İsmimi Değiştirmek İstiyorum :(

18imi doldurdum.
Herkes kullandığım isimle tanıyor beni yani kimlikteki adımı kimse bilmiyor. Okul giriş kartında birkaç kişi gördüğünde sormuştu.
Diplomayı da değiştirmem gerekiyormuş, baya yorucu olacağını tahmin edebiliyorum.

tamam canım kendin açabilirsin davanı o zaman.
evet biraz yorulursun. dediğim gibi sadece o bahsettiğim gerekçeyle değiştirebilirsin ismini.

Benimde yengemin yeğeni değişti.Ismi ümmü gülsümdü. Herkes ümmü diyordu okulda akrabalar filan kız gitti değişti berra yaptı e sonra okulda yine dalga geçiyorlardi müberra diye yani sen naparsan yap millet için değişiyorsan onlar dalga geçiçek birşey yine bulurlar ama sen gerçekten hoşlanmıyorsan orası ayrı tabi :-)

avukata gerek yok çok basit bir dava. evet o hukuki sebepleri yazıp evine en yakın adliyenin tevzi bürosuna başvuruyosun onun da 100-200 civarı gibi bir masrafı var dava zaten 2 tanıkla gerçekleşiyor. iki tanık gelecek mahkemeye evet işte biz bu isimle sesleniyoruz diyecek 1. dereceden yakın akraba olmuyo anne baba gibi kız kardeş olabilir ama. sende geçermi bir sebep sunman gerek işte bana diğer ismimle seslendikleri zaman afallıyorum falan filan demen gerekiyo tanık varsa 1 yoksa tanık getirince halloluyo zaten adliyeye gitsende sana ufakta yardımcı olur. ben adliyede staj yaptım ordan biliyorum.

Ürettiğin mazeretler çok komik, karşında çocuk olmayacak, koskoca hakim olacak değil mi...

18 yaşını doldurmuşsundur herhalde.

İsim değiştirebilmen için haklı nedenin olması gerekir. Örf ve adete uygun olmayan, komik ve kötü olan, kişisel ilişkilerde, meslek ve sanatın icrasında yanlış anlamalara neden olabilecek hususlar haklı sebep olarak sayılabilir.

Uygulamada ayrıca kişinin gerek sosyal, gerekse iş çevresinde kimlikte yazan isimden başka bir isimle tanınması, kimlikte yazan ismini sadece resmi işlemlerinde zorunluluktan dolayı kullanması haklı neden olarak sayılıyor.

Sonuç olarak ismin Gülnaz imiş, yukarıdaki haklı sebeplerden hiçbirine girmiyor. Sadece uygulamadaki haklı sebep olan kimlikteki x ismiyle değil de , y ismiyle tanındıgını kanıtlaman gerekıyor.

Hakimi ikna etmen için; dilekçedeki o deliller kısmına TMK, Nüfus Kanunu, HMK ve 2 tanık ismini TC kimlik numarası ve adresleriyle yazacaksın. Biri akraba olabilir, gerekiyorsa yeminsiz dinlenir. Diğeri arkadaş çevrenden birileri olursa iyi olur, yeminli dinlenir. Dershane, okul öğretmeni falan da olabilir, mesai saatleri içinde senin için gelmesi muhtemel olan birilerini yazarsan iyi olur. Bu kişiler senin aslında Gülnaz ismiyle değil, işte hangi ismi istiyorsan o isimle tanındığına, herkesin sana o isimle hitap ettiğine, sana Gülnaz ismiyle hitap eden kimse olmadığına, Gülnaz denince seni kimsenin tanımayacağına dair tanıklık edecek.

Uygulamada hakimler çok ikna olmasalar bile iyiniyetli olarak isim değişikliği davasını yüzde doksan dokuz kabul ediyor. Seninki de kabul olur bence. 150 TL kadar masrafın olur, bulundugun şehirdeki dava yoğunluguna göre 1- 3 ay gibi süre içinde ismin değişir. Ancak eski isim yeni isim derken, karışıklıklar, prosedürler seni yorabilir. Bence de değiştirmeye gerek yokmuş adını ama sen bilirsin.

aynen katılıyorum bende 15 yas falan zannettım .

Bende bı hukuk öğrencısı olarak . Karsınızdaki kişi hakim tabiki bu saçma sapan yok ölen kadın yok iran vb seylere ınanmıcaktır.

isminiz gayet güzel yani . univrstede boyle bıseyın olması benı cok sasırttı sizinle dalga gecme cürretını vermeyin madem onlara.

Benimde yengemin yeğeni değişti.Ismi ümmü gülsümdü. Herkes ümmü diyordu okulda akrabalar filan kız gitti değişti berra yaptı e sonra okulda yine dalga geçiyorlardi müberra diye yani sen naparsan yap millet için değişiyorsan onlar dalga geçiçek birşey yine bulurlar ama sen gerçekten hoşlanmıyorsan orası ayrı tabi :-)

sen kalk mahkemelere başvur eziyetler çek yine aldığın sonuç aynı olsun...
bence konu sahibi sizin yazınızdan ders almalı ve beterin beteri var diye takıntı yapmayı bırakıp.,
bence güzel ismini kabullenmeli...

bu arada yazınızı ilk okuduğumda kahkaha attım resmen töbe töbe :52: :52: :52:

Back
X