Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Istanbul bebek bakıcı fiyatları?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

aysesen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
24
0
36
İstanbul
Merhabalar. 3 aylık oğlum için ümraniyede bir bakıcı ayarladım. Öğle öncesi 2 saat sonrası 3 saat civarında bakıyor, sabah kızıyla gelip 10.30 da evden çıkıp kızını okula bırakıp öğle sonu 1.30 da tekrardan geliyor. Henüz fiyatta anlaşmdık ,ısrarla sordum ama tanıdık olması sebebiyle fazla konuşamadık para mevzunu. Şimdi sitede fyatları görükçe şaşırıyorum. 1000 , 800 bu fiyatlar gerçek mi şaka mı yoksa. Biliyorum bebek bakmak kolay değil ama bu fiyatlarda bana fahiş geldi lisan mezunu 10 yıllık memurların bile 1.500 aldığını düşününce birileri şaka mı yapıyor diye düşünüyorum...
Bu konuda aynı semtlere yakın kişiler anlaştıklaı ücretleri yazarsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ortalama bır bakıcı haftada 5 gun ortalama 11...12 saat bir evde çoçuğa bakıyor...ev işi yapıyor....ütü yapıyor....yemek yapıyor....sıgortasız çalışıyor...1000 tl hiçde az değil istanbulda....bır temızlıkçi bu paraya 10 gunde karşılıyor...artı sabah 9 da geliyor 5 te cıkıyor...işine bitiriyor..çıkıyor...bedenı yoruluyor...ama bakıcılar hem bedenen hem beyınen cok yoruluyor....tabııı bu yorumlar hakkıyla calışan bakıcılar için yan gelıp yatanda var...

Bu kişinin adı bakıcı mı, hizmetçi mi oluyor? Çocuk bakıyor, temizlik, ütü, yemek yapıyor diyorsunuz :(
Bizim bakıcımız sadece çocuğuma bakardı, onun her şeyiyle ilgilenirdi, resim yaptırırdı, kitap okurdu, gezdirirdi.
Eğitimliydi, çocuk gelişim mezunu idi. Maaşı da oldukça yüksekti. Ama gözümüz hiç arkada kalmazdı. Temizlik ve ütü işini temizlikçimiz, çamaşır, yemek işini de bir zahmet ben yapardım.
Çocuk kıymetli, çok dikkat edilmesi gerekir. Bence o kadar işin arasında çocuğun başına bir iş gelebilir, çok tehlikeli. Evin hanımı olsa, o gün belki yemek veya temizlik yapmayacak, çalışan olursa, neden yapmadın diye hesap sorulacak diye mecbur kalacak, çocukla az ilgilenecek!

Aysesen bakıcınız sadece bebeğe mi bakacak,yemek v.b. de yapacak mı, evi yakın mı, yol parası harcıyor mu, 5 saat çocuk bakacak diyorsun, süre fazla değil, bebeğin uyku saati de var. Bunları ve bütçeni de düşünüp bir fiyat belirleyip hanımın tepkisini ölçebilirsin diye düşünüyorum.

2 yıldır aynı bakıcı ile beraberdik. oğlum sabah 7de uyanıyor öğlen 1 de uyuyor ve aksam 4de tekrar uyanıyor. 4.30 ben evdeyim.. uyanıkken bakılıdığı saat sadece 4 saat. baakıcım ev işine karışmazdı,ama oğlumla çok iyi ilgiliydi. kızı üniversiteyi kazanınca kızıyla beraber gitmek zorunda kaldı.. ayda 500 artı yol veriyordum.ben öğretmenim. şimdi yine bakıcı arıyorum.. ev işi istemiyorum. güvenebileceğim oğlumun seveceği birini ararken görrüşmelerimde hep 1000lira istendi. benım aldığım maas 1500.. yolum ayda 250 lira.. siz düşünün artık.

Teşekkrler ilginize.

