İşsiz ve eşsiz

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.507
53
28
Merhaba hanımlar. 22 yaşındayım biliyorsunuz 4,5 ay önce ilişkim bitti başkasından hoşlandım ama ondan da bi halt olmayacağını idrak ettim. Her neyse annem telefonda halamlarla konuşuyordu. Kuzenim benden 2,5 yaş büyük ve evli bir de 2 yaşında bebeği var. Laf arasında kuzenim bana "ee lonely eş ya da iş birini bul seni çalışırken de görmek istiyoruz hehe" dedi. Sen bulursun bana bi tane artık dedim. Ondan sonra halam bana 20bin ek öğretmen atamasını sordu, benim kpss puanım yüksek değil dedim. Ee hani yüksekti ya dedi(Ales ile karıştırıyor). O başka dedim.
Çevremde boşa okumuş muammelesi görüyorum zaten ama boş durmuyorum ki master yapıyorum. Insanlar bunu hâlâ boş yere okumak olarak algılıyor. İşsiz ve eşsiz lafı 2 gündür kulağımda çınlıyor. Yaşım evet avantaj ama o da elimden kayıp gidiyor zaman çok hızlı. Hiç ise giremeyecekmis hayat arkadasım olmayacakmis gibi hissettim. Zaten bunu kafaya takıyordum. Belki de alınganlık yapıyorumdur ama çok zoruma gitti.

Edit: Yetişkin insanım okulum lisansım bitmiş hayatımda birinin olmasını ve işe gitmek istemem kadar doğal ne olabilir? Dün kalbim kırıldı bunu anlatıyorum adım koca meraklısı oluyor hasbinallah ya.

Son düzenleme:
Şu koca merakını anladığım gün çok şeyin sırrını çözeceğim gibi geliyor.
Sen bulursun bana diyene kadar ben böyle iyiyim, yüksek lisans yapıyorum sonrasında canım isterse bakarım vs deseydiniz ya. Kimsenin de aman aman bir laf ettiği yokmuş ama, sen hoşnutsuzsun.

yapmayın daha çok küçüksünüz..Ne güzel eğitiminiz var..Ben de 22 yaşında iken benden bir yaş büyük kuzenim ikinci çocuğuna hamile idi.Ben de atanmaya çalışıyordum..

Merak etmeyin, eşim de işim de param da çocuğum da(3 tane) oldu çok şükür..Her şeyin bir zamanı var.Sizin zamanlamanız doğru olan..

Şu koca merakını anladığım gün çok şeyin sırrını çözeceğim gibi geliyor.
Sen bulursun bana diyene kadar ben böyle iyiyim, yüksek lisans yapıyorum sonrasında canım isterse bakarım vs deseydiniz ya. Kimsenin de aman aman bir laf ettiği yokmuş ama, sen hoşnutsuzsun.
Koca merakı nedir ya, sonuçta yetişkin kadınım belki ben de evlenmek istiyorumdur. İllaki bunun adı koca merakı mı? Ağzının payını vermediğim için ben de pişmanım ama sanırım ordan bakınca koca meraklısı gibi görünüyorum.

Koca merakı nedir ya, sonuçta yetişkin kadınım belki ben de evlenmek istiyorumdur. İllaki bunun adı koca merakı mı? Ağzının payını vermediğim için ben de pişmanım ama sanırım ordan bakınca koca meraklısı gibi görünüyorum.
Aynı yaştayız ve bence asla evlilik yaşı değil. Şimdi "eşsizim" diye bunalıma girince, evet koca meraklısı gibi oluyor maalesef.

Bişilerin rayına oturmasını istiyorsun istediğin bu , koca merakıyla ilgisi yok bunun. İşin olsun eşin olsun ailen ve düzenin olsun istiyorsun bunda bişey yokki normal. Bazısı bunu 20 yaşında ister bazısı 30 yaşında da istemez.

Bana kalırsa yaşın daha çok küçük, ailen yanlış yapıyor canım. Seni tribe sokuyorlar, resmen yapılan bu. Ama kulak asma. Önünde zaman var, işin olunca kendi paranın tadını çıkartırsın. Güzel aşkların olur, evliliğede sıra gelir. Hiç acele etme. Rızkında nasibinde seni bekliyordur unutma

Aynı yaştayız ve bence asla evlilik yaşı değil. Şimdi "eşsizim" diye bunalıma girince, evet koca meraklısı gibi oluyor maalesef.
Illaki evlilik olması gerekmiyor, erkek arkadaşım flörtüm falan filan da yok. Olmasını istemek koca merakı mıdır. Sonuçta yetişkinim. Evlilik yaşı olmasın peki ama is yaşı olsun istiyorum

Bişilerin rayına oturmasını istiyorsun istediğin bu , koca merakıyla ilgisi yok bunun. İşin olsun eşin olsun ailen ve düzenin olsun istiyorsun bunda bişey yokki normal. Bazısı bunu 20 yaşında ister bazısı 30 yaşında da istemez.

Bana kalırsa yaşın daha çok küçük, ailen yanlış yapıyor canım. Seni tribe sokuyorlar, resmen yapılan bu. Ama kulak asma. Önünde zaman var, işin olunca kendi paranın tadını çıkartırsın. Güzel aşkların olur, evliliğede sıra gelir. Hiç acele etme. Rızkında nasibinde seni bekliyordur unutma
Çok teşekkürler sonunda beni anlayan birisi çıktı. Evet düzenli ve rutin bir hayatım olsun istiyorum işe gitmek istiyorum hayatımda biri olsun istiyorum. Ve toplum baskısı da var. Ben unutsam bir başkası hatırlatıyor zaten. Bu forum bdv değil taşlama yaftalama yeri olmaya başladı.

