İşsizlik ile nasıl başa çıktınız ?

Sitelerde ki mail adresi insan kaynaklarına ait değil de info@ şeklindeyse çok umut etme. Onlar hep sekreterlere düşer, sekreterlerde umursamazlar. Torpil gerçeği çok büyük bir gerçek ama başka yapabileceğin şeyler var. İşkura git. Orada danışmanın olacak. Şirketler bazen elemanları İşkura sorarlar. Aynı şekilde ticaret odasının kendi sektörünle ilgili bölümüne gidip biriyle görüşmeyi rica edebilirsin. Okuldan iyi olduğun hoca veya asistan varsa onlara rica edebilir, ilk başta ücretsiz olarak veya stajyer olarak başlayabilirsin. Tabiki torpilsiz olmaz ama mutlaka kpssye girip orada da şansını dene. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ben 89 kpss puanımla sırf torpilsizlikten atanamadım. Okuduğum bölümü komple atıp tekrar dış ticaret okudum ve 9 aylık işsizlikten sonra cüzi bir miktarla başladım. Bu devirde iş bulmak zor, bunu kabul et. Sorun sen de değil, ülkenin ekonomisi berbat ötesi. Kendini yıpratmamaya çalış. Ayrıca aklıma geldi şirketlerin IK çalışanlarına LinkedIn üzerinden de ulaşmaya çalışabilirsin.
Evet çoğu info maalesef. Ama yolladığım şirketlerin çoğu küçük ve orta ölçekli şirketler. Yanı büyük şirketlerin zaten ik@ mail adreslerine yolladim.
Bi tane çok samimî olduğum proje hocama sordun. Şuan bilmiyorum fakat aklımda. Olursa sana söylerim dedi.
Iskur hiç aklıma gelmemişti açıkçası. Işkura da gidip sormam lazım tabi.
Is bulup çok güzel maaşlar alan arkadaşlarım da var. Onları gördükçe imreniyorum açıkçası.
Bölümümü seviyorum ve mesleğim ile ilgili bi alanda çalışmak istiyorum. Sertifika aldım. Ingilızce kursuma devam ediyorum.

1,5 sene işsiz kaldım ama sorun etmemiştim çünkü kpss deniyordum. olmayınca hiç aramamama rağmen bi tanıdık vasıtasıyla iş geldi. iyi kötü çalışıyorum uzun zamandır. demem o ki bi yerden çıkıyor yani.

1,5 sene işsiz kaldım ama sorun etmemiştim çünkü kpss deniyordum. olmayınca hiç aramamama rağmen bi tanıdık vasıtasıyla iş geldi. iyi kötü çalışıyorum uzun zamandır. demem o ki bi yerden çıkıyor yani.
Ben o kadar sabredebilir miyim bilmiyorum.
Ailem sürekli iş bul diyor. Böyle iş aramak mi olur ayaklarına git diyor. Bende acaba eksik mi yapıyorum birşeyleri diye düşünüyorum açıkçası .
Benim bu konuda cevremde kimse yok. Benim alanımda çalışan kimse yok daha doğrusu.
Hem yeni mezunun hem de tanıdığım yok. Yanı çok zor. Ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim.

Ben o kadar sabredebilir miyim bilmiyorum.
Ailem sürekli iş bul diyor. Böyle iş aramak mi olur ayaklarına git diyor. Bende acaba eksik mi yapıyorum birşeyleri diye düşünüyorum açıkçası .
Benim bu konuda cevremde kimse yok. Benim alanımda çalışan kimse yok daha doğrusu.
Hem yeni mezunun hem de tanıdığım yok. Yanı çok zor. Ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim.

tamam şartları zorlamak lazım da kapı kapı dolaşınca iş bulacaksınız diye bi kural yok.

Arkadaşlarına da haber bırak iş aradığını söyle. Onlar sektörde oldukları için eleman alımlarında kulakları delik olur.
Lisans birinci sınıfta iken bir hocamız iş bulabilmeniz babanızın çevresine bağlı demişti, tabi o zamanlar toy olduğumuz için pek anlamlı gelmemişti. Ailen baskı kurduğunda da onlara bu cümleyi söyle, sonuçta sen de durmuyorsun çabalıyorsun.
Notların iyi ise master düşünebilirsin KPSS ye hazırlanabilirsin bu sürede.

Baya sabrediyorum aslında takmamaya çalışıyordum ama benim kariyer sitelerinden başka başvuru yapabileceğim bi alan yok. Yanı bi tanidik vasıtası ile olamaz.
Düşündüm ve aklıma tek gelen firmalara benim cv yollamam oldu. Saatlerce araştırma yaptım bundan da 1 firma dahi dönüş yapmaz ise çok üzülürüm

2012 mezunuyum, 2013te yeni iş baktığımda her kurum önüme çarşaf çarşaf cv getiriyordu neden seni alalım farkın ne diye. O zaman öğrendim ki öyle ilan falan beklenmemeliymiş, bastıracakmışsın cvni, verecekmişsin hepsine tek tek. Maille bile kar etmeyebilir, okuyup unutabilirler. En güzeli elden teslim etmek bence.