Bende bakıcının evde hiçbir işe karılşmaması taraftarıyım. Zira 5 ay evdeydim çocukla ilgilenmek yeteince zoriken birde ev işi yüklemek hksızlık olur diye düşünüyorum. Bebeğimle ilgilensin nboş vaktind kitap okusun kendisinede söyledim ama rahat durmuyor misal asılı çamaşırları katlamış ki ben istemedğim gibi hoşlanmam da ısrarla hergün tembihliyorum henüz 4 gün olmasınarağmen hiçbir işi elleme sabah kahvaltını yapınca bırak ben makineye dizerim gelince diye .. Evine gelince aynı sokaktayız yol parası yok . Açıkçası ben 500 düşünüyordum dediğim gibi sabah 8.30-10.30 öğle sonu 1.30-4.00 bilemedin 4.30 arası. Ama fiyatları okuyunca ve tanıdıkta olunca acaba dahamı fazla beklentisi olur, ayıp mı olur, az mı olur çok mu olur binbir soru geliyor insanın aklına.... Ki zaten daha fiyat konusunu konuşmadık bile...

Bu kişinin adı bakıcı mı, hizmetçi mi oluyor? Çocuk bakıyor, temizlik, ütü, yemek yapıyor diyorsunuz :(
Bizim bakıcımız sadece çocuğuma bakardı, onun her şeyiyle ilgilenirdi, resim yaptırırdı, kitap okurdu, gezdirirdi.
Eğitimliydi, çocuk gelişim mezunu idi. Maaşı da oldukça yüksekti. Ama gözümüz hiç arkada kalmazdı. Temizlik ve ütü işini temizlikçimiz, çamaşır, yemek işini de bir zahmet ben yapardım.
Çocuk kıymetli, çok dikkat edilmesi gerekir. Bence o kadar işin arasında çocuğun başına bir iş gelebilir, çok tehlikeli. Evin hanımı olsa, o gün belki yemek veya temizlik yapmayacak, çalışan olursa, neden yapmadın diye hesap sorulacak diye mecbur kalacak, çocukla az ilgilenecek!

sız bır istısnasınız...maaalesef bır bakıcı olarak şunu söyleyebılırımkı zamanla sizden beklentiler fazlalaşıyor..

2 yıldır aynı bakıcı ile beraberdik. oğlum sabah 7de uyanıyor öğlen 1 de uyuyor ve aksam 4de tekrar uyanıyor. 4.30 ben evdeyim.. uyanıkken bakılıdığı saat sadece 4 saat. baakıcım ev işine karışmazdı,ama oğlumla çok iyi ilgiliydi. kızı üniversiteyi kazanınca kızıyla beraber gitmek zorunda kaldı.. ayda 500 artı yol veriyordum.ben öğretmenim. şimdi yine bakıcı arıyorum.. ev işi istemiyorum. güvenebileceğim oğlumun seveceği birini ararken görrüşmelerimde hep 1000lira istendi. benım aldığım maas 1500.. yolum ayda 250 lira.. siz düşünün artık.

hocam size saygım büyük....maaşlarınız hakettiğinizden cok cok düşük...tabiki herkes bütçesıne uygun bır bakıcı ayarlamak zorunda...sıze katılmadığım tek nokta evı benımseyen bır bakıcı sız ister isteyın ister istemeyın ev işine azda olsa yardım eder...

500TL'nin az geleceğini zannetmiyorum. Sonuçta size gelen hanımın ilkokula giden çocuğu var, onunla da ilgilenmek istiyor. Temizliğe gitme şansı yok. Normal bakıcılık yapmak istese, sabah erken saatlerden akşam 6-6:30'a kadar evine gidemez, bu da ona uymaz. Ben Ankara'dayım. Burada 2-3 katlı villalarda yaşayanlar, haftanın 6 günü evin bütün işlerini, çocuk bakımı hariç, 800-850TL'ye yaptırıyorlar diye duyuyorum. Tepe tepe kullanıyorlar yani.

