Israrcı biri yüzünden ne yapacağımı şaşırdım.

bikar zaten sen devam et ama sakin pes etme. Herkese sulanan bi tipmis zaten

Merhaba herkese,

Şu an bir okulda ücretli öğretmenlik yapmaktayım. Orada çalışan bir beden eğitimi öğretmeni bana bu aralar yakın durmaya çalışıyor. Sorun şu ki, ben ondan hiçbir şekilde hoşlanmıyorum. Yaşanmış olayları anlatayım. Bir hafta önce bana akşam saatlerinde 3 mesaj ve 1 cevapsız araması ulaşmış. (1) Selam kakaokafa napıyorsun? (2) Telefonun kapalı mı öğreneyim diye aramak istedim. (3) Rahatsız ettiysem özür dilerim.
Bu mesajların hiçbirine dönmedim. Adam mesaj atmayı bıraktı; ancak teneffüs aralarında bana yakın oturmaya başladı. Ben de artık çayımı ve çantamı alıp o ortamı terk ediyorum son zamanlarda. Hatta dün ben bir arkadaşımla konuşurken tam yanıma oturmuş bizi dinliyor, yetmiyor lafa karışıyor. Bir ara bana soru sordu, çok kısa cevap verdim. Onun önünden geçerken yokmuş gibi davrandım, çünkü bir gün aynı saatte çıkıyoruz ve benimle konuşmak için katrilyon takla atıyor. Ama gelecek hafta inanın ki hiç gitmek istemiyorum. Anlamadığım, bazı erkekler neden istenmediklerini anlamıyorlar ve ben illa küfür mü etmeliyim üzerimdeki baskıyı azaltmak için? İşin kötüsü, bunu gerçekten yaparsam okuldan ayrılmak durumunda kalacağım ve zaten atanmadığım için düzenli bir iş bulamayacağım aylarca. Sizce ona ''artık'' istemediğimi göstermek için ne yapmalıyım? Dipnot: Bu adamın, daha önce başka bir öğretmen arkadaşıma daha zarf attığını öğrendim. Cevaplar yazılırken umarım bu da değerlendirilir.
belki size öyle geliyordur.adamın yapısı budur belki sulu yapışkan

Bence de net olmalısınız, mesajlarına susarak yanlış anlamasına yol açıyorsanız belki de farkında olmadan. Şöyle söyleyebilirsiniz meselâ "mesai arkadaşlarımla sadece okulla ilgili ve okulda görüşürüm ve iş hayatımı özel hayatıma dahil etmem, lütfen okul harici bir daha beni rahatsız etmeyin" gibi. E biraz normal bir insansa bunu da anladı anladı, anlamazsa bir kenara çekip, bir hanım mesai arkadaşlarınızdan biri de yanınızda olmak şartıyla daha sert bir şekilde uyarmalısınız. Daha da anlamazsa zaten müdüriyet ve savcılık yani, hafife almayın.

Herkes acik ol, konus vs demis. Adamdan direkt teklif yok ki. Neyi konusacak?

Bence sakin konusmaya falan kalkma. Bu tarz sirtlanlarin sozu, lafi daima hazirdir. Kendi kendine gelin guvey oluyorsun der bozar seni.. Hatta bozmakla kalmaz dedikodu bile cikartabilir.

En guzeli resmi olmak, cogu zaman gormemezlikten gelmek veya yuzuk takmak belki uzar ozaman.

Size msj atma ve arama cesaretini nereden almış?
İnanın onu ben de anlamadım. Bir de bana adımla hitap etmiş ki bu, samimi olmadığım insanlardan gördüğüm en sinir bozucu tavırdır. Sulu bir tip. Zaten orada çalışan ve samimi olduğum bir temizlik personeline durumu anlattığımda ''uzak dur o adamdan'' dedi. Dediğim gibi, güzel gördüğü herkese yapışıyordur büyük ihtimalle.

İnanın onu ben de anlamadım. Bir de bana adımla hitap etmiş ki bu, samimi olmadığım insanlardan gördüğüm en sinir bozucu tavırdır. Sulu bir tip. Zaten orada çalışan ve samimi olduğum bir temizlik personeline durumu anlattığımda ''uzak dur o adamdan'' dedi. Dediğim gibi, güzel gördüğü herkese yapışıyordur büyük ihtimalle.
Her okulda aynı yaratıklardan var ne yazık ki.

