İşsizlik korkusu sardı

bodrum salatasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
707
538
103
36
Merhaba
Çalıştığım işyerine tamamen tesadüf eseri işe girdim ve şuan çalıştığım pozisyon da birini buluncaya kadar telefona baksın sonra eski işine devam etsin dediler sonuçta 7 yıldır bu işi yapıyorum ve bu işyerinden çıkarsam kesinlikle aynı pozisyonda iş bulamam çünkü normalde bu pozisyon için yabancı dil şart
Piyasalar da ki durum dan dolayı işler hafifledi bayağı
Ve ben korkuyorum tüm sosyal haklarım var resmi tatiller yıllık izin ve çok kibar herkes çalıştığım çoğu kişi yaşlı ama mühendis
Böyle bir düzeni daha sonra bulamam imkansız gibi
Geleyim soruma
Şuan bekarken kariyere yardımcı bir kursa gitmek istiyorum
İngilizce var mı derseniz ancak karnımı doyururum
İspanyolca türkçe gibi çoğunlukla okunduğu gibi yazılıyor bu yüzden onu öğrenmek istiyorum
ama şuan Rusça da çok revaçta ama alfabeyi Öğrenince çoğunlukla okunduğu gibi mi yazılıyor hiç bir fikrim yok

Sorularım
İspanyolca mı (artikeller cinsiyet ler Vs. Önemli değil ingilizce de olsa kelime ezberlemem lazım ama okunduğu gibi yazılırsa belki ilerlerim diye düşünüyorum
Rusça mı Rusça ise rus alfabesini öğrendikten sonra okunduğu gibi mi yazılıyor çoğunlukla
Muhasebe kursuna gittim hocam memnundu hatta işten çıkmayı düşünüyor musun dedi bana iş ayarlamak için haklarımı özel sağlık yıllık resmi izinleri falan söyleyince kovmazlar ise çıkma sakın oradan dedi
Ekleme
Türkiye de İspanyolca şuan Rusça dan geride Rusça bilen öğrenen arkadaşlar okunduğu gibi mi yazılıyor yoksa ingilizce gibi okuma başka yazı başka mı

Son düzenleme:
Merhaba
Çalıştığım işyerine tamamen tesadüf eseri işe girdim ve şuan çalıştığım pozisyon da birini buluncaya kadar telefona baksın sonra eski işine devam etsin dediler sonuçta 7 yıldır bu işi yapıyorum ve bu işyerinden çıkarsam kesinlikle aynı pozisyonda iş bulamam çünkü normalde bu pozisyon için yabancı dil şart
Ve ben korkuyorum tüm sosyal haklarım var resmi tatiller yıllık izin ve çok kibar herkes çalıştığım çoğu kişi yaşlı ama mühendis
Geleyim soruma
İspanyolca türkçe gibi çoğunlukla okunduğu gibi yazılıyor bu yüzden onu öğrenmek istiyorum
ama şuan Rusça da çok revaçta ama alfabeyi Öğrenince çoğunlukla okunduğu gibi mi yazılıyor hiç bir fikrim yok

Sorularım
İspanyolca mı (artikeller cinsiyet ler Vs. Önemli değil ingilizce de olsa kelime ezberlemem lazım ama okunduğu gibi yazılırsa belki ilerlerim diye düşünüyorum
Rusça mı Rusça ise rus alfabesini öğrendikten sonra okunduğu gibi mi yazılıyor çoğunlukla
Muhasebe kursuna gittim hocam memnundu hatta işten çıkmayı düşünüyor musun dedi bana iş ayarlamak için haklarımı özel sağlık yıllık resmi izinleri falan söyleyince koymazlar ise çıkma sakın oradan dedi

Bence İspanyolca şu an en çok konuşulan diller arasında ilk 3te olması gerek.

Edit: 2 imiş, çinceden hemen sonra.

Ama şöyle bir durum da var, hangi amaçla kullanacağınız önemli. Sizin çalıştığınız sektörde belki Rusya ile daha fazla ilişki kurulması gerekmektedir, buna göre de karar verin.

Rusça farklı alfabeye sahip, Latin alfabesi değil yani.
Yalnız, yazı olarak Türkçe yazamıyorsunuz. Belki şu ana kadar önemli olmadı ama, başka bir işte eleyici olabilir.

İngilizce öğrenirseniz ispanyolcayı daha kolay öğrenirsiniz hangi sektörde olduğunuzu bilmiyorum fakat ingilizce bilmiyorsanız en az 3 yabancı dil bilmeniz lazım ki arayı kapatabilin. İspanyolca da çok kolay bir dil değil sadece telaffuz olarak bakmayın olaya.

Rusça yazıldığı gibi okunsa da tonlama denen bir şey var. Bazı harflerin okunuşu bizim dilimize uymuyor. Soru cümlesinin ve düz cümlenin okunuşu farklıdır yani tonlamayla soru cümlesi mi yoksa düz cümle mi belli edeceksiniz biz kolay kolay yapamıyorduk.
İspanyolcanın okunuşu daha kolaydır ama aynı tonlama durumu orda da var. Ayrıca bazı kelimelerde vurgu var o vurguyu yapmanız gerekiyor.
Okunuştan gittiğiniz için bu bilgileri verdim artık siz karar verirsiniz.