500TL'nin az geleceğini zannetmiyorum. Sonuçta size gelen hanımın ilkokula giden çocuğu var, onunla da ilgilenmek istiyor. Temizliğe gitme şansı yok. Normal bakıcılık yapmak istese, sabah erken saatlerden akşam 6-6:30'a kadar evine gidemez, bu da ona uymaz. Ben Ankara'dayım. Burada 2-3 katlı villalarda yaşayanlar, haftanın 6 günü evin bütün işlerini, çocuk bakımı hariç, 800-850TL'ye yaptırıyorlar diye duyuyorum. Tepe tepe kullanıyorlar yani.

Teşekkürler... Kul hakkına girmektense 100-200 fazla ücret vermek yeğdir.Tepe tepe kullananlara Allah akıl versin vicdan versin diyeyim..

"Bu kişinin adı bakıcı mı, hizmetçi mi oluyor? Çocuk bakıyor, temizlik, ütü, yemek yapıyor diyorsunuz :(
Çocuk kıymetli, çok dikkat edilmesi gerekir. Bence o kadar işin arasında çocuğun başına bir iş gelebilir, çok tehlikeli. Evin hanımı olsa, o gün belki yemek veya temizlik yapmayacak, çalışan olursa, neden yapmadın diye hesap sorulacak diye mecbur kalacak, çocukla az ilgilenecek! "

bilinçli bir aile de böyle bir bakıcı tutar ve rahat eder,ucuz olsun,evde her işi yapsın derse o zamanda her ay bir yada iki bakıcı değiştirir,buda bebeğin psikolojisini çok olumsuz etkiler...

Son düzenleme:
"Bu kişinin adı bakıcı mı, hizmetçi mi oluyor? Çocuk bakıyor, temizlik, ütü, yemek yapıyor diyorsunuz :(
Çocuk kıymetli, çok dikkat edilmesi gerekir. Bence o kadar işin arasında çocuğun başına bir iş gelebilir, çok tehlikeli. Evin hanımı olsa, o gün belki yemek veya temizlik yapmayacak, çalışan olursa, neden yapmadın diye hesap sorulacak diye mecbur kalacak, çocukla az ilgilenecek! "

bilinçli bir aile de böyle bir bakıcı tutar ve rahat eder,ucuz olsun,evde her işi yapsın derse o zamanda her ay bir yada iki bakıcı değiştirir,buda bebeğin psikolojisini çok olumsuz etkiler...

ucuz olsun? herkes kendi kesesine göre ucuz ya da pahalı desin lütfen. kimse temizlikçi aradıgını söyllememiş. ben eski bakıcımın içtiğ çay bardagını bıle yıkıyor,aksamdan pastasını böregını hazırlıyordum. yol artı 500 liraya çalışıyordu. sizin tabiriinizle 660 ucuz olabilir ama benim bütcem sınırlı ama çok değerli hazinemi çocugumu bırakacagım kişidende en buyuk beklentım oğlumun benden çok onu sevmesi.. sağlıklı beslenmesi ve oyun oynanması..

Gercektende dediğiniz çok doğru bende çocuk gelişimi mezunuyum dediğinize aynen katılıyorum..Ben bile çocuk uyuduğu zaman bişiler yapıyorum oda canım isterse çünki ben bir yere bişiler döküldüğü zaman rahat edemem nekadar yapma denilsede günah olduğu için dökülenleri toplarım tabiki bunuda çocuk uyuduğu zaman yaparım çocuk benim üzerimden inmiyor hep onla oynamammı istiyor ben giderken bile ağlıyor düşünün yani bu çocuğu yanlız bırakıpta bişile yapabilirmiyim.. Cocuk yeri geliyor bize bile geliyor daha 1.5 yaşında ve bana çok alışık sevgiden ötürü ben giderken ağlıyor annesi babası giderken güle güle yapıp el sallıyor ben ilgilenmesem ev işleriyle ilgilensem bu çocuk böyle olmazdı bende işten ayrılacağım çünki çalışma saatlerim değişti ve evliyim yani uymuyor istemeyerekte olsa ayrılacağım inşallah sizin gibi düşünen bir ailenin çocuğuna bakma şansım olur tekrardan sizi gerçektende kutlarım verdiğiniz cevap için tek kelime bravooo:)