Yorumlarınız için teşekkürler hepinize, görmezden gelmeye karar verdim. Eğer ağzını açar ve daha fazla ileriye giderse o zaman üslubumun ayarını ona göre yapacağım. Bekar ve sevgilisiz olan tüm kadınlara bu şekilde sulanılması hoşuma gitmiyor. Keşke iş ortamında gerçekten alfa dediğimiz bir karakterle karşılaşabilseydim. Ben net davranıyorum bazı konularda. Eğer bir kişiden hoşlanıyorsam, ama ilgisinden emin değilsem kesinlikle iş için bile mesaj atmam. Mesai saati içinde konuşurum, ekstra ilgi çekmeye çalışmam. Gelgelelim, naz yaptığım düşünülüyor. Birini ısrarla istemememizin ''naz yapmak'' anlamına geldiğini sadece özgüveni düşük erkekler kurguluyor. Sonra da, güvensiz kadınlar kaynıyor ortalık. Sırf bir anlık zevk için ne iş ortamındaki fiziki, ne de psikolojik durum heba edilmeli ve bunu yapmakta hak görülmeli. Bu olayı abarttığımı düşünenler için de söyleyeyim: İstenmeyen ısrar ne kadar erken fark edilirse, o kadar erken çözüm bulunabilir. Saygılarımla.

Mesafeli durun. Sordugu sorulara cevap verin ama siz soru sormayın. Haz etmediğim insanlara telefon numaramı vermem. Numaramı vermek zorunda kalmışsam veya is arkadaşlarımdan birinden aldiysa is dışı sohbet etmem. Bu tavrinizi net bir sekilde sürdürurseniz kafayı başka yöne cevirecektir. Daha da ısrarcı olursa her teklifine hayır dersiniz. Daha da anlamıyorsa(ki o da geldi başıma) görmezden ve duymazdan gelip yanindan gecip gitmistim.

Mesafeli durun. Sordugu sorulara cevap verin ama siz soru sormayın. Haz etmediğim insanlara telefon numaramı vermem. Numaramı vermek zorunda kalmışsam veya is arkadaşlarımdan birinden aldiysa is dışı sohbet etmem. Bu tavrinizi net bir sekilde sürdürurseniz kafayı başka yöne cevirecektir. Daha da ısrarcı olursa her teklifine hayır dersiniz. Daha da anlamıyorsa(ki o da geldi başıma) görmezden ve duymazdan gelip yanindan gecip gitmistim.
Telefon numaramı vermedim, okulun whatsapp grubundan bulup kaydetmiş beni. Neyse ki whatsapp da kullanmıyorum.

Her okulda aynı yaratıklardan var ne yazık ki.
Şimdiki atandığım okula gelene kadar ben bu tip insanlarla nasıl çalışacağım, derdim. Aynı ortamda nefes almak dahi istemiyordum. (Staj yaptığım okuldaki taciz boyutuna ulaşmıştı. Hocaya söyleyip son iki hafta gitmemiştim. )
Öyle bir yere geldim ki -Rabbim huzurumuzu birligimizi bozmasın- ne arkadan konuşan var ne yan gözle bakan ne eksiğini arayan var. Sırf bu ortamı bulamayacağız diye hiçbirimiz tayin istemiyoruz:) Müdürümüz gittiği gün hepimiz tayinci oluruz herhalde.

Şimdiki atandığım okula gelene kadar ben bu tip insanlarla nasıl çalışacağım, derdim. Aynı ortamda nefes almak dahi istemiyordum. (Staj yaptığım okuldaki taciz boyutuna ulaşmıştı. Hocaya söyleyip son iki hafta gitmemiştim. )
Öyle bir yere geldim ki -Rabbim huzurumuzu birligimizi bozmasın- ne arkadan konuşan var ne yan gözle bakan ne eksiğini arayan var. Sırf bu ortamı bulamayacağız diye hiçbirimiz tayin istemiyoruz:) Müdürümüz gittiği gün hepimiz tayinci oluruz herhalde.
Adınıza sevindim doğrusu. :) Müdürünüz hakkaniyetli bir insanmış anladığım kadarıyla. Olması gereken ortam da sizinki gibi olmalı o yüzden. Çoğu yerde eğitimciler birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor, öyle ya da böyle...

