İstanbulda yeni bir başlangıç

Şöyle ki tabiki gitmek zorunda değiliz ama kariyer bir kadro ve bulunduğumuz şehirde kendimizi 10 sene sonra aynı yerde bulacağımızı düşünüyoruz. Sonrası için istanbulda önümüze farklı kapılar açılabilir ikimizin de mesleki açıdan özel sektörde çalışma imkanı doğabilir. Benim gönlümden geçen de kesinlikle bir ege şehri ileri dönem için ama şu an çalışabiliyorken fırsat oluşturabilir miyiz gelecek için bir atılım olabilir miyi düşünüyoruz aynı zamanda bir risk tabi.
 
Zaten zorunluluk olsa duruma göre hareket eder kader der katlanırdım. Kararsız kalma nedenimiz hiçbir zorunluluğumuzun olmaması ve acaba bu bir şans mı yoksa yok yere huzurumuzu mu bozarız korkusu.
 
Her fırsatta İstanbul’u gezen seven biriyim ama yaşamak gezmekten farklı tabiki ben de bir Büyükşehir de yaşıyorum ama inanın haftasonu kendime yapacak hiçbirşey bulamıyorum herşey çok kısır.
 
Merhaba aynı şeyleri düşünmüşüz ben istanbuldan gidince istanbulun kıymetini daha iyi anladım bende isim vermiyim gözde bir turizm merkezinde yaşıyıruz en kötü evin kirası 3000 tl den başlıyo onada ev demeye bin şahit lazım doğalgaz sıcak su yok evler 60 metrekare ,bir su kesilir 2 gün su gelmez ,köy kasaba kafası .istanbulda herşey var evet çok kalabalık havası kötü ama en azından şehir herşey var 1500 lirayada ev var 5000 tl ye de ev var .geçen bir örnek veriyim canım ayıptır söylemesi urfa dürüm çekti istanbulda yedim bir ay önce 20 TL burda oturduğum yerde 55 TL .konu sahibi arkadaşım istanbula git yaşa ve gör neyi anlatmak istediğimizi tıpkı arkadaşım rossey gibi
 
20-40 yaş arası olabilir, okumak ya da kariyer için ama İstanbul çocuk büyütmek için iyi bir seçenek değil. Son 15 senede çok fazla site yapıldı. Sokak kültüründe apartmanda yaşayan İnsanlar bir hayat aldıklarını düşünerek sitelere akın etti. Tel örgüyle çevrilmiş, ortasında havuzu peyzajı olan bir siteden çıkıyorsun hemen dışında Suriyeli, Afganlı, ne olduğu belirsiz insanlar dolu.
anadoluyu ben sevmezdim. Üsküdar’da ve Ataşehir’de oturdum. Daha renksiz, Ankara’ya benziyor. Avrupa tarafı daha hareketli. Bahçeşehir’de uzun seneler yaşadım. Bahçeşehir Avrupa’nın küçük kasabaları gibi. Kendi içine yetiyor. Ama maalesef son gittiğimde gördüm ki göçten nasibini almış ve beton yığınına dönmüş.
istanbul herşeyiyle trafiğiyle, kaosuyla, kozmopolitesiyle... yorucudur.
Biz eşimle boğaz aşığıydık. Bütün o strese katlanıyorduk. geçen sene iş sebebiyle Antalya’ya taşındık. Valla ikimizde istanbul’u aramıyoruz. Önemli olan Doğduğun yer değil, doyduğun yerdir demişler.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
kesinlikle katılıyorum size.
tatil için en çok tercih edilen bildiğimiz bir ilçede yaşadığım rezaletleri, insanların şark kurnazlıklarını, standart bir ürüne kafalarına göre fiyat koyup istersen al istersen alma demelerini ki biliyor başka seçenek yok almak zorundasın, tüm bunları yaşarken istanbul gözünü seveyim dedim.
istanbulda birşeyi beğenmedin ya başka seçenekler dolu, o yüzden esnafından tut, çoğu hizmetlerinde insanlar yarışıyor.
velhasıl gülü seven dikenine katlanır diyorum ben
 
Eğer İstanbul’a gelme mecburiyetiniz yoksa yada tercih değiştirme imkanınız varsa lütfen buraya uğramayın bile...

istanbul yaşanacak şehir olmaktan çıktı. sadece trafik ve insan kalabalığından ibaret...
hele pandemi döneminde tamamen yaşanmaz bir hal aldı.

artık arka arkaya geçmeye çalışırken kıçlarımız birbirine değiyor o kadar ki nefes alamıyorsun. özel sebeplerimden ötürü buradayım şimdilik 4 yıldır asla nem alamadım, ilk fırsatta terk edeceğim.
 
Her fırsatta İstanbul’u gezen seven biriyim ama yaşamak gezmekten farklı tabiki ben de bir Büyükşehir de yaşıyorum ama inanın haftasonu kendime yapacak hiçbirşey bulamıyorum herşey çok kısır.

Mesela istanbulda haftasonu ne yapmayi hayal ediyorsunuz?

Istanbulun tadini cikara cikara yasamak cok ciddi maddi guc istiyor. Buna hazirlikli olup gelin. Yoksa yorulur üzülürsünüz.

