• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletme vs iktisat?

lilyy26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2016
117
45
3
35
Herkese merhaba. Marmara Üniversitesi'ni düşünüyorum ve bu iki bölüm arasında kararsız kalım. Bu bölümler arasında iktisat evime çok uzak ama ana kampüste çap, yandal, sosyal açıdan daha artısı olur gibi işletme ise evime yarım saat uzaklıkta ama küçük bir kampüs sadece işletme öğrencileri için. Sizce genel olarak hangisi daha iyi, hangisini seçmeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim

Isletme diyorum

En azindan mantikli bir soru sormussun
Tip ve dis hekimligi haric ne okuyayim diye sorani gordu bu gozler bugun

Tebrikler ve basarilar canim

Isletme diyorum

En azindan mantikli bir soru sormussun
Tip ve dis hekimligi haric ne okuyayim diye sorani gordu bu gozler bugun

Tebrikler ve basarilar canim
O konu bombaydi ya:-) Acaba neye karar verdi? Aslinda bende konu açacağım yakinda
Hukuk vs Psikoloji
Antropoloji vs Bilim tarihi.
27 yasinda 3. Üniversitem olacak degismeyen tek şey kararsizligim:işsiz:

Canım birsuru bu bölümlerin mezunu insan var. elini çarpsan işletme iktisat a geliyor. açıktan okuyan var özellerde bu bölümleri okuyan mezun var çok yani. Puanın güzelse neden sağlık alanını düşünmüyorsun veya bankacılık vs. Yani direkt meslek sahibi olacağın bir bölüm bence daha mantıklı. LYS sonucu açıklanan kuzenim içinde aynı şeyi düşünüyorum. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.

İktisat zor bir bölüm. Matematik dersleri biraz ağır.Sözel derslerde daha başarılıysan işletme tercih et derim.

O konu bombaydi ya:-) Acaba neye karar verdi? Aslinda bende konu açacağım yakinda
Hukuk vs Psikoloji
Antropoloji vs Bilim tarihi.
27 yasinda 3. Üniversitem olacak degismeyen tek şey kararsizligim:işsiz:
Hukuk oku kuzum ,hepimizin okumasi gerek aslinda. Bence en mantikli bolum. Antropoloji de cok hos ama bolum olarak okumana gerek yok, kitaplar alirsin bilgi sahibi olursun.

O bahsettigim konuya yazmak istiyordum aslinda su urunleri muhendisligi veya seramik muhendisligi oku,ikisi de ayni isi yapiyor diye. ;)

belki eve yakın olanını aradığın içindir?
eve yakın olmasını aramıyorum sadece bunu söylediğimde ikisi de yine aynıyerlerde çalışıyor sen eve hangisi yakınsa ona git diyenler ve onun dışında günde 5 saatini yolda mı geçireceksin diyenler de olduğu için belirtmek istedim.

Hukuk oku kuzum ,hepimizin okumasi gerek aslinda. Bence en mantikli bolum. Antropoloji de cok hos ama bolum olarak okumana gerek yok, kitaplar alirsin bilgi sahibi olursun.

O bahsettigim konuya yazmak istiyordum aslinda su urunleri muhendisligi veya seramik muhendisligi oku,ikisi de ayni isi yapiyor diye. :KK66:
Ya hukuk ozelde tutuyor. Ama gonlumde de yok değil aslında. Ama işte zor mu olur onu bilemem. Yaz okuluna kalırsam o da ekstra para. Bazen diyorum ki ona yatiracagin parayi biriktir daha mi mantikli? Kafamda deli sorular...

Ya hukuk ozelde tutuyor. Ama gonlumde de yok değil aslında. Ama işte zor mu olur onu bilemem. Yaz okuluna kalırsam o da ekstra para. Bazen diyorum ki ona yatiracagin parayi biriktir daha mi mantikli? Kafamda deli sorular...
Kac liraya mal olursa olsun oku derim. Nacizane tavsiyem. Ben de dusunuyorum ucuncu uni olarak hukuk fakultesini.

Canım birsuru bu bölümlerin mezunu insan var. elini çarpsan işletme iktisat a geliyor. açıktan okuyan var özellerde bu bölümleri okuyan mezun var çok yani. Puanın güzelse neden sağlık alanını düşünmüyorsun veya bankacılık vs. Yani direkt meslek sahibi olacağın bir bölüm bence daha mantıklı. LYS sonucu açıklanan kuzenim içinde aynı şeyi düşünüyorum. Hepinizin hakkında hayırlısı olsun inşallah.
Aynen sizin gibi düşünüyorum,elini sallasan iktisat, işletme kpss de puanlar düşmüyor. Neredeyse 400 bin mezun var ama verilen kadro sayısı 2000 bile değil.siz sağlık okuyun bence de...kaç yıldır uğraşıyorum işletme mezunuyum zar zor son atamada atandım

Mezun olduktan sonra hangi meslegi yapmayı planlıyorsun?
Eve uzakligina degilde
Edinecegin mesleğin egitimini hangi bolumde en iyi şekilde alacaksin ona bak.
Çünkü isletme ve iktisat fazlasıyla icice bi bölüm , ortak dersler fazla
Bunu bana rehberlikcimiz söylemişti.

Sözelciysen işletme seç.
Okul çabuk bitsin zorlanmayayım diyorsan yine işletme seç.

Tablo grafik yorumlayayım saksıyı çalıştırayım, felsefeciler kadar düşünce akımı okuyayım diyorsan iktisat seç.

Back
X