İşsizim, Güçsüzüm, Mutsuzum : (

Asli2607

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
73
10
88
merhaba arkadaşlar
ben 6,7 ay önce mezun oldum laboratuvar teknikeriyim ve iş bulamıyorum malesef. mezun olmadan önce iş aramaya başladım eskişehirdeki tüm hastanelere başvuru yaptım ve antalyadakilere de fakat hiç bir haber çıkmıyor:(. tüm günüm evde geçiyor hiç dışarı çıkmıyorum arkadaşımda yok. bunun yanısıra sevgilimlede problerim var kafayı yicem tek çarem iş bulmak olucak ama koskoca memlekette iş bulammıyorum :(
acaba sadece ben miyim bu durumda olan, bende mi bi problem var, gereken çabayı göstermiyomuyum diye düşünüyorum. lüfen benim durumuma benzer durumda olan arkadaşlar varsa onlarda yazsınlar:(:( yanlızmıyım bu konuda bilmek istiyorum
:(

merhaba arkadaşlar
ben 6,7 ay önce mezun oldum laboratuvar teknikeriyim ve iş bulamıyorum malesef. mezun olmadan önce iş aramaya başladım eskişehirdeki tüm hastanelere başvuru yaptım ve antalyadakilere de fakat hiç bir haber çıkmıyor:(. tüm günüm evde geçiyor hiç dışarı çıkmıyorum arkadaşımda yok. bunun yanısıra sevgilimlede problerim var kafayı yicem tek çarem iş bulmak olucak ama koskoca memlekette iş bulammıyorum :(
acaba sadece ben miyim bu durumda olan, bende mi bi problem var, gereken çabayı göstermiyomuyum diye düşünüyorum. lüfen benim durumuma benzer durumda olan arkadaşlar varsa onlarda yazsınlar:(:( yanlızmıyım bu konuda bilmek istiyorum

Şu sıra sektörde bir durgunluk var. Ciddi sıkıntı yaşıyor firmalar. Biraz daha sabır, umudunuzu yitirmeyin. İş başvurusu yaparak elinizden geleni yapmışsınız zaten. Bundan sonrası kısmet.

bilmiyorum tek yaptığım sabretmek ama artık okuduğum bölümden soğumaya başladım keşke bu bölümü okumasaydım diyorum çünkü bu bölümde bi sürü işsiz var bana nasıl sıra gelir diye düşünüyorum bol bol dua ediyorum psikolojim bozuldu :(

bilmiyorum tek yaptığım sabretmek ama artık okuduğum bölümden soğumaya başladım keşke bu bölümü okumasaydım diyorum çünkü bu bölümde bi sürü işsiz var bana nasıl sıra gelir diye düşünüyorum bol bol dua ediyorum psikolojim bozuldu :(

Bölümün cok güzel aslında. Sağlık bakanlığının laborant alımı yok mu, az mı?

Ben 2 üniversite mezunuyum kendi bölümümden işe giremediğim için hep başka işlere başvuruyorum..
Hatta açıköğretimde yeniden okuyorum üçüncü üniv. olacak ama kendi işin için bekleyeceksen biraz
sabretmeni tavsiye ederim,geç olsun güç olmasın..Ben kendi bölümümden olmayan işe bile giremiyorum..
Kısmetim kapandı resmen çok üzücü işsizlik :((

Ben 2 üniversite mezunuyum kendi bölümümden işe giremediğim için hep başka işlere başvuruyorum..
Hatta açıköğretimde yeniden okuyorum üçüncü üniv. olacak ama kendi işin için bekleyeceksen biraz
sabretmeni tavsiye ederim,geç olsun güç olmasın..Ben kendi bölümümden olmayan işe bile giremiyorum..
Kısmetim kapandı resmen çok üzücü işsizlik :((

ben zaten hep kısmetsizdim :( sen hangi bölümlürden mezun oldun canım merak ettim. birde o konuda bir şey sormak istiyorum sana ilk okuduğun bölümden işe girebiliyomusun ben şöyle bişey duymuştum son okuduğun meslek geçerli oluyo diye. ne kadar doğruu?

merhaba arkadaşlar

Mezun olduktan sonraki 1 yıl bu şekilde çalkantılı geçer… tek değilsin bu konuda… biraz sabır..

muhasebe işletme mezunuyum 6 senedir işsizim ve hergünüm evde geçiyor
sen gene iyisin canım birde beni düşün.
ancak kasiyerlik işi buluyorum o da 3 ay çalıtırıyorlar sezonluk
delirmek üzüreyim boşuna okuduk
durmak yok yola devam.

ben mühendisim 2,5 senedir işsizim.arkadaşlarım evlenip,çocuk sahibi olmaya başladı ben daha hayatımı ele alamadım.senin yine iyi kötü bir sevgilin var ben de o da yok.bütün gün evde annemle birbirimizi yiyoruz.o da yetmiyor çevremde ki her insanın "ay hala iş bulamadın mı,mühendislik diye ısrar etme,olmuyor demek ki" demesinden sıkıldım.ben o kadar emek verip ing. mühendislik okudum düştüğüm duruma bak.senin işsizliğin daha çok yeni.
her gün yüzlerce defa iş bulayım diye Allah'a yalvarıyorum ama senelerdir değişen bişey yok.stresten yok yere bir sürü fizyolojik rahatsızlık yaşıyorum.sürekli iş düşünmekten beynim eridi.iş bulacak mıyım diye kağıt fallarından medet umuyorum düşün o kadar çaresiz ve manyamış durumdayım.
daha erken yani moralini bozma.olmayınca ne yaparsan yap olmuyor:14:

