İs bulmak artik eskisi gibi kapi kapı dolasmakla degl kariyer sayfalarına yada şirketlerin kendi kariyer portallarında cv oluşturuyorsun bn bazen elden de verdim cv ama dönüş olmuyor istee.. Cv'm ne çok doludur ne çok boş bir cv, aslında referansım olmadığından kaybediyorum sanırım.
Kapi kapi dolasmaktan bahsetmedim zaten.
Benim meslegim acisindan zaten olasilik degil o, diyetisyenlik bitirdim, saglik merkezleri oto yikamlar gibi yanyana dizili olan kurumlar degil.
Cv nasil profesyonel olur taktik aldim.
Mektup nasil yazilir taktik aldim.
Ve dun sana yazmamin ardindan ne oldu biliyormusun?
Bas vuru yaptigim yerden arandim.
Adam dedi ki" oncelikle mektubunu cok begendim, keske herkes senin gibi ozenmis olsaydi yolladigi mektuplarina, kendini cok guzel ifade etmissin" konusmanin ilerisinde " CV de goruyorum ki cok guzel tecrubeler edinmissin, sira sira dizmissin, bence bu is sana cok kolay gelecek".
Bi bahsettigim kisi recruiter ( is veren ve is arayanin aracisi)( turkiyede degilim ben, avrupa sisteminde bu).
Adam hemen yarin sabah tavsiye edecegim seni isci arayan firmaya dedi ve hevesli bi sekilde tekrar arayacagindan bahsetti.
30 a yakin is basvurum var.
Bilmen gerekiyor ki okul bittigi sene mecburen zorluga dusuyorsun bi muddet. Ama sonra duzeliyor insallah.
Nasil duzeliyor? Senin cabanla.
Ha unutmadan, dun ki arandigim yer kendi meslegimle alakali degil, bi hastanede sekreterlikle alakali. Cunku calismak istedigim ve para kazanmak istedgim icin kendi meslegimi kenara koyup baska islerede basvurdum.
Bu ise baslarim, hala diyetisyen olrak is basvurularimi yaparim.
Baktim diyetisyenlikle alakali guzel bi imkan geldi elime, bu isi birakirim