim cok saol yıne de bır derdın sıkıntın olursa her zaman burdayım hıc cekınme.
Sen hangı bolum okudun canım matematıgın ıyı sanırım.Bır de anlamadıgım bu soruları normal matematık öğretmenlerı yapamıyor.

daha bitmedi ki :( ben yurtdisinda yasiyorum canim. part-time okuyorum yani hem calisiyor haftasonuda universitem var 5. sömesterdeyim daha 3-4 sömester var önümde. Ben isletme okuyorum evet matematigim iyi ve seviyorumda sayilarla ugrasmayi :) ama iste bazi sorulari anliyamadim malesef

daha bitmedi ki :( ben yurtdisinda yasiyorum canim. part-time okuyorum yani hem calisiyor haftasonuda universitem var 5. sömesterdeyim daha 3-4 sömester var önümde. Ben isletme okuyorum evet matematigim iyi ve seviyorumda sayilarla ugrasmayi :) ama iste bazi sorulari anliyamadim malesef
Senın de mı askerlık bıtmesıne daha var bebegım :). Bende mezunsun sanmıştım.Neyse ıkımızde hayırlısıyla mezun oluruz ınsallah.Bende turızm ısletmecılıgı ve otelcılık okuyorum.Matematıgı ben sevmıyorum ve anlamıyorum bebegım zaten bu yuzden yapamadım.Gercı matematık öğretmenlerı yapamadı ıktısadı bılgı lazım dedıler.Sen elınden gelenı yaptın bebeğim olsun.

Senın de mı askerlık bıtmesıne daha var bebegım :). Bende mezunsun sanmıştım.Neyse ıkımızde hayırlısıyla mezun oluruz ınsallah.Bende turızm ısletmecılıgı ve otelcılık okuyorum.Matematıgı ben sevmıyorum ve anlamıyorum bebegım zaten bu yuzden yapamadım.Gercı matematık öğretmenlerı yapamadı ıktısadı bılgı lazım dedıler.Sen elınden gelenı yaptın bebeğim olsun.

ahhh keske bitse diye bakiyorum cok yorucu oluyor hem calis hem oku :(. Bu sorulari bir matematik ögretmeni yapamamismi bence öyle aman aman hic iktisadi bilgi olmadan yapilamayacak seyler degil ki?!

merhabalar, konuları hep unutmuşum yaa :(( arın defterimi getirip çözeyim aslında sorular kolay da bir türlü hatırlayamadım formüllerini.

hem benim için de iyi olacak :34:

soruları tekrar gözden geçirebilir misin acaba arada yanlış yazdıkların olabilir mi?

bu arada sabah aceleyle baktım defterimi bulamadım ama elimden geleni yaparım canım. bir de bu sınav ne zaman ve hocanız çözümlerini de istiyor mu?

soruları tekrar gözden geçirebilir misin acaba arada yanlış yazdıkların olabilir mi?

bu arada sabah aceleyle baktım defterimi bulamadım ama elimden geleni yaparım canım. bir de bu sınav ne zaman ve hocanız çözümlerini de istiyor mu?
Yok canım bır yanlıslık oldugunu sanmıyorum.Sınav carsamba gunu ve test hoca cozum falan ıstemıyor.

Back
X