merhaba hocam.Bende bir çocuk gelişimciyim izmirdeyim bakıcı fiyatları konusunda şöle diyebilirimki herkes herşeyi çok karıştırdı bende buna katılıyorum hatta şu şekilde.Bakılacak çocuk kendi evinde değil bakıcıcnı evinde bakılmalı.Haksızmıyım?Çünkü neden eğer bakacak kişinin evinde olursa anne baba onun yaşam koşullarına biçimine daha yakından şahit olur,ve içindeki güven kavramı ile ilgili cevapları daha kolay bulur diye düşünüyorum.Bende evimde çocuk bakmak istiyorum hemde 450 tl gibi bir fiyata ama yok herkes kendi evimde bakılıcak temizlik istiyorum diyor.ben işte 450 tl diyorum dimi bu ücrete sırf çocuğunuzla ilgilenicem diyorum hemde kendi evimde ve güvensizlik problemi olduğu için insanların başımdada durabilir bir süre hatta izin alabildiği heran-ansızın gelebilir baskın yapabilir herşeyi yapabilir anne hiç problem değil hiç kırılmam da çünki öyle şeyler olduki haklılar anneler de yapmayan anneden şüphe duyarım zaten ben ondan dolayı hiç önemli değil anne dilediği gibi takip edeebilir ben kendime güveniyorum.Ayda 3-4 kerede bir temizlikçi getirse evine anne aslında daha rahat edicek ama bu danışmanlık şirketleri varya herşeyin dengesini bozdu.Ya bakıcıyı bakıcı olarak-temizlikçiyide emizlikçi olarak göndermiyorlar annelerinde kafasına böle yerleşti napsınlar 800 tl vereyim çocuğuma 2 lokma yedirsin göz kulak olsunda ama evimide temizlesin diyor...size seleniyorum böle düşünen anneler yalnış bu çok yalnış hemde.O 1000 tl ye bakarım diyor sizde temizlikte yap diyorsunuz yazık çocuğunuza.+50 ye baksın evinde baksın 3 tane çocuk baksın yanına bbirde yardımcıda alsın profösyönel hisseden bakıcı yapsın bunu annede 450 tl bakıcısına versin hadi bakıcıya bırakıp alırken annenin yol masrafıda oldu diyelim 50tl 500TL çocuğun bakımı için ayda 4 kerede temizlikçi evine gelse zaten akşamdan akşama girilicek eve bir ayda 4 hafta var haftada bir çamaşır-ütü-toz alımı o ev pırıl pırıl durur onada işte bilmiyorum temizlik fiyatlarını ama 250-300 verse bu daha güvenilir bir çözüm bence ama insanlara böle kim empoze ediyor anlamıyorum.Gelin benim evimi görün çok güzel temizlik yaparım ama çocuk bakıyorsan eğer akşam temizlicen evini çocuk demek tehlikenin her an doğması demek,düşmek-kalkmak-hoplamak-zıplamak-hareket demek önemli olan çocuklarımıza bunları oyu biçiminde yaptırarak enerjisini attırabilmek buda ilgiyle oluyor işte o kendi gönlünce koşarken bile uzakta durup her anını izlemedinmi hergün biyerini çarpar vurur.Anneyede kendi evinde bakan bakıcı hesap vericek durumla karşılaşmama için işine odaklı olur ve bu düzen misler gibi gider.Haksızsın diyenlerin yorumlarını bekliyorum bu sayfada...
---Saygılar---

