• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İştahım hiç bir şekilde kapanmıyor

pink_panther

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2008
626
4
296
Diğer
Mrb ben son 3 aydır yani evlendim evleneli çok kilo aldım. Eşime yemek yapıyorum ve bende sofrada onunla yarışıyorum. İştahla tabağımı silip süpürüyorum ardından bi tabak daha sonra yemekten hemen sonra canım çok fazla tatlı çekiyo krize girer gibi oluyorum ve mecburen çikolata, tatlı tarzları şeyler yiyorum. Kesinlikle iştahım kapanmıyo. Ben elma yemeyi de denedim. Yemekten hemen önce elma yiyorum iştahımın kapanması için ama olmuyor. Yine yiyorum yiyeceğimi. Çok zor durumdayım :gitme:

Mrb ben son 3 aydır yani evlendim evleneli çok kilo aldım. Eşime yemek yapıyorum ve bende sofrada onunla yarışıyorum. İştahla tabağımı silip süpürüyorum ardından bi tabak daha sonra yemekten hemen sonra canım çok fazla tatlı çekiyo krize girer gibi oluyorum ve mecburen çikolata, tatlı tarzları şeyler yiyorum. Kesinlikle iştahım kapanmıyo. Ben elma yemeyi de denedim. Yemekten hemen önce elma yiyorum iştahımın kapanması için ama olmuyor. Yine yiyorum yiyeceğimi. Çok zor durumdayım :gitme:

canım evliliğn ilk zamanları psikoljik oluyor öle vitamin falan kullanıyormusun korunmak için uygulanan birçok yöntem kilo alamay sebep oluyor kendini zorlayıp kafanda az yemeye şartlamalısın bide şu k flakes denemeni tavsiye ederim.

Senin sorunun evlendikten sonra başlamamışki

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/368360-istahim-cok-acildi-durduramiyorum.html

burada evlenmeden önce açtığın konu var.
Bir diyetisyenle görüş bence .

son bi hafta 10 gündür ben de böyleyim irademe hakim olamıyorum bi türlü..
1 kilo filan aldım galiba ama her gün tartıldığım için geçici mi kalıcı mı bilemedim..
midem bulanana kusacak raddeye gelene kadar yiyorum..
valla bu durum benim de çok canımı sıkıyo..

Stresten olabilir. Ve birde önce bir iç hastalıkları uzmanına görünün, şekerinize, kolestrolünüze, troidinize baksınlar. Sonra tahlil sonuçlarıyla diyetisyene gidin :)

Bende yemek yerken yediklerimi yutamıyorum sanki bir bütün ekmeği çiğnemişimde yutamamışım gibi.Hep aç kalkıyorum yemeklerde gözüm kalıyor:gitme:

Cok sukur yalnız degılmısım (:
Ozellıkle bugun sanırım ancak bır saat yemeden durmusumdur.
Normalde kahvaltı ıle ertesı gune cıkan ben,
bugun mutfakta dıbı koseyı kurcaladım, ne bulduysam yedım.cokacimcoook
En sonunda baktım karnım agrımaya basladı,
sakız cıgnemeye basladım.
Sımdı de cenem agrıyor ):

cnm dogumkontrol hapı fln kullanıyor musun o iştahını açıyor olabilr benim regl dönemimden önce öyle olur bazen hiç sevmem ama cnm cips çeker sokağa çıkarım her gördüğüm yemekte gözüm kalır tatlı isteğini zaten saymıyorum hiç :D ben çok iştahlı bi insandım yurtdışına çıktım iştahım kapandı midem küçüldü hiç bir şey yapmadan kendiliğimden 6 ayda 10 kilo verdim artık yağlı bir yiyecek gördüğümde midem bulanıyor ama tatlıdan hala uzaklaşamadım düşün ona rağmen 10 kilo verdim =) yurtdışındayken de sürekli çikolata yiyordum ordaki en yenilesi şey oydu çünkü :D

her öğünden önce mutlaka iki bardak su iç, elmanı da ye elmanın üzerine iç. diğer yorumlarda denildiği gibi eğer hormonel bi bozuklugun saptanmazsa akupunktur a gidebilrsin. bir de bnm sana tavsiyem sağlıklı olmadığını biliyorum ama eğer durumun psikolojikse kendini saatlerce aç bırak sonra tıkabasa ye. saat başı tıkabasa yemekle aynı etkiyi yapıyor hiç farkı yk :D ama iştahının biraz kapandığını hissettikten sonra hemen bırak bunu çünkü diyorum ya sağlıklı değil en fazla 2-3 hafta yap. sonra düzenli ögünlere gec fakat bu sefer de ilken tabağında her zmn yemek bırakmak olsun. bırak midene gidiceğine çöpe gitsin. bir tatlıdan da 10 tane yemekle 2 tane yemek arasında bi fark yok, tadını al yeter.

kendine oyalanıcak bişeyler bul
mesela çalışıyo musun? çalışmıyosan kendine hobi edin
cık dolaş mağaza gez
hemen yeni kıyafetler gördükçe zayıflayası geliyo insanın
hem bu arada yemek yemeden uzun bi süre gecirebilirsin
bence sıkıntıdandır

canim, yavas yemeye calis, ve evet kendini tut kacamaklar yapmamak icin, ilk bir hafta zorlanacaksin ama daha sonra kolaylasiyor. Inan bana yavas yemek cok ise yariyor..

tek tavsiyem tabi kendimede bogazı kes uzun uzun yürüyüşlere başla tabiii bendeeeeeeeee

Bi kere eve sakın abur cubur alma, yemek tabaklarını küçült ki daha az koyabilesin, bi de su iç su iç su iç...

Yeni evli gelin sendromu:27:
Bence kalorili yemek pişirme,eşin de dışarda yesin gelsin,salata çorba,sebze yemeği( ama az yağlı tabiii) yap ya da sadece..Eve meyve dışında abur cubur alma,hareket et,su iç,çok acıktığında sade nescafe iç..
Ama bir de işin hormonal yönü de var,tatlıya aşırı düşkünsen de şekerine baktır..
Özetle bir check up,ayrıca bir beslenme uzmanı yolu görünüyor sana canım.Kolay gelsin,çok iştahlı olup ancak akupunkturla iştahını dengeleyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum,sakın salma, ipin ucu bir kaçarsa sonra çok uğraşırsın,bir de çocuk olursa yapışır kalır o kilolar üzerine..
Kolay gelsin sana:34:

Ben de su içmeni önereceğim ama öyle bir bardak değil.
Yemekten önce ara ara midenin zorlanacağı seviyeye gelene kadar 2-3 belki 4 bardak su iç.
Böylelikle yemeklerde fazla yiyemezsin, su aldığın kiloları vermende de yardımcı olur.

Canın birşey mi istiyor, git hemen su iç. Bol su içmek iştah kapatmaya birebir.

Son düzenleme:
daha bugün kankamla aynı şeyi konuştuk!
bu ara ayıptır söylemesi ayu gibi yiyorum!bı yemek bitiyor hop digerine geciyorum o bitiyor peynir ekmek o bitiyo tatlı...accayip oldum accayip!stresten mı ne bilmiyorum ama önüne geçmezsem eski halime donucem:(

kızlar bende bı ara baya kılo almıstım sonra bı 10 kılo verdım 58 oldum fıstık gıbıydım herkes baan ozenıp kılo vermeye basladı fakat bu aralar acayıp ıstehım acıldım napcam ya off ger almaya basladım ,sımdı de ekmegıme cıkolata surdum yıyorum yemekten sonra guzel oluyo:DD

Back
X