İşsizlik ve çeyiz eksikleri

kızz ohoooo beterin beteri varrr. büyük parcaları almıssın. o ıvır zıvır parca parca biriken paraylada olur. bende aynı durumdayım ve aynı seyleri hissediyorum. ve bir iğnem bile yok :(
napimm bunalimi şimdii. iş arıyorıyorum bulamıyorumda. ama napiimmm.kendimi yıpratarak elime hiçbişi gecmicekki
strese sokma kendini bu kadar farkında olmadan ilişkinede yansıtırsın he. herşey daha cıkmaz olur gözünde o zamn.
mutluluklar dilerim arkadasım şimdiden

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Nasıl içimi ferahlattınız anlatamam.Allah yeni yuva kuracaklara yardım etsin,yuvası olanlarada geçim versin.Hepinizi tek tek öpüyorumsırnaşık şey

allah yardımcın olsun canım mutluluğun olsunda boşver ıvır zıvırı her şeyi
zamanla yaparsın.ne güzel 7 yıllık bir beraberliğin sonunda evlilkle
sonuçlanıyor keşke ben senin durumunda olsamda hiç bir şeyim
olmasa tek bir çöpüm bile sen kendini üzme canım herşey
gönlünce olsun..:teselli:

Durumunu nişanlın sormuyorsa,oturun bir yere,paşa paşa çaylarınızı içerken karşılıklı anlat eksiklerini.Borçla alabileceğini veya senetle alabileceğini ama iş bulamazsan bunun ikinizin borcu olacağını,bu yüzden de ona sorman gerektiğini anlat.
Hem o senin eşin olmayacak mı,bunları konuşmamak,gurur yapmak sadece seni üzer.Üzülmemeli mutlu olmalısın,çünkü iki kişilik bir hayat kuruyorsun ve hiçbir bulut olmamalı güneşinizin önünde yerimseniben

daha ne alacaksin canim işsizsin yeterde artar bile
imkan olsa gönül isterki herşey alinsin ama
bazende evdeki hesap çarşiya uymaz
benimde imkanlarim kisitli olduğundan çok az bi
çeyizle evlendim napalim yani:delphin:
adim hidir elimden gelen budurkaydirigubbakcemile3

ben de evlenmeye kalksam ne ceyızım ne bır işim var,
ceyız ıcın iş lazım ama o da yk, ceyız de yk yani ancak incik boncuk dantel falan onlar da ne kadar işe yarıyor muamma, beyaz eşya neyım cok pahalı, her sey para, ama hıc sıkma canını sen en azından onları almıssın bak bıraz yazdık rahatlamıssın da, gecer cnm onemlı olan mutluluk benım bır akrabam eskı esyalardan kurdu yani gayet de ıyı oldular en az borcla cıktılar iişin ıcınden kı senın sorunun sadece mınık esyaalarınmış onlar da olur... :delphin:

Allah mutlu olsun...
Eksikler yavaş yavaş tamamlanı sen hiç kendine dert etmee önemli olan huzurlu ve mutlu olmanız..

önemli olan aynı çatı altında olmanız diyemicem kusra bakma ama bu zihniyeti ben anlamıyorum..artık kızlarr hiç çeyiz yapmıyorki dantel dışında erkek tarafına yardımcı olmuyor...sen önemlileri almışsın diğlerinimi önemsiyorsun arkadaşım evlendi sadece dantel götürdü... sen yardımcı olmuşsun eşine yter aldıkların..bende almak istemiyorum eşya çok ama annem intt etti alacak neymiş başım ona karşı eğik olmasınmış diyorum kızlar <artık almıyor ben hem beyaz eşya hem yatak odası alıyorum...ve o ıvır zıvırların hepsini annem yapmış hiçde götürmek istemiyorum yapmasaymış...okadar varken kaynanam hala neden boş duruyorsun diyor yaa sen elinden geleni yapmışsın cnm

Verdiğiniz moral için çok teşekürler..Ama sanırım bunun altında başka bir sorun var yada bana öyle geliyor.Durumumu bilmesine rağmen nişanlım almamız gereken bişey varmı falan diye sormuyor o mobilyalara takmış durumda yani sanki onun sorumluluğunda bir onlar var çalışıyor olsam zaten ondan beklemem ama ben dile getiremiyorum diye onunda umursamamasımı lazım.Bu arada aileminde durumu yapabilecek düzeyde değil.Her sorun içinde olduğunuzda gözünüzde büyüyor.Allah elbetteki başka sıkıntı vermesin.

canım çeyiz olduğu için kendi çevresindekilerin var ise seninde var diye düşünüyordur o yüzden sorma gereği duymuyordur sen uygun bir dille söylesen.

