Işsizim aynı zamanda kafam karısik

Bence kpss’ye yeniden çalış, 80 düşük bir puan, yaşın daha küçük geç kaldım diye düşünme. Yüksek puan alıp kurumların uzmanlık sınavlarına girebilirsin, İngilizceni de yabancı film izle, dinlemen konuşman akıcılaşır. Bu dönemlerden hepimiz geçtik, üzme kendini umutsuzluğa kapılma.

kimya mühendisi, yl yapmış ve 8 yıllık iş deneyimi olan bir yönetici olarak;

1. diksiyonun nasıl ? ben konuşması düzgün olmayan birinin ingilizcesi advanced bile olsa almam işe.
2. sadece okudun mu ? okulla beraber sosyal faaliyetleriniz oldu mu ? sorumluluk projelerine ilginiz var mı ?
3. hobilerin google'da sörf yapmak mı, kitap okumak mı ? bunların yazdığı cv'ler gözümde akadamik başarısına bakmadan çöptür. kitap okumak hobi olamaz çünkü, internette dolanmak hobinse aylak adamsındır.
4. kendini geliştirmek için üniversite boyunca kişisel ve işle ilgili eğitimlere katıldın mı ? bunların okullar tarafından karşılananları var. okuduğun bölümün düzenlediği çok uygun fiyatlı yada ücretsiz olan eğitimler de olabilir.
5. deneyimsizsin ama gelecek beklentin ne ? çoğu üniversite mezunu gibi 2 sene sonra müdür olup ayakları masaya uzatırım havası mı veriyorsun yoksa ben çalışmaya ve kendimi geliştirmeye açım. ilk dönemde her koşulda çalışıp öğrenmeye hazırım mı diyorsun ?
6. işe ilk girişte maaş beklentisi yazmak bence saçmadır. deneyimsiz insan şu maaşı almazsam çalışmam havasında olmamalı.
7. iş görüşmelerinde enerjik insan severim. edilgen duran biri kafamda eksi puanla başlar.
8. cv'deki fotoğraf çok önemlidir. selfie çekip koyanlar var. eski usül vesikalık olmasa da kıyafetin yaka bağır açık olmadığı, instagram'dan mı çaldın dedirtmeyen bir fotoğraf önemlidir. fotoğraf kötüyse o cv'yi görüşmeye bile çağırmam.

gibi gibi bir sürü şey sayabilirim.

word'un kendi içerisinde örnek cv ve cover letter'lar var. bunlar üzerinden cv ve mektup hazırlayabilirsin, son derece profesyonel duruyorlar.

kimya mühendisi, yl yapmış ve 8 yıllık iş deneyimi olan bir yönetici olarak;

1. diksiyonun nasıl ? ben konuşması düzgün olmayan birinin ingilizcesi advanced bile olsa almam işe.
2. sadece okudun mu ? okulla beraber sosyal faaliyetleriniz oldu mu ? sorumluluk projelerine ilginiz var mı ?
3. hobilerin google'da sörf yapmak mı, kitap okumak mı ? bunların yazdığı cv'ler gözümde akadamik başarısına bakmadan çöptür. kitap okumak hobi olamaz çünkü, internette dolanmak hobinse aylak adamsındır.
4. kendini geliştirmek için üniversite boyunca kişisel ve işle ilgili eğitimlere katıldın mı ? bunların okullar tarafından karşılananları var. okuduğun bölümün düzenlediği çok uygun fiyatlı yada ücretsiz olan eğitimler de olabilir.
5. deneyimsizsin ama gelecek beklentin ne ? çoğu üniversite mezunu gibi 2 sene sonra müdür olup ayakları masaya uzatırım havası mı veriyorsun yoksa ben çalışmaya ve kendimi geliştirmeye açım. ilk dönemde her koşulda çalışıp öğrenmeye hazırım mı diyorsun ?
6. işe ilk girişte maaş beklentisi yazmak bence saçmadır. deneyimsiz insan şu maaşı almazsam çalışmam havasında olmamalı.
7. iş görüşmelerinde enerjik insan severim. edilgen duran biri kafamda eksi puanla başlar.
8. cv'deki fotoğraf çok önemlidir. selfie çekip koyanlar var. eski usül vesikalık olmasa da kıyafetin yaka bağır açık olmadığı, instagram'dan mı çaldın dedirtmeyen bir fotoğraf önemlidir. fotoğraf kötüyse o cv'yi görüşmeye bile çağırmam.

gibi gibi bir sürü şey sayabilirim.

word'un kendi içerisinde örnek cv ve cover letter'lar var. bunlar üzerinden cv ve mektup hazırlayabilirsin, son derece profesyonel duruyorlar.
Oncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu saydıklarınızda bende olumsuz gördügüm bir durum varki çok enerjik biri değilim daha durağan biriyim ama bu benim işi istememle değil de kişilik olarak oyleyim durağan bir yapım var.

