- 23 Mart 2015
- 5.715
- 12.056
- 448
- Konu Sahibi c1nnamongurl
-
Hemen o geldi aklimadede nine ismi değil aslında ya,ama evet onlarla uğraşanlar da var
Bir dilekçe ile asliye hukuk mahkemesinde dava açmanız lazım sonrasında çevrenizdeki insanların kimlikteki ismi değilde farklı söyledikleri isim için şahitleriniz olması lazım. Sonrasında değişiyor zaten. Küçük bir kızım var onun adını pandemi döneminde mahkeme kararı ile değiştirmiştik oradan biliyorum.Birçok hukuk bürosunun websitesini gezdim.Çoğu avukatsız değiştirmek çok zor kabul edilemez vs diyor.Benim ismim gülünç,dine aykırı vs değil.Ama ben bu isimle yaşarken çok zor şeyler geçirdim.Şu an yakın çevrem bana başka bir isimle hitap ediyor ama okul/iş gibi yerlerde kimliğimdeki ismim kullanılıyor ve bu beni rahatsız ediyor.Değiştirmek isteme sebebim bu aslında.Sizce şansım var mı dilekçe vs ile dava kazanmak konusunda?Böyle bir deneyimi olan,yol gösterebilecek birileri var mı ?
Çevremde stajyer avukat var ama ne avukatı olduğu fark ediyor mu? Teşekkür ederim bu arada yönlendirmeniz içinMerhaba benim iki ismim vardı ikinci ismimi sildirdim.
Bunun için nüfus müdürlüğüne dava açmanız lazım.
Çevrenizde stajyer tanıdık avukat vs bulmaya çalışın uygun fiyatlı.
Size dilekçe yazarken yardımcı olacaklar.
Dilekçe yazıp dava için adliyeye gidip dosya oluşturuluyor ve size dava günü veriliyor.
Bu arada bi miktar para da yatırmanız lazım ( ne kadardı unuttum)
Dava 2 dk falan sürüyor hakim kısaca neden değiştirdin diye soruyor dilekçede yazan şeyleri söylüyorsunuz ve onaylıyor dava bitiyor.
Sonra ilan edilme süreci falan var.
Kısaca 1 ayda hallolmus oluyor.
Bence kesinlikle değiştirin ben keşke daha önce yapsaydim dedim.
Bu arada benim dilekçemi de avukat arkadaşım yazmıştı ben sadece dava ücreti ödedim.
Tanık önemli değil,birden fazla tanığım varMahkemeler genellikle tanık dinlemek istiyorlar, bilginize
Yaren benimkisi,kötü bir anlamı vs yok ama dediğim gibi travmalarımı tetikliyorBu değiştirilmek istenen isimleri çok merak ediyorum
Rica ederim. Bu çok basit bir dava hiç gozunuzde büyütmeyin.Çevremde stajyer avukat var ama ne avukatı olduğu fark ediyor mu? Teşekkür ederim bu arada yönlendirmeniz için
İsminiz güzelmiş aslında. Ne travma yaşadınız ki bu kadar?Yaren benimkisi,kötü bir anlamı vs yok ama dediğim gibi travmalarımı tetikliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?