Moral ve destek veren hepinizi teker teker öpüyorumsırnaşık şey
Nişanlımla konuştum daha doğrusu konuşamadım msj attım:utangac: ya kredi kartını vericek yada nakit vericek ben halledicem.Hep ayakları üstünde duran bana çok ağır geliyor..Çok iyi bir işim vardı ne hale geldim bu kriz yüzünden işssizlik çok zor yaaa
Tekrar teşekkür ederim canlar!

Çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,tv ve midi fırın ve mikrodalga aldım.:

Daha ne alacaksın canım almışsın alacağını zaten ıvır zıvırında evlenmeye yakın borcuna girersin, eşinle evlendikten sonra ödersiniz. eşin alesine söylemek zorunda değil yani, birlikte ödüycez diye, çooook sıkıntı yapıyorsan, illa almam lazım diyorsan şöyle yaparsın,, evlenmeye yakın alırsın bunları eşine dersinki altınlarımın bir kısmıyla bunları ödüycem. altınlar senin zaten,istediğin gibi harcarsın. yok derse o zaman evlenince birlikte ödeyelim de...

Merhaba arkadaşlar herkes derdini anlatıyor.Bende içimi dökeyim,fikir alayım dedim.Arkadaşlar 7 yıllık arkadaşlık sonucu şuan nişanlıyız,evlilik hazırlığındayız.Düğünümüze 3 ay kaldı.Çok masraflı bir dönem ve ben ne yazıkki nişanlılığımın ilk ayında işsiz kaldım ve pek çeyizim yok.Takıntıya varacak düzeyde gururluyum ve eksikleri nasıl tamamlayacağım bilmiyorum.Nişanlımdan asla isteyemem.Dedim ya takıntı!...Çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,tv ve midi fırın ve mikrodalga aldım.Ama onun dışında mutfak aletleri zaten hiç yok, yatak odası ıvır zıvırı yok denecek kadar az buda bayağı bir para tutuyor.Aslında tamamlayamadığım için kendi kendimide yiyorum.Ben eksikliklerim bilinsin istemiyorum.Ne yapacağımı şaşırdım!:çok üzgünüm:

Ailenden yardim istesen?

canım acil ihtiyaçlar dışında hiçbir şey alma. sonradan yavaş yavaş alırsın.
sakın kendini sıkıntıya sokma

Çeyizim yok derken nelerden bahsettiğini tam olarak çözemedim çünkü temel şeyleri zaten taksitle alıp evlendikten sonra eşinle birlikte ödeyebilirsiniz, eğer eksik diye örtü dantel yastık yorgan gibi seylerden bahsediyorsan. Ben derimki sadece gerekeni al 2 yastık, 2 nevresim takımı, yatak örtüsü olmasa bile olur. Bunlar olmadan evlenen bir sürü insan var ben sırf istemediğimden almadım mesela yatak örtüsünü zaten çalışan kadınım her sabah birde yatagın üstüne örtü örtmekle ugrasamam, sırf düğün zamanı millete şov olsun diyede almam dedim. Ve çok ama çok memnunum. Sen öncelikle kendi ihtiyaclarına bak sonrasında başkalarının beklentilerini düşün. Sonuçta bir çok sey başkalarının gönlü eğlensin diye alınıyor ama sonra o küçük taksitler birleşip bir sürü paralar ve huzursuzluklar yaratıyor...

canım çeyiz falan eskide kalmış hem sen zaten önemli olanları almışsın nişanlına anlat durumu beraber yapalım bazı şeyleri de biz eşimle beraber yapmıştık herşeyimizi hem evlendikten sonra da alabilirsiniz hemen kullanmayacağınız eşyalarınızı ....

canını sıkma herley yavaş yavaş yapılır ....a.s.

Back
X