• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik bozulan psikoloji

hayatabak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
234
90
28
34
Merhabalar mezun olalı 9 sene oldu 3 sene KPSS denedim olmadı bölümünden en az 85 üstü almak lazım alamadım atama az sonra kendi alanım da tecrübe dedikleri için normal bir yerde ofiste 1 sene çalıştım sonra işsiz kaldım başka yere girdim 2 sene de orda çalıştım arada işsiz kaldığım oldu en son bir yere girdim hepsi alan dışı yerler maksat Para kazanayım da evde kalmaktan iyidir dedim evlenince işten çıktım bebek derken öyle geçti geçmişe bakınca sinirlerim bozuldu zaman çok hızlı gerçekten elde var sıfır iş yönünden kısmetsizim çok aradım bulamadım kendi bölümümden çevre müh bu arada yaş oldu 30 ne yapacağımı şaşırdım .Evde kalmak çok zor ekonomik özgürlüğüm yok .Bebeğe bakan yok bakıcıya versem en az 3 bin isterler be kadar kazanacağım ki ne vereyim .Memur olsam karşılardı ama ondada umudum yok vaktim yok bebekten ne yapayım ben ?

Mezun olalı 14 sene olmuştu. Üni sornası evlenmiş,çalışmamış,2 çocuk sahibi olmuştum. Ve kültür farkım olan bir aileye gelin gitmiştim. Bölümümden alım yok gibi... 2 senelik atama döneminde 1 veya en fazla 2 kişi. ve aynen 85 üstü. İşe yaramaz hissettim,eşimden para almak çok zor oldu her zaman için. 11 sene ev hanımlığından sonra kızım 7 oğlum 1,5 yaşındayken kpps hazırlandım. Yaş 33. Ve atandım. Atandığımda 34 idim. Hiçbir şey için geç değil. Bebek konusunda bebeğim küçük olsaydı beklerdim ama atandığımda 3 yaşındaydı oğlum ve annem baktı ve bakıyor sağ olsun. Bakıcı falan hiç düşünmeyin bence. Karamsar olmayın. Daha gençsiniz. Olmaz diye bişiy yok. Azmedin yeter. Zaten nasibinizde de varsa neden olmasın. :KK200:

Mezun olalı 14 sene olmuştu. Üni sornası evlenmiş,çalışmamış,2 çocuk sahibi olmuştum. Ve kültür farkım olan bir aileye gelin gitmiştim. Bölümümden alım yok gibi... 2 senelik atama döneminde 1 veya en fazla 2 kişi. ve aynen 85 üstü. İşe yaramaz hissettim,eşimden para almak çok zor oldu her zaman için. 11 sene ev hanımlığından sonra kızım 7 oğlum 1,5 yaşındayken kpps hazırlandım. Yaş 33. Ve atandım. Atandığımda 34 idim. Hiçbir şey için geç değil. Bebek konusunda bebeğim küçük olsaydı beklerdim ama atandığımda 3 yaşındaydı oğlum ve annem baktı ve bakıyor sağ olsun. Bakıcı falan hiç düşünmeyin bence. Karamsar olmayın. Daha gençsiniz. Olmaz diye bişiy yok. Azmedin yeter. Zaten nasibinizde de varsa neden olmasın. :KK200:
Nasıl hazırlandınız peki ? Daha öncesinde temeliniz varmıydı

Nasıl hazırlandınız peki ? Daha öncesinde temeliniz varmıydı
Temelim iyidir,olmasaydı zor olurdu bence. Ayrıca düzene bindirmek için dershaneye gittim. Evde çocuklarla o düzeni oluşturmak biraz zor olurdu çünkü. Olmayacak bişiy değil gerçi ama sistemli,düzenli çalışmak bu süreçte önemli. Dolayısyla dershane oldukça yardımcı oldu bu konuda. Ve çalıştım. Öğleden sonra dershneye,gelince çocukları parka götürüyordum. Gelince çocukları uyuttuktan sonra sabaahlara kadr konu çalışıp,test çözüyordum. Tam 5 ay hazırlandım. Çok şükür sonucunu aldım. Darısı isteyen,emek veren herkese olsun..

Back
X