• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İssizlik

Janedickens

ben atlara ve uzaklara hayrandım
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2020
114
216
53
Merhaba,
başlıktan anlaşılacağı üzere derdim issizlik; dün açıklanan kpss kadrolarlariyla küçücük olan umudum iyice söndü ve hiçbir şeye hevesim kalmadı, yazarsam belki daha kolay olur, moralim düzelir diye dusundum.

Kendimi anlatmam gerekirse, 29 yaşındayım 4 yıl önce mühendislik bölümünden mezun oldum, ilk başta özel sektörde iş bulacağına emindim; bugün olmadı yarın, belki haftaya birşey çıkar diye diye zaman geçti bu arada her gordugum yere başvuru yaptım. yine azalmış ve saçma bir umutla özel sektore başvuru yaparken 2018 kpss'ye girdim ve fena olmayan bir puan aldim.bu arada özel sektörden umudumu kestim ve devlet alımı olur diye bekledim; bölümünden 2 yılda toplamda 27 kişi alındı, 2020 kpss için hazırlanıyordum ama dünden beri o kadar bunaldim, sıkıldım ve umutsuzluğa düştüm ki sınava girmemeyi bile düşünüyorum.

Ailemden bahsedersek Allah'a şükür idare ediyoruz, ailem hiçbir zaman benden para esirgemedi ama artık kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum. Etrafima bakıyorum herkes iyi-kotu düzen kurmuş; benim düzenin temizlik-yemek-kitap-internet. Okurken hicbisey yapamazsam metrodan birkaç durak erken iner, yurda biraz daha fazla yuruyerek giderdim, her fırsatta uzun yürüyüşlere çıkardım.simdi evden çıkmıyorum. sukursuzluk yapmak istemiyorum insanların ne dertleri var, hastalıkları vs, nankörlük gibi de geliyor şikayetim ama bunca yıl emek verip bomboş durmak zor. En büyük hayallerimden biri yurtdışında yaşamak onda da tanidigim, akrabam vs yardimci olabilecek kimsem yok.sanirim uzun oldu, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
üzülerek soruyorum ama okuduğunuz bölümden başka bir işte çalışmayı düşündünüz mü? yani illa ki mühendis olarak mı çalışmak istiyorsunuz?
yine üzülerek yazıyorum aslında öğretmenim ama memur olarak atandım. size de o yüzden soruyorum.

İlk aklına gelen migros'a birçok kez kasiyerlik, mağaza müdürlüğü pozisyonlarina basvurum oldu, 'ne iş olsa yaparim'a uzun zamandır geldim.

İlk aklına gelen migros'a birçok kez kasiyerlik, mağaza müdürlüğü pozisyonlarina basvurum oldu, 'ne iş olsa yaparim'a uzun zamandır geldim.
Şu dönem maalesef işsizlik birçok insanın sorunu, var olan işsizliğe pandemi daha da darbe vurdu, üniversiteli işsiz sayısı arttı ne yazık ki:KK43:

Çok da moralinizi bozmayın, en azından siz bekarsınız bir sorumluluğunuz yok, evli, evi kira çocuklu iş bulamayanlar daha kötü bir çıkmazın içinde.
KPSS'ye girmekten vazgeçmeyin, azminizi yitirip umutsuzluğa düşmeyin, 7 defa üniversite sınavına girip hepsinde başarısız olduktan sonra 24-25 yaşından sonra üniversite okuyup 29'unda mezun olan tanıdıklarım var, hayata geç kalmış değilsiniz.

ben de mezun olup 2 sene atanamayınca bir sürü markete başvurmuştum, 4 yıllık almıyoruz deyip salladılar. sonra bir muhasebecinin yanına girdim getir götür yaparken muhasebeci bir arkadaşına "bu kız öğretmen, burda oturmasın, senin şu x arkadaşına söyle de belki okula alır" dedi. onun söylemesiyle okula gidip görüştüm, ders anlattım filan. sonra 2 buçuk sene orada çalıştım. bir yandan da KPPS'ye hazırlandım. Alandan 80 almama rağmen mülakata bile çağrılmadım. sonra açıktan atamalar vardı, onlara başvurdum. birkaç mülakata gittim, en sonuncudan atandım.

eskiden devlet personel başkanlığı memur alım ilanlarını yayınlardı ama şimdilerde Aile bakanlığı yayınlıyor sanırım. pes etmeyin, inşallah en kısa sürede sevdiğiniz bir işiniz olur 🌻

Şu dönem maalesef işsizlik birçok insanın sorunu, var olan işsizliğe pandemi daha da darbe vurdu, üniversiteli işsiz sayısı arttı ne yazık ki:KK43:

Çok da moralinizi bozmayın, en azından siz bekarsınız bir sorumluluğunuz yok, evli, evi kira çocuklu iş bulamayanlar daha kötü bir çıkmazın içinde.
KPSS'ye girmekten vazgeçmeyin, azminizi yitirip umutsuzluğa düşmeyin, 7 defa üniversite sınavına girip hepsinde başarısız olduktan sonra 24-25 yaşından sonra üniversite okuyup 29'unda mezun olan tanıdıklarım var, hayata geç kalmış değilsiniz.
Mune ablaya katılıyorum. Benim bir tanıdığım vardı, bölümünden her sene en fazla 3 kişi alıyorlardı. o sadece okuduğu mesleği yapmak istiyordu, hırslandı, azmetti, uğraştı, didindi ve yaklaşık 6 ya da 7 sene sonda atandı. 30lu yaşlarındaydı sanırım.