Ama şöyle bir durum da var, hangi amaçla kullanacağınız önemli. Sizin çalıştığınız sektörde belki Rusya ile daha fazla ilişki kurulması gerekmektedir, buna göre de karar verin.

Rusça farklı alfabeye sahip, Latin alfabesi değil yani.
Yalnız, yazı olarak Türkçe yazamıyorsunuz. Belki şu ana kadar önemli olmadı ama, başka bir işte eleyici olabilir.

Şuan çalıştığım yer birçok ülkeye ithalat ihracat yapıyor
Ama Fransa ya da Rusya da iş ortaklığı olacak kesin olarak
Benim yaptığım işin sektör özelliği yok eski müşteri müşteriler ile görüşüp onların satışlarını yönlendirme yapıyorum ya biraz karışık ve kesinlikle küçük şirketler de olmayan bir iş büyükler de de yabancı dil şart hatta sırf bu yüzden şefim ve diğer çalışan ile maaş farkım 3000 lira ben zam isteyince yabancı dilin yok diğer fabrikada bu işi yapanların var yabancı dili burada da sende yok dediler ama şuan olarak çalıştığım müşteriler zor müşteri olduğu için 3 lü grupta(sadece Türkçe gerekiyor) ben sabırlı olduğum dan memnun tüm müşteriler diğer ikisi ama yaşım kadar şirket geçmişleri olan insanlar

Şuan çalıştığım yer birçok ülkeye ithalat ihracat yapıyor
Ama Fransa ya da Rusya da iş ortaklığı olacak kesin olarak
Benim yaptığım işin sektör özelliği yok eski müşteri müşteriler ile görüşüp onların satışlarını yönlendirme yapıyorum ya biraz karışık ve kesinlikle küçük şirketler de olmayan bir iş büyükler de de yabancı dil şart hatta sırf bu yüzden şefim ve diğer çalışan ile maaş farkım 3000 lira ben zam isteyince yabancı dilin yok diğer fabrikada bu işi yapanların var yabancı dili burada da sende yok dediler ama şuan olarak çalıştığım müşteriler zor müşteri olduğu için 3 lü grupta(sadece Türkçe gerekiyor) ben sabırlı olduğum dan memnun tüm müşteriler diğer ikisi ama yaşım kadar şirket geçmişleri olan insanlar
Sırf bu yüzden işsizlik korkusu yaşıyorum ve ne yapmam gerekiyor nereden başlamam gerekiyor bilmiyorum

Rusça yazıldığı gibi okunsa da tonlama denen bir şey var. Bazı harflerin okunuşu bizim dilimize uymuyor. Soru cümlesinin ve düz cümlenin okunuşu farklıdır yani tonlamayla soru cümlesi mi yoksa düz cümle mi belli edeceksiniz biz kolay kolay yapamıyorduk.
İspanyolcanın okunuşu daha kolaydır ama aynı tonlama durumu orda da var. Ayrıca bazı kelimelerde vurgu var o vurguyu yapmanız gerekiyor.
Okunuştan gittiğiniz için bu bilgileri verdim artık siz karar verirsiniz.

Teşekkür ederim
Sizce ne yapayım? Rusça şuan Türkiye de en çok kullanılan dillerde bana göre 3. Sırada
İngilizce ve Arapça dan sonra almanca ile yarışır bu yüzden bilemiyorum nasıl yönlenmem gerekiyor

Teşekkür ederim
Sizce ne yapayım? Rusça şuan Türkiye de en çok kullanılan dillerde bana göre 3. Sırada
İngilizce ve Arapça dan sonra almanca ile yarışır bu yüzden bilemiyorum nasıl yönlenmem gerekiyor
Rusça işinde genelde Azeriler, Kazaklar iş alıp yapıyor anadilleri Rusça olduğu için. Yani onlar Rusça açığını kapatıyorlar ama öğrenmek isterseniz öğrenin tabii hayatta ne olacağı hiç belli olmaz.

Rusça öyle yazıldığı gibi okunmuyor.
Ben dil kurslarında dil öğrenildiğini düşünmüyorum.
Ingilizce gibi basit bir dili (bana gore) konuşamayan Rusça gibi hayaller kurmamalı..
Dil emek isteyen ve sürekli diyalog halinde olunması gereken bir şey.
Dünyada en çok konuşulan dil Çince dır bu arada.
Ispanyolca öğrenip ben ispanyolca biliyorum derseniz işinize yarar mi bilemedim .
Bence önce ingilizce 'yi adam akıllı halletmeye çalışın derim .
Gerekirse 3 aylık yurtdışı eğitimi alın.
Ingilizce ana dili olan insanlarla sohbet /yazışma yapın.