ben şimdi ingilizce iktisat mezunu nerelerde iş bulur diye sorsam bu alandan mezun binlerce arkadaşa ayıp etmiş olurum ama cidden asıl çalışma yeri nedir

eskiden dış ticaret şirketlerinde vs çalışırlardı satın almacı satışçı vs olurlardı ama artık dış ticaret diye bir bölüm var

tecrübesiz alacaksam onlardan alırım

yani ingilizce ve iktisat bilen bir kişi örneğin tekstil fabrikasında ne iş yapar ya da makine parçası üreten fabrikada

bence hedef bir sektör edinmeli, o sektör için alt eğitimler almalı ve özellikle onlar için uygun olduğuna karşı tarafı ikna etmelisin

bir çok ilde belediyenin ticaret odasının ücretsiz eğitimleri var bunlardan hatta internet üzerinden bir iki sertifika aslında o alanla ilgili imajını yaratabilir

mesela iş hukuk eğitimleri var insan kaynakları eğitimleri var internetten vs bunları dosyana koyduğunda belki bir yönelim yaratırsın

bu arada imkan varsa KPSS yüklen hazır bir sene evdesin iş de yok deyip imkansızlığı fırsata çevir

Oncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu saydıklarınızda bende olumsuz gördügüm bir durum varki çok enerjik biri değilim daha durağan biriyim ama bu benim işi istememle değil de kişilik olarak oyleyim durağan bir yapım var.

iş dünyası durağanlığı pek kaldırmaz malesef. enerjik görünmemen çalışırken de aktif olamayacağın hissiyatı yaratır. kastım tabi ki sürekli kıpırdanmak gibi hareketlilik değil. ama canlı bakışlar, hızlı konuşmak, ağır hareket etmemek önemli. öyle ki tokalaşırken bile o enerji yayılmalı.

bu konularda youtubeda güzel eğitimler mutlaka vardır. izlemek faydalı olabilir.

Arkadaşlar ben 2 yıl once iyi bi universitede ing ikt bolumunden mezun oldum suan yuksek lisans tez donemindeyim fakat issizm aslında muffetis yar. olmak istiyordum bunu cin kpss yede girdm ama aldgim puanlar 80 lerde oldgu icin bizim bolumlerde yüksekle kapatiyor. Babam emekli onednle sadece ev ihtoyaçlarini karsiliyabiliyor yani bnm ingcem cok cok iyi degl bu da ozelde is bulmama engel oldu ailemden naddi acidan yardim alamadigim icin tezime basliyamadim zaman gectikcede bosluga dustum ne ozel de ne kamuda bi is bulamadim kafamda karisik bi yanda hayallerim var bi yanda bir yerden gir iste zor durumdasin diyorm ama basvurduklarimda olmuyor geri donus yapmiyorlar.Sizce neyapmaliym yasm da 26 oldu hala issizim:KK43:

Ailenizin ekonomik açıdan uygun olmadığını düşünürsek YL yapmak yerine bir an önce bir işe girmeniz sizin için önemli bir konu. Daha teze başlayamamışsınız.

Diyelim bu yaz teze başladınız ve 2020 yazına bitirdiniz. EE sonra? YL bitirince hemen iş vermiyorlar ki?
Tabi akademisyenlik şansınız var ama onun için de torpiliniz olması gerektiğini biliyorsunuzdur herhalde :)
Sonra doktoraya başlamanız gerekecek çünkü doktora olmadan YL bitirmiş olmanız birşey ifade etmiyor akademi de. 5 yılda ona veriyorum.. 2025 de en iyi ihtimalle doktora bitmiş olur :) Doktora da bitince akademide iş bulma olasılığınız belki daha kolay olacaktır ama halen garanti değil..

Sonuç olarak ne şekilde olursa olsun bir iş bulun ve kendinizi geliştirmeye, tecrübe edinmeye bakın derim...

Ne cok ahkam kesen olmus. Nasil meslekleri seviyorsunuz bilmiyorum ama iibf fakultesinden mezun olanlar bankaci, mali müşavir, satış, satin alma( ki duragan yapiniz varsa bu olmaz), memur vs vs cok alan var. Hepimiz ayni surecten geçtik ama vergi müfettişliği en istediğim olmuştur. Olumsuzluga yer yok. Türkiye'de maalesef is bulmak zor ve iibf fakultesi mezunu cok var ama en cok ilgi alaniniz ne ise ona yonelin ve adepte olun. Eminim basaracaksiniz. Basarilar dilerim

Kpss yi tekrar deniycem gibi görünüyor. Ama bu surecte genede çalışmak zorundayım ondenle bir yandanda iş bakıcam tezimi yazmayı çok istiyorum ama 6 ay kadar zaman vericem kendime bir sene uzatma hakkimiz var zatn bu arada hem alan hem ingce calışmayı planlıyorum.Boylece belki iş arama sürem azalır diye ümit ediyorum. Bizim bölümden hem güzel meslekler kazanabilirsiniz hem de işsiz kalabilirsiniz o neden iktisatçı şunu bunu olamaz gibi pek bir ayrım yapmak zor yani bi şirkette iyi pozisyonda da olunabiliyor yada issiz de kalınabiliyor.

