Doğuma Hazırlık İsmimize oy verir misiniz ? Çok kararsız kaldık :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

_CandaS_

Çok şükür seni bana verene ...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
6.066
72
163
Kızlar merhaba. allah nasip ederse 5 ay sonra bi oğlum olcak, ultrason yanıltmasaydı kızımızın adı hazırdı,

Aslınd açok sabit isimlerim vardı ve buraya konu açacağımı sanmazdım.Piyangodan isim çıktı desem yeri :P
Şimdi ben isimlerimizi yazayım.Eşim kesin olarak ilk ismini Meriç istiyor.ben ikinci isimde kararsız kaldım hepsinide ayrı ayrı beğendim.
Birde sizlerin fikrini alayım istedim dışardan duyan bir kulak olarak ...

Meriç İnanç

Meriç Saygı

Meriç İlke

Meriç Karan

Meriç Merttürk

Karan : Veysel Karaniden esinlenerek çıktı ve anlamı yiğit, kahraman, karanlık.

Merttürk, sözünün eri.

ben özellikle Merttürk'ü çok beğendim.Sizede siyasi çağrışımlar yapıyor mu ? çocuğun sıkıntı yaşamasını istemem asli fikrim bu ülkede yaşayan hiç kimse bu isimden rahatsızlık duymamalı sağa sola kaydırmamalı.kesinlikle siyasi görüşümde bu değil ...

ikinci isme anlam veremiyorum ve bence meriç gayet düzgün bir isim diğerleri soyadı gibi duruyor açıkçası

abla meriç merttürk isim ve soyisim gibi dryo bence meriç ilkenin söylenişi daha güzel birde soyisimnle beraber söylendiği zaman kulağa daha hoş geliyooo bence tabi sen bilirsin meriç kayra nasıl :)))

bence meriç tek başına güzel bi isim. ama illa iki isim koyacaksınız ben meriç ilke den yana kullanıyorum oyumu :)

benimde iki ismim var onun için biliyorum bazen sorun oluyor. tabi soyisminiz kısaysa olabilir ama benim soy ismimde uzundu bayağı.. zor yani iki isim ben koymıcam bebeğime.
ve meriç ismi çok güzel zaten tabi yine siz bilirsiniz ikinci isim illa olucaksa bari biraz kısa olsun bence.. sevgiler..

İlke ,Özgür,Eylem,Barış bu isimlere bayılıyorum.O nedenle İlke diyorum. :)

Teşekkür ederim kızlar, evet iki siimde zorluk olabiliyormuş ama illede iki isim.hiç tek düşünmedik.soyismimiz kısa neyseki ama o da ş ile başlıyor.tanıyan arkadaşlarım bilir benim isimlerim amaçlıdır bi ileti gibi. inanç çok istiyodum eşim meriç isteyene dek. 2 ç zor olabilir sanırım.merttürk evet uzun ve soyismi gibi, ki esinlendiğim şeyde bir soyadı.neden isim olmasın dedim.ilaydacım kayrada çok güzel ama kuzenimin oğlunun adı. genel olarak ilke diyosunuz yani :) olabilir .. teşekkür ederim ilginiz için.oylamayı bulamadım işimi kolaylaştırırdı oysaki ...

Son düzenleme:
bebişiniz büyüyüp koca adam olduğunda isminden memnun olacağı sıkıntı çekmeyeceği ve annem/babamda nerden bulmuş bu ismi çok aramışlarmı demeyeceği birşeyler düşünün bence :1: yani ben olsamöyle yapardım sonuçta ismi bir ömür taşıyacak olan onlar onların fikrini alamayacağımıza göre en azından onları düşünerek bir isim seçmeliyiz bence. bu arada benim işyerinden bir eleman vardı iki isimli ama isimlerini de ayrı ayrı düşünürsen 3 isim gibi oluyordu e birde buna uzun 2bitişik kelimeden oluşan soyadı eklenince epey komik olaylar yaşıyordu garibim ismini ve soyismini birlikte yazdığımızda bunların hepsi bir kişi diye özellikle berlirtmek gerekiyordu o geldi aklıma şimdi sizin konunuzu okuyunca neyseki sizin soyisim kısaymış ordan kurtardınız :1:

Son düzenleme:
Ben ikinci isme anlam veremeyenlerdenim sanırım tek başına Meriç tek başına İlke gayet güzel isimler nacizane fikrim umarım sizi kırmadım

Arkadaşlar teşekkür ederim, çift isimli kişilerin sıkıntısına iyi kötü bende şahitim ama dedim ya çift isim istiyrouz biz.bende tek isimliyim ve keşke 2. yi koysaymışlar diye düşündüm hep.belki bu yüzden ısrarım.tek koyundan ziyade hangisini beğendiyseniz onu paylaşırsanız çok sevinirim.kırılmıyorum tabiki ne demek, yoruma açık sonuçta.teşekkürler tekrar.herkese iyi bayramlar.

Son düzenleme:
meriç isminin yanına hiçbiri uymamış sanki,ama ille de bir isim olacaksa ilke olsun.Diğerleri kulağa hoş gelmiyor.

Meric karan diyorum oyleyse. Ilke de guzel isim ama ilke diye bir arkadasim vardi, hic mi hic sevmezdim, o yuzdendir belki onu pek sevmedim ;)

Siz iki isim istediğinizin altını çizmişsiniz.O zaman Meriç Karanı değişik ve güzel buldum.Kulağımı okşayan harfler biraraya gelmiş.

merttürk çok kapalı bi isim bence hem mert iki ünsüzle bitiyo hem türk iki ünsüzle bitiyo isimler karakterde çok rol oynuyo bu yüzden iyi seçmek lazım.. ben de meriç karanı beğendim

Nehir ismi düşünüyorsanız Aras olabilir Meriçten daha güzel Meriç sanki kız ismi gibi geliyor belki ince seslilerden oluştuğu için olabilir.Kumral ada mavi tuna isminde güzel bi roman vardı orda Aras , Tuna ve Meriç karakterleri vardı Aras ve Tuna iki erkek kardeş Meriçte Tuna'nın karısıydı belkide ordan zihnimde kalmıştır.

ilke diye bir kız arkadsım var.merıcte bana hep kız ısmı gıbı gemıstır. bende sızı kırmk ıstemem ama bence ınanc ve karan hos ısımler .

Karan ismini duydum duyalı çok severim anlamını kahraman yürekli olarak biliyorum o yüzdendirki Meriç Karan gayet hoş diğerlerine göre daha uyumlu :emir_bebek:

Back
X