İstanbul, yeni başlangıç?

Herkese merhabalar. Eylül ayında nasip olursa branş öğretmeni olarak atanıyorum. 3 yıldır küçük bir yerde, kendi memleketimde yaşıyorum. Sanki sıkıldım küçük yerden. Büyük şehir cazip geliyor şuan. 3 tane büyükşehir var tercih seçenekleri arasında. Bunlardan biri İstanbul. Sorun şu ki 3 yıl öncesinde İstanbul'da yaşıyordum eski eşle. Tazminat falan talep etmeden ayrıldım kendisinden. Sonra istemeden de olsa memlekete dönmek durumunda kaldım, maddi yetersizlikten dolayı. Ancak olur da İstanbul olursa (hatta kendisiyle oturdugumuz semtte bile açılmıs bir kaç okul) tekrar canlanır mı yaşadıklarım? Onunla yaşam standardımız yüksekti. Acaba aynı standardı yakalamayacak olmam yıpratır mı beni? Yoksa memleketime yakın, deniz manzaralı bir okul var onu mu seçeyim? Kararsız kaldım. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Tesekkür ederim.
Not: Eski eşin yaptıklarını unutamıyorum diye konu açmıştım daha önce. Olanları kabullendim artık. umursamıyorum pek.
Biz İstanbul'dan kaçmak istiyoruz😭😭 diğer seçenekleri degerlendirin bence.

Öncelikle aramanız hayırlı olsun, hayırlısıyla darısı başıma:) yerinizde olsam kesinlikle küçük şehri seçerim, İstanbul deyince aklıma direkt 'beklenen büyük İstanbul depremi' geliyor. Daha bunun aşırı pahalı kiraları, kalabalık, stresi var. Bence İstanbul'un tek artısı kültür-sanat,hobi aktiviteleri yönünden zengin olmasi ama sehir stresi çok daha fazla. Hobi açısından bakarsak, internetten uğraşlar bulunabilir. Son olarak deniz gören okul, Karadeniz'de ise diğer seçeneklere bakmazdim bile.

3 yıldır kiralara hiç bakmamişsinız anlaşilan. 750-1000 lira kiraya ben pahali demem ucuz derim gorsem.
İstanbuldayim. Ortalama dogru durust bir semtte mumkun değil artik bu fiyat araliginda
ev bulmak bence. 🙄
Anca sehir disina yakin, uzak semtlerde olur bu fiyatlara belki anca, ya da kotu ev, semt...
Öncelikle aramanız hayırlı olsun, hayırlısıyla darısı başıma:) yerinizde olsam kesinlikle küçük şehri seçerim, İstanbul deyince aklıma direkt 'beklenen büyük İstanbul depremi' geliyor. Daha bunun aşırı pahalı kiraları, kalabalık, stresi var. Bence İstanbul'un tek artısı kültür-sanat,hobi aktiviteleri yönünden zengin olmasi ama sehir stresi çok daha fazla. Hobi açısından bakarsak, internetten uğraşlar bulunabilir. Son olarak deniz gören okul, Karadeniz'de ise diğer seçeneklere bakmazdim bile.
Teşekkür ederim. Evet amasra da..

Teşekkür ederim. Evet amasra da..
İnanın hayalim; Amasra veya Sinop kısa sürede olsa yaşamak isterdim. Amasra'ya gitmiştim bence konum olarakta çok güzel bir yerde; her yere yakın.
Amasra bana biraz daha romantik geliyor; ilk gençliğimde çok sevdigim 'gulbeyaz' diye bir dizi vardı hala seyrederim. Bazı bölümleri amasra'da geçmişti, bazen kendimi dizideki dalgakıranda oturup, denize bakarken hayal ederim.
Kararınız ne olursa olsun, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Istanbulda tek basiniza öğretmen maasiyla çok zorlanirsiniz.(küçümsemiyorum sakin yanlış anlamayın)2000den aşağıda bi yerde ev bulabileceğinizi düşünmüyorum.Tek başına yaşayacağınız.icin güvenli.de olması lazım.Semt.cok önemli yoksa çile oluyor Istanbul. Yani istanbul sosyal olanaklar ,hobiler için çok güzel bi yer ama son 5 yıldır hayat pahalılığı ve.kalabalik çok yıpratıyor.Su an olduğunuz.yerde öğretmen maaşı ile.bi.cok.sey yapabilirken istanbulda aynı şeyleri.yapmak için.2 katı.kazanmaniz lazım.

