İştahsızlık anksiyete ve dahası,lütfen gelin desteğe ihtiyacım var

Şu an bile bulantı hissediyorum ya birkaç kere öğürdüm,sabahtan beri ishalim zaten günlerdir de iştahsızım.Midem boş ama.Gerçekten kusma korkusu ve anksiyete çok zor.

bendeki anksiyete bana hayatı zindan ediyor, keşke tek derdim kusma korkusu olsa, herkesten saklıyorum hastalık hastası olduğumu surekli nefesimi dinlediğimi, çişimin vs rengini kontrol ettiğimi, bacaklarımda morlukları, ağzımın içini, sırtımı, kaşıntımı, başıma giren ağrıyı, kısaca aldığım her nefesi dinlediğimi, kanser veya tumor olduğundan emin olduğumu ve doktor korkumdan ciddi birşeyim olsa bile doktora gitmekten ölesiye az değil ölesiye korktuğumu.
inan kusma korkusu tek başınaysa sıkıntı değil.
beni yavaşça öldurdu bu hastalık, bazen çok iyiyim, bazen lanet ediyorum.
anksiyeteme neden olan kişinin en acı şekilde yaşamasını dileyerek cumlemi sonlandırıyorum.

bendeki anksiyete bana hayatı zindan ediyor, keşke tek derdim kusma korkusu olsa, herkesten saklıyorum hastalık hastası olduğumu surekli nefesimi dinlediğimi, çişimin vs rengini kontrol ettiğimi, bacaklarımda morlukları, ağzımın içini, sırtımı, kaşıntımı, başıma giren ağrıyı, kısaca aldığım her nefesi dinlediğimi, kanser veya tumor olduğundan emin olduğumu ve doktor korkumdan ciddi birşeyim olsa bile doktora gitmekten ölesiye az değil ölesiye korktuğumu.
inan kusma korkusu tek başınaysa sıkıntı değil.
beni yavaşça öldurdu bu hastalık, bazen çok iyiyim, bazen lanet ediyorum.
anksiyeteme neden olan kişinin en acı şekilde yaşamasını dileyerek cumlemi sonlandırıyorum.
Çok geçmiş olsun,hastalık hastalığı olmuş sizinki.Psikolojik tedavi görüyor musunuz veya gördünüz mü ?

Prof olacaksin nerdeyse canim :KK48:

Hastaliklari fobileri bukadar arastirmak insani daha da kötü yapar.
Örümcekten cogu kisi korkuyor ben dahil.
Acayip huylanirim hem. Ama ucunda ölüm yok diye rahatlatirim kendimi.
Kusma konusuna Kusmak hos birsey degil elbet. Insanin agzina verdigi o sonradan olusan tat vsvs.. ama kusmanin da bir anlami var degilmi?
Öcü degil sonucta. Vucudun bir savunma mekanizmasi. Ben kötü birsey yedigimde kusarim veya ishal olurum. Ve Anlarim ki yediklerim vucuduma dokundu. Sonrasinda daha temkinli olurum veya karisik yememeye calisirim

Ama nezaman kustum hangi saatlerde gece mi gündüz vakti mi diye ince detaylara takilmam.
Sen geceleri kustugundan öyle bagdastirmis ve devaminda kendi kendini korkutmaya baslamissin.
Kusmanin gecesi gündüzü yok.

Kendine iyi gelen seyleri arastirmani tavsiye ederim.
Kendine zulum ediyorsun bos yere.

Durumun icinde oldugun icin sana zor gelebilir ama kendini izle ve sacmaladiginin gereksiz evham yaptiginin farkina var. Kendine telkin et hatta iyiye yönelik. Kusarim mi bu aksam diye düsünüyorsan kusarsam kusarim ne olur en fazla diye kendini rahatlat. Kendinin dostu ol.

Hafif seyler yemek de zaten herdaim daha iyidir. Belki cidden midende bir sorun vardir ama bunu ancak doktor cözebilir.
Sen simdilik meyve sebze yemeye devam et. Vucuduna iyi gelen seyleri tüketmeye bak zaten.
Hepimizin korkulari var ama bu korkulari büyüterek kendimizi niye yoralim degilmi?
Emin olmadigimiz konular üzerine kafa patlatmaya da gerek yok.

Bu ara sen midene gercekten bir baktir doktora git.
Sagligin yerindeyse psikologa gidersin tek basina basaramiyorsan ve psikolojik bir durum ise cidden.
Kendi kendine teshis koyma. Günlerdir ishal ve mide bulantisi hastalik belirtisi olabilir sonucta.

