• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşleyiş nedir ? Beni aydınlatın lütfen :)

eyikurefe

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
1.021
1.572
48
32
Iyi aksamlar bayanlar.
Haziran ayinda saglik bakanliginin bir kurumuna yerlestim. Guvenlik sorusturmam tamamlandi. Ayın 19u son evrak teslimi.

20 haftalik gebeligim mevcut. 32. Haftada zaten yasal olarak hakkim olan izinden yararlanicam. Aradaki bu 12 haftalik surec icinde iki parca halinde heyet raporu alicam.

Dün beni hastanemden aradilar. Başlayisinizi ne zaman yapicaksiniz diye. Ben de durumumu anlattim 32. Haftaya kadar gecicek süre icin rapor alicam calisamam sıkıntı yasiyorum raporumu alıp gelicem diye. Telefondaki memurda pek bisey bilmiyordu size dönucem dedi il saglik mudurlugunu aradi bana döndü.

Rapor almadan gelin eger rapor alirsaniz başlayıs yapamiyomussunuz sadece evrak teslimi yapabiliyosunuz baslayisiniz yapilmadigi icin de maasiniz falan yatmaz dedi. Peki dedim.

Simdi kızlar bilenler beni aydinlatabilir mi ?
Ben evrak teslimi yapip sözlesmemi imzaladigim da raporu mu alip kullanabilmem icin hastane bünyesi de 1 gun fiilen calismam mi lazim ?
Hamileligim mevcut ve cok sukur bi sıkıntım yok raporu kendi memleketimden alicam. Sen raporu burdan almalisin diyemezler demi ? Cunki bi problemim olmadigi icin oradaki uzman bana rapor vermez zaten. Yani isleyis nedir cok detayli bilmiyorum raporu kendi menlketimden almam da cok sıkıntı degil bildigim kadariyla. Ama sen bizden habersiz memleketinemi gittin diyip bana tak bi sorusturma acarlar mi ? Sorular sorular kafamdaki deli sorular.

Ohhh devlete yerleşir yerleşmez yolunuzu bulmuşsunuz.Bi sorununuz yok da niye rapor alıyosunuz bi de geniş geniş yazmışsınız eskiden insanlar böyle şeyleri utanır da gizlerdi en azından.Hakkaten bari bi gün çalışsaydınız ayıp.

Ayrıca iş göremez maaşı ve rapor alabilmeniz için de belli bi süre sigortanızın yatmış olması gerekir zaten.20.haftada işe başlayıp başlar başlamaz rapor alamazsınız ve 32.haftada izne çıkıp maaş da alamazsınız diye biliyorum.

Normal rapor alabilmen için 30 gün, analık izninde maaş alabilmen için 90 gün priminin ödenmiş olması gerek.Sizin için pek üzüldüğümü söyleyemicem.

Il disi rapor alamazsiniz.
1 gunde olsa calismaniz gerekiyor.
Ztn ohal dolayisi ile o kdr uzun rapor almaniz zor. Parcali heyet imkansiz eminmisiniz rapor alsaniz kurum sorun cikarir.
Calistginiz yere baslamaniz ve ordan rapor almaniz gerekiyor.
Kurum aday oldugunuz icin size sorusturma acabilir ve isinize son verilebilir.
Aday memursunuz probleminz yok ve ohal de 2 adet rapor istiyosunuz?
Insallah isinizden olmazsiniz

Affedersiniz yanlis anlamis oldugumu umarak bir sey soracagim.
Keyfi olarak mi rapor alacaksiniz? :kahve:

Hamileliginizde sorun yoksa ne raporu alfiginizi anlayamadim ben

Bir saglik problemim yok. Sorunum su ki aradaki 3 aylik süre icin orada 3 aylik bir düzen kurmak zor olucak. Cocugum var 4 yasinda ve yanimda destek olup gelicek kimse yok. Esimin isi burada. Yani ben cocugumuda alip 3 ay orada duramam yalniz. Gece gunduz bi sıkıntı yasasam kimse yok yanimda kucuk cocugumla. Devlet baska bir imkan verse onu kullanirdim zaten.

