• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da sebze kurutan var mı?

belkide yeetrlı gunes olmadıgından kuflenmıstır.Ben hıc engınar yapragı kurusu duymamıstım, nerelerde kullandıgınızı da bılemedım, sanırım yorenıze aıt bırsey?

kayınvalıdem ıc anadoluda, ondan alıyorum aslında kuru sebze meyveyı ama, kendım yaparbılsem daha ıyı olur dıye dusundum. Domates kurusunu cok sevdıgımden sagolsun epey vermıstı, kayınvalıdem saklama kabında sakladıgından, ben de vakumlu saklama kabında kılerım var oraya koymustum. 2-3 ay dayandı, sıcaklar baslayıncamı nedır bır baktım hepsi guvelenmıs, hıc anlayamadım bır anda oldu.

bir arkadas buzdolabından bahsetmıstı mantıklı gelmıstı, sizin zeytınyaglı saklamanızda daha mantıklı geldı dırekt kullanıma hazır, sanırım dolapta saklıyorsunuz degıl mı?

bu arada ok tesekkur edıyorum ılgınız ıcın.

:) yok yöresel bişey değil. Eşimde karaciğer yağlanması var. Enginar yaprağını kurutup çay gibi demlemek iyi geliyormuş. Ama beceremedim ben. Kurutup, ufalayıp baharat olarak kullananlar da varmış.

Domatesleri dolapta tutuyorum ben, ama zeytinyağında olduğu için dışarda olsa da problem olmazmış. Garantiye alıyorum yine de.

Niye kurumasinki ben izmirdeyim her sene annem kurutur kurularini 5 kiloluk petlere koyar. Domatesin dilimlerinin üstüne tuz at hem daha çabuk kurur hem curumez.

aynen tuzladım daha lezeetlı oluyormus dıye, sonra bıryerlerden okurken daha gec kurutur tuz dıyordu... daha mı erken kurutuyormus ? teşekkür ederim :)

ay evet, neden hıc aklıma gelmedı acaba boyle aratmak, size ne kadar teşekkür etsem azdır.... bir kaç kullanıcı yorumu okuyup bakıcam şimdi, kullanan varsa memnun olup olmadıgını yazarsa da pek memnun olurum hani:34:

Ben denemedim:)Sebze kurutma alışkanlığımız yok pek.Annem sağkende böyle bir alışkanlık yokdu,sadece nane kurutulurdu:)

aynen tuzladım daha lezeetlı oluyormus dıye, sonra bıryerlerden okurken daha gec kurutur tuz dıyordu... daha mı erken kurutuyormus ? teşekkür ederim :)

Tuz sulandrir biraz gec kurur ama sağlıklısı bu kuruduktan sonra boceklenmeyi önlüyor canım.

Back
X