İyi geceler yine ben,sıkıldınız biliyorum ama yapacak bir şey yok.
Daha önce de konu açmıştım kusma korkum var.Emetofobi deniyor.Çok berbat bir fobi.Allah düşmanımın başına vermesin.Örümcek fobim de var ama bunun onda biri kadar kötü değil.Kaçınabiliyorsun en azından.Ama kendi vücudundan kaçamıyorsun.
Anksiyetem de var bu arada-ki bence anksiyeteyi bu fobi tetikledi,tam tersi de olabilir veya ikisi birbirini tetiklemiş de olabilir bilmiyorum- özellikle ertesi gün önemli bir işim (okul,sınav,seyahat vs.) varsa bir önceki akşamdan çarpıntı mide bulantısı veya krampları,sık nefes alışverişi kaygı durumu gibi panik atak belirtileri yaşıyorum ve günlük hayatta da pek çok şeyden kaygılanıyorum.
Evden çıkmak zor geliyor özellikle de seyahatlerden sınavlardan nefret ediyorum üniversite sınavına gireceğim günden önceki akşam ve sınav sabahları kabus gibiydi.
Bu aralar online dersin başlaması mı etkili oldu bilmiyorum ama iştahsızlık da baş gösterdi.Normalde de oluyordu bazen ama artık hiçbir şey yiyesim gelmiyor en sevdiğim şeylere bile ağzımı süremiyorum.Hafif şeyler yemek istiyorum et balık tavuk yemek istemiyorum hem ağır hem de çabuk bozulup zehirleyebilen gıdalar.Bunları yemeden önce bile acaba bozuk mudur diye strese giriyorum.
Bugün 1 lahmacun yedim af edersiniz ama midemden sesler geldi ve ishal oldum.Günlerdir ishal geçmiyor zaten.
Çok kilo verdim normalde yatana kadar yerdim ağzım boş durmazdı şimdi su dışında hiçbir şey istemiyorum.
Özellikle geceleri akşamları hiç yiyemiyorum.Kusma korkum da bu zamanlarda bastırıyor.En kötü kusma deneyimlerimi hep gece yaşadım belki de ondandır.Anksiyetem de gece artıyor.Gündüzleri normal gibiyim bir şeyler yiyorum çok fazla olmasa da.Ama hafif şeyler yiyorum ailem zorla et ve balık yedirmeye çalışıyor ama ağır geliyor.Meyve sebze dışında hiçbir şey istemiyorum.İsteyen önceki kusma korkusu konuma da bakabilir.
Sizce ne yapmalıyım ? Psikiyatrist diyeceksiniz ama şu an pandemi nedeniyle gidemem zaten burası küçük yer devlettekiler hiç ilgili değil sıradan doktora gitmek gibi şikayetlerini dinleyip ilaç yazıp yolluyor 10 dkda.Donanımlı da değiller özellerdekilere yönlendiriyorlar ciddi hastaları.Özeller için param yok.Üniversiteler açılana kadar gitmem zor.
Ne yemeliyim nasıl beslenmeliyim ve bunu aşmak için kendimi nasıl telkin etmeli nasıl yaşamalıyım sizce ? Ya da sizin kusmanın bulantının o kadar da kötü olmadığına dair bir antiteziniz var mı ? Belki bulantı anında kullanılacak bir antiemetik önerisi ? Trankobuskas mesela reçetesiz alınıyor mu ya da dramamine ? Kanser hastalarının kemoterapi için aldığı bir antiemetik vardı hatırlamıyorum ama.Belkş o ?
YouTube’dan videolar izleyip yorumları okuyorum rahatlatıyor biraz.Elimin altında etkili ilaç olması da iyi gelebilir.
Sağlık herşeyın başı .Bende çok iştahlıyım:(:(

Prof olacaksin nerdeyse canim :KK48:

Hastaliklari fobileri bukadar arastirmak insani daha da kötü yapar.
Örümcekten cogu kisi korkuyor ben dahil.
Acayip huylanirim hem. Ama ucunda ölüm yok diye rahatlatirim kendimi.
Kusma konusuna Kusmak hos birsey degil elbet. Insanin agzina verdigi o sonradan olusan tat vsvs.. ama kusmanin da bir anlami var degilmi?
Öcü degil sonucta. Vucudun bir savunma mekanizmasi. Ben kötü birsey yedigimde kusarim veya ishal olurum. Ve Anlarim ki yediklerim vucuduma dokundu. Sonrasinda daha temkinli olurum veya karisik yememeye calisirim

Ama nezaman kustum hangi saatlerde gece mi gündüz vakti mi diye ince detaylara takilmam.
Sen geceleri kustugundan öyle bagdastirmis ve devaminda kendi kendini korkutmaya baslamissin.
Kusmanin gecesi gündüzü yok.

Kendine iyi gelen seyleri arastirmani tavsiye ederim.
Kendine zulum ediyorsun bos yere.

Durumun icinde oldugun icin sana zor gelebilir ama kendini izle ve sacmaladiginin gereksiz evham yaptiginin farkina var. Kendine telkin et hatta iyiye yönelik. Kusarim mi bu aksam diye düsünüyorsan kusarsam kusarim ne olur en fazla diye kendini rahatlat. Kendinin dostu ol.

Hafif seyler yemek de zaten herdaim daha iyidir. Belki cidden midende bir sorun vardir ama bunu ancak doktor cözebilir.
Sen simdilik meyve sebze yemeye devam et. Vucuduna iyi gelen seyleri tüketmeye bak zaten.
Hepimizin korkulari var ama bu korkulari büyüterek kendimizi niye yoralim degilmi?
Emin olmadigimiz konular üzerine kafa patlatmaya da gerek yok.

Bu ara sen midene gercekten bir baktir doktora git.
Sagligin yerindeyse psikologa gidersin tek basina basaramiyorsan ve psikolojik bir durum ise cidden.
Kendi kendine teshis koyma. Günlerdir ishal ve mide bulantisi hastalik belirtisi olabilir sonucta.
Bugün biraz daha rahatladım.
Dün gece midem bulandı ama.Öyle aşırı kıvranmadım ama rahatsız ediciydi birkaç kere öğürdüm.Sonra gittim ekmek yedim açım diye olmuştur dedim.Hafifledi.Ama inanır mısınız panik yapmadım.Hatta klozetin kapağını kaldırıp banyonun kapısını açtım bir şey olursa gidebileyim hemen diye.Kusma düşüncesi hâlâ ürkütücüydü benim için ama hiç panik yapmadım.Hatta af edersiniz bir ara ağzıma garip bir tat geldi.Dedim “aha kesin olacak ama offf olmasın lütfen yaa” ama o zaman bile panik yapmadım.
Ama eskiden en ufak bulantıda bile panik yapardım.Sanki bu sefer biraz daha cesur ve iyiydim gibi geldi.

Back
X