Merhaba
Geleyim soruma

Sorularım
Muhasebe kursuna gittim hocam memnundu hatta işten çıkmayı düşünüyor musun dedi bana iş ayarlamak için haklarımı özel sağlık yıllık resmi izinleri falan söyleyince kovmazlar ise çıkma sakın oradan dedi
Ekleme
Türkiye de İspanyolca şuan Rusça dan geride Rusça bilen öğrenen arkadaşlar okunduğu gibi mi yazılıyor yoksa ingilizce gibi okuma başka yazı başka mı

Dünya dili ingilizce. Hem üzerine durulunca gayet kolay bi dil niye bu kadar gözün korktu ki? Bence önceliğin ingilizce olsun.

Ayrıca 7 yıldır ordaymissin. Şak diye kapının önüne koyamazlar. Calistigin her sene için 1 brüt maaş karşılığında tazminat ödemeleri lazım. 2016 yılında ben 3 buçuk sene için 10 bin lira tazminat almıştım (evlilik nedeniyle ciktim) sana 20.000 tl üzerinde tazminat ödemeleri gerekir çıkarırlarsa ;)

Son düzenleme:
Ben de Rusça ogreniyorum, Rusça konuşan bir yere gidip kendimi idare edebilmiştim. Pratik yapacak arkadaşlarım da var...
Ama kesinlikle çook zor bir dil ve yazıldığı gibi okunmuyor. Vurgular çok önemli hatta çoğu cümlede "o" yazıyor ama vurguya göre a ya da o olarak okuyorsun. Bunu da kendin bilmen gerek. Binlerce istisnası var. Tam 'bu konuyu ogrendim' diyorsun, on tane istisnası çıkıyor :) tam bir istisnalar dili...
Cinsiyetler de cümlenin tamamını değiştiriyor.
Mesela "Araba" varsa cumlede, a ile bittiği için kadınmis gibi cumle kuruyorsun, cümle baştan aşağı değişiyor.
Bir de inceltme harfleri var ki telaffuzu anında degistiriyor:skandal:
Çıldırmak olası :KK53:
Ama ben yine de çok seviyorum. Kendim icin turist ruscasi yeterli olduğu için hiç kasmiyorum, cinsiyet şu bu için.
Karşımdaki azıcık çaba sarf edince anlayabiliyor. ama bazı Ruslar resmen kıl.
"Tıy haçu mandalin? diyip mandalina uzattığım adam Bön Bön bakmıştı. Çünkü tıy haçuş mandalin diyecekmisim:ruh: böyle bir dil iste
Burada negatif şeyler yazmayı sevmiyorum. O yüzden azıcık da güzel bir şey yazayım: Kiril alfabesi çok kolay..
Ben 3 günde kendi kendime öğrenmiştim. Hatta küçük kuzenlerime öğretiyorum gunluklerine şifreli yazsınlar diye:dondurma: ve Kiril alfabesi çok eğlenceli. Bence yarın aç defteri alıştırma yap , azıcık zaman ayırsan bile kısa sürede öğrenirsin :)
Hatta bir tavsiye: benim İngilizce konuştuğum bir Rus arkadaşim vardı. Onunla İngilizce mesajlaşirdik ama Kiril alfabesiyle yazardim. Mesela 'saturday night' diyeceğim,Rus alfabesiyle 'сатурдар нигт' yazardım. Bu o kadar etkili ki alfabeyi öğrenmekte... Hatta eski bir Azerbaycan eseri görmüştüm internette. Alfabe Kiril ama okuyunca Türkçe olduğu için çoğunu anlıyorsun:KK66:) o zamanlar hazine degerindeydi benim için. Bol bol harf pratiği yapmıştim.
Amaaaaaa harf bilmekle dil bilmek arasında cooook fark var tabii ki ^^
Yine de zevkli bir dil. Ama çok zor...

İspanyolcaya gelirsek. Evet yazıldığı gibi okunuyor ama alfabede her harf aynı karşılığı vermiyor. Onlarda da herşeyin dişisi erkeği var...
Yine de Rusçadan daha kolay tabii...
Yazıldığı gibi hemencecik konuşabiliyorsun.
Tabii içini bilemem ama turist olarak çok daha kolay. Biri mesela 'kaç para?' için 'hueno kuesta' dememi söylemişti.
Çok basit,hemen dilim döndü.
Kime 'hueno kuesta' desem hakikaten cevap verdi :) ama bir rusa aynı soruyu deyince öyle ilginç bir kelime söylüyor ki, dilin dönmüyor? Hı? Hı? Deyip yine anlamıyor, tezgahlarda elinle 'ıh ' diye göstermek zorunda kaliyorsun:KK48:
O yüzden benim oyum İspanyolcadan yana. Hem dünyanın bize vize uygulamayan bir sürü harika yerinde bu dil konuşuluyor. Hem de bizim dil fonetigine çok daha uygun.
Ha "madem öyle sen niye Rusca icin çabaladin onca "derseeen, tamamen aşktan :confused::confused:

Son düzenleme:
yenGEnC yenGEnC rusçaya başladım
yakınlarımda ki ispanyolsa kursu 1 adetti ya otobüs ile 1 saat git gel yapacaktım ya da evde oturacaktım
şuanlık iyiyim
neler tavsiye edersiniz
nereden başlayayım

Back
X