Sayısalla aranızın nasıl olduğuna bağlı. Ben teori ve sayısal derslerle geçen bir günün ardından başım ağrımış vaziyette yurda dönerken derslere bile gitmeyen İşletme okuyan arkadaşlarım vardı. Halk arasında İktisat ve İşletme aynı gibi görünür ama bunu çok bilmiş vaziyette aynı kefeye koyan insanları bir hafta okula götürsek koşarak uzaklaşmak isterler :) Benzerdir ama aynı değildir, aralarında fark yoktur denmez. İkisinin de birçok yerde geçerliliği vardır özellikle özel sektörde bu bölümlerden hangisinin okunduğu değil de kişinin yeteneklerine falan bakarlar ama şu an sizin için önemli olan okul süreci. İstatistik dersi gördüm 2. sınıfta, aynı dersi farklı hocadan İşletme okuyan arkadaşım da görüyordu. Bizim sınıfta ben dahil çoğu kişi o dersten 40'ın üstüne çıkamazken İşletme okuyan arkadaşım 90 falan alıyordu. Bizi zorluyorlardı, onları geçiştiriyorlardı. Sayısalla aranız iyiyse İktisat, değilse İşletme.
Tabi bana kalsa ikisi de değil, şimdikilere ben İİBF önermem ama sizin sorunuz bu yönde olduğu için dediğim gibi, sayısalınıza bağlı. Devlete atanmayı düşünüyorsanız bunların yanından bile geçmeyin, atanamazsınız. Ortalık düşük kalitede İktisatçı kaynıyor, olan doğru düzgün bilgisi olan İktisatçılara oluyor.