- 11 Mayıs 2017
- 20
- 20
- 18
- Konu Sahibi evleresenlik06
-
Bütün bu olanların üstüne nikah masasında sana sorulan ve bütün hayatını etkisi altına alacak o soruya HAYIR deseydin şimdi boşanma gibi bir düşüncen yada derdin olmayacaktı ..Selam arkadaşlar yeni üyeyim sizlerle birkaç sorunumu paylaşmak istiyorum. Yaklaşık bir yıldır evliyim. Eşim daha önceden bir evlilik yapmış. Onun bütün geçmişini yok sayarak çok severek evlendim. Düğünüme çok az kala haksız yere işimden çıkarıldım. Hatrı sayılır güzel bir işim vardı. Düğün günümde eşimin annesi yüzüme işinden atıldın diye haykırdı. Olmadık kavgalar çıkardı düğün sabahımda. Çalışırken sen benim gelinim değil kızımsın kurban olurumlar havada uçuyordu. Kısacası ne hayaller kurduğum düğünüm berbat geçti. Koynuma takılan 10 çeyrekle postaladılar bizi beş parasız. Evime bir çöp bile almadılar. Herşeyi benim ailem yaptı. Birbirimizi çok sevdiğimiz eşimle o gün bugündür kavga dövüş hiç bitmedi. Güzel günlerimiz de oldu evet. Ama en az ayda bir kavga çıkıyor evde ve eşim kavgada kendini kaybedip olmayacak laflar ediyor. Onu çok seviyorum boşansam bir türlü boşanmasam bir türlü. Kötü evlilik hayatı işsizlik mahvetti beni. Hayattan zevk almıyorım.çok çaresizim.
.Bütün bu olanların üstüne nikah masasında sana sorulan ve bütün hayatını etkisi altına alacak o soruya HAYIR deseydin şimdi boşanma gibi bir düşüncen yada derdin olmayacaktı ..
Boşanmak istemiyorum ,seviyorum diyorsan da kapatıp kapını ,sorunları ve kayinvalideni kapının dışında bırakıp oturacaksin aşağı ..
Evliliğin ilk yılları anlaşmazlıklar oluyor malesef ..sürece alışma ,eve alışma ,eşe alışma ..Ha derdim şuan o kadın değil onca terbiyesizliği, beni bırakın oğlunu bile evlat yerine koymayışından sonra kapımdan geçemez zaten. Benim şuan sorunum eşimle evliliğin başı hep böyle mi olur bi küs bi barışık yoksa sadece sorunlu evlilikler mi böyle devam eder.
.Evliliğin ilk yılları anlaşmazlıklar oluyor malesef ..sürece alışma ,eve alışma ,eşe alışma ..
Eşinle önemli bir problemin yoksa kendini ezdirmeden biraz sabretmeni öneririm. .pire için yorgan yakilmaz. .evin ayrı evi ayrı (kv)..
Egiteceksin arkadaşım ..Çok az insan evlendikten sonra bunlari görev olarak eşine yuklemiyor. Mesela benim eşim ,tam bir ayı yavrusuydu. .evlenmeden önce de hiç çaktırmadıProblemim önemli mi değil mi onu da bilmiyorum işin kötü tarafı. Sevgili ve nişanlı dönemlerinde böyle olmayan eşim işsiz çalıştımadığımdan ötürü galiba ev hayatını çok salmaya başladı. Üzerinden çıkardığı kıyafetleri 10 aydır ısrarla vazgeçmeden söylememe rağmen evin her yerine saçıyor. Çok titiz biriydim kendimden olabildiğince ödün verdim. Kendisine de en başında söyledim bak ben kendimden taviz vereceğim senden de bekliyorum diye. Bana evde hiç yardımcı olmuyor. Yardım istediğim de ya sonra diyor ya kavga çıkarıyor. Kavgalarda çok ağır konuşuyor. Ben yıllarca yalnız yaşadım. Kadın işini de erkek işini de yaptım. Kimseye minnet etmedim. Şimdi evimizin tamirat tadilat işlerini de ben yapıyorum. Avizeye kadar taktım düşünün. İnan mutlu oluyorum burası benim yuvam. Ama eşimin inadına vurdumduymazlığı beni yoruyor.