Ohhh valla başlamadan rapor 32. Haftada izin sonea Doğum yaptın izin bedavadan para ödeyecek devlet size millet yolunu bulmuş valla tebrik ediyorum sizi aferin bu şekilde devam edin . Birde hamileliğimde sorun yok diyorsunuz. Millet nasıl hamile çalışıyor o zaman onlar insan değil mi yA sinir oldum yemin ederim :oha:

Bir saglik problemim yok. Sorunum su ki aradaki 3 aylik süre icin orada 3 aylik bir düzen kurmak zor olucak. Cocugum var 4 yasinda ve yanimda destek olup gelicek kimse yok. Esimin isi burada. Yani ben cocugumuda alip 3 ay orada duramam yalniz. Gece gunduz bi sıkıntı yasasam kimse yok yanimda kucuk cocugumla. Devlet baska bir imkan verse onu kullanirdim zaten.
Devlet iş vermiş daha ne istiyorsunuz? Çalışmanız çok lazım değildiyse neden orada başka ihtiyacı olan birinin ve gerçekten çalışmaya niyeti olan birinin kadrosunu dolduruyorsunuz? O kurumlar keyfine mi kadro istiyor devletten? İş var, yapacak biri lazım ki boşluk var. Hem o boşluğu doluracaksınız hem çalışmayacaksınız uzun süre keyfi olarak.
Devletin ne yapıvermesini bekliyorsunuz? Gelip elinizden tutup sizi saraya mı yerleştirsin? Herkes hamile kalıyor da kimisi para lazım, işten atılırım özel şirketteyim diye korkuyla son gününe kadar bile çalışıyor. Sizinki padişah soyundan herhalde.

Gercekten ihtiyaci olan birileri sizin gibiler yuzunden calisamiyor. Yanarim yanarim ona yanarim.
O emek verilmeden alinacak maas insanlarin bogazindan nasil geciyor iki kat hayret ediyorum.
Umarim adilane bir sekilde sonuclanir isiniz.

üstüne çikolata sosu da ister misiniz?

devlet iş vermiş siz bi sıkıntınız olmadığı halde 4 yaşındaki çocuğu bahane ediyorsunuz. e iyi madem çocuğu olup hamile olan herkes izne çıksın bu devlet eşek herkese öder maaşını nolacak. maksat çocuk yalnız kalmasın.

Ohhh devlete yerleşir yerleşmez yolunuzu bulmuşsunuz.Bi sorununuz yok da niye rapor alıyosunuz bi de geniş geniş yazmışsınız eskiden insanlar böyle şeyleri utanır da gizlerdi en azından.Hakkaten bari bi gün çalışsaydınız ayıp.

Ayrıca iş göremez maaşı ve rapor alabilmeniz için de belli bi süre sigortanızın yatmış olması gerekir zaten.20.haftada işe başlayıp başlar başlamaz rapor alamazsınız ve 32.haftada izne çıkıp maaş da alamazsınız diye biliyorum.

Normal rapor alabilmen için 30 gün, analık izninde maaş alabilmen için 90 gün priminin ödenmiş olması gerek.Sizin için pek üzüldüğümü söyleyemicem.

Il disi rapor alamazsiniz.
1 gunde olsa calismaniz gerekiyor.
Ztn ohal dolayisi ile o kdr uzun rapor almaniz zor. Parcali heyet imkansiz eminmisiniz rapor alsaniz kurum sorun cikarir.
Calistginiz yere baslamaniz ve ordan rapor almaniz gerekiyor.
Kurum aday oldugunuz icin size sorusturma acabilir ve isinize son verilebilir.
Aday memursunuz probleminz yok ve ohal de 2 adet rapor istiyosunuz?
Insallah isinizden olmazsiniz

Ayrica sigortadan dolayi ne maas alabilirsiniz ne sagliktan faydalanabilirsiniz ne dogum haklarinizdan
Sanirim keyfiniz kacicak.
Ama bu duruma sessiz kalamadim

Keşke kim olduğunuzu bilsem de şikayet edebilsem. Oh vallahi. Daha memurluğa başlamadan sahte rapor işlerine başlamışsınız. Çocuğunuzu da böyle yetiştireceksiniz eminim.

