İşsizlik maaşı

Aorella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
346
169
33
Kizlar merhaba

Issizlik maasi sartlarinin degistigini duydum haberlerde. Fakat anlayamadim tam olarak. Bu islerden anlayan birileri var mi aranizda?

- Mevcut sistemde işten çıkarılan kişiler işsizlik maaşı alabilirken, yeni gelecek düzenlemeyle beraber kendi isteğiyle işten çıkanlar da işsizlik maaşı için başvuru yapabilecek.

- 120 gün olan sigorta ödeme koşulu esnetilerek 100 güne düşürülecek.

- İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için sürekli çalışma şartı kaldırılarak 30 güne düşürülecek.

- Mevcut sistemde işsizlik maaşı sadece 10 ay süreyle alınabiliyor. Yapılan yeni düzenlemeyle bu süre 15 aya kadar çıkarılacak.

- İşsizlik maaşının sürekli geçim kaynağına dönüştürülmemesi için hükümet tarafından bazı önlemler alınacak.

- Gençler için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ayrıcalık sağlanacak

- Mevcut sistemde işten çıkarılan kişiler işsizlik maaşı alabilirken, yeni gelecek düzenlemeyle beraber kendi isteğiyle işten çıkanlar da işsizlik maaşı için başvuru yapabilecek.

- 120 gün olan sigorta ödeme koşulu esnetilerek 100 güne düşürülecek.

- İşsizlik ödeneğinden yararlanmak için sürekli çalışma şartı kaldırılarak 30 güne düşürülecek.

- Mevcut sistemde işsizlik maaşı sadece 10 ay süreyle alınabiliyor. Yapılan yeni düzenlemeyle bu süre 15 aya kadar çıkarılacak.

- İşsizlik maaşının sürekli geçim kaynağına dönüştürülmemesi için hükümet tarafından bazı önlemler alınacak.

- Gençler için İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ayrıcalık sağlanacak
Bunlari okudum bende ama halen sartlar eski haliyle duruyor iskur ve diger resmi sitelerde

Ya bende işten ayrılmayı planlıyorum şartların değişmiş olması çok iyi olacak ama ne zaman. yaza kadar olur mu ki?

işten cıkarıldıgında basvruyordun onceden,simdi kendi isteğinle çıktıgında da alabilmek çok iyi.

şu anda işten kendi isteğiyle ayrılan da faydalanabiliyor
benim annem pazartesi çıktı işten dün gidip başvuru yapmış sorun olmamış
belki internet sitelerini güncellememiş olabilirler gidip ya da arayıp görüşün

aa işten çıkarsam işsizlik maaşı ben de alabilir miyim ?

Benimde merakim bu aslinda ne zaman olacak

olsa da ben de çıksam

Kızlar bankalar işsizlik sigortası yapıyormuş haberiniz olsun araştırın
benim bildiğim kadarıyla max. 9 ay az bir ücret ödüyoruz ama ilk 6 ay çalışmak lazım 6 ay dolunca çıkabiliyorsunuz işten. birde aynı iş yerinde en az bir sene çalışmış olmak lazımmış sigortadan önce sanırım
biri var 2 bankaya yaptırmış biri vermiş diğeri vermemek için arıza çıkarmış alamamış.
6 ay ödeme yapılıyor verecekleri para maaşınıza ve ödediğiniz prime göre değişiyor.

Tabi birde kusurlu olarak ayrılmamak lazım iş yerinden.

Kendi mi istifa etti

Henuz yasalasmadı dıye bılıyorum. Yasalassa bıle yıne bellı sartları vardır her ısten ayrılan alamaz, ıllakı ısten ayrılırken bellı sebeplerle ayrılmak lazımdır.

Kendi isteğiyle ayrılıp alanlar var çevremde bende inanamadım ama alıyorlar her ay

İşten kendi isteğiyle ayrıldığı halde çalıştığı firmayla anlaşmalı olarak ayrılıp, işten çıkartılmış gibi gösterip, işsizlik maaşı alanlar bulunuyor.
Kanuna göre işten kendi isteği ile ayrılan alamıyor. Şirketlerin sağladığı böyle istisnai durumlar olabiliyor.

Ben geçen yıl bankanın birinden işsizlik maaşı aldım ama bankaların şartları daha ağır işsizlik sigortası yaptırdığın tarihten itibaren 1 yıl aynı işyerinde çalışacaksın.İş-kurdan maaş alman için gereken bütün şartlarda geçerli bir dünya evrak istiyolar yani vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.Ama ben azmettim ve aldım :)

Bu arada ödediğiniz miktar değişmiyor aylık 18 tl ve 6 ay 500 lira veriyor birde bir daha o bankadan işsizlik maaşı alamıyorsun ödesen bile

Back
X