İşsizlik ,evlilik , hayaller...:((

karmen27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
458
218
123
Merhaba kızlar,
Geçen yıldan beri hala istediğim gibi düzgün bir iş bulamadım.4 yıllık bankacılık bitirdim.Diğer konumda da vardı o zamandan beri hala işsizim kpss hazırlandım o da olmucak 75 puan aldım.Evde boğulacak gibi oldum ondan bir tanıdığımız fotoğrafçı onun yanına girdim sabah 10-akşam 5-6 gibi çalışıyorum ve haftalık 100 tl.Tabi ki anca kredi kartımın borcunu kapatabildim kendime bi şi kalmıyor pek.

8 yıldır konuştuğum sevgilim var sözde bu yaz evlilik düşünüyorduk ama onun da düzgün bi işi yok babası spor malzemeleri üretiyor birazını buna yolluyor int. satış olursa anca onlardan gelen parayla evi döndürüyor.Bu arada aile ayrı annesiyle kalıyor babasının desteği pek yok.Ve bende artık insanların nişan düğün sormasından çok yoruldum.Uzun ilişki de çok yordu beni.Şu sıralarda 05.05.2015 tarihine taktım evlilik için ama sevgilim ısrarla yapamayız yetişmez diyor.Yani eşyayı filan ucuz alalım bilezik set ucuz oluversin diyorum yine de o kadar borcun altına girip mutlu olamayız diyor o da haklı.Ama ben manevi olarak düşünüyorum o ise maddi.Çok yorgun hissediyorum kendimi.Çeyizde bile ucuza kaçmak istiyorum o ise dilediği gibi bi düğün istiyor ama ben bir sene daha beklemek istemiyorum.Sizce nasıl düşünmeliyim?

Sağlam işler bulsanız, kredi çekin girin borcun altına derim. Ama ikinizde de iş yok, evi nasıl çekip çevireceksiniz?

Sağlam iş şu an için bilmiyorum olur mu ama en azından 800-900 tl alsak yıne mı olmaz bılmıyorum.

Haftada 100 tl mi???? Baska bi is bulsaniz? Konfeksiyonda ortaci olsaniz haftalik 250-300 alirsiniz.
Maalesef parasiz saadet olmuyor. İkinizde iyi birer is bulmadiginiz sürece vuslat uzak görünüyor...

Düğünü borç harç ucuza kaçarak bir şekilde yaptınız diyelim, bir daha masrafınız olmayacak mı sanki, nasıl geçineceksiniz?

Mayısa ayına kadar bi iş tutarız gibi geliyor.Gelecek ay babası ayrı bi üretim yeri açacak gibi başında da o olacak.

hakkaten de sıkıntılıymış.. özel sektör bak artık, böyle 400 tl ile olmayacak..
sevgilinin esas mesleği ne ?

Haftada 100 tl mi???? Baska bi is bulsaniz? Konfeksiyonda ortaci olsaniz haftalik 250-300 alirsiniz.
Maalesef parasiz saadet olmuyor. İkinizde iyi birer is bulmadiginiz sürece vuslat uzak görünüyor...

Ayy evet hiç sormayın.Başta bikaç haftalıktı sona bulamayınca devam ettım öyle kaldı.Arıyorum şu an asgarı ücrete bile çalışcm yanı

herşey düğün takı olsa asıl problem geçim derdi canım. eve ekmek girmezse tencerede yemek pişmezse koltuk kanepe kemiremiyeceğinize göre birbirinizi, yersiniz. işinizi bulun başka çözümü yok.

Kesin değil ama, ya aksilik olursa planlar tutmaz ortada kalırsanız ne olacak?

O da var tabi.en azından yaza olacak gibi çabalasa ne bilim umut verse bi derece daha para olunca olur diyo ötesi yok:KK43: Öyle olunca bende kendımı evlılık delısı gıbı hıssedıyorum iyice sinir oluyorum

herşey düğün takı olsa asıl problem geçim derdi canım. eve ekmek girmezse tencerede yemek pişmezse koltuk kanepe kemiremiyeceğinize göre birbirinizi, yersiniz. işinizi bulun başka çözümü yok.

O kadar çok yere başvurduk ki bi türlü nasip olmadı niyeyse.Küçük yerler lisans diye almak istemiyor.Bankalarda torpil yok diye:KK14:

Ayy evet hiç sormayın.Başta bikaç haftalıktı sona bulamayınca devam ettım öyle kaldı.Arıyorum şu an asgarı ücrete bile çalışcm yanı
Kasiyerler asgari ucret aliyor.cok zor,ağır da değil. Heryerde ilan var. Suanki isiniz is degil zaten :(

İş bulmadan, düzeninizi kurmadan evlenmeyin. Evlenmek için kadının da erkeğin de kendi düzenini kurmuş, tek başına ayakta durabilir durumda olması lazım. Aksi halde öyle hallederiz, böyle hallederizlerin sonu bol kavgalı bir evlilik hatta ayrılık olur.

Asgari ücretle ev geçindirilmez, çıkarın bunu aklınızdan bence. İkiniz de asgari ücretle çalışsanız bile hem düğün borçları hem ev geçimi çok çok çok zor olur.

olsun diren sende devam et heryeri araştır soruştur illaki bir iş bulacaksın. umudunu kaybetme.

Nisanliniz su an boş anladigim kadariyla. Hic olmazsa geçici eleman olarak çalışsa. Sonucta erkekler icin iş imkani daha cok. Ha tabi evlilik aile destegi olmadan da cok zor.
Ailesi yardim etmeyecek mi?

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da, söylediklerinizden anlaşılan hiç ev geçindirmemişsiniz. İkinizde sağlam iş bulmadan bu iş olmaz.

Bi başlayın düzgün işlere, 4,5 ay çalışın bakalım memnun kalacak mısınız, sonra evlenirsiniz. Sizin için en iyi tarih 2016 olur bu durumda.

Bi kaç öyle yere başvurdum satış danışmanı tarzı marmara bankacılıktan mezunsun burda ne işin var dedi.İş bulamadım dedim ve yani adamın öyle demesi bana çok koydu.

Back
X