Sitelerde ki mail adresi insan kaynaklarına ait değil de info@ şeklindeyse çok umut etme. Onlar hep sekreterlere düşer, sekreterlerde umursamazlar. Torpil gerçeği çok büyük bir gerçek ama başka yapabileceğin şeyler var. İşkura git. Orada danışmanın olacak. Şirketler bazen elemanları İşkura sorarlar. Aynı şekilde ticaret odasının kendi sektörünle ilgili bölümüne gidip biriyle görüşmeyi rica edebilirsin. Okuldan iyi olduğun hoca veya asistan varsa onlara rica edebilir, ilk başta ücretsiz olarak veya stajyer olarak başlayabilirsin. Tabiki torpilsiz olmaz ama mutlaka kpssye girip orada da şansını dene. Hepimiz bu yollardan geçtik. Ben 89 kpss puanımla sırf torpilsizlikten atanamadım. Okuduğum bölümü komple atıp tekrar dış ticaret okudum ve 9 aylık işsizlikten sonra cüzi bir miktarla başladım. Bu devirde iş bulmak zor, bunu kabul et. Sorun sen de değil, ülkenin ekonomisi berbat ötesi. Kendini yıpratmamaya çalış. Ayrıca aklıma geldi şirketlerin IK çalışanlarına LinkedIn üzerinden de ulaşmaya çalışabilirsin.