Kpss yi bosver bankalara basvurular yaparak is ilanlarini inceleyerek zamanini gecirmelisin istenen nitelikler nedir sen nasil bir iş istiyorsun masa başi islere bakiyorsan şans daha az çünkü herkes ariyor
Ingilizce gerekliyse ona yatiirim yap yok bordro özlük haklari kursu lazimsa ona git yani alan o kadar cok degil iibf okuduguna pisman biri olarak soyluyorum
Insallah hayirlisi olur

Kpss yi bosver bankalara basvurular yaparak is ilanlarini inceleyerek zamanini gecirmelisin istenen nitelikler nedir sen nasil bir iş istiyorsun masa başi islere bakiyorsan şans daha az çünkü herkes ariyor
Ingilizce gerekliyse ona yatiirim yap yok bordro özlük haklari kursu lazimsa ona git yani alan o kadar cok degil iibf okuduguna pisman biri olarak soyluyorum
Insallah hayirlisi olur
Bolümü okurken çok umutluydum hocalarda hep umut verici konuşuyorlardı gerçeği soylemek gerekirse ben iş ariyorum ama çalişanlarda memnun değil hayatlarında hayay herkes için zor gerçekten de.

Bolümü okurken çok umutluydum hocalarda hep umut verici konuşuyorlardı gerçeği soylemek gerekirse ben iş ariyorum ama çalişanlarda memnun değil hayatlarında hayay herkes için zor gerçekten de.
Mezun olunca insan sanıyor ki önüne kırmızı halı serecekler,sen seçeceksin.Ama gerçek öyle olmuyor maalesef.

Mezun olunca insan sanıyor ki önüne kırmızı halı serecekler,sen seçeceksin.Ama gerçek öyle olmuyor maalesef.
Kırmızı halıdan ziyade iş görüşmelerinde bir referans diye tutturmuş herkes bikaç yerden oyle olmadı. Özel bir bankanin sinavini kazndim mulakatina gittim orda iki kisiye ayri bi muamele yaptilar kahve cay ikramlar hal hatır sormalar sonra beni baska bi odaya aldılar bikaç kişiyle birlikte o iki kişiye hal hatır soran adamlar baska odada kendileri mülakat yaptılar şasırdım resmen:KK43:(

Kırmızı halıdan ziyade iş görümelerinde bir referans diye tutturmuş herkes bikaç yerden oyle olmadı. Özel bir bankanin sinavini kazndim mulakatina gittim orda iki kisiye ayri bi muamele yaptilar kahve cay ikranları hal hatır sormalar sonra beni baska bi odaya aldılar bikaç kişiyle birlikte o iki kişiye hal hatır soran adamlar baska odada kendileri mülakat yaptılar şasırdım resmen:((
Ah canımmm ücretli öğretmenliğe her yıl başvururum öğretmenim ve bana çıkmıyor:) İki senelik mezunlar alınıyor.İlçe milli eğitimde de ne torpiller dönüyor kıytırık bir ücretli için:) Dayın yoksa işsizsin yani.
Bir yıldır işsizim ben düşün.
Allah mazlumun hakkını yedirmesin zalime.
Tüm işsizlere rızık kapısı açsın.

Arkadaşlar ben 2 yıl once iyi bi universitede ing ikt bolumunden mezun oldum suan yuksek lisans tez donemindeyim fakat issizm aslında muffetis yar. olmak istiyordum bunu cin kpss yede girdm ama aldgim puanlar 80 lerde oldgu icin bizim bolumlerde yüksekle kapatiyor. Babam emekli onednle sadece ev ihtoyaçlarini karsiliyabiliyor yani bnm ingcem cok cok iyi degl bu da ozelde is bulmama engel oldu ailemden naddi acidan yardim alamadigim icin tezime basliyamadim zaman gectikcede bosluga dustum ne ozel de ne kamuda bi is bulamadim kafamda karisik bi yanda hayallerim var bi yanda bir yerden gir iste zor durumdasin diyorm ama basvurduklarimda olmuyor geri donus yapmiyorlar.Sizce neyapmaliym yasm da 26 oldu hala issizim:KK43:

