Ben de cevap yazmak istedim. Hem Memorial’da hem Amerikan’da tedavi gördüm. Bence ikisi de laboratuar olarak iyi. Standart ve iyi çalışıyor, embriyologlar da öyle. Doktorlar da öyle. Benim ilk denemem Memorial Şişli’de oldu. Bizim spermdi mesele., hareket az sayı az ve morfolojik problemler var. 15 yumurtadan 10’u 5. Güne gitti, pgt yapıldı, 6 embryo iyi geldi, 4’ü iyi kalite 2’si orta, 5 transfer 1 histereskopi oldum. Sonuçta oradaki gebeliklerim kimyasal gebelikte sonuçlandı ya da tutmadı. İkinci deneme için, Amerikan Hastanesi’ne gittim. Orada da gene 9 yumurta toplandı, 6 embryo oldu. Gene 4 iyi kalite 2 orta kalite. Bu defa taze transfer yapıldı ve ilk transferde hamileyim, 20 haftalık olduk çok şükür
Çok tatlı bir kızım olacak, heyecanla onu bekliyorum.
Benim tecrübemde Amerikan’da şansım yaver gitti, doktorum Prof. Dr. Kayhan Yakın. Memorial’da da Semra Hanım da bakıyordu, bölüm doktorlarından Yücel ve Umut Bey de. Süreçlerle ilgili artı/eksi meselesini söyeleybilirim. Bir kere fiyatlar benzer, hatta Amerikan daha ucuzdu ilginç bir şekilde. Amerikan’da tek doktor takip ediyor, bence bu çok büyük bir avantaj. Ancak doktorunuz yoksa başka bir doktor bakıyor. Neredeyse 20 yıldır aynı ekip, en yeni gelen doktor bile 2017’de gelmiş. Bence bu bir güvence. Çok az sıra bekliyorum. Genetik test gerekli görmüyorsa yapmıyorlar. Sadece 1 defa kan verdim falan. Memorial’da bir kere sabit bir doktor yok ve her muayenede bazen doktor değişiyor, izin gününe göre. Bence bu geriye dönüp baktığımda dağıtan bir şey. Çok kalabalık, her şeyde çok bekleniyor. Hele Semra Hanım’la ise randevu en az 1 saat kesin bekliyordum. Bu bence zorlayıcı. Bir de ekip olsa da genelde 4-5 yıldır aynı ekip. Ayrılan doktorlar da oluyor. Semra Hanım çok yoğun birisi. Bülent Urman da öyle ama Amerikan’da benzer tecrübede başka doktorlar var, Kayhan Bey, Cengiz Bey, Ramazan Bey gibi hepsi Prof ve 20 yıllık tüp bebekçi. Memorial’da Semra Hanım kıdeminde kimse yok başka. Memorial’da oda veriyorlar, eşimiz de sizinle oluyor. O bir avantaj. Amerikan’da eş gelemiyor, aynı acil servis gibi yan yana yataklar var orada hemşireler ilgileniyor. Hemşireler çok iyi ilgilendiler. Ben glutensiz yiyorum, yemeklerim bile ona uygun geldi. Memorial’da özellikle katta odadayken hemşire 1-2 kere rutin gelir o kadar. Refekatçi olmasa, tek olsan zor mesela. Uzun yazdım ama ben de zamanında bu başlıkları çok okudum. 5 üst üste transfer sonrası çok korkmuştum. Onların hepsi tabi bir opu’da elde edilmişti ve şimdiki doktoruma göre muhtemelen embryolarda gözle görülmeyen bir sıkıntı vardı. Yeni opu yapıldığı anda bu geçti. Eşimdeki sperm parametresinde değişen bir şey yok.
En önemlisi bence nasıl hissettiğiniz. İçimize neresi hangi doktor sinerse onunla ilerleyin. İlginç bir şekilde forumda Memorial ve Acıbadem yorumu çok ama aynı düzeyde iyi bir yer olan Amerikan için yorum daha az. Bol şans dilerim şimdiden, umarım en hayırlı zamanda bebeğinize kavuşursunuz.