- Konu Sahibi kardanmadam

Bu kategoriye kadar yarışmayı sürekli takip edip tarifleri sıkça denemiş biri olarak makarna kategorisine dayanamadım.
Hazır olarak devamlı severek tükettiğim makarnadan başkası gelmedi aklıma. (Düşünmedim de)

Hem yarışmaya katkıda bulunacak hemde tıkabasa yiyecektim,
daha iyi bi fırsat olamazdı.

Yazdıgım malzemeler benim tarifim fakat siz isteginize göre şekillendirebilirsiniz bu makarnayı. Ben en sevdiğim ve yakıştırdıgım malzemeleri kullanmak istedim. Tavuk- ıspanak ve krema üçlüsü hangi yemekte olsa bayılarak yerim.

Ispanaklısı, pırasalısı, peynirlisi, patateslisi, tavuklusu ve etlisi bile yapılıyor.
Sos kısmında yine seçenekler çok tavuk yerine, salam, mantar, krem peynirle lezzetlendirebilirsiniz.
Benim damak tadıma hitap eden seçenekleri bi kenara ayırdım ve sıvadım kolları.
Tortellini hamuru için;
2 su brd. un
2 yumurta
1 tutam tuz
Hamurumuzu özdeşleşene kadar yogurmaya devam ediyoruz, sert ve pürüssüz bi hamur olacak. 40 dakika üstünü kapatıp dinlendiriyoruz.

Püf; Su kullanmadıgımız için zor toparlanan bi hamur olacak, oldukça yogrulması gerek, hamur biraz toparlandıgında elimizi nemlendirerek yogumaya devam edebiliriz.
İç dolgusu için;
200-250 gr. ıspanak
İsteğe göre peynir
karabiber
kırmızı pul bibertuz
Çok az sıvıyagda ıspanagımızı baharatlarla birlikte soteliyoruz.
Ispanak soğumaya başladıgında peynir ve ıspanagı robotta çekiyoruz.

Püf; Ispanak su vereceği için 1 kaşık un ilave edebiliriz.
Tavuklu sos için;
100 ml krema ( paketin yarısını kullanıyoruz.)
3 diş sarımsak
tavuk gögsü
köri
Haşlanıp didiklenen tavuga, rendelenmiş sarımsak, köri ve kremayı ekleyip, soteliyoruz.
Püf; Krema kullanıldıgı için tavuk gögsü kullanmanızı öneririm daha yagsız oldugu için dengeleniyor.

Hamurumuz yeterince dinlendirdikten sonra açmaya başlıyoruz.

Püf;

Olabildiğince ince açmalıyız hamuru, sert yapıda oldugu için zor açılsada yırtılmadıgı için orantısız güç serbest

Açılan hamur çay bardagıyla kesilir. İç harç doldurularak forograftaki gibi kapatılır.

püf; yumurta akıyla yapıştırmanız kolaylık saglar.
Kapatılan makarnalar 5-10 dakika kadar dolapta bekletilir.
Tavuğu haşladıgım suya 2 bardak su ekleyerek makarnalarımızı haşlıyoruz.

Taze makarna hamuru oldugu için haşlanması çok uzun sürmüyor.
Süzdüğümüz makarnayı sosuyla buluşturup, kuru nane veya feslegenle servis edebiliriz.

Püf; o an ne kadar tüketilecekse okadar haşlanır, daha sonra ısıtıldıgında aynı lezzette olmuyor malesef.

Yarışmadaki bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum.