İSTANBUL'A ŞEHİR DIŞINDAN GİDİP TÜP BEBEK YAPTIRAN VAR MI

hazal85

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
77
26
Merhabalar kızlar 2.5 yıllık evliyim hiç korunmadık bebeğimiz olmayınca önce klomen 2 ay denedik oda olmayınca gonal f kullanarak aşılama yaptık tutmadı aşılamadan 2 ay sonra kendiliğinden hamile olduğumu öğrendim eşimde morfoloji ve hareket sorunu var hsg normal çıktı hormonlarda şimdilik normal faka bebeğimiz hep geriden geliyordu doktor olabilir dedi vitamin ve folik asit kullandım hamileliğim boyunca ancak kontrole gittiğimizde 10 haftalık olması gereken bebeğimizin 7 haftalıkken kalbinin durduğunu öğrendik yıkıldık ölmüş bebeğimi sevdim sabahları onun için bebek kıyafetleri baktım.. çok fazla bağlanmıstım bebeğime sıkıntıdan saçkıran... oldum martta kürtaj oldum doktor 2 ay bekleyin dedi bu arada çalışıyorum izin ve rapor kullanıcam mecburen ve haziran- temmuz gibi tüp bebek yaptırmak istiyoruz ama korkuyorum şişli tüp bebek yada acıbadem maslakta morfoloji kim ne derse desin ciddi sorun doktor önerisi olan şehir dışından tüp bebek yaptıran arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşıp yardımcı olursanız çok sevinirim

kimse yok mu istanbul dışından tüp bebek yaptıran
canım ben 6. Denememi şişli memorialda yapmayı düşünüyorum arkadaşların önerisiyle.en iyiler istanbulda diyor herkes bende bir onuda deneyelim dedim.

Bizde morfoloji yüzünden deniyoruz.

Bizde son denememizi istanbulda yaptik.erkek faktoru bizimde sayi az morfoloji kotu.gercekten boyle bir durumda iyi bir labaratuvar secmek lazim.biz bahcecide yaptik olumsuz oldu ama en iyilerden biri oldugu dusunuyorum.dollenen embriyo sayimiz artti ilk defa 5. Gun embriyosu kondu ama tutmadi.zaten gidilecekse ya sisli memorial ya acibadem ya da bahceci.ama arkadaslar su faktorude gozden kacirmayin ben izmirden gittim geldim yol stresi baskalarinin evinde kalma durumu biraz psikolojiyi etkiliyor.kendi evinden gidip gelme gibi olmuyor ama istanbul'a devam.hepimizin hakkinda hayirlisi rabbim kucaklarimizi bos birakmasin insallah.

Bizde son denememizi istanbulda yaptik.erkek faktoru bizimde sayi az morfoloji kotu.gercekten boyle bir durumda iyi bir labaratuvar secmek lazim.biz bahcecide yaptik olumsuz oldu ama en iyilerden biri oldugu dusunuyorum.dollenen embriyo sayimiz artti ilk defa 5. Gun embriyosu kondu ama tutmadi.zaten gidilecekse ya sisli memorial ya acibadem ya da bahceci.ama arkadaslar su faktorude gozden kacirmayin ben izmirden gittim geldim yol stresi baskalarinin evinde kalma durumu biraz psikolojiyi etkiliyor.kendi evinden gidip gelme gibi olmuyor ama istanbul'a devam.hepimizin hakkinda hayirlisi rabbim kucaklarimizi bos birakmasin insallah.
bir sonraki denemeni nerde yapmayı düşünüyorsun?birde era yaptırdınız mı ben yaptırdım ama kafamda birçok soru işaretleri var.

bir sonraki denemeni nerde yapmayı düşünüyorsun?birde era yaptırdınız mı ben yaptırdım ama kafamda birçok soru işaretleri var.
Canim negatif sonucumu yeni aldim sayilir atlatmaya calisiyorum dr bile cok sasirdi sonuca henuz karar vermedim ama ben yine bahceci olacak gibi.cunku ellerinde yumurta sperm hakkinda butun bilgiler var diger tedaviyi buna gore uygulayacaklarini dusunuyorum ve sundan eminim ki embriyologlari labaratuvarlari cok iyi.eraya gerek gormedi hic doktorum digerinde ne yapar bilmem.ama sana nacizane tavsiyem ya sisli memorial ya da bahceci ile mutlaka on gorusme yap ben oyle yaptim hangisi icine sinerse ordan devam et.cunku ben hepsinin embriyologlariyla bile gorustum bu ikisi arasinda kaldim.

