• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
783
1.185
113
31
Herkese merhaba
İşsizliğimde 2 ayı tamamladım. İşten çıkartıldım. İşten çıkartılmak psikolojimi pek etkilemedi çünkü yetersiz olmadığımı başka sebepler olduğunu biliyorum. Ama çalışmamak iş aramak artık biraz psikolojimi etkilemeye başladı.
Ben 7 yıllık çalışma hayatı olan bir mühendisim. Şimdi yüksek lisansımı bitirmek üzereyim haftaya tezimi sunacağım. Dilim çok kötü değil. Aslında baktığımda kendimi donanımsız biri olarak görmüyorum. Ama son 1 aydır telefonum hiç çalmadı arkadaşlar. İlk ay yaklaşık 5-6 görüşme teklifi oldu. Hatta şartlar uymadı teklifi reddettiklerim oldu. Ama şu son 1 aydır hiç telefonumun çalmaması açıkçası biraz enerjimi düşürdü.
Bu arada evliyim çok anlayışlı ve sabırlı bir eşim var.Çok güzel bir tatil yaptım. Sıfırlandım ve geri döndüm. Şimdi yüksek lisansı bitireceğim ve yeni bir sayfa açtım. Ama haftaya yüksek lisansım bitince boşluğa düşer miyim tedirginliğim oluşmaya başladı.
Maddi olarakta çok çok zor bir durumda değiliz. Tatil gibi giderlerimiz olmasa ve evden yemeli dışarıda çay kahve içmeli sosyalleşsek çok açılmadan geçiniriz. En azından iş bulana dek geçiniriz. Kenarda da tazminatım ve birikimimiz var az da olsa. Ama ben çok eli açık, maddiyatın kazanmaya alışkın biri olduğumdan dolayı şuan biraz bocalıyorum. Çalışmamak tuhaf hissettiriyor
Şuan çoğu işsiz arkadaşlarıma göre şanslı olduğumu biliyorum. Ama hayatım boyunca yetersizlik hissi ile mücadele ettim. Buna kapılmaktan korkuyorum. Bu süreci nasıl yönetmem gerektiğini bilmiyorum.
Günün bazı saatleri kendimi hayırlı olan beni bulacak, gecikiyorsa güzelleşiyordur sakinleş dinlen diye telkin ederken bazı saatleri ise depresif oluyorum.
Siz bu işsizlik sürecini nasıl yönettiniz ?
Çocuk istiyorum fakat Şuan bu araya onu sıkıştıramam çünkü şuan çocuğun masraflarını karşılamak zor olur ve iş hayatından yaklaşık 2 sene uzak kalmak istemiyorum

Merhaba,
Bu süreçte dilini biraz daha geliştirmek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Hemde meşguliyet olacaktır. Mühendislik bransınız ne bilmiyorum ama proje yapma veya bi programla meşgul olmak sizi meslekten kopmamış hissi verecektir. Başvurularını nereden yapıyorsun Linkedin -Kariyer ? İlk iş arama durumum olduğunda Kariyer ve linkedin dışında büyük orta ölçekli şirketlerin listesini internetten bulup sitelerinde yer alan kariyer ik maillerini bulup cvmi ekliyordum. Denemeni tavsiye ederim. Haziran ayı genelde Staj degerlendirme ayları olduğu için e birde bayram vs işe alımlar temmuza kaymıs olabilir. takip etmeye devam et. Umarım kısa zamanda bulursun...
Bu arada mülakatlarında cocuk meselesi soruluyor mu ? Ne yazık ki bazı ik kafaları aile birliğine önem vermiyor. ve bu yüzden de eleyebiliyorlar.

Ben de sizinle çok benzer bir durumdayım (maddi olarak da benzer durumdayız, çocuk fikrinize kadar aynı). Ben de mühendisim ve neredeyse 1 yıl olacak hala Almanya'da iş bulamadım. Piyasa aşırı durgun, İngilizcem iyi ama Almancam kötü, o yüzden sadece global şirketlere başvurabiliyorum. Başvurularımın çoğuna ya dönülmüyor ya da eleniyorum direk. Bu işlere kimler giriyor, benim neyim eksik diye düşünmekten saçlarım dökülüyor artık. 3-4 aydır ilk kez bir yer döndü onun HR mülakatı için bile günlerce çalıştım, dönerler mi dönmezler mi belirsiz. Daha bu şekilde nasıl devam edeceğim bilmiyorum ama yalnız değilsiniz ve bir noktada bize de sıra gelecek :KK200:

Bu aylarda işe alım çok olmaz. Ben ek olarak bazı sektörlerde işe uygun personel yönlendirme gibi bir alanda da çalıştığım için bu dönemler hiç firmalarla açık pozisyon bile görüşmüyorum. Eylülden sonra yeniden hareket gelir diye düşünüyorum. Boşluğa düşerseniz biraz konuşma ve yazışma üstüne dil eğitimine vakit ayirirsiniz.