Biz beş kız kardeşiz. Erkek kardeşimiz yok. Evin en küçüğüyüm. Babam bizi başının üzerinde taşıdı yıllarca. Ha yanlış anlamayın babam keskin sınırlıları olan biridir. Asla şımarık büyümedik hiç. Eşim evet seviyor beni biliyorum. Ama sevmek ne demek nasıl olur onu öğrenmemiş görmemiş hiç. Bugüne kadar bir kere bile dizine yatırıp saçımı okşamadı. Nazikçe kibarca sevmedi hiç. Mesela iki gün önce şakalaşıyorduk. Maaşını almış gelmiş hesap yapıyordu. Her ay 100 lira alıyorum eşimden yetiyor bana. Çalışan biriydim kıyafetim ayakkabı bi dolu. Evlendim evleneli hiç kendime alışveriş yapmadım inanın masraf olmasın diye. Eşimden aldığım 100 lirayı bile eve harcarım hep. Hesabi bitti dedim ki alırım 100 liram yine. Şakalaşoyorduk zaten. Bi çıkıştı bana. Bana bak para mı kalıyo sanki bak hesaplara diye. Olabilir anlıyorum ev geçindirmek gerçekten zor. Eminim çok stres yapıyordur. Sonra devam etti. " ben parasızlığa gelemiyorum anladın mı " neye uğradığımı şaşırdım. Ah dedim işsizlik gözün kör olsun. İki gündür pek konuşmadım. Açıkçası içimden de gelmedi. Bugün gelmiş kibar bi şekilde kendini affettireceğine gel kız buraya ne var konuşmuyorsun benimle ne desim sanki ne var bunda dedi. Yıkıldım. Çok mu büyütüyorum bunlar olağan şeyler mi. Ben böyle görmediğim için mi garip geliyo. Yoksa gerçekten herkes benim gibi mi düşünür bilemiyorum. Yıkılıyorum böyle şeyler yaşadıkça. Sevgiye aşka evliliğe inancım bitiyor.Evliliğin ilk yılları anlaşmazlıklar oluyor malesef ..sürece alışma ,eve alışma ,eşe alışma ..
Eşinle önemli bir problemin yoksa kendini ezdirmeden biraz sabretmeni öneririm. .pire için yorgan yakilmaz. .evin ayrı evi ayrı (kv)..
İşte tam da çıkmaza girdiğim nokta bu aylardır kafamı kemiren nokta bu. 10 aydır konuşuyorsun bu adamla bir adım ilerleme yok. Acaba olur mu birgün. Yoksa benim ömrüm mü heba olur bilemiyorumEgiteceksin arkadaşım ..Çok az insan evlendikten sonra bunlari görev olarak eşine yuklemiyor. Mesela benim eşim ,tam bir ayı yavrusuydu. .evlenmeden önce de hiç çaktırmadı1 yıl uğraştım ki ben çok Sabırsız bir insanım ,dayanamam ,dayandım ve büyük ölçüde kendi istediğim şekle soktum (sorumluluk bakimindan) . Anasının nazlı oğlu bir anda büyüýüverdi
İki kişinin taşıyacağı yük bir omuza ağır gelir .yükünü paylaş ki ağırlığı seni yipratmasin..
