• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul, yeni başlangıç?

sbtsnrll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2020
26
10
3
36
Herkese merhabalar. Eylül ayında nasip olursa branş öğretmeni olarak atanıyorum. 3 yıldır küçük bir yerde, kendi memleketimde yaşıyorum. Sanki sıkıldım küçük yerden. Büyük şehir cazip geliyor şuan. 3 tane büyükşehir var tercih seçenekleri arasında. Bunlardan biri İstanbul. Sorun şu ki 3 yıl öncesinde İstanbul'da yaşıyordum eski eşle. Tazminat falan talep etmeden ayrıldım kendisinden. Sonra istemeden de olsa memlekete dönmek durumunda kaldım, maddi yetersizlikten dolayı. Ancak olur da İstanbul olursa (hatta kendisiyle oturdugumuz semtte bile açılmıs bir kaç okul) tekrar canlanır mı yaşadıklarım? Onunla yaşam standardımız yüksekti. Acaba aynı standardı yakalamayacak olmam yıpratır mı beni? Yoksa memleketime yakın, deniz manzaralı bir okul var onu mu seçeyim? Kararsız kaldım. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Tesekkür ederim.
Not: Eski eşin yaptıklarını unutamıyorum diye konu açmıştım daha önce. Olanları kabullendim artık. umursamıyorum pek.

Son düzenleme:
Yaşadıklarını hatırlamanızı geçtim İstanbul şuan yaşanılacak yer değil. Aşırı pahalılığı, kalabalığı, trafiği, asla yola gelmeyen insanları, kirliliği, düzensizliği vs vs vs. Bir insan zorunda kalmadıkça İstanbul’u asla tercih etmemeli ya İstanbulda doğup büyüyen birisi olarak söylüyorum

Ben deyeni boşanmış biri olarak aynı yerde çevrede yaşamak istemezdim ne kadar kötü seyelr yasasam da suan yasadugim yerde her yerde bir hatıra oluyor.böyle yaşamak zor ve yipratici. Uzak bir şehirde küçük denizi olan bir il yada ilçede sakin huzurlu bir yaşama o kadar özlem duyuyorum ki..

İstanbul tercih etmezdim . Kiraları çok yüksek öğretmen maaşıyla birikim yapamaz anca geçinirsiniz . Bi dolu Suriyeli var korona uçmuş gitmiş şehir olarak da yaşamak için çekici değil aksine itici bir çok tarafı var benim için . Siz daha önce yaşamışsınız daha iyi bilirsiniz . Muhtemelen zorunlu hizmet okulları yazarsınız mesleğin başında soğumayın derim tercih sizin elbette .

Bende istanbul disi olan okulu öneriyorum.
İstanbul da kendi evimimiz olmasina ragmen sehir disina gitmeyi planliyoruz. Ama cesaret edemiyoruz suan .

derdiniz yok dert arıyorsunuz kendinize

ayrılmışsın göze apmışsın bitmiş gitmiş para her daim kazanılır az çok orta farketmez bu hayatı olur insanın ama bu psikolojik durumlar bana saçma geliyo mis gibi işiniz var hayatınız elinizde gerisi boş

İstanbul için açılan okulların öğrenci profili çok zor oluyor genelde. Kiralar pahali, kalabalık ve ulaşım ayrı sıkıntı bütün bunların yanında büyük ihtimalle mesleki doyum alamayacağınız bir okul. Ben olsam yazmazdim İstanbul'u. Diğer alternatifleri düşünürdüm.

Burada da 750-1000 tl arası.

3 yıldır kiralara hiç bakmamişsinız anlaşilan. 750-1000 lira kiraya ben pahali demem ucuz derim gorsem.
İstanbuldayim. Ortalama dogru durust bir semtte mumkun değil artik bu fiyat araliginda
ev bulmak bence. 🙄
Anca sehir disina yakin, uzak semtlerde olur bu fiyatlara belki anca, ya da kotu ev, semt...

Back
X