• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da nerelere gidilir?

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
merhaba kızlar,25 kasımda eşimle istanbula 10 günlüğüne tatile gidicez,para sıkıntımız olmayacak,bütün yaz bunun için çalıştım diyebilirim.eşimle gönlümüzce gezip tozmak yiyip içmek istiyoruz ama nerelere gitmeliyiz bilmiyorum,bana istanbulun gezilecek,alışveriş yapılacak yerlerini yazarmısınız lütfen.

merhaba kızlar,25 kasımda eşimle istanbula 10 günlüğüne tatile gidicez,para sıkıntımız olmayacak,bütün yaz bunun için çalıştım diyebilirim.eşimle gönlümüzce gezip tozmak yiyip içmek istiyoruz ama nerelere gitmeliyiz bilmiyorum,bana istanbulun gezilecek,alışveriş yapılacak yerlerini yazarmısınız lütfen.
merter alışveriş için güzel kıyafetler var bence

Ben genelde Alışverişle gezimi karıştırdığımda burdan beyazıta gidiyorum görsellik ve tarih bakımından çok hoş bir yer ordan yürüyerek SultanAhmete camileri görmeye koyuluyorum,Ordan da Gülhane parkında biraz mola verip doğayla ve kuş sesleriyle zihnimi dinlendiriyorum.. Biraz daha aşağı inince Eminönü arka sokaklarında alışveriş yapılacak pazar gibi yerler kuruluyor isterseniz kapalı çarşıya da şöyle bir uğrayıp küçük anılar alabilirsiniz...:) Akşama doğru da Alışveriş ve eğlence için Taksim İstiklal Caddesine adım atıyorum işte Alışveriş için çok uygun biryer attığın adımda mağazalar dolu mutlaka uğruyacağım yer ise Terkos ve beyoğlu pasajı hem ucuz hemde trendi yakalarsın... Belki bir günde bu kadar yer yorucu gelebilir ama aralarında pek bir ara yok ben hepsini yürüyerek geziyorum tabi kestirmeleri gide gele öğrendiğim içinde olabilir:)

Istanbulun her bi kösesi buram buram tarih kokar, her kösesi gezilesi bi yer.
Koooskocaman olmasina ragmen, yolumu bilmesemde kaybolmaktan korkmadigim tek sehir

Görmen gereken yerler cok var ama ilk aklima gelenler
tabi ki sultanahmet camisi, topkapi sarayi, oraya ugramisken yere batan sarnici
kapali carsi

eminönü, orda bi balik ekmek ve müthis manzara :)

Taksim, Istiklal caddesi, Galata kulesi, kesinlikle galata kulesine cikmanizi tavsiye ederim
ordaki manzara mükemmel ötesi!
Istiklal caddesi alis veris cenneti zaten, ve ordaki sosyete pazarini önerebilirim.

Ortaköy cami, karanlik oldugunda ordaki manzarada müthis ötesi, orda bir kumpir :)
ortaköye gidipte kumpir yemeden dönmek olmaz...

Üsküdar tabi ve istanbulun sembolü kiz kulesi

Kadiköyde alis verisi seviyorum. Kalabalik olmasina ragmen gezmeye doyamaiyorum.

Ve moda iskelesi. Ufak bi yer ama iskelesi cok güzel. ve orda bir waffel keyfi :)

Piyerlotti

ve adalar...

su an aklima gelenler bunlar

birde kadiköye sabah gitmistim bir kere. 10 gibi falan
ordaki büfrlerden birinde bogaza, haydarpasaya karsi kahvalti ve türk kahvesi keyfi yapmistim.
ah ah... cok güzeldi.
Denize sifir... Manzara harkulade. Vapurlar, martilar, simit ve cay...
Iste budur :69:

Istanbulumu özledim yaw :(

kızlar bunların hepsini tek tek not aldım,birde bişey sorucam kadıköydeki eski salı pazarı nereye taşındı,birde başka bir pazar var,televizyonlarda falan hep çıkyor,sosyetelerin olduğumu ne,ulus pazarı galiba ama emin değilim o nerede,birde outlet mağazaları yada süper ucuz ve son moda kaliteli ürünlerin satıldığı yerler nereler,istanbula gidipte alışveriş yapmamak olmaz.

Son düzenleme:
Canım Bahçeşehir pazartürk var... Haftanın iki günü kuruluyor... Cumartesi ve salı ... Ama ben sana cumartesi günü gitmeni öneririm..... Yeşilköy de var bir de sosyete pazarı...çarşamba günü kuruluyor ama... ben bahçeşehir pazarını tek geçerim :)

Tarihi mekanları arkadaşlar yazmışlar...onların haricinde... Aslında o kadar çok yer var ki... Keyfini çıkara çıkara gezmek isteseniz 10 gün yeter mi bilemiyorum...