Kalkip istanbulu hic bir yerle kiyaslamam. Operalari, tiyatrolari, konserler, festivaller, sanat galerileri... tarihi binalari, dokusu... tabi ki muhtesem bir yer. Pandemi bitse de biraz kendimize gelsek
 
Temiz bir boğaz havası yerer fazlasında gözüm yok ama pandemi süreci değil tabi bahsettiğimiz şimdi gitsem orada da evden çıkmayacağım, hoş pandemi bitecek mi o da belli değil ya. Opera tiyatro konserlere rahatlıkla gidebilecek miyim bu psikoloji ile emin değilim
 
Bence İstanbul’da yaşamaya alışırsınız, hiçbir şey olmaz. Ama 10 bin TL ile maddi olarak zorlanırsınız. Yani en az 3-3,5 bin tl kiraya vereceksiniz. Geri kalan ile tüm masrafları karşılamanız lazım. Yani yaşar mısınız, yaşarsınız. Ama şuanki yaşadığınız yerdeki gibi rahat edemezsiniz.
 
İstanbul artık insan kusuyor, hasta...
Çok büyük fırsatlar, mecburiyetler veya yüksek refah seviyesi farkı yoksa asla İstanbul'a dönmem.
Doğma büyüme İstanbullu olarak söylüyorum bunu ve öylesine değil...
Şahsen başka şehirde yüksek refah seviyesinde yaşayıp İstanbul'da parayı ezmeyi ve gezmeyi tercih ederim.
 
İstanbulu neden herkes kötülemiş. Ben 6 sene Gaziantepde yaşadım, 2 sene İstanbulda. Pahalılığa gelince Antep de pahalıydı. Marketler her yerde aynı fiyat. Giyim kuşam da hakeza. Sebze meyve pazardan alınırsa, diğer şeyler marketten biraz tutumlu olunursa neden yaşanılmasın.
Ben bir İstanbul aşığıyım. Tarihini, müzelerini, denizini, boğazını sevdiğim İstanbul.
Doyamadım, İstanbula. Umarım tekrar yolum kesişir orda yaşarım orda çalışırım diye dua ediyorum hep.çok şükür ne komşudan yana nede başka şeyden sıkıntı gelmedi bana. Çok güzel insanlar tanıdım.
Ulaşım olarak hep metroyu kullandığım için, hiç sıkıntı yaşamadım. Kötüsü yokmu? Heryerde oldugu kadar vardır elbet. Allah hepimizi iyiliklerle karşılaştırsın
 
Kirada oturacaksanız 10.000 TL zor yeter İstanbul’da.
Ulaşım da ciddi masraf.
İyi düşünün.
23 yıldır Anadolu yakasındayız.
İstanbul’da rahat yaşamak için belli bir gelir seviyesinin üstünde para kazanmak lazım.
 


Fazlasinda gözüm yok dediginiz sey o kadar mesakkatli bir sey ki :)


Haftasonu iyi havalarda besiktas bebek arasi trafik en az 3 saat sürüyor, yaklasik 7 km falan olsa gerek. Park yeri bulmak da binde bir sans. Siz bilirsiniz :)


Ben mesela izmirde, edremitte, canakkalede antalyada deniz havasi almayi tercih ederim.
 
Bahsedilenlerden anladığım ek bir gelir olmadıktan sonra maaşla idare etmemiz zor İstanbul’da. Maaş artı ekstra çalışıcaz ancak o şekilde düzenimizi tutturabiliriz. Ben ne kadar çalışırım bilemiyorum malum tedavi sürecim olacak. İki aracımız var şu an biri kredi ödemesinde belki onu satabiliriz. Böylede kredisini Ödemiş oluruz. Sanki buradan bakınca bir maceraya yok yere atılırmışız gibi görünüyor.
 
Kesinlikle ömrümü bulunduğum şehir ya da istanbulda tamamlamayı düşünmüyorum ileri dönemde yaş daha Kemal’e erdiğinde nasip kısmet olursa bir ege şehrine atmak isterim kendimi.
 
İstanbuldan şikayetçi olunmasının tek sebebi kalabalığı aslında. Yoksa güzel şehir yani doğma büyüme buralıyım gerçi istanbuldan sayılmıyor pek çıkışına yakınım (kocaeli yönünde) o yüzden pek fazla kaos yaşanan kısmında değilim. Avrupada asla ama asla yaşayamam mesela ama kadıköy vs daha sakin
 
Kadıköy civarı trafik çok yoğun. Covid sonrası araba sayısı o kadar arttı ki İstanbul aşığı ben bile lanet okudum kaç sefer artık bu şehre. İşyerinin hemen dibinde değilse işiniz benim gibi 1 duraklık mesafeyi tam 30 dakikada geçtiğiniz anılarınız olur
 
5 küsur yıl önce taşındım İstanbul'dan , başlarda hiç istemeyerek ama şuan şimdiye kadar yaptığım en iyi şeymiş diyorum. Birkaç kere gittim arkadaşım var diye fakat nefes bile zor aldım , yaşanacak hali kalmamış. Eğer eşiniz şuan bulunduğunuz yerde de çalışabiliyorsa hiç gitmeyin. Bebek istiyormuşsunuz , inşallah olur sağlıklı bir şekilde. Çocuğa yazık olur yani , İstanbul eskisi gibi değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…