istanbul ve ankaradaki okullarda boykota katilim orani

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Ilerici, devrimci, komünist öğretmenlerin oluşturduğu Eğitimde Sınıf Tavrı (EST) grubu, “Laik ve Bilimsel Eğitim” talebiyle başlatılan boykota İstanbul ve Ankara'daki okullardan katılımın oranlarını açıkladı. Eğitimde Sınıf Tavrı'nın Facebook sayfasındaki verilere göre İstanbul'daki okullarda boykota katılım oranları şöyle:

Şişli Kurtuluş Lisesi % 60
Heybeliada % 100'e yakın
Kartal Hacı Hatice Bayraktar Lisesi % 80
Kadıköy Lisesi % 80
TEB Ataşehir Lisesi % 50
Beşiktaş Lisesi % 80
Kaşgarli Mahmut Lisesi % 100
Maltepe Gülsuyu mahallesindeki okullarda % 100 e yakın katılım
Kartal Zekeriya Güçer ilkokulunda 14 sınıf tamamen boşaldı.
Maltepe Kadir Rezan Has ilkokulunda boykota yoğun katılım var.
Atakent Cumhuriyet ilkokulu % 80
Doğa ilkokulu ve ortaokulu %100
Halkalı Güneş Ortaokulu Boykota katılım : %50
Dr. Oktay Duran Matbaa Meslek lisesi %100
Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi %100
Anafartalar %50
Rüstü Uzel Lisesi %40
Şişli End. Meslek %50
Avcılar Lisesi %80
Aşık Veysel GSL 70
Çemberlitaş Anadolu Lisesi %50
Davutpaşa Anadolu Lisesi %60
Halkalı Toplu Konut Lisesi %50
İstanbul Kadıköy Lisesi %90
Hacı Hatice Bayraktar Lisesi %90
Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi %80
Yeni Levent Lisesi %60
Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi %80
Maltepe Orhan Gazi Lisesi %50
Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu %65

ANKARA'DAKİ OKULLARDA BOYKOTA KATILIM ORANLARI

Mamak İlçesindeki tüm liselerde ortalama %90
Ege Lisesi %100
Batıkent Beyazıt Lisesi %70
Kaya Beyazıtoğlu Anadolu Lisesi %70
Keçiören İnönü Lisesi %50
Kurtuluş Anadolu Lisesi %60
Mehmet Emin Resulzade Lisesi %40
Sokullu Lisesi %70-80
Dikmen Lisesi %70-80
Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi %70

m.ilericihaber.org

Hiiim katilim oranlari fena degil. Izmirde olsaymis bu listede. Ortalamaya vurulursa %70 falan olur heralde. Neyse artik bu %70 tepkisini sandikdada gosterir insallah. 400 milletvekili hayali kurup, canlarinin her istedigini yapmaya calisan iktidar soylebi kendine gelir umarim. Zira egitim adina yaptiklari hicbirsey ela alinir cinsden degil. 4+4+4 sistemide tutmamis zaten. Haydeee sil bastan....

Tam tahmin ettiğim gibi öğrenciler fırsatı kaçırmamış okulu asmış :)))
Katilim da ogrenciler degil ogretmenler de var. Yegenimin gittigi ilkokul ogretmenleri bile boykota gittiler ders yapilmadi. Etrafimdaki veliler cocuklarini okula yollamadi. Katilimin %90 oldugu mamakta yasiyorum herkes boykottaydi. Velisi ogrencisi ogretmeni halki... Yuzde yuz katilim saglanan ege lisesi evimin yaninda. Burada yazilmamis ama yakinimdaki tuzlucayir anadolu lisesinin kapisina direkt zincir vuruldu. Kurtulus anadolu lisesi de mezunu oldugum liseydi. Eski ogretmenlerim boykottaydi. Bilip bilmeden konusmasaniz keske :)