Peki bu 2 senelik süreçte ne yaptınız?
Yanı bende hayırlısı olsun diyorum tabiki kendim için. Düzgün bi yer olsun istiyorum. Çünkü 8 gün çalışıp çıktığım yer bana sigorta yapmadı 2. Hafta olmasına rağmen, mesai vereceğiz diye konuştuk 9da çıkıyordum ikinci hafta mesai almayacaksın dendi ve genel müdür yardımcısı çok gevşek bi adamdı.
Yanı yine böyle olacaksa olmasın tabiki.
Ama benim evden kariyer sitelerine başvurmam sanki boşuna gibi geliyor bana. Çünkü özgeçmişim görüntülenmiyor bile. Birşeyler yapmam gerektiğini hissediyorum. Yaşadığım boşluk tam olarak bu
O süreçte gerekli gereksiz ne kadar kurs varsa gittim ama bunu kafa dinlemek için yaptım
İsyan ettim,kızdım,sinirlendim,dua ettim
Yap elinden geleni yap ama iyi düşün
Buda olmadı kahretsin demek var
Buda olmadı demek ki daha iyisini bulucam demek var

Bence kariyer veya başka sitelerden denemeye devam et genelde tecrübeli değilde yeni mezun arayan yerlere başvur
Dökümcüler, endüstriyel ürün yapan fabrikalar vs. üretim yapan yerler alır mutlaka planlama veya üretim bölümlerinde açık çok
Şahsen arada bir benim maillerime de düşer cv ler ama idari işlere atsam bile kimse bakmıyor ilanımızın olduğu başvurulardan seçeriz
ki diğer arkadaşların söylediği gibi tanıdık da önemli dayı mayı değil de tavsiye eden insanlara öncelik veririz

Yeni mezunsun . Hemen aninda dayim yok ben napacam diyorsun. Bizim de dayimiz yok. Olsaydi da dayilik yapmasini istemezdim zaten. Gururumla işsiz kalirdim aç kalirdim da arkamdan “ bu da su sayede buralara geldi” dedirtmezdim. Neyse bu benim dusuncem. O sitelerden, attigin maillerden geri dönüş alamazsin. 300 kusuru 150 ye indirerek de donus alamazsin. Gercekten calismak istiyorsan 300 une de basvurup, eleme yapmadan kabul etmen gerekiyor. Malesef ulkemizde kolay is sahibi olunmuyor. İs verenler secicilik yapiyor is arayanlarin malesef secme luksu bulunmuyor.

2.5 sene iş aradım bir gün tesadüfen başka bir yere iş görüşmesine giderken minibüscü benii indirmeyi unutmuş. başka bir yerin önünden geçerken asılı ilanı gördüm minibüstan a4 kağıdında bir ilan. hem ilana bakıp hem firmanın adını nasıl aldım şimdi bile bilmiyorum. işin kısası orada çalışıyorum şimdi :) o minibüscüye de hayır duası ediyorum şimdilerde :) iyi ki unutmuş şöför beni inecğim yerde indirmeyi diyorum :)

KPSS falan düşünmez misin ? Hem devlet işi garanti iş .
Bir de yüksek lisans yap mutlaka o zaman şansın bir tık artabilir .

2.5 sene iş aradım bir gün tesadüfen başka bir yere iş görüşmesine giderken minibüscü benii indirmeyi unutmuş. başka bir yerin önünden geçerken asılı ilanı gördüm minibüstan a4 kağıdında bir ilan. hem ilana bakıp hem firmanın adını nasıl aldım şimdi bile bilmiyorum. işin kısası orada çalışıyorum şimdi :) o minibüscüye de hayır duası ediyorum şimdilerde :) iyi ki unutmuş şöför beni inecğim yerde indirmeyi diyorum :)
Nasip işte ;)

Yeni mezunsun . Hemen aninda dayim yok ben napacam diyorsun. Bizim de dayimiz yok. Olsaydi da dayilik yapmasini istemezdim zaten. Gururumla işsiz kalirdim aç kalirdim da arkamdan “ bu da su sayede buralara geldi” dedirtmezdim. Neyse bu benim dusuncem. O sitelerden, attigin maillerden geri dönüş alamazsin. 300 kusuru 150 ye indirerek de donus alamazsin. Gercekten calismak istiyorsan 300 une de basvurup, eleme yapmadan kabul etmen gerekiyor. Malesef ulkemizde kolay is sahibi olunmuyor. İs verenler secicilik yapiyor is arayanlarin malesef secme luksu bulunmuyor.
Gururumla pazartesi günü ise başlıyorum hanımefendi teşekkür ederim yorumunuz için

Facebookta iş buldum bende. Hemde tamamen tesadüfen. Pazartesi günü başlıyorum nasipse :)

Back
X