Üzülme senin suçun değil iş gerçekten yok şu an, piyasa berbat. Ben de iş bulamıyorum 34 yaşındayım, iibf mezunuyum ben de. Bugün gittim bi yere iş benlik değil arada kaldım. Satış danışmanlığı pozisyon. Hayatımda hiç çalışmadım bunu dert etmiyorum ama iş vardiyalı ve eşimde vardiyalı çalışıyor. Tatil günlerimiz denk gelmiyor. Bir de haftanın 3 günü mal taşınıyormuş. İş beğenmemek değil İnan ama kadın cv me bakmadan önerdiği pozisyon garip geldi. Halbuki muhasebe, danışma , yazı işleri, yönetici asistanlığı yapabilecek tecrübeye sahibim.

Ah canımmm ücretli öğretmenliğe her yıl başvururum öğretmenim ve bana çıkmıyor:) İki senelik mezunlar alınıyor.İlçe milli eğitimde de ne torpiller dönüyor kıytırık bir ücretli için:) Dayın yoksa işsizsin yani.
Bir yıldır işsizim ben düşün.
Allah mazlumun hakkını yedirmesin zalime.
Tüm işsizlere rızık kapısı açsın.
Ben iş aramaktan yorulmadım ben iş ararken karşılaştığım bu olumsuzluklar yıldırdı kamuya girmeye çalışsan referans , merkezi alımlar 90 ustu puanla olabilir, özel sektorde de boyle seylerle karsilastim. Allah büyük diyorum sadece

Ben iş aramaktan yorulmadım ben iş ararken karşılaştığım bu olumsuzluklar yıldırdı kamuya girmeye çalışsan referans , merkezi alımlar 90 ustu puanla olabilir, özel sektorde de boyle seylerle karsilastim. Allah büyük diyorum sadece
Asıl işe girdikten sonrası mesele.
Hiçbir şey yapmayıp çok çalışıyormuş gibi görünen mi dersin,kendi otururken çalışanı tembel göstermeye çalışan mı,hiçbir şeye elini sürmeyip yönetime yalakalık yaparak kendini ağa paşa ilan eden mi,açık kapatmak yerine ispiyonlayan mı,işini iyi yapmanı takdir etmek yerine kuyunu kazıp seni manipüle etmeye çalışan mı?
6 yıla yakın zamanım özel sektörde geçti.
Bunları gördüm.
Emekli olana kadar ne görürüm Allah bilir.
Temennim kpss ile atanmak.
Alımların berbatlığı o umudumu da söndürüyor bir yandan.
Allah yâr ve yardımcımız olsun.

Herkese selam,
2019 yılında ne kadar çok üzülmüşüm şimdi yazdıklarımı okuyorum ve şuan ki halime şükrediyorum🙏
Arkadaşlar ben 2019 yılının sonuna doğru yabancı dili öğrenmeye ağırlık verdim. 2019 yılı aralık ayı başında bir bankada müffetiş yardımcılığını kazandım. Sonra çalıştıkça kendimi geliştirdim. Şimdi düşünüyorum da bu konuyu açtığım zamanlar nasıl çaresizmişim. Ama herşeyin başı sağlık o dönemlerde hem işsizdim hem de sevdiğim kişi tarafından aldatılmıştım. Şimdi o depresyon halini atlattım, bütün enerjimi işime verdim.İyi ki kendimi toparlamışım. Şuan çok mutluyum. Hatta başka bir bankada istediğim bir alanda uzman olarak çalışıyorum. İş arayan arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin sadece geleceğiniz için elinizden geleni yapın, nasibiniz sizi bulucaktır.

Herkese selam,
2019 yılında ne kadar çok üzülmüşüm şimdi yazdıklarımı okuyorum ve şuan ki halime şükrediyorum🙏
Arkadaşlar ben 2019 yılının sonuna doğru yabancı dili öğrenmeye ağırlık verdim. 2019 yılı aralık ayı başında bir bankada müffetiş yardımcılığını kazandım. Sonra çalıştıkça kendimi geliştirdim. Şimdi düşünüyorum da bu konuyu açtığım zamanlar nasıl çaresizmişim. Ama herşeyin başı sağlık o dönemlerde hem işsizdim hem de sevdiğim kişi tarafından aldatılmıştım. Şimdi o depresyon halini atlattım, bütün enerjimi işime verdim.İyi ki kendimi toparlamışım. Şuan çok mutluyum. Hatta başka bir bankada istediğim bir alanda uzman olarak çalışıyorum. İş arayan arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin sadece geleceğiniz için elinizden geleni yapın, nasibiniz sizi bulucaktır.
En sevdigim güncellemeler❤️

Back
X