Israrkâr kv

Ya bir an düşündüm de o minnak ellere kına yakılsa ne tatlı görünür ayyy ısırasım geldi
Ama bilmiyorum zararlı mı acaba
Ben çocukken annem yakmıştı,birde kına gecemde avucuma yakmışlardı onuda hemen yıkamıştım
Zararlımıdır acaba bebeğe

Eğer tecvitine, mahrecine dikkat ediyorsa komşunuzda okusun. Hem tek kişiye yüklenmemiş olursunuz hemde farklı bi ses olur.

Kına bana çok gereksiz geldi ama. Öyle bi adetimiz yoktu zaten. Olsaydı da yaktırmazdım. Kokusu midemi bulandırıyor. Küçük bebeğinde hep burnunun dibinde. Rahatsız olsa nasıl belli etsin.

Istemiyorsan istemediğini sert bi şekilde dile getir.yoksa ilerleyen zamanlarda basın daha cok ağrir.onun annesi sensin kadın bunu bi güzel hissetsin.

Kimin okuduğu sıkıntı olmasın ama kına yaktirmayin o daha bebek sonuçta ya alerjisi varsa kötü etkilerse bebeği. Çok dikkatli olmak lazım diye düşünüyorum

merhaba hanımlar

Bebeğime mvlüt yapacağm kendi tanıdığım bir bayan okuyacak. Komşumuzda okuyor. Kayınvalidem takmış ona o okusaydı diyip duruyor. Bugün yine aynı şeyi söyledi o senin tanıdıkla okusa Ayşe’de( komşu ) ayıp olur komşumuz o. Gelinin akrabasıyla beraber okuyun derim diyor . Anne ben istemiyorum o bayanı ya dedim. İyi kendiniz bilirsin dedi.
düzenli bi şekilde ısrar ediyor :) kızıma kınaa yakmk istiyr ben istemyrm öyle şeyleri sevmiyrm pek. Hevesin varsa yapalım madem dedim senin hevesin yok mu diyor yok dedim bende. Ben yakıcam siz yakmasanız da dedi.
Of istemyrm uğraşmak. Ne yapacağımı şaşırdım

Kv sizi saymıyor. Ne demek ben istemesem bile kv bebeğime kına yakacak.

merhaba hanımlar

Bebeğime mvlüt yapacağm kendi tanıdığım bir bayan okuyacak. Komşumuzda okuyor. Kayınvalidem takmış ona o okusaydı diyip duruyor. Bugün yine aynı şeyi söyledi o senin tanıdıkla okusa Ayşe’de( komşu ) ayıp olur komşumuz o. Gelinin akrabasıyla beraber okuyun derim diyor . Anne ben istemiyorum o bayanı ya dedim. İyi kendiniz bilirsin dedi.
düzenli bi şekilde ısrar ediyor :) kızıma kınaa yakmk istiyr ben istemyrm öyle şeyleri sevmiyrm pek. Hevesin varsa yapalım madem dedim senin hevesin yok mu diyor yok dedim bende. Ben yakıcam siz yakmasanız da dedi.
Of istemyrm uğraşmak. Ne yapacağımı şaşırdım

Hem hevesin var mı diye soruyor hem yok dediğin halde ben yakacağım yine de diyor. Niye soruyor ki o zaman. Benim kv de böyle. Eşime de boyle sadece bana değil. Israrcı olması da aynı. Maalesef ben ne desem farketmedi. Huy işte naparsin. Yapma dediğin şeyi yapar. Yap dediğini yapmaz. Ama arkadaşların dedigi gibi kina baya riskli bebeğe. Ben de mevlüt okutacağım hafta içi. Ama hic düşünmedim kına yakmayı. Siz de doktora sordum alerji yapabilir dedi falan de sizi dinlemiyorsa.

iki kişi birden okusa nolurki, sırayla okurlar işte. kınayıda hep yakarlar bebeklere hasta olanını duymadım, zararı yok sanırım. istemiyosan yaktırmazsın o başka

okuma olayı sorun değil diyeceğim ama bazen bu bile sorun olabiliyor.
önce arkadaşınıza soyleyin derim.
belki direk diğeri okusun o zaman diyebilir.
yada sorun değil diyebilir yani arkadaşınıza göre karar verin.
bebeğe kina yakmayı ilk defa duyuyorum.
görmüş olabilirim ama özellikle yakildigini bilmiyordum.
ben olsam yakmazdim.
baskasida yakamazdi zaten.
kötü oluruz diyorsanız doktora sordum deyin hatta sorun bana kalırsa illaki yakacaksaniz.
sagklikla büyütun bu arada:)

Kınayı muhtemelen bebeğin eline yakmayı düşünüyordur. Bu aylarda bebeklerin elleri hep ağzında olur. Yaktırmayın bence.

Kur'an Kur'andır, o da okusun o da kimin ağzı daha hayırlı onu biz bilemeyiz. Bu basit bir mesele ancak bebeğe kına yakmak nedir ? Pardon neyin kınası ? Enteresan.

Back
X