merhaba hocam.Bende bir çocuk gelişimciyim izmirdeyim bakıcı fiyatları konusunda şöle diyebilirimki herkes herşeyi çok karıştırdı bende buna katılıyorum hatta şu şekilde.Bakılacak çocuk kendi evinde değil bakıcıcnı evinde bakılmalı.Haksızmıyım?Çünkü neden eğer bakacak kişinin evinde olursa anne baba onun yaşam koşullarına biçimine daha yakından şahit olur,ve içindeki güven kavramı ile ilgili cevapları daha kolay bulur diye düşünüyorum.Bende evimde çocuk bakmak istiyorum hemde 450 tl gibi bir fiyata ama yok herkes kendi evimde bakılıcak temizlik istiyorum diyor.ben işte 450 tl diyorum dimi bu ücrete sırf çocuğunuzla ilgilenicem diyorum hemde kendi evimde ve güvensizlik problemi olduğu için insanların başımdada durabilir bir süre hatta izin alabildiği heran-ansızın gelebilir baskın yapabilir herşeyi yapabilir anne hiç problem değil hiç kırılmam da çünki öyle şeyler olduki haklılar anneler de yapmayan anneden şüphe duyarım zaten ben ondan dolayı hiç önemli değil anne dilediği gibi takip edeebilir ben kendime güveniyorum.Ayda 3-4 kerede bir temizlikçi getirse evine anne aslında daha rahat edicek ama bu danışmanlık şirketleri varya herşeyin dengesini bozdu.Ya bakıcıyı bakıcı olarak-temizlikçiyide emizlikçi olarak göndermiyorlar annelerinde kafasına böle yerleşti napsınlar 800 tl vereyim çocuğuma 2 lokma yedirsin göz kulak olsunda ama evimide temizlesin diyor...size seleniyorum böle düşünen anneler yalnış bu çok yalnış hemde.O 1000 tl ye bakarım diyor sizde temizlikte yap diyorsunuz yazık çocuğunuza.+50 ye baksın evinde baksın 3 tane çocuk baksın yanına bbirde yardımcıda alsın profösyönel hisseden bakıcı yapsın bunu annede 450 tl bakıcısına versin hadi bakıcıya bırakıp alırken annenin yol masrafıda oldu diyelim 50tl 500TL çocuğun bakımı için ayda 4 kerede temizlikçi evine gelse zaten akşamdan akşama girilicek eve bir ayda 4 hafta var haftada bir çamaşır-ütü-toz alımı o ev pırıl pırıl durur onada işte bilmiyorum temizlik fiyatlarını ama 250-300 verse bu daha güvenilir bir çözüm bence ama insanlara böle kim empoze ediyor anlamıyorum.Gelin benim evimi görün çok güzel temizlik yaparım ama çocuk bakıyorsan eğer akşam temizlicen evini çocuk demek tehlikenin her an doğması demek,düşmek-kalkmak-hoplamak-zıplamak-hareket demek önemli olan çocuklarımıza bunları oyu biçiminde yaptırarak enerjisini attırabilmek buda ilgiyle oluyor işte o kendi gönlünce koşarken bile uzakta durup her anını izlemedinmi hergün biyerini çarpar vurur.Anneyede kendi evinde bakan bakıcı hesap vericek durumla karşılaşmama için işine odaklı olur ve bu düzen misler gibi gider.Haksızsın diyenlerin yorumlarını bekliyorum bu sayfada...
---Saygılar---
tabiki haklısın......:4:

bakıcıların hakkı bencede verılmıyor.beş aylık oglum var inanın temizliğimi ancak annemler cocuga bakarsa yapabılıyorum.yemek desenız cogu zamn dibine tutuyor.bakıcı dediğinde sen ben gbi bir kadın iki eli,iki ayağı var.benım annemde evımızde cocuk baktı.başlarda sevmek ıcın alıyorduk.sonra annesı bazn gecelerı uykum bolunuyor dıye bırakıyordu.o kadar guvendıkı sonunda,ıkı aylıktan 4 yasına kadar temelli anneme bıraktı.650 tl alırdı uykusuz gecelere bakılırsa bıraz azdı ama parasında değildik.gece gunduz bız baktık.cok sevdık kızımızı,öyleki gece hastalansa butun aile kalkar o aglıyor acı cekıyor dıe bızde aglardık. annesi gunduz arada bır gelır gorurdu kızını...taşındıkları ıcın bebekten ayrıldılar.anneme anne der hala arar konusurlar.arada bır gelıyor bır hafta-10 gun kalıp gıdıyor.psikolojisi eminim cok kötüdür :'(

Back
X