Katilim da ogrenciler degil ogretmenler de var. Yegenimin gittigi ilkokul ogretmenleri bile boykota gittiler ders yapilmadi. Etrafimdaki veliler cocuklarini okula yollamadi. Katilimin %90 oldugu mamakta yasiyorum herkes boykottaydi. Velisi ogrencisi ogretmeni halki... Yuzde yuz katilim saglanan ege lisesi evimin yaninda. Burada yazilmamis ama yakinimdaki tuzlucayir anadolu lisesinin kapisina direkt zincir vuruldu. Kurtulus anadolu lisesi de mezunu oldugum liseydi. Eski ogretmenlerim boykottaydi. Bilip bilmeden konusmasaniz keske :)

Öğrenciler biraz da katılmak zorunda kalmışlardır. Anneler aman yavrum sen de katıl da öğretmenler kafayı takmasın sana deyip çocuklarını göndermemişlerdir. Ayrıca oh ne ala bugün okuldan da yırttık diyen öğrenciler de tabii.

Ben bu gösterinin ne kadar 'bilim' için yapıldığını biliyorum merak etmeyin :)

Böyle ideolojik düşünüp okulu tatil edeceklerine çocukların eğitimlerine kafa yorsunlar. Bilim ancak o zaman kurtulur, ilerler vs.

Bundan bir 20 sene önce falan eğitim oldukça laikti onlara göre, o zaman bilimsel bir buluşa imza attılar da ben mi bilmiyorum?

Böyle bağnazca belli bir ideolojiye saplanarak ilerlemez bilim.

Unutmayın: "ideolojiler idraklerimize giydirilen deli gömlekleridir."

Öğrenciler biraz da katılmak zorunda kalmışlardır. Anneler aman yavrum sen de katıl da öğretmenler kafayı takmasın sana deyip çocuklarını göndermemişlerdir. Ayrıca oh ne ala bugün okuldan da yırttık diyen öğrenciler de tabii.

Ben bu gösterinin ne kadar 'bilim' için yapıldığını biliyorum merak etmeyin :)

Böyle ideolojik düşünüp okulu tatil edeceklerine çocukların eğitimlerine kafa yorsunlar. Bilim ancak o zaman kurtulur, ilerler vs.

Bundan bir 20 sene önce falan eğitim oldukça laikti onlara göre, o zaman bilimsel bir buluşa imza attılar da ben mi bilmiyorum?

Böyle bağnazca belli bir ideolojiye saplanarak ilerlemez bilim.

Unutmayın: "ideolojiler idraklerimize giydirilen deli gömlekleridir."

Ogretmenlerin kafayi takacagi hicbir durun yok. Bilip bilmeden soyledir boyledirlerle konusuyorsunuz resmen :). Benim yegenimin ogretmeni boykota katilmayacagini soylemesine ragmen biz cocugu okula gondermedik, bizim gibi veliler de vardi. Ogretmeni boykota gittigi halde boykota katilmayan ogrenciler de vardi. Sizin kafanizda kurdugunuz senaryolara bakilirsa neyin ne oldugunu anlamissiniz ne kadar da ileri goruslusunuz :) 19.egitim surasinin karma egitimi kaldirma uygulamasini kabul ettigini, dinsellestirmenin icimize kadar girdigi, mezhepcilik yapildigi barizken herkesin buna susup oturmasi sizin isinize gelirdi ama birileri buna ayaklandirma cikarinca aaa sanki atomuz parcaladiniz rerero diyerek isin icinden siyrilmayi da siz iyi bilirsiniz :) farkki goruslere sahip cocuklar tektiplestirilmeden egitilmelidir.kimsenin bilimsel bir bulus yapmasi sart degildir bunun icin.
bagnazca bir seye saplanarak ilerlemez demek bilim. Hmm. Demek inanc ozgurlugu istemek bagnazlik...
peki nasil ilerler bilim hanimefendi anlatin aydinlatin :)

Ayrica her konunun altina yazdiginiz cemil meric sozleri benim icin yuzde yuz dogruluk tasimiyor ne yazik ki. Ideolojim benim her seyimdir. Sizin deli gomleginiz pek tabii olabilir.

Ideoljiye degil cocugun egitimine mi kafa yorsunlar? Cocugumun dinsel egitim almasini istemiyorum. Bence egitimine kafa yordugum icin boykot ediyorum. Daha acik ve net nasil ifade edilebilir bu .

