• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da sebze kurutan var mı?

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
968
248
Günaydın arkadaşlar, mutlu pazarlar diliyorum.

Sorum şu: netten arastırmama ragmen net bır sonuc bulamadım. İstanbul'da sebze kurutan var mı?
Domates kurusu basta olmak uzere kurumus sebze ve meyvelerın her turlusunu sevıyorum, ve malesef burada olmaz dedıklerı ıcın hıc yapmamıstım. Şİmdi 2-3 kilo domates dılımleyıp koydum balkona umarım olur.

Eğer bılen, yapan varsa cok ısıme yarayacak, hem evde fazla sebze mevcut, bozulmasını engellerım, hem de eğer oluyorsa bu güneşli havayı kacırmamış olurum.

Verecegınız cevaba gore diğer sebzelerıde koyacagım balkona.

Teşekkürler, iyi bir gun geçirmeniz dileğiyle:)

Olmaz derken kuruduktan sonra saklanmasi ise annem kurulari buzdolabina koyuyo.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Olmaz derken kuruduktan sonra saklanmasi ise annem kurulari buzdolabina koyuyo.

saklanması değilde, kuruma asamasını soruyorum, burada kurutabılır mıyım dıye, annenız kendısımı kurutuyor, istanbulda mı yasıyorsunuz?

Istanbulun havası cok nemli o yuzden kurumaz derler, yillar once annem denemisti kurumdan curumustu. Ama kendi tecrubem yok, gerci bugunler cok sicak kururlarsa cok guzel olur.

Nemden dolayı kurumayabilir belki. Biz izmirdeyiz annem biber patlıcan falan kurutuyor ama domatesi hep hazır alıyoruz. Belki dometes olmuyordur diye geçti aklımdan şimdi. Ben de geçenlerde enginar yaprağı kurutmaya çalıştım ama küflendi. Denemekten bir zarar gelmez. Az bişey deneyin, en kötü ihtimal atarsınız. Fazla olmasın da ziyan olmasın onca şey boşuna.

Istanbulun havası cok nemli o yuzden kurumaz derler, yillar once annem denemisti kurumdan curumustu. Ama kendi tecrubem yok, gerci bugunler cok sicak kururlarsa cok guzel olur.

evet ben de oyle duymustum ama bu sıcaklarda fena yanı, belkı bır ıhtımal dedım . eger uygulayan ve basarılı sonuc alan olsa hemen dıger sebzelere gececegım,şimdilik domates koydum umarım olurlar .

Canim benim ailem istanbul'da değil ama ıstanbul'a yakın bir deniz memleketinde yaşıyor. Annem bir kere denemişti sebze kurutmayi ama hepsi kullanıp heder oldu. Ne kadar sugüneş olsa da nemli iklimlerde olmuyor o. Yani ben öyle biliyorum belki deneyip basaran vardır.

Nemden dolayı kurumayabilir belki. Biz izmirdeyiz annem biber patlıcan falan kurutuyor ama domatesi hep hazır alıyoruz. Belki dometes olmuyordur diye geçti aklımdan şimdi. Ben de geçenlerde enginar yaprağı kurutmaya çalıştım ama küflendi. Denemekten bir zarar gelmez. Az bişey deneyin, en kötü ihtimal atarsınız. Fazla olmasın da ziyan olmasın onca şey boşuna.

bana da mantıklı geldı annenızın ki, suyu daha az nede olsa domatese gore.. bilsem patlıcandan baslardım:) domates 2-3 kılo kadar dılımledım. bıber patlıcan olduysa engınar yapragı neden kuflendı acaba? gece alıyor muydunuz ıcerı, gece alın dısarda durmasın,nemden kuflenır dıyorlar.

Balkonum cok sıcak, ve tepede kalıyoruz ona guvendım bırazda.

Canim benim ailem istanbul'da değil ama ıstanbul'a yakın bir deniz memleketinde yaşıyor. Annem bir kere denemişti sebze kurutmayi ama hepsi kullanıp heder oldu. Ne kadar sugüneş olsa da nemli iklimlerde olmuyor o. Yani ben öyle biliyorum belki deneyip basaran vardır.