Yapmayin lütfen.
Sürekli " kismetsizim, mutsuzum, umutsuzum" gibi seyler söyleyerek kendinizi depresyona sokmanizi gectim, negatifligi cevrenize topluyorsunuz.
Kisi bircok olumsuzlugu dili ile kendi cagarir.
SILKININ söyle bir.
Elbette bir is bulacaksiniz önce siz pozitif düsünün.
Yoksa nefes almak cile gelir insana.

canım vardır senin de kısmetin. biraz zaman biraz sabır. öncelikle kendi kendini motive et. kötü düşünceleri at kafandan.

pozitif düşünmeye çalışıyorum. benden daha fazla bekleyen arkadaşlarada üzüldüm allah bize sabır versin ne diyim artık:) herkezin iş sormasından bende sıkıldım açıkçası hayırlı diiyelim bari. elbet bi gün olur yani inş :S

ben mühendisim 2,5 senedir işsizim.arkadaşlarım evlenip,çocuk sahibi olmaya başladı ben daha hayatımı ele alamadım.senin yine iyi kötü bir sevgilin var ben de o da yok.bütün gün evde annemle birbirimizi yiyoruz.o da yetmiyor çevremde ki her insanın "ay hala iş bulamadın mı,mühendislik diye ısrar etme,olmuyor demek ki" demesinden sıkıldım.ben o kadar emek verip ing. mühendislik okudum düştüğüm duruma bak.senin işsizliğin daha çok yeni.
her gün yüzlerce defa iş bulayım diye Allah'a yalvarıyorum ama senelerdir değişen bişey yok.stresten yok yere bir sürü fizyolojik rahatsızlık yaşıyorum.sürekli iş düşünmekten beynim eridi.iş bulacak mıyım diye kağıt fallarından medet umuyorum düşün o kadar çaresiz ve manyamış durumdayım.
daha erken yani moralini bozma.olmayınca ne yaparsan yap olmuyor:14:

ne mühendisisin canım ? Yüksek lisans yaptın mı ?

gıda mühendisiyim.bu kadar süre işsiz kalacağımı bilebilseydim yüksek lisans yapardım bari okuyor olur,milletin çenesini kapatırdım :43:

ben de mühendislik son sınıf öğencisiyim
Psikolojik sorunlarım var o yüzden çalışmak istemiyorum şu an o yüzden yüksek lisans yapıcam
ben elalemin dilinden çok kendi 'baba'mın dilinden çekiniyorum
işsiz güçsüz kalırsam rezil eder beni millete
evde de huzurla oturtmaz..
başka bir şehirde yüksek lisansa başlayacağım, asistan olarak da çalışmaya başlamayı planlıyorum
sen de bi yüksek lisansa başlasan, bir uğraş olur en azından..
Özel mesajım olsa gel dertleşelim diycem ama yok hala :((

pek çok insan inan ki senin yaşadığın evrelerden geçti.
Artık ne iş olursa yaparım diyecek duruma geliyor bazen insan..
calısan ayrı dert yanıyor calısmayan..
rabbım bu mubarek gunde hakkında hayırlısını versın..
rızkın nerede ıse ne zaman ıse o zaman elıne ekmek gececektır.
Kendını uzmenın sureklı negatıf dusunmenın ınan bı anlamı yok...
ıs bulamadın mı dıyenlere de;devlete atanmak ıcın kpssye hazırlanıyorum ozel sektorde bugunumu kurtarmak degıl yarını mı kurtarmak ıstıyorum de bak bı daha cenelerını acıyorlar mı...
atanamadın mı daha dedıklerınde de tercıh beklıyorum dersın...
ben ozel sektorden cevab gelecegıne ınanıyorum...sektorde kı durgunluk mart nısan gıbı acılacaktır..
ozel sıgortaların hastanelerle olan anlasmaları arttıkca daha fazla personele ıs gucune ıhtıyac duyacaktırlar dıye dusunuyorum..
eger ımkanın var ıse kendını 8 9 ay kadar kapat calıs kpss ye hazırlan guzel arkadasım olmaz deme...
ozel sektorde de ha bugun ısten cıkarıldım ha yarın ah bugun yetkılım sorumlum sunu dedı bunu dedı e ısten cıkarsam ne yaparım e nerde ıs bulurum dıye yıne psıkolojın bozulacak..
benım sayamayacagım kadar cok arkadasım aklını kullandı kendını ozel sektorde heba etmedı..delı gıbı calıstılar 8 9 ay sımdı hepsı atandı ...
darısı basına bu vakıtlerını ben olsam kpssye ayırırım

Back
X