Ben de remote işimden ayrıldım hibrite geçildi ama hala geçilmedi direkt beni şutladılar ve aynı kaygıları yaşıyorum üstelik hamileyim en az 1 sene geri dönemem zaman asla geçmiyor bir kere erken uyanıyorum 6 gibi uyanıyorum eşim 9da işe gittiği halde. Zorlaya zorlaya 8 9 oluyor kahvaltı yap ev işi yap 2 gün spora gidiyorum bir kursa yazıldım bootcamp ona bakıyorum kpss çalışıyordum bıraktım banka ilanları takip ediyorum. Hava soğukken yürüyüş yaptım artık çok sıcak. Bayramda tatile gittik o bile iyi gelmedi. Tüm arkadaşlarım çalışıyor. Eşim yoğun çalışıyor. Benim alanımda da mühendisler var oldukça iyi okul mezunu. Yüksek lisansım yok herkes Yüksek o bu peşinde koştu ben hiçbir şey yapmadım. Hayırlısı yani ne diyeyim umudum sıfır

Ben de remote işimden ayrıldım hibrite geçildi ama hala geçilmedi direkt beni şutladılar ve aynı kaygıları yaşıyorum üstelik hamileyim en az 1 sene geri dönemem zaman asla geçmiyor bir kere erken uyanıyorum 6 gibi uyanıyorum eşim 9da işe gittiği halde. Zorlaya zorlaya 8 9 oluyor kahvaltı yap ev işi yap 2 gün spora gidiyorum bir kursa yazıldım bootcamp ona bakıyorum kpss çalışıyordum bıraktım banka ilanları takip ediyorum. Hava soğukken yürüyüş yaptım artık çok sıcak. Bayramda tatile gittik o bile iyi gelmedi. Tüm arkadaşlarım çalışıyor. Eşim yoğun çalışıyor. Benim alanımda da mühendisler var oldukça iyi okul mezunu. Yüksek lisansım yok herkes Yüksek o bu peşinde koştu ben hiçbir şey yapmadım. Hayırlısı yani ne diyeyim umudum sıfır
Hibrit'e geçiş demek zaten kapıyı göstermek gibi bir şey.
Pandemide uzaktan çalışmaya geçen firmalar performans artışları alınca apar topar bütün şirketler uzaktan çalışmaya geçiş yaptı.
Şimdilerde çalışanların koşullarını kısıtlamak en büyük mobbing silahlarından biri, işten çıkarmalar için kullanılıyor.

Hibrit'e geçiş demek zaten kapıyı göstermek gibi bir şey.
Pandemide uzaktan çalışmaya geçen firmalar performans artışları alınca apar topar bütün şirketler uzaktan çalışmaya geçiş yaptı.
Şimdilerde çalışanların koşullarını kısıtlamak en büyük mobbing silahlarından biri, işten çıkarmalar için kullanılıyor.
Evet zaten ocakta şaka gibi zam aldık. Sonra da yolu verdiler. En azından tazminat aldım ne yapayım

Evet zaten ocakta şaka gibi zam aldık. Sonra da yolu verdiler. En azından tazminat aldım ne yapayım
Ben 5 yil remote calistim amerikan fırmasıydı cok guzeldi. Departman kapandi bi anda apar topar. Kımseye bısey demeden 15 kisi cikarildik. Tek iyi yanı dediğiniz gibi tazminat ve işsizlik maaşı oldu. Cok sukur ki 10 ay işsizlik maası tavandan yatıyor bekarım aile evındeyım yetıyor. Ama 8 ay kaldı umarım iyi bi iş cıkar

Ben 5 yil remote calistim amerikan fırmasıydı cok guzeldi. Departman kapandi bi anda apar topar. Kımseye bısey demeden 15 kisi cikarildik. Tek iyi yanı dediğiniz gibi tazminat ve işsizlik maaşı oldu. Cok sukur ki 10 ay işsizlik maası tavandan yatıyor bekarım aile evındeyım yetıyor. Ama 8 ay kaldı umarım iyi bi iş cıkar
Ben de 2020den beri çalışıyordum. Ben iş bulamam da bebeğim var. Eylülde doğuyor belki 1 yaşındayken yüksek lisans yaparım

Back
X