amin canım hepimize

cnm sende memorılda mı deneme yapmıstın? ben aret hocaya muayene oldum. bnmde bahceci fulyada bır negatf denemem memorılada da bır kımyasal gebelıgm oldu. bnm 6-7 yum toplanıyr ama 5. gune 1 tanesı gelıyor hıc dondurlmusum kalmıyor. hep 2 folıkulum önden hızlıca buyuyor dıgerlerı ona zor yetısıyr ve bnce onlardan hayır da gormuyorum. ıkı tedavımde 300 ml-225 ml olmak üzere gonal f ile yum buyuttuk. ılkınde normal sperm secımı ıkıncısında ımsı yapıldı. ıkıncı tedavıde yumurtlarda granul olustu bu da kalıtesını bozan bır durum dedıler. eşimin de spermlerınde bas anomlısı fazla sanrm o sebeple de cok iyi embrıyolar gelısmıyor. semra hoca yıne aynı tedavıyı uygulayacgnı bu sefer olusacak olan embrıyoyu genetıge gonderecegını soyledı ama bu bnm kafama pek yatmadı ztn pgt den saglam gelecegıne ınanamıyrm. defelarca denemnız gerekeblr dedı.
bız zor grup hastaalrz rezerv cok iyi değil sperm ve yum kalıtesı de ıı degıl demekki o yuzden cok az embrıyo 5. gune iyi kalıtede gidiyr onlarında gorunurde kalıtesı ıyı ama kromozları bozuk herhlde.
aret hocayı hem yum rezervı az olanlarda klomen tedavısı uygulyor hemde merkezde raporlu tedavı gecıyor dıye tercih edecegm. en azından raporla 3 kere deneme hakkım oluyr.
sımdı aret bey bıze soyle bır tedavı onerdı, yumurtalar iğneden zorlandgı için granul olustryr dedi. klomenle dusuk doz ılac verecegz muhtemeln senden 2-3 yum toplarız dedi. ztn gerisi kuru kalabalık olmus suana kdrkı tedavılerde de dedı. sperm seçimi için mikroçip uygulayacklarmıs bır onu denemmiştik onuda deneylım dıyorum tabı bu ekstra 1000 tl malıyetmıs.
iki
tüp bebek denemem oldgu için bu denemede 2 embrıyo transfer edecek , yaş 30 ama artık hak kazandım.
ılk ay 2 tane kalıtelı emb olusursa taze transfer ypacak ve ılk defa 3. gun transferı yapacak. ztn embrıyolar cok saglam degıl laboratuvarda 5. gune kdr zorlamanın anlamı yok dedi. rezervı az olanlarda karsılastrp sınayacagz daha ıyısını secelım dıyecegmız sayıca fazla embryo olmuyor o yuzden anne rahmıne transfer edecegz dedi. egerkı ılk ay 1 tane embr olusursa ıkıncı ay da yum toplama yapacagz ordada embrıyo olusursa o sekılde ıkı emb transferı yapacagz dedi. tamamen gidişata baglı dedi.
bir de bize embriyoskop önermiş embrıyo gelısımlerını sureklı kayıt altında tutup en iyisini görmek adına. ztn az embrıyo olacak belkı buna cok gerek olmaz ama bunuda deneyelım dedık. bu da ekstra 1000 tl malıyetlı.
yanı bize diğer doktorların sunmadgı farklı bır tedavı yontemı sundu ve bızede mantıklı geldı yanı en azından denenebilir geldi. sureklı aynı tedavıyı deneyeıp farklı sonuc beklemek cok dgru gelmıyor. protokol laboratuvar vs bırseylerın değişmesi lazım bu işlerde.
inş bu seferki tedavi bize yavrumuzu getirir. uzun uzun anlattım ama durumumuzda benzeryerler varsa belkı faydası dokunur dedım