İşsizlik

Meral280585

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
5
0
1
40
merhaba hanımlar,
Ücretli öğretmenlik yapanlar yardımcı olabilir mi acaba? Başvuru için ne yapmam gerekli ne kadar kazanırım? Öğretmenlik mezunu değilim bu arada bir yabancı dil mezunuyum ama ingilizce öğretmenliği yapabilecek seviyedeyim. Şu karışık ortamdan faydalanmak gerekirse ne iş yapabilirim nasıl yapabiliriiiimmmm o_O aylardır iş arıyorum ama bildiğim işi yapmak için kasıyorum hep alanım olan şeylere bakıyorum yada başvuruyorum ve açıktayım işsizim aylardır. Bide öğretim görevlisi nasıl olunur ?? Ne gerekli?? Ayy bu yıl hic bi sınava girmedim buarada kpss ales falan. Keşke girseymişim. Bende bi yere sığışırdım .. Offf

Benim bir bilgim yok. Öğretmen değilim.

Ama ingilizce öğretmeni bu kadar çokken iş bulamıyorken formasyonsuz ve diplomasız bir yerde çalışmak zor olabilir.

Hangi dili bitirdiniz? Çevirmenlik yapabilirsiniz, devlete atanbilirsiniz.

Bir yere girene kadar yabancı dil lazım olan çağrı merkezlerinde çalışabilirsiniz.

Akademisyenlik için yüksek lisans yapmanız gerekiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun

Derdinizi anlatış biçiminiz biraz rahatsız edici değil mi?
Kusura bakmayın kırıcı birşeyler yazdıysam. Asla birilerinin kötü durumundan faydalanmak gibi birşey değil içimdeki. Asla kötü düşünmüyorum rahatsız edici olmak istemezdim. 1 yıldır falan işsizim çokta ihtiyacım var. Sadece işe alımlar falan başlayınca çok heycanlandım. hemen buraya konu açıp sormak istedim

Benim bir bilgim yok. Öğretmen değilim.

Ama ingilizce öğretmeni bu kadar çokken iş bulamıyorken formasyonsuz ve diplomasız bir yerde çalışmak zor olabilir.

Hangi dili bitirdiniz? Çevirmenlik yapabilirsiniz, devlete atanbilirsiniz.

Bir yere girene kadar yabancı dil lazım olan çağrı merkezlerinde çalışabilirsiniz.

Akademisyenlik için yüksek lisans yapmanız gerekiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bugun uzaktan bi akrabamız ücretli öğretmenlik yapabilir ilçelerde köylerde niye başvurmuyo diye anneme söylemişde Heycanlandım. Bende nasıl yapıcam nerde başlıcam bilemedim. Buarada diplomam var. Üni mezunuyum. İtalyanca mezunuyum.
Öğrenciyken çağrı merkezinde çalışmıştım gecesi gündüzü olmayan cok zor bir iş. Birde şuan yaşadığım yerde yok bu iş imkanı zaten.
Çeviride karnımı doyuracak kadar kazandırmıyor onuda zaten yapıyorum şuan. Evin kirasına bile yetmiyor. :( yani belki hem biyerde öğretmenlik yapsam hem çeviri yapsam dişe dokunur bişeyler kazanırım diye düşündüm.
Bu arada akademisyenlik değilde öğretim görevliliğini sordum aslında. Bi farklılık var aralarında ama yine neye göre alınıyor tam bilmiyorum. İlan mı beklemek lazım bilmiyorum

Milli eğitimde çalışıyorum. Herzaman gidip orada mevcut olan dilekçeleri doldurabilirsiniz. Ama doğru vakit okulların açılmasına 1 ay 15 kaladır.
Ağustosta öğretmen ataması yapılacak. Geri kalan boş yerler içinde ücretli öğretmenlik görevlendirilir.
Öncelik öğretmenlerin, sonra lisans mezununlarının sonrada önlisansların.
Formu doldukça öğretmenlik yapmak istediğiniz bölümler diye soruyorlar. Oray'a İngilizce, sınıf öğretmenliği vs vs yazabilirsiniz.
Yabancı dil bölümü derken? Lisans mı? Böyleyse formasyon almayı denediniz mi?
Ayrıca, ders başına ücret alırsınız. Nekadar çok derse girerseniz maaşınız Okadar artar.
Resmi tatiller hafta içine renk geldiyse, o günkü ders için ücret almazsınız.
Bunun dışında , tercümanlık bürolarına başvurmayı demediniz mi? Tercüme yapmak için yek değil, öyle yerlere İngilizce yabancı dil bilenleri sektöre bile olsa almak istiyorlar