Merhaba herkese,

Şu an bir okulda ücretli öğretmenlik yapmaktayım. Orada çalışan bir beden eğitimi öğretmeni bana bu aralar yakın durmaya çalışıyor. Sorun şu ki, ben ondan hiçbir şekilde hoşlanmıyorum. Yaşanmış olayları anlatayım. Bir hafta önce bana akşam saatlerinde 3 mesaj ve 1 cevapsız araması ulaşmış. (1) Selam kakaokafa napıyorsun? (2) Telefonun kapalı mı öğreneyim diye aramak istedim. (3) Rahatsız ettiysem özür dilerim.
Bu mesajların hiçbirine dönmedim. Adam mesaj atmayı bıraktı; ancak teneffüs aralarında bana yakın oturmaya başladı. Ben de artık çayımı ve çantamı alıp o ortamı terk ediyorum son zamanlarda. Hatta dün ben bir arkadaşımla konuşurken tam yanıma oturmuş bizi dinliyor, yetmiyor lafa karışıyor. Bir ara bana soru sordu, çok kısa cevap verdim. Onun önünden geçerken yokmuş gibi davrandım, çünkü bir gün aynı saatte çıkıyoruz ve benimle konuşmak için katrilyon takla atıyor. Ama gelecek hafta inanın ki hiç gitmek istemiyorum. Anlamadığım, bazı erkekler neden istenmediklerini anlamıyorlar ve ben illa küfür mü etmeliyim üzerimdeki baskıyı azaltmak için? İşin kötüsü, bunu gerçekten yaparsam okuldan ayrılmak durumunda kalacağım ve zaten atanmadığım için düzenli bir iş bulamayacağım aylarca. Sizce ona ''artık'' istemediğimi göstermek için ne yapmalıyım? Dipnot: Bu adamın, daha önce başka bir öğretmen arkadaşıma daha zarf attığını öğrendim. Cevaplar yazılırken umarım bu da değerlendirilir.
Kendinizi naza cektiginizi dusunuyor olabilir. Kacan kovalayan misali. Acikca iş disinda benimle muhatap olma demelisiniz.

Adınıza sevindim doğrusu. :) Müdürünüz hakkaniyetli bir insanmış anladığım kadarıyla. Olması gereken ortam da sizinki gibi olmalı o yüzden. Çoğu yerde eğitimciler birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor, öyle ya da böyle...
Insallah atanır ve benim calistigim ortam gibi bir ortamınız ve arkadaşlarınız olur. Müdürümüz ögretmenimi memnun etmeliyim ki(ders programı acisindan olsun, is disinda birlikte yemek kahvaltı organizasyonları, olum dogum gb olaylarda ev ziyareti, yapamazsa cicek yaptirir..) isini isteyerek yapsın, der. Sadece bize degil okulun temizligiyle ilgilenen gorevlilerle de oyle. Pasta yaptirir, dogum gunlerini kutlar. Sohbet eder sıkıntıları var mı diye sorar. Öğrencilerin her gün halini hatrını sorar. Maşallah diyeyim nazar değmesin :)

Merhaba herkese,

Sorunlarınızı küfürle mi çözersiniz?

İstemiyorsanız açıkça mesajlarına cevap verseydiniz..

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok resmen..

Ya naz yaptığınızı düşünüyor ya da bir şekilde kendisini sevdirmeye..

Açık olun.. zararını görmezsiniz.

Sorunlarınızı küfürle mi çözersiniz?

İstemiyorsanız açıkça mesajlarına cevap verseydiniz..

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok resmen..

Ya naz yaptığınızı düşünüyor ya da bir şekilde kendisini sevdirmeye..

Açık olun.. zararını görmezsiniz.
Bana niyetinde tamamen açık olursa, o zaman ben de açık olurum. Yok, sadece insanların dikkatini çekmeyi sadece benim yanımda oturarak başarıyorsa kimse kusura bakmasın, istediğim tepkiyi verme hakkına sahibim. İki haftadır bu olayı yaşıyorum ve cidden yokmuş gibi davrandığım ve istediği samimiyeti görmediğim halde bana sadece ismimle hitap etmiş hem de bunu akşam mesajıyla yapmış bir heriften bahsediyorum. Ben onunla ısrarla resmi bir şekilde konuştuğum halde o profesyonel olmayan tavırlar sergiliyor, bunu paragraf boyutunda yazıyorum; ama siz sadece ''küfür'' kısmına odaklanıyorsunuz. Gerekirse haddini bilmeyene ''gayrıresmi'' bir ortamda küfür de edebilirim, yeter ki onu hak edecek bir hamle yapsın!

Bana niyetinde tamamen açık olursa, o zaman ben de açık olurum. Yok, sadece insanların dikkatini çekmeyi sadece benim yanımda oturarak başarıyorsa kimse kusura bakmasın, istediğim tepkiyi verme hakkına sahibim. İki haftadır bu olayı yaşıyorum ve cidden yokmuş gibi davrandığım ve istediği samimiyeti görmediğim halde bana sadece ismimle hitap etmiş hem de bunu akşam mesajıyla yapmış bir heriften bahsediyorum. Ben onunla ısrarla resmi bir şekilde konuştuğum halde o profesyonel olmayan tavırlar sergiliyor, bunu paragraf boyutunda yazıyorum; ama siz sadece ''küfür'' kısmına odaklanıyorsunuz. Gerekirse haddini bilmeyene ''gayrıresmi'' bir ortamda küfür de edebilirim, yeter ki onu hak edecek bir hamle yapsın!
Küfür yine de gereksiz.

Belli ki bu kişi sizden hoşlanıyor..Tepkisini açıkça belli ettiğinde sizde istemediğinizi kibarca söyler yolunuza bakarsınız..

Kafayı size takacağını düşünmüyorum..

Siz olmazsanız gider yine bekar bir hocaya bakar..

Back
X