- 13 Temmuz 2020
- 114
- 216
- 103
- Konu Sahibi Janedickens
-
Şu dönem maalesef işsizlik birçok insanın sorunu, var olan işsizliğe pandemi daha da darbe vurdu, üniversiteli işsiz sayısı arttı ne yazık kiİlk aklına gelen migros'a birçok kez kasiyerlik, mağaza müdürlüğü pozisyonlarina basvurum oldu, 'ne iş olsa yaparim'a uzun zamandır geldim.
ben de mezun olup 2 sene atanamayınca bir sürü markete başvurmuştum, 4 yıllık almıyoruz deyip salladılar. sonra bir muhasebecinin yanına girdim getir götür yaparken muhasebeci bir arkadaşına "bu kız öğretmen, burda oturmasın, senin şu x arkadaşına söyle de belki okula alır" dedi. onun söylemesiyle okula gidip görüştüm, ders anlattım filan. sonra 2 buçuk sene orada çalıştım. bir yandan da KPPS'ye hazırlandım. Alandan 80 almama rağmen mülakata bile çağrılmadım. sonra açıktan atamalar vardı, onlara başvurdum. birkaç mülakata gittim, en sonuncudan atandım.İlk aklına gelen migros'a birçok kez kasiyerlik, mağaza müdürlüğü pozisyonlarina basvurum oldu, 'ne iş olsa yaparim'a uzun zamandır geldim.
Mune ablaya katılıyorum. Benim bir tanıdığım vardı, bölümünden her sene en fazla 3 kişi alıyorlardı. o sadece okuduğu mesleği yapmak istiyordu, hırslandı, azmetti, uğraştı, didindi ve yaklaşık 6 ya da 7 sene sonda atandı. 30lu yaşlarındaydı sanırım.Şu dönem maalesef işsizlik birçok insanın sorunu, var olan işsizliğe pandemi daha da darbe vurdu, üniversiteli işsiz sayısı arttı ne yazık ki
Çok da moralinizi bozmayın, en azından siz bekarsınız bir sorumluluğunuz yok, evli, evi kira çocuklu iş bulamayanlar daha kötü bir çıkmazın içinde.
KPSS'ye girmekten vazgeçmeyin, azminizi yitirip umutsuzluğa düşmeyin, 7 defa üniversite sınavına girip hepsinde başarısız olduktan sonra 24-25 yaşından sonra üniversite okuyup 29'unda mezun olan tanıdıklarım var, hayata geç kalmış değilsiniz.
Şu dönem maalesef işsizlik birçok insanın sorunu, var olan işsizliğe pandemi daha da darbe vurdu, üniversiteli işsiz sayısı arttı ne yazık ki
Çok da moralinizi bozmayın, en azından siz bekarsınız bir sorumluluğunuz yok, evli, evi kira çocuklu iş bulamayanlar daha kötü bir çıkmazın içinde.
KPSS'ye girmekten vazgeçmeyin, azminizi yitirip umutsuzluğa düşmeyin, 7 defa üniversite sınavına girip hepsinde başarısız olduktan sonra 24-25 yaşından sonra üniversite okuyup 29'unda mezun olan tanıdıklarım var, hayata geç kalmış değilsiniz.
Mune ablaya katılıyorum. Benim bir tanıdığım vardı, bölümünden her sene en fazla 3 kişi alıyorlardı. o sadece okuduğu mesleği yapmak istiyordu, hırslandı, azmetti, uğraştı, didindi ve yaklaşık 6 ya da 7 sene sonda atandı. 30lu yaşlarındaydı sanırım.
Hayat bu hiç belli olmaz, bugün iş yok diye üzülürsünüz yarın bir iş çıkar, mesleğinizi yapamazsınız da başka bir sektörde başarılı olursunuz, işsizlik veya kendi mesleğini yapamamak bugünün sorunu değil, eşimin bir iş arkadaşı vardı, kız makine mühendisliği mezunuydu ama mesleği üzerine hiç çalışamamış, ben tanıştığımda bir firmada sekreterlik yapıyordu, sonra evlendi ve eşiyle turizm sektörüne yöneldiler.Soylediginizde aklıma geliyor, haberlerde işkur önündeki kuyruklari görünce üzülüyorum ve kendime kızıyorum. Ama sonra bakıyorum ki, benim elimde hiçbir şey yok, hiçbir şeye yaramamış kuru diploma. İşin kötüsü değişim olacağını hiç inandırıcı gelmiyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?