Canim negatif sonucumu yeni aldim sayilir atlatmaya calisiyorum dr bile cok sasirdi sonuca henuz karar vermedim ama ben yine bahceci olacak gibi.cunku ellerinde yumurta sperm hakkinda butun bilgiler var diger tedaviyi buna gore uygulayacaklarini dusunuyorum ve sundan eminim ki embriyologlari labaratuvarlari cok iyi.eraya gerek gormedi hic doktorum digerinde ne yapar bilmem.ama sana nacizane tavsiyem ya sisli memorial ya da bahceci ile mutlaka on gorusme yap ben oyle yaptim hangisi icine sinerse ordan devam et.cunku ben hepsinin embriyologlariyla bile gorustum bu ikisi arasinda kaldim.
bende son iki denemeyi bahçecide yaptım sırada memorial var artık.

merhabalar kızlar memorial ve acıbadem maslak ile görüşeceğim inşallah önümüzdeki hafta amh hariç tahlillerimi yaptırdım hsg var bir kürtaj bi olumsuz aşılama morfoloji ve hareket kötü ama asla olumsuz düşünmüyoruz elimizden ne gelirse yapmamız gerek

merhabalar arkadaşlar uzun zaman oldu ben kürtaj sonrası stresten saçkıran olduğum için biraz uzak kalmak istedim bebek konusundan rabbim nasip ederse olmayanları oldurur o ol der olur şehir dışından ist tüp bebek için gideceğiz inşallah işten izin alıp gideceğim ataşehir memorial yada şişli memorial karar veremedik yumurta takibini burada yaptırıp yumurta toplama ve transfer için gidebiliyomuyuz acaba

erkek faktörü daha kötü doktor bize morfoloji bozukluğu 2 kuşak devam edebilir dedi ateşli hastalık geçirdiniz mi küçükken dedi

merhabalar arkadaşlar uzun zaman oldu ben kürtaj sonrası stresten saçkıran olduğum için biraz uzak kalmak istedim bebek konusundan rabbim nasip ederse olmayanları oldurur o ol der olur şehir dışından ist tüp bebek için gideceğiz inşallah işten izin alıp gideceğim ataşehir memorial yada şişli memorial karar veremedik yumurta takibini burada yaptırıp yumurta toplama ve transfer için gidebiliyomuyuz acaba
Biz Şişli Memorialda karar kıldık, bence orayı tercih et, bizde şehir dışından gelip gideceğiz, zor olacak ama önemli olan pozitif sonuca ulaşmak. Doğru yerde olduğumuzdan çok eminiz, ilgi alaka çok iyi, herşeyi en detayına kadar inceliyor. Özellikle ilk randevuda Semra hocadan alın, kontroller oturduğun ilde olabiliyormuş duymuştum gidenlerden.

Canım bende izmirden istanbula tüp bebek için gittim..özellikle pgt veya cgh yöntemi için istanbulu tercih etmiştim..izmirdeki doktorum bana istanbuldan prof yücel karaman brüksel tüp bebek merkezini önerdi..iyikide önermiş..ilk tüp bebek denemem tek 5.gün embriyo su transfer edildi..su anda hamileyim ordaki genetikçilerbosu boşuna cgh için para vermemem gerektiğini embriyonun çok iyi olduğunu söylediler...parayı boşuna atmak olacaktı onlar için..transfer öncesi tüm tetkiklerim incelemelerim pıhtılaşma genetik histereskopi yapıldı ona gore hoca transferimi yaptı..iyikide yücel hocaya gitmişim..bulunduğun ilden yumurtlama takibi yapılıp oraya transfer içinde gidebiliyorsun bu arada..

Canım bende izmirden istanbula tüp bebek için gittim..özellikle pgt veya cgh yöntemi için istanbulu tercih etmiştim..izmirdeki doktorum bana istanbuldan prof yücel karaman brüksel tüp bebek merkezini önerdi..iyikide önermiş..ilk tüp bebek denemem tek 5.gün embriyo su transfer edildi..su anda hamileyim ordaki genetikçilerbosu boşuna cgh için para vermemem gerektiğini embriyonun çok iyi olduğunu söylediler...parayı boşuna atmak olacaktı onlar için..transfer öncesi tüm tetkiklerim incelemelerim pıhtılaşma genetik histereskopi yapıldı ona gore hoca transferimi yaptı..iyikide yücel hocaya gitmişim..bulunduğun ilden yumurtlama takibi yapılıp oraya transfer içinde gidebiliyorsun bu arada..
öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşalllah sizin sorununuz neydi bütün testlerimiz bende yaptırdım eşimde morfoloji ve hareket sorunu var istanbulda kaç günde bir gidip geldiniz kaç gün kalmam gerekiyor çalışıyorum yumurta takibini anlaşmalı hastahaneye mi yaptırıyorsunuz bide ücret ne kadar acaba kusura bakmayın çok soru sordum ama şişli memorial mi oramı % 100 karar veremedik :)