Soylediginizde aklıma geliyor, haberlerde işkur önündeki kuyruklari görünce üzülüyorum ve kendime kızıyorum. Ama sonra bakıyorum ki, benim elimde hiçbir şey yok, hiçbir şeye yaramamış kuru diploma. İşin kötüsü değişim olacağını hiç inandırıcı gelmiyor artık.

Mune ablaya katılıyorum. Benim bir tanıdığım vardı, bölümünden her sene en fazla 3 kişi alıyorlardı. o sadece okuduğu mesleği yapmak istiyordu, hırslandı, azmetti, uğraştı, didindi ve yaklaşık 6 ya da 7 sene sonda atandı. 30lu yaşlarındaydı sanırım.

Dpb dediğiniz gibi aile bakanlığına geçti, rutin olarak her gün bakıyorum, genelde öğretim üyesi alımı var. Sizin gibi bir yerden başlamak istiyorum başlanacak yer bile bulamıyorum. Teşekkür ederim, inşallah herkesin sevdiği işi olur.
Sanırım benimde kpss girişim 6-7'yi bulacak, yasim engel olmazsa tabii.

Soylediginizde aklıma geliyor, haberlerde işkur önündeki kuyruklari görünce üzülüyorum ve kendime kızıyorum. Ama sonra bakıyorum ki, benim elimde hiçbir şey yok, hiçbir şeye yaramamış kuru diploma. İşin kötüsü değişim olacağını hiç inandırıcı gelmiyor artık.
Hayat bu hiç belli olmaz, bugün iş yok diye üzülürsünüz yarın bir iş çıkar, mesleğinizi yapamazsınız da başka bir sektörde başarılı olursunuz, işsizlik veya kendi mesleğini yapamamak bugünün sorunu değil, eşimin bir iş arkadaşı vardı, kız makine mühendisliği mezunuydu ama mesleği üzerine hiç çalışamamış, ben tanıştığımda bir firmada sekreterlik yapıyordu, sonra evlendi ve eşiyle turizm sektörüne yöneldiler.

Bu arada araştırın, iyi olduğunuz kendinize güvendiğiniz bir meziyetiniz varsa onunla ilgili bir atılım yapabilirsiniz, artık dönem dijital dönemi, internet üzerinden yapılacak iş kolları artacak, bunun üzerine de bir araştırma yapabilirsiniz, belki aklınızda bir iş fikri oluşur 2. üniversite okuyup online sertifaydı vb derken çalışma hayatına belki kendi işinize atılırsınız.

Sanki hiç gecmeyecekmis gibi duruyor, zaman ilerlerliyor ama ben hala aynı sıfır noktasindayim. El işi ve dikişle ilgilenmeyi seviyorum, aklima Instagramdan satış yapma düşüncesi geliyor; ticari yeteneğim hiç yoktur oysa.

Bu kadar çok üniversite acilmasa aklımda tekrar okumak fikri var, üniversite sayısı çok fazla olunca bir anlamsiz geliyor tekrar okumak.

Ben tam 30 umda atandim.
Ama özel sektördede caliştim.
Pes etmeyin lütfen kpss hayatinizin en zor basamaği ve onuda aşarsaniz rahatlarsiniz

Darısı başıma ve tüm bekleyenlerin başına inşallah. Haklısınız zor ve yipratici

Iyi bir okuldan iyi bir bölümden mezunsunuz acaba düşük ucret diyr veya kucuk bir yer diye ise mi baslamiyorsunux once boyle yerlerden başlayın zamanla maasiniz artar.

Polislik, infaz koruma memurluğu, gümrük memurluğu gibi meslekleri neden tercih etmiyorsunuz

Zor bir durum, evet bakma yükümlülüğünüz olan kimselerin olmaması avantaj ama beklentiler hayalkırıklığı ile sonuçlanınca kaldırması da taşıması da zor. Hiç pes etmeyin, başvurun durun, planlarınızı yeniden belirleyin, en azından aileniz yanınızda, umutsuzluk olumsuzluk işlerin sadece daha kötüye gitmesine neden olur. Dilerim ki kısa sürede açılır yolunuz.

Ücret düşüklüğü sorun değil benim için, çok fazla üniversite ve çok fazla mezun var, rekabet çok çok fazla ne yazık ki.

Back
X