Ogretmenlerin kafayi takacagi hicbir durun yok. Bilip bilmeden soyledir boyledirlerle konusuyorsunuz resmen :). Benim yegenimin ogretmeni boykota katilmayacagini soylemesine ragmen biz cocugu okula gondermedik, bizim gibi veliler de vardi. Ogretmeni boykota gittigi halde boykota katilmayan ogrenciler de vardi. Sizin kafanizda kurdugunuz senaryolara bakilirsa neyin ne oldugunu anlamissiniz ne kadar da ileri goruslusunuz :) 19.egitim surasinin karma egitimi kaldirma uygulamasini kabul ettigini, dinsellestirmenin icimize kadar girdigi, mezhepcilik yapildigi barizken herkesin buna susup oturmasi sizin isinize gelirdi ama birileri buna ayaklandirma cikarinca aaa sanki atomuz parcaladiniz rerero diyerek isin icinden siyrilmayi da siz iyi bilirsiniz :) farkki goruslere sahip cocuklar tektiplestirilmeden egitilmelidir.kimsenin bilimsel bir bulus yapmasi sart degildir bunun icin.
bagnazca bir seye saplanarak ilerlemez demek bilim. Hmm. Demek inanc ozgurlugu istemek bagnazlik...
peki nasil ilerler bilim hanimefendi anlatin aydinlatin :)

İnanç özgürlüğü adı altında sadece benim istediğim gibi olsun eylemi koydum ben bunun adını :) ben inancıma göre çocuğumun okulda din eğitimi almasını istiyorum. Eee hani inanca saygınız nerde?

Bu ülkede senelerce çocuklar tek tip düşünceye maruz bırakıldığında zorla andımızı okutturduklarında asker gibi rahat hazır olun dışına çıkmayan eğitim sisteminde körelip gittiklerinde neden bunlardan bir kişi bile sesini çıkarmadı? Cık cık cık samimi değilsiniz :)

Bu arada benim kardeşim de okula gitmemiş konuştuk telefonda sesi çok mutlu geliyordu bu fırsat ayağına kadar geldiği için. Teşekkürlerini iletiyor bu saygıdeğer insanlara :))

İnanç özgürlüğü adı altında sadece benim istediğim gibi olsun eylemi koydum ben bunun adını :) ben inancıma göre çocuğumun okulda din eğitimi almasını istiyorum. Eee hani inanca saygınız nerde?

Bu ülkede senelerce çocuklar tek tip düşünceye maruz bırakıldığında zorla andımızı okutturduklarında asker gibi rahat hazır olun dışına çıkmayan eğitim sisteminde körelip gittiklerinde neden bunlardan bir kişi bile sesini çıkarmadı? Cık cık cık samimi değilsiniz :)

Bu arada benim kardeşim de okula gitmemiş konuştuk telefonda sesi çok mutlu geliyordu bu fırsat ayağına kadar geldiği için. Teşekkürlerini iletiyor bu saygıdeğer insanlara :))

senin dinin benim dinim degil. Sen okulda din egitimi istiyorsun diye inanmadigim bir seyin egitimini almak zorunda degilim. Eger bunu destekliyorsan bir onceki konuda denizleri, erdal ereni agzina alarak sahte duyar kasmissin demek ki. Okul laik olursa esitlik olur ogrenciler arasinda. Din egitimi icin baska kurumlar var nihayetinde. gonder cocugunu oraya. Okul allah kitap yeri degil.
Ayni fabrikanin urunu gibisiniz hepiniz ayni bu dinsel egitime karsitligini belirten her insana aaa andimiz da ataturk de hede hodo diyorsunuz. Keske bir boykotta ezberci egitime karsi yapsaymisiz :) ama yine boyle ayaga duserdi eminim ki. sizin kardesiniz yine okuluna gideydi madem niye kacmis ki. Egitim ve bilim sevdalisi ablasi bunu nicin gulerek karsiladi acep :)

Ayrica sen karma egitim karsiti olabilirsin ama ben cocugumun karma siniflarda egitim gormesini istiyorum. Sikayetciysen yine cozumu var yolla imam hatipe, kiz meslege, erkek liselerine olsun bitsin. Benim karma egitim hakkima ne hakla karisirsin.

X