Aklıma şöyle "istanbul'a gidip görmeden dönülmez" diyebileceğim bir yer gelirse, yazarım...

cnm inşallah herşey gönlünce olur.senin gelmene iki gün kalmış ve ben soruna yetiştim:)bence beşiktaş yıldız parkını eşinle bir gez gör derim.mis gibi orman havası harika bir yer.ferah ferah.adalara gitmek istersen oralarıda gezilecek yerler ama artık soğudu havalar.

eveetttt geldim kızlar,tatil bitti.buradaki arkadaşların dediklerini tek tek not almıştım;
1-otel pera bölgesinde olduğu için hergün akşam taksimdeydim.(istiklal caddesi)
2-topkapı sarayı gezildi ama çok büyük bir yer yarım günümüzü aldı,hazineler görülmeye değer,harem için ayrı verilen paraya değmez...
3-ayasofya müzesi gidildi.
4-sultanahmet camii gidildi.
5-beyazıta gidildi.
6-yerebatansarnıcına gidildi.
7-eminönüne gidildi,deli gibi alışveriş yaptım ve nimet abladan piyango bileti almayı ihmal etmedim.
8-terkoz pasajı ve beyoğlu pasajına gidildi.(beyoğlu işmerkezini daha çok beğendim,çeşit daha fazla)
9-kadıköye gidildi,alışveriş yapıldı,mangodan yılbaşı alışverişi yapılmak ihmal edilmedi.
10-gülhanede setüstü çay bahçesine gidildi,1 demlik çay hüpletildi.
11-boğaz turu yapıldı.verdiğiniz paraya değer.
12-vapurda martılarla simidimi paylaşıp çay içildi.
13-mertere gittik ama gitmemizle dönmemiz bir oldu,beğenmedim,parekendede herşey çok pahalı ve çeşit bulamadım.
14-forum istanbul,ikia ve forumda akvaryum gezildi.
15-cevahire gidildi.
16-eminönünde balık ekmek yenildi.
17-istiklalde bol bol gezildi,nevzadede yemek yendi,barlarda eğlenildi.
18-ortaköye gidildi,kumpir yenildi.
19-galata kulesine çıkıldı ve o enfes istanbul manzarası seyredildi(not:bu arada tüneldeki tramvay çok pahalı 2,5 tl,istanbulda yaşasam buna karşı çıkardım.)
20-veeee tatil bitti,evimi özlemişim......
işte böyle kızlar,10 günde ancak bu kadarını yapabildim,zaten çoğugün öğlene kadar uyuduk hep,ama herşey güzeldi,şimdi Antalyaya geri geldik,özlemişim memleketimi.bana burada yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarada ayrıca çok teşekkürler.

yamukprenses hani sormuştum ya sana nasıl geçti tatilin diye ben aldım cevabımı:1: nutkum tutuldu maşallah :1:
dolu dolu gezmişin bir yıldız parkına gitmemişin orada çok güzeldi..olsunnnnn süpersin...

10 güne cok sey sigidrmisiniz. Zaten insan istanbula gidince yerinde duramiyor.
ben 1 gün icine nereleri geziyodum hey gidi hey :51:

aaaahhhhhhhhhh istanbul askim depresti yaa :84:

kızlar bunların hepsini tek tek not aldım,birde bişey sorucam kadıköydeki eski salı pazarı nereye taşındı,birde başka bir pazar var,televizyonlarda falan hep çıkyor,sosyetelerin olduğumu ne,ulus pazarı galiba ama emin değilim o nerede,birde outlet mağazaları yada süper ucuz ve son moda kaliteli ürünlerin satıldığı yerler nereler,istanbula gidipte alışveriş yapmamak olmaz.

hasanpaşa iett binasının ilerisine taşındı kadıköydeki pazar.

peki kizlar YILBASINDA istanbulda nereye gidilir?

yılbaşında istanbulda hiç biyere gidilmez canım,gerçi eğlence anlayışına göre değişir tabi ama benim isteklerimi karşılamadığı kesin,her yer vıcık vıcık insan,kalabalık gürültü,sarhoşlar anlamsız anlamsız bağırıp tezahurat savuranlar sağa sola sataşanlar..gittiğin mekanda yine kalabalık gürültüden karşındakini dinleyeceğine arka masanda sandalyesi sana yapışık olan adamın muhabbetini dinlemek zorunda kalıyorsun,müzik içki sigara ohoo..tatlı bir yorgunluk değil iliğinin kemiğinin sömürüldüğü bir bitkinlik kalır geriye..oysa ki ben müziğin muhabbeti bastırmayacağı,diğer masalardaki muhabbetlerin de kulağını yormayacağı,manzaralı şömineli bir yerde sevgilimle başbaşa şaraplarımızı yudumlayarak yeni yıla girmeyi tercih ederim ki bir gün o yeri bulana kadar yılbaşlarını evde geçireceğim:)

Back
X