İstanbul'dan Anadolu'ya Taşınmak

İstanbul da kendi eviniz varsa is eve yakinsa aslinda istanbul daha gecim icin kolay olabilir. secenek cok oldugu icin. sosyal imkanlar oldugu icin falan.

ama ev kiraysa is uzaksa , oturulan yer uzaksa, arac kullanmak gerekiyorsa gercekten cok zor. ben de gecen kiralik daire ararken tayin isteyecegim dedim.

eskiden isim oturdugumuz semtteydi. burdan da cok cikmiyordur merkeze uzak olmamiza rağmen. buraya yakin da gezecek yerler var cunku. belediyenin spor faaliyetleri nden faln da faydalaniyordum yetiyordu.

simdi isim istanbulun gobeginde. oraya yakın oturmam mumkun degil ama 40-60 dk arasi vir yere cekmeye calisiyorum. iyice ucmus kiralar.

dedim ogretmen olsaydim kucuk bir yere tayin ister okulun dibinde tutardim evi. hem yol masrafi da olmaz. yol yorgunluğu da olmaz.

aileniz de ordaysa mantikli. bakici masrafiniz falan varsa onlari da azaltmis olursunuz.
Bakıcı da aylık 1700 yani ciddi bir para bizim için.

bir de ailem ve is imkanim istanbul disinda olsaydi orayi tercih ederdim deprem acisindan. hos deprem olmasa bile istanbul asiri kalabalik artik. hep kalabalikti ama artik bir baska boyut olmus. vize mi geliyor ne geliyorsa bir sekilde İstanbul nufusu yavaslamali.

benim tum ailem burda. gene giderdim ama esim de istanbulsuz yapamayanlardan. is imkani da baska yerde zor. gerci ben de alisamam gibi 3_4 ay ankarada kaldım. normalde hep orda yasamak istiyordum ama kaldigim sure boyunca alisamadim.

Bizim ev kredimiz zaten ev kirası kadar. 1600, o anlamda pişman değilim ve kiraya çıksam muhtemelen daha iyi br semtte daha fazla kira verecektim.
Araba zaten minimum satska en fazla 50 eder ki çocuk varken çok lazım. Veya oradan kazanacağımız 10 bin bir işimize yaramıyor pek.
Kredi kartı kullanmıyorum sadece nakit.

O zaman sizin için İstanbul'dan ayrılma vakti gelmiş :)

Küçük bir şehirde çok daha rahat yaşarsınız...

anneniz veya kayınvalideniz gelip bakamıyor mu çocuğunuza öyle bir imkan yok mu ?
eşinizin iş durumu nasıl olcak ? burda kaç aydır iş arıyor ? gideceğiniz yerde işe girebilecek mi ?

anneniz veya kayınvalideniz gelip bakamıyor mu çocuğunuza öyle bir imkan yok mu ?
eşinizin iş durumu nasıl olcak ? burda kaç aydır iş arıyor ? gideceğiniz yerde işe girebilecek mi ?
Annem gelemez kardeşim var sınava hazırlanıyor. Kayınvalidem de gelmiyor, sadece bir kaç gün ihtiyacımız olursa ancak.
Eşim şu an asgsri alıyor zaten en kötü orada da asgari alır diye düşünüyorum. İş imkanları pek yok aslında. Eşim iş aramıyor şu an peş peşe bütün işleri elinden gitti bir ay içinde. Bu son çalıştığı kişi de dün olumsuz bir konuşma yapmış.

ben evlendikten sonra 10 kereye yakin tasinmis biri olarak, ki 2 farkli ulkeye de tasindim bu surelerde;
tasinirsin, cocugun buyuyup ihtiyaclari degistigi zaman yine Istanbula geri tasinirsin diyorum :KK53:

Evini satma, gittigin yerde de gecici kaliyormussun gibi kucuk bir eve yerles, hem