kafandan bunlar geçiyorsa zaten aklına geliyor belli ki ama okurken sanki her şeyi unutup sıfırdan başlangıç yapabilirmişsin gibi geldi. gönlünden geçen olur inşallah.

Herkese merhabalar. Eylül ayında nasip olursa branş öğretmeni olarak atanıyorum. 3 yıldır küçük bir yerde, kendi memleketimde yaşıyorum. Sanki sıkıldım küçük yerden. Büyük şehir cazip geliyor şuan. 3 tane büyükşehir var tercih seçenekleri arasında. Bunlardan biri İstanbul. Sorun şu ki 3 yıl öncesinde İstanbul'da yaşıyordum eski eşle. Tazminat falan talep etmeden ayrıldım kendisinden. Sonra istemeden de olsa memlekete dönmek durumunda kaldım, maddi yetersizlikten dolayı. Ancak olur da İstanbul olursa (hatta kendisiyle oturdugumuz semtte bile açılmıs bir kaç okul) tekrar canlanır mı yaşadıklarım? Onunla yaşam standardımız yüksekti. Acaba aynı standardı yakalamayacak olmam yıpratır mı beni? Yoksa memleketime yakın, deniz manzaralı bir okul var onu mu seçeyim? Kararsız kaldım. Objektif yorumlara ihtiyacım var. Tesekkür ederim.
Not: Eski eşin yaptıklarını unutamıyorum diye konu açmıştım daha önce. Olanları kabullendim artık. umursamıyorum pek.
Belki istanbulun farklı bir kesimine düşerseniz daha kolay olacağını düşünüyorum öte yandan bazı durumlarda ailenin yanında kalmak insana iyi gelmiyor olabilir. Başka bir şehir düşünmediniz mi hiç mesela Ankara gibi yeni bir hayat kurabilme seçeneğiniz var bunu iyice düşünüp verdiğiniz kararla mutlu olmanızı dilerim

Istanbul u tercih etmek mi asla derim keske devlet memuru olsak da gitsek şu şehirden. Dün sahilde yürüyüşe çıktık Zaten pek çıkamıyorum uzun zaman olmuştu sahilde 15 dk yürür eve geliriz dedik .Etrafıma söyle bir baktım da bu virüs de maske takan sadece eşim ve bendik. Suriyelilerin hepsi donla denizde bağırtı gürültü çığlık aileleri yeşilliklerde oturmuş etrafında bir sürü çıplak çocuklar pipileri açıkta etraf sapık doluyken yerler çimenler çöplük içinde arada çiçeklerin üstüne çocuklarını işetiyorlar tüm sinirlerim zıpladı çıktığıma cikacagima pişman oldum .kısacası istanbul artık çöplük gelmeyin biz kaçamıyoruz maalesef

Ben eşimin işi nedeniyle istanbula yeni taşındım, iyi bir semtte ortalama bir eve 5bin veriyoruz. Öğrenciliğimi uzun uzun doya doya istanbulda geçirmiştim, şimdi çok boğucu, kasvetli geliyor bana. Taşınalı 3 ay oldu geri taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edebilirsem döneriz 3-5 aya. Tek başına çok zor olur size, o kadar çok sıkıntısı oluyorki buranın anılara sıra gelmez bence.