Illaki evlilik olması gerekmiyor, erkek arkadaşım flörtüm falan filan da yok. Olmasını istemek koca merakı mıdır. Sonuçta yetişkinim. Evlilik yaşı olmasın peki ama is yaşı olsun istiyorum
E yüksek lisansı ne için yapıyorsun, akademisyenlik için değil mi? Bitsin de hele, girersin işe.

Mesele hayatınızda birisini istemeniz ya da iş istemeniz değil. Bunu toplum baskısında yaparsanız yarın işinizde eşinizde olsa onlar başka bir dayatmayla çıkarlar karşınıza. Bu durum hiç bitmez. Şartlar her zaman aynı gitmez burası hayat rüzgar çok kez ters yönden esecek. Toplumdaki insanlar hep senin açıklarını gözleyecek. Önemli olan senin bu şartlarda topluma ayak uyduran değil şartlarından memnun olup insanlarda bunu bu şekilde aktarman. Onlar eş iş bulamadın dediklerinde bunu bulamamak değil zaten yalnız kalmayı kendi tercihin iş konusunda eğitimine devam ettiğini vurgulayıp konuyu kapayacaksın.
Ayrıca aşağılama olarak algılanmasın okul nedir puan nedir bilmeyen insanların ne zaman atanacaksın kaç puan aldın muhabbeti yapmalarına da sinir oluyorum. Eğitimden anlayan aklı başında bir insan bunun muhabbetini dahi yapmaz.
Bence muhatap dahi olmayın boşverin. Kendi kendilerine konuşsunlar.

Merhaba hanımlar. 22 yaşındayım biliyorsunuz 4,5 ay önce ilişkim bitti başkasından hoşlandım ama ondan da bi halt olmayacağını idrak ettim. Her neyse annem telefonda halamlarla konuşuyordu. Kuzenim benden 2,5 yaş büyük ve evli bir de 2 yaşında bebeği var. Laf arasında kuzenim bana "ee lonely eş ya da iş birini bul seni çalışırken de görmek istiyoruz hehe" dedi. Sen bulursun bana bi tane artık dedim. Ondan sonra halam bana 20bin ek öğretmen atamasını sordu, benim kpss puanım yüksek değil dedim. Ee hani yüksekti ya dedi(Ales ile karıştırıyor). O başka dedim.
Çevremde boşa okumuş muammelesi görüyorum zaten ama boş durmuyorum ki master yapıyorum. Insanlar bunu hâlâ boş yere okumak olarak algılıyor. İşsiz ve eşsiz lafı 2 gündür kulağımda çınlıyor. Yaşım evet avantaj ama o da elimden kayıp gidiyor zaman çok hızlı. Hiç ise giremeyecekmis hayat arkadasım olmayacakmis gibi hissettim. Zaten bunu kafaya takıyordum. Belki de alınganlık yapıyorumdur ama çok zoruma gitti.

5 yıl sonranı düşün. Master bitmiş, güzel bir iş ve isminin önünde senelerdir verdiğin emeğin kattığı ünvanın var. Ayakların üzerine sağlam basıyorsun. Paranı kazanıyorsun, istersen arkadaşlarınla tatillere, hatta yurtdışı turlarına katılıyorsun. Birlikteliğinin getireceği her türlü zorluğa hazırsın, kimseye maddi bağımlılığın olmadığı gibi yaşamak istediğin ilişkini yönlendirebilecek kadar yaş ve donanıma sahipsin.
Kuzenin şu andaçalışmıyor tahminimce yada kariyeri yarım bırakmış. 5 sene sonra İkinci yada üçüncü çocuk olmuş. "Kendim için bir şeyler yapmalıyım, hep aynı şeyleri yapıyorum. Evi temizle, çocuk bak , misafir ağırla" diye dert yanıyor. Yada daha pozitif düşünelim. Çocuk okul çağına gelmiş, kariyeri ve kendisi için sıfırdan başlıyor.

Kim daha önde? Yada şöyle sorayım. Kim daha avantajlı? Hadi fifty fifty diyelim. Yaşın ilerleyip gözü açıldığında üzerinde ki sorumluluklarla başa sarıp şu an senin yaptıklarını yapması daha zor ama senin 30 yaşında bile evlenip anne olman büyük bir çaba gerektirmeyecek.

Aslında insanın başkasıyla değil kendisi ile yarışması gerektiğine inanırım hep. Ama kuzeninle senin kıyaslamanı yazdıklarına ve endişelerine istinaden yazdım. Dipnot olarak belirtmek isterim.

Bir insanın kendine yaptığı yatırımlarda hiç bir zaman eli boş dönmez. Ama geleceğini boş verir yatırımlarını bir insana yönelik yaparsa nankörlük vs. görüp hayatını sil baştan yaşamak zorunda kalması %50 bir ihtimal ki, bir kadın için büyük bir oran bence. Sevdiğinde olacak, evleneceksin de, anne de olacaksın. Ama bunların hepsine kendini hazırlamış olacaksın öncelikle. O kadar yolun başındasın ki, senin yerinde olmayı çok isterdim.

ilk kez mi boyle elestiri aldiniz, ilk kez mi biri ile kiyaslandiniz,
o zaman bolca sukredin, cunku azinliktasiniz.

Bu laflar bizim normal gunluk duydugumuz laflardi maalesef, cok kucuk yaslardan itibaren,
cunku herkes bir baskasinin isine burnunu sokmayi marifet saniyor.

alismaya ve kafaniza takmamaya calisin.

Yoksa ise girseniz, koca da edinseniz, baska konular vasitasiyla elestirileceksiniz.

Size Nasrettin Hocadan "Hoca ile Oglu" oykusunu tavsiye ederim :KK53: biz ilkokuldayken okutuyorlardi bunlari, hayat bilgisi :nazar:

Back
X