Her fırsatta İstanbul’u gezen seven biriyim ama yaşamak gezmekten farklı tabiki ben de bir Büyükşehir de yaşıyorum ama inanın haftasonu kendime yapacak hiçbirşey bulamıyorum herşey çok kısır.istanbulun dezavantajı olduğu gibi avantajı da çok bence.
bir kere istanbul diğer şehirlere göre daha ileride. adını yazmıcam tepki olmasın diye ama güya büyükşehir olduğu söylenen bir ilde bir süre yaşadım mesela toplu taşımadan tut mağazaların açılış kapanış saatleri bile düzensiz. herkes de bir köy kafası var. kafalarına göre yaşıyorlar gibi geldi. ama istanbulda gece 2,3 de bile her türlü sokaklarda gezebilirsin ve vesait bulursun. açık dükkan bulursun. tabi ki pandemi öncesinden bahsediyorum.
bunun dışında gezme, yeme, içme konusunda birçok şehirden çok daha fazla seçeneğe sahip.
atıyorum oturduğum yerde bir cadde üzerinde 3 adet gratis var, ne ararsan ayağının altında. imkanları da çok.
aslında aklıma gelmiyor ama zaman zaman şehir dışına çıkınca istanbulu gerçekten arıyorum. istanbulda olsam böyle olmazdı dediğim çok oluyor. siz onu buraya gelip yaşarsanız daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi.
Merhaba aynı şeyleri düşünmüşüzistanbulun dezavantajı olduğu gibi avantajı da çok bence.
bir kere istanbul diğer şehirlere göre daha ileride. adını yazmıcam tepki olmasın diye ama güya büyükşehir olduğu söylenen bir ilde bir süre yaşadım mesela toplu taşımadan tut mağazaların açılış kapanış saatleri bile düzensiz. herkes de bir köy kafası var. kafalarına göre yaşıyorlar gibi geldi. ama istanbulda gece 2,3 de bile her türlü sokaklarda gezebilirsin ve vesait bulursun. açık dükkan bulursun. tabi ki pandemi öncesinden bahsediyorum.
bunun dışında gezme, yeme, içme konusunda birçok şehirden çok daha fazla seçeneğe sahip.
atıyorum oturduğum yerde bir cadde üzerinde 3 adet gratis var, ne ararsan ayağının altında. imkanları da çok.
aslında aklıma gelmiyor ama zaman zaman şehir dışına çıkınca istanbulu gerçekten arıyorum. istanbulda olsam böyle olmazdı dediğim çok oluyor. siz onu buraya gelip yaşarsanız daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi.
kesinlikle katılıyorum size.Merhaba aynı şeyleri düşünmüşüzben istanbuldan gidince istanbulun kıymetini daha iyi anladım bende isim vermiyim gözde bir turizm merkezinde yaşıyıruz en kötü evin kirası 3000 tl den başlıyo onada ev demeye bin şahit lazım doğalgaz sıcak su yok evler 60 metrekare ,bir su kesilir 2 gün su gelmez ,köy kasaba kafası .istanbulda herşey var evet çok kalabalık havası kötü ama en azından şehir herşey var 1500 lirayada ev var 5000 tl ye de ev var .geçen bir örnek veriyim canım ayıptır söylemesi urfa dürüm çekti istanbulda yedim bir ay önce 20 TL burda oturduğum yerde 55 TL .konu sahibi arkadaşım istanbula git yaşa ve gör neyi anlatmak istediğimizi tıpkı arkadaşım rossey gibi
Her fırsatta İstanbul’u gezen seven biriyim ama yaşamak gezmekten farklı tabiki ben de bir Büyükşehir de yaşıyorum ama inanın haftasonu kendime yapacak hiçbirşey bulamıyorum herşey çok kısır.
Temiz bir boğaz havası yerer fazlasında gözüm yok ama pandemi süreci değil tabi bahsettiğimiz şimdi gitsem orada da evden çıkmayacağım, hoş pandemi bitecek mi o da belli değil ya. Opera tiyatro konserlere rahatlıkla gidebilecek miyim bu psikoloji ile emin değilim
Bahsedilenlerden anladığım ek bir gelir olmadıktan sonra maaşla idare etmemiz zor İstanbul’da. Maaş artı ekstra çalışıcaz ancak o şekilde düzenimizi tutturabiliriz. Ben ne kadar çalışırım bilemiyorum malum tedavi sürecim olacak. İki aracımız var şu an biri kredi ödemesinde belki onu satabiliriz. Böylede kredisini Ödemiş oluruz. Sanki buradan bakınca bir maceraya yok yere atılırmışız gibi görünüyor.Kirada oturacaksanız 10.000 TL zor yeter İstanbul’da.
Ulaşım da ciddi masraf.
İyi düşünün.
23 yıldır Anadolu yakasındayız.
İstanbul’da rahat yaşamak için belli bir gelir seviyesinin üstünde para kazanmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?