:2::2::2::2:tuzlama kurumayı gecıktırıyormus ama daha lezzetlı oluyormus.
''fare gecemedıgı delıge, kuyruguna balkabagı baglayarak gecmeye calısır'' hesabı, bır de tuzladım:52:

Ben birkac yil once patlican denedim. O zaman oturdugumuz evin bir cephesi kuzeydogu bir cephesi guneybatiya bakiyordu. Yani ogleden once bir balkonum ogleden sonra diger balkonum gunes icindeydi. O agustos sicaginda gunesi kacirmamak adina patlicanlari bir balkondan digerine tasiyip astim ancak sonuc olumsuz. Istanbul oyle nemli ki sebze kurutmak mumkun degil, olmadi. Ama sen yine de bir dene,gozunle gor. Kolay gelsin :)

bana da mantıklı geldı annenızın ki, suyu daha az nede olsa domatese gore.. bilsem patlıcandan baslardım:) domates 2-3 kılo kadar dılımledım. bıber patlıcan olduysa engınar yapragı neden kuflendı acaba? gece alıyor muydunuz ıcerı, gece alın dısarda durmasın,nemden kuflenır dıyorlar.

Balkonum cok sıcak, ve tepede kalıyoruz ona guvendım bırazda.

Enginar bahar aylarında oluyor ya, güneş çok etkili değildi sanırım. Bi de gölgede kurutulması gerekir dediler, birkaç gün gölgede tuttum. Baktım küflenecekler güneşe aldım ama kurtaramadım.

Domatesi hazır alıyoruz ama kendi haline bırakınca yine küfleniyor. Ben tamaamını biraz haşlayıp zeytinyağıyla birlikte kavanoza basıyorum. Hem kullanıma hazır oluyor, hem de ozulmuyor.

Enginar bahar aylarında oluyor ya, güneş çok etkili değildi sanırım. Bi de gölgede kurutulması gerekir dediler, birkaç gün gölgede tuttum. Baktım küflenecekler güneşe aldım ama kurtaramadım.

Domatesi hazır alıyoruz ama kendi haline bırakınca yine küfleniyor. Ben tamaamını biraz haşlayıp zeytinyağıyla birlikte kavanoza basıyorum. Hem kullanıma hazır oluyor, hem de ozulmuyor.

belkide yeetrlı gunes olmadıgından kuflenmıstır.Ben hıc engınar yapragı kurusu duymamıstım, nerelerde kullandıgınızı da bılemedım, sanırım yorenıze aıt bırsey?

kayınvalıdem ıc anadoluda, ondan alıyorum aslında kuru sebze meyveyı ama, kendım yaparbılsem daha ıyı olur dıye dusundum. Domates kurusunu cok sevdıgımden sagolsun epey vermıstı, kayınvalıdem saklama kabında sakladıgından, ben de vakumlu saklama kabında kılerım var oraya koymustum. 2-3 ay dayandı, sıcaklar baslayıncamı nedır bır baktım hepsi guvelenmıs, hıc anlayamadım bır anda oldu.

bir arkadas buzdolabından bahsetmıstı mantıklı gelmıstı, sizin zeytınyaglı saklamanızda daha mantıklı geldı dırekt kullanıma hazır, sanırım dolapta saklıyorsunuz degıl mı?

bu arada ok tesekkur edıyorum ılgınız ıcın.

Ben birkac yil once patlican denedim. O zaman oturdugumuz evin bir cephesi kuzeydogu bir cephesi guneybatiya bakiyordu. Yani ogleden once bir balkonum ogleden sonra diger balkonum gunes icindeydi. O agustos sicaginda gunesi kacirmamak adina patlicanlari bir balkondan digerine tasiyip astim ancak sonuc olumsuz. Istanbul oyle nemli ki sebze kurutmak mumkun degil, olmadi. Ama sen yine de bir dene,gozunle gor. Kolay gelsin :)

üzüldüm...........

Son düzenleme:
saklanması değilde, kuruma asamasını soruyorum, burada kurutabılır mıyım dıye, annenız kendısımı kurutuyor, istanbulda mı yasıyorsunuz?

Yok istanbulda degiliz de ben heralde kuflenmesin diye soruyosunuz sndim.
Annen kuruduktan sonra kuflenmesin diye buzdolabina koyuyo.

Sebze meyve kurutmak için bişiler çıkmış denedinizmi

$Bexcalibur5.webp $lllll.webp

Niye kurumasinki ben izmirdeyim her sene annem kurutur kurularini 5 kiloluk petlere koyar. Domatesin dilimlerinin üstüne tuz at hem daha çabuk kurur hem curumez.

Google ye sebze meyve kurutucu yazın çıkıyor alternatifler:46:

ay evet, neden hıc aklıma gelmedı acaba boyle aratmak, size ne kadar teşekkür etsem azdır.... bir kaç kullanıcı yorumu okuyup bakıcam şimdi, kullanan varsa memnun olup olmadıgını yazarsa da pek memnun olurum hani:34:

Back
X