Ohh devlete yerlestim. Emek verdim sıralamaya girdim cokta guzel hakkimla yerlestim. Maas veta sigortam diye aglamiyorum zaten. Memurun dedigini aynen soyledim. Hekimim raporumu vericek maasim yada sigortam yatmasada olur. Dunyanin en mukemmel insanlari tesekkur ederim aciklayici bilgilerinize. :)

Mune Mune konum kapatilsin lütfen.

Peki o şehri tercih etmeden mi yerleştiniz. O şehre gitmeniz gerektiğini biliyor olmalısınız. Eşiniz oraya gidemiyorsa hangi mantıkla tercih yaptınız anlamadım.

Raporunuzu da çalıştığınız şehir dışında bir yerden alamazsınız. Yani yıllık izinde ya da haftasonu gidip rahatsızlanıp doktora gidip rapor almadıysanız diğer türlü suçlu duruma düşersiniz

Gercekten ihtiyaci olan birileri sizin gibiler yuzunden calisamiyor. Yanarim yanarim ona yanarim.
O emek verilmeden alinacak maas insanlarin bogazindan nasil geciyor iki kat hayret ediyorum.
Umarim adilane bir sekilde sonuclanir isiniz.

devlet iş vermiş siz bi sıkıntınız olmadığı halde 4 yaşındaki çocuğu bahane ediyorsunuz. e iyi madem çocuğu olup hamile olan herkes izne çıksın bu devlet eşek herkese öder maaşını nolacak. maksat çocuk yalnız kalmasın.

Yahu maas degil derdim. Ben cocugumu deert ettim siz maasimi. Gayette hakkimla atandim. Size niye dert ki.

Ohh devlete yerlestim. Emek verdim sıralamaya girdim cokta guzel hakkimla yerlestim. Maas veta sigortam diye aglamiyorum zaten. Memurun dedigini aynen soyledim. Hekimim raporumu vericek maasim yada sigortam yatmasada olur. Dunyanin en mukemmel insanlari tesekkur ederim aciklayici bilgilerinize. :)

Mune Mune konum kapatilsin lütfen.
Hak yemek kolay. Sonra o yenilen hakların acısı çıkarken zor. Her zaman kendinden de olmuyor. Hamileyken bir üzüm tanesi çalan kadının hissesi vardı ben çocukken.

Sizin gibi insanlar yuzunden boyle olmayan memurlarda zarar goruyor ya lutfen kendiniz, is ahlakina sigmayan hareketleri yapip bari ulu orta anlatmayin ya.

Peki o şehri tercih etmeden mi yerleştiniz. O şehre gitmeniz gerektiğini biliyor olmalısınız. Eşiniz oraya gidemiyorsa hangi mantıkla tercih yaptınız anlamadım.

Raporunuzu da çalıştığınız şehir dışında bir yerden alamazsınız. Yani yıllık izinde ya da haftasonu gidip rahatsızlanıp doktora gidip rapor almadıysanız diğer türlü suçlu duruma düşersiniz
Turkiye geneli 9 il acildi bize ben alanda 5. Oldum. Yerlestigim sehir 10 saat uzaklikta. Cok emek verdim hakkimla yerlestim. Burada maas alicaksiniza taktilarda derdim maas degil anltamadim neyse tesekkurler.

Devlet odemiyor o maasi ben oduyorum , baban oduyor , annen oduyor
Essek gibi calisiyorum sonra her ay maasimdan vergi kesiliyor ve bunlara odeniyor
Herzaman haram olsun derim ama konu sahibi hamile oldugu icin demeyecegim bu sefer

Back
X