Biz Şişli Memorialda karar kıldık, bence orayı tercih et, bizde şehir dışından gelip gideceğiz, zor olacak ama önemli olan pozitif sonuca ulaşmak. Doğru yerde olduğumuzdan çok eminiz, ilgi alaka çok iyi, herşeyi en detayına kadar inceliyor. Özellikle ilk randevuda Semra hocadan alın, kontroller oturduğun ilde olabiliyormuş duymuştum gidenlerden.
inşallah pozitif sonuç alırsınız siz ne zaman başlayacaksınız tedaviye

öncelikle hayırlı olsun gözünüz aydın allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip eder inşalllah sizin sorununuz neydi bütün testlerimiz bende yaptırdım eşimde morfoloji ve hareket sorunu var istanbulda kaç günde bir gidip geldiniz kaç gün kalmam gerekiyor çalışıyorum yumurta takibini anlaşmalı hastahaneye mi yaptırıyorsunuz bide ücret ne kadar acaba kusura bakmayın çok soru sordum ama şişli memorial mi oramı % 100 karar veremedik :)
Ben pcos um..eşimde varikosel ameliyati çok sene önce oldu ama tahlillerde gene morfoloji hareketlilik problemi vardı canım..ilk 2011 de aşılama yaptırdık 24 haftalık ikizleri erken doğum yaptım..sonra iki kez doğal kendim hamile kaldım ama kalp atışlarını duyamadık bebekleri genetik bir problem olduğunu düşündüğüm için pgt deneyecektim..ama izmirdeki doktorum yücel hocayı önerince gözüm kapalı gittim..ilk zaten tahlil hsg histereskopi filan 2 ay onlarla geçti..bizden tahliller istedi genetik tahlilleri..ilk gittim normal tanışma filan kendi kontrolü elimizdeki verileri değerlendirdi..ikinci ayda bulunduğum şehirden hsg istemişti izmirde çektirip hocaya gönderdim sonra kendisi bizzat histereskopi çekiyor rahimde ki sıkıntıyı görüp ona gore müdahale ediyor..randevuyu telefonla personelle konuşarak hallediliyor bunlar birer günlük is orda ki isler..3.de transfer uygun dedi..beni burdan gönderen doktorum yumurtlama takibini yapıp bilgileri hep yolladık iğne dozajini hoca ordan kendisi ayarladı..su kadar â geçelim su gün tekrar ultrason vs dedi hep..gelişime gore su gün yumurtalar toplancak ona gore su saatte istanbula gelin dediler opu için gittik embriyo gelişimine gore 3.gün veya 5.gün transfer olur genelde bizimkiler 5.gün embriyosu idi..5.gün transfer oldu..2 gün de seyahat yasağı vardı..perşembe opu oldu salı transfer oldu..bir dahaki perşembeden sonra uçakla yolculuk serbest idi ama ben pazara kadar bekledim istanbulda..tüp bebek 5500 tuttu bizim..ilaçlar var birde onlar bünyeye gore değişiyor..esim in müşteri eczanesi var o yüzden biz iğneleri ucuza aldık ne kadar tuttu desen dediğim gibi vurulan dozaja vücudun verdiği tepkiye gore değişiyor iğne parası..ayrıca 3500 hocanın çektiği histereskopi..100 euroda embriyo dondurma..izmirde de istediği hsg için 1000 tl ye yakin gitti..esim in hesabına gore 15000 e yakin gitti..biz orda tanıdık ya kaldık..her seferinde kendi arabamızla gittik sadece son dönüşte ben uçakla geldim esim araçla döndü..normal muayeneücreti de 400 tl idi..ama ben hoca dan çok memnunum..gerçekten yapmak için tüp bebek yapmadi..önce herşey incelendi ona gore karar verildi..izmirde bir çok arkadaşım in ne rahim kalınlığına bakılmış..ne histereskopi çekilmiş..bir kaç kez tutmayınca bunları doktorları istemiş..bizde en basta herşey oldu..ilk basta üzüldüm zaman geçiyor diye ama en doğrusu buymuş..

inşallah pozitif sonuç alırsınız siz ne zaman başlayacaksınız tedaviye
İnşallah arkadaşım sağolasın, aslında başladık sayılır,eşime ilaç verdiler içiyor bende bu ayki adet bitiminden sonra histereskopi için gideceğim, Eylül ayındada kısmetse tüpe başlayacağız, embriyolara genetik tanı yapılacak...

X