İnanın hayalim; Amasra veya Sinop kısa sürede olsa yaşamak isterdim. Amasra'ya gitmiştim bence konum olarakta çok güzel bir yerde; her yere yakın.
Amasra bana biraz daha romantik geliyor; ilk gençliğimde çok sevdigim 'gulbeyaz' diye bir dizi vardı hala seyrederim. Bazı bölümleri amasra'da geçmişti, bazen kendimi dizideki dalgakıranda oturup, denize bakarken hayal ederim.
Benimde hayalim, çok eskiden bir dizi çekilmişti fikrimin ince gülü diye, o zaman dan aşık olmuştum o küçücük yere, keşke imkanım olsa orda yaşasam, bu büyük şehirler sanayi şehirleri çok yoruyor ve yıpratıyor, resmen huzur bu ama siz stresi seçmeyi düşünüyorsunuz... Amasra tek maaş mı? İstanbul 2 maaş mı deseler amasrayı seçerim...

hayaliniz pek sevdim. İlk sıraya da Amasra'yı koydum. Olursa hayalinizi gerçekleştirmek
Istanbulda tek basiniza öğretmen maasiyla çok zorlanirsiniz.(küçümsemiyorum sakin yanlış anlamayın)2000den aşağıda bi yerde ev bulabileceğinizi düşünmüyorum.Tek başına yaşayacağınız.icin güvenli.de olması lazım.Semt.cok önemli yoksa çile oluyor Istanbul. Yani istanbul sosyal olanaklar ,hobiler için çok güzel bi yer ama son 5 yıldır hayat pahalılığı ve.kalabalik çok yıpratıyor.Su an olduğunuz.yerde öğretmen maaşı ile.bi.cok.sey yapabilirken istanbulda aynı şeyleri.yapmak için.2 katı.kazanmaniz lazım.
açılan yerler sultangazi, esenler, arnavutköy, bağcılar falan buralarda da kiralar baktım da 1000 tl ve yakını.

Biz kaçmaya yer arıyoruz siz 3 senede özleyip geri dönmeyi düşünüyorsunuz 🙄
İstanbul'u özledim mi bilmiyorum ama sevmiştim. Sadece büyükşehirde yaşamak istiyorum. Biri Antalya, ki 2 tane açılmış, diğeri Antep öbürü de İstanbul. İstnbul en azından bildiğim bir yer o açıdan.

İstanbul'u özledim mi bilmiyorum ama sevmiştim. Sadece büyükşehirde yaşamak istiyorum. Biri Antalya, ki 2 tane açılmış, diğeri Antep öbürü de İstanbul. İstnbul en azından bildiğim bir yer o açıdan.

benim icin bu tercihte kesinlile antalya. istanbulun kesmekesi cok. kirasi fazla. trafigi kotu. hizmet kotu. sehir hep kosusturmacada hic huzur yok.

istanbulda cok guzel yillar gecirdim ama simdi sadece 4 5 gunlugune tatile gitmek yetiyor. adim atmak icin onumdeki insanin adim atmasini beklemeyi sevmiyorum. kaldi ki sultanbeyli bagcilar da hic nami guzel yerler degiller.

esenler arnavutöy, bağcılar, küçüçekmece, basakşehir.
Kucukcekmece hakkinda bilgi verebilirim.Esimin isi sebebiyle kucukcekcemedeyiz.Ailemle beraber anadolu yakasında Ataşehirde oturuyorduk.Alismak çok zor oldu .8 aydır buradayım. Kucukcekmecenin en iyi mahallesi deniyor buraya ama evimden çok çıkmıyorum öle söyleyeyim.Evim manzaralı ve büyük olmasa hiç alisamayabilirdim belki de.Sokaklar çok kalabalık, boş arazilere ateş yakanlar bile oluyor .Park ,bahçe yürüyüş alanı da çok az.Kiralar da ortalama 2000 civarı. 2000nin altındaki evlerin karanlık odaları falan.vardi.

Öğrwtmen maaşıyla istanbul da tek yaşamak çok zor birikim falan yapamazsınız en düşük kiralar 1500 tl kışın doğalgaz gelir en az 300 350 tl elinizde bir şey kalmaz deniz manzaralı küçük şehir diyorum

Back
X