Milli eğitimde çalışıyorum. Herzaman gidip orada mevcut olan dilekçeleri doldurabilirsiniz. Ama doğru vakit okulların açılmasına 1 ay 15 kaladır.
Ağustosta öğretmen ataması yapılacak. Geri kalan boş yerler içinde ücretli öğretmenlik görevlendirilir.
Öncelik öğretmenlerin, sonra lisans mezununlarının sonrada önlisansların.
Formu doldukça öğretmenlik yapmak istediğiniz bölümler diye soruyorlar. Oray'a İngilizce, sınıf öğretmenliği vs vs yazabilirsiniz.
Yabancı dil bölümü derken? Lisans mı? Böyleyse formasyon almayı denediniz mi?
Ayrıca, ders başına ücret alırsınız. Nekadar çok derse girerseniz maaşınız Okadar artar.
Resmi tatiller hafta içine renk geldiyse, o günkü ders için ücret almazsınız.
Bunun dışında , tercümanlık bürolarına başvurmayı demediniz mi? Tercüme yapmak için yek değil, öyle yerlere İngilizce yabancı dil bilenleri sektöre bile olsa almak istiyorlar
İtalyan dili ve edeb. Mezunuyum. Evet lisans. Formasyon benim bölümümden olanlara türkiye genelinde yılda sadece 3 kişiye veriliyor. Benimde ortalamam ne yazıkki yetmiyor.
Bir büroyla zaten çalışıyorum çevirmenlik yapıyorum. Ama kazancım beni gecindirmek için yeterli gelmiyor. Yine baba destegi alıyorum. En azından ek bir iş daha yapsam bi yandanda çevirmenliğe devam etsen diyorum. Özel sektör hep işte şu dili bilen işletmeci, bu dili bilen mühendis vb. Elemanlar arıyor. Bir türlü iş bulamadım 1 yıldır. Formasyonum olmadığı halde öğretmenlik yapabilecegimi bilmiyordum yeni öğrendim. Bir yandan o işi yapabilirim diye düşündüm. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İl millieğitime başvuru yapmalıyım dimi?

İtalyan dili ve edeb. Mezunuyum. Evet lisans. Formasyon benim bölümümden olanlara türkiye genelinde yılda sadece 3 kişiye veriliyor. Benimde ortalamam ne yazıkki yetmiyor.
Bir büroyla zaten çalışıyorum çevirmenlik yapıyorum. Ama kazancım beni gecindirmek için yeterli gelmiyor. Yine baba destegi alıyorum. En azından ek bir iş daha yapsam bi yandanda çevirmenliğe devam etsen diyorum. Özel sektör hep işte şu dili bilen işletmeci, bu dili bilen mühendis vb. Elemanlar arıyor. Bir türlü iş bulamadım 1 yıldır. Formasyonum olmadığı halde öğretmenlik yapabilecegimi bilmiyordum yeni öğrendim. Bir yandan o işi yapabilirim diye düşündüm. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İl millieğitime başvuru yapmalıyım dimi?
İşçe milli eğitime. Hangi ilçede görev yapmak istiyorsanız Oray'a

Hocam bende senelerdir ucretli yapiyorum okul oncesi benim ama brans biraz zordur tanıdık varsa araya yok ozel kolejlerede basvur ilce milli egitimede basvur....

Kızlar eğitim konusu oldugu için sorucam yurtıdınsan okuyp denklık alan var mı ????? Lısans ve yüksek lisans

Mühendıslık için zor dıyorlar doğru mudur bu ? Bıde Master için Nasıl alınıyor denklık

Back
X