Bazı odunların gerçekten doğası bu,kibarlıktan anlamıyorlar. .maddi konularda evet yetismeyince senden kesebiliyor ama eminim sigarasindan kesemiyordur. .halbuki biraz sikisigim, birkaç gün sonra hesaplasiriz deseydi senin de kalbin kirilmazdi. .maddi konuları bahane edip eşim bana böyle bir tepki verse parasına tükürür bir daha el sürmem. En kısa sürede iş bulup çalışırsan daha fazla rencide olmazsın ..Biz beş kız kardeşiz. Erkek kardeşimiz yok. Evin en küçüğüyüm. Babam bizi başının üzerinde taşıdı yıllarca. Ha yanlış anlamayın babam keskin sınırlıları olan biridir. Asla şımarık büyümedik hiç. Eşim evet seviyor beni biliyorum. Ama sevmek ne demek nasıl olur onu öğrenmemiş görmemiş hiç. Bugüne kadar bir kere bile dizine yatırıp saçımı okşamadı. Nazikçe kibarca sevmedi hiç. Mesela iki gün önce şakalaşıyorduk. Maaşını almış gelmiş hesap yapıyordu. Her ay 100 lira alıyorum eşimden yetiyor bana. Çalışan biriydim kıyafetim ayakkabı bi dolu. Evlendim evleneli hiç kendime alışveriş yapmadım inanın masraf olmasın diye. Eşimden aldığım 100 lirayı bile eve harcarım hep. Hesabi bitti dedim ki alırım 100 liram yine. Şakalaşoyorduk zaten. Bi çıkıştı bana. Bana bak para mı kalıyo sanki bak hesaplara diye. Olabilir anlıyorum ev geçindirmek gerçekten zor. Eminim çok stres yapıyordur. Sonra devam etti. " ben parasızlığa gelemiyorum anladın mı " neye uğradığımı şaşırdım. Ah dedim işsizlik gözün kör olsun. İki gündür pek konuşmadım. Açıkçası içimden de gelmedi. Bugün gelmiş kibar bi şekilde kendini affettireceğine gel kız buraya ne var konuşmuyorsun benimle ne desim sanki ne var bunda dedi. Yıkıldım. Çok mu büyütüyorum bunlar olağan şeyler mi. Ben böyle görmediğim için mi garip geliyo. Yoksa gerçekten herkes benim gibi mi düşünür bilemiyorum. Yıkılıyorum böyle şeyler yaşadıkça. Sevgiye aşka evliliğe inancım bitiyor.
O şans işi ..ben benimkinde ışık gördüm ,yürüdümİşte tam da çıkmaza girdiğim nokta bu aylardır kafamı kemiren nokta bu. 10 aydır konuşuyorsun bu adamla bir adım ilerleme yok. Acaba olur mu birgün. Yoksa benim ömrüm mü heba olur bilemiyorum
Sürmedim de zaten. Asla bir daha süreceğimi de sanmıyorum. İş konusuna gelince bakıyorum ama olmayınca olmuyor. Bakalım Alşah büyük. İnşallah benimki de yontulur. Ben büyük bi sevgiyle evlendim. Nice güzel günler düşledim. Temennim düzelmesi. Anlatamadığım unuttuğum yuttuğum o kadar çol şey var ki. Hepsi o güzel günler için. Umarım değer. Yoksa bende biten bitiyor maalesef.Bazı odunların gerçekten doğası bu,kibarlıktan anlamıyorlar. .maddi konularda evet yetismeyince senden kesebiliyor ama eminim sigarasindan kesemiyordur. .halbuki biraz sikisigim, birkaç gün sonra hesaplasiriz deseydi senin de kalbin kirilmazdi. .maddi konuları bahane edip eşim bana böyle bir tepki verse parasına tükürür bir daha el sürmem. En kısa sürede iş bulup çalışırsan daha fazla rencide olmazsın ..
İnşallah herşey istediğin gibi olur. Hakkında hayırlısı olsun ..Sürmedim de zaten. Asla bir daha süreceğimi de sanmıyorum. İş konusuna gelince bakıyorum ama olmayınca olmuyor. Bakalım Alşah büyük. İnşallah benimki de yontulur. Ben büyük bi sevgiyle evlendim. Nice güzel günler düşledim. Temennim düzelmesi. Anlatamadığım unuttuğum yuttuğum o kadar çol şey var ki. Hepsi o güzel günler için. Umarım değer. Yoksa bende biten bitiyor maalesef.
Aminn çok teşekkür ederim. İnsan bazı şeyleri ailesine anlatamıyor. Çünkü yeri geliyor yaşadıklarımızı biz kabul edip unutabiliyoruz da ailelerimiz unutamıyor.İnşallah herşey istediğin gibi olur. Hakkında hayırlısı olsun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?