İstanbul da yaşayan biri olarak, haftasonu Adapazarı gibi yakın yerlere kaçıyoruz, sessizlik ve trafiksizlik rahatsız ediyor beni.
Temiz havaya ise çok iyi geliyor.
Hayat burada gerçekten çok kalabalık, hastane randevusu gibi şeyler için 1,5 saat öncesinde evden çıkıyorum, çünkü trafiğin ardından yalnızca otoparkta yer bulmak bile 20 dakika sürebiliyor.
Ve kesinlikle pahalı. Küçük şehirlerde yaşayan arkadaşlarımın şanslı olduğunu düşünüyorum. Kırklareli nde bile çok rahat yaşıyorlar, tertemiz hava, iş ev arası en fazla yarım saat.
Normalde arabayla 3 dakika süren oğlumun okul yolu, sabah trafiğinde 30 dakika. Eşimin işi eve 15 dakika yine arabayla, ama akım trafiğinde 1 saatten fazla sürüyor. Bu sebeple, 7 de çıkınca, iş yerinin yanındaki spor salonuna gidiyor 9 a kadar. Trafik saati bitince, 15 dakikada gelebiliyor ancak.
Yani bu süreler ve bu kalabalık bizim için çok normal. Ayrıca Gaziosmanpaşa, ya da Etiler kalabalık açısından çok farklı değil. Evet sakin yerler, siteler var ama lüks bir semt aynı oranda daha pahalı. Yine de Beylikdüzü, ya da Anadolu yakasının bazı ilçeleri daha sakin olabilir ama o da ilçe içinde kalmak şartıyla.
Beylikdüzü nde oturup,işi gişelerin diğer tarafında olan biri için yine ulaşım sorun. Ya trafiksiz metrobüs kalabalığı, ya da arabayla kimi zaman 2 saat süren trafik.
küçük şehirdeki konfora alışmış birinin, buraya gelmesi yalnızca sıkıntı bence. Benim için de Adapazarı’na ya da Bolu ya gidince gideceğimiz yerler arasındaki mesafenin en fazla 20 dakika olması sıkıntı. insan yolda bir müzik açar, günü kafasından geçirir, eve gitmeden önce bir kafasını formatlar filan. Hiç trafiğe girmeden, pat pat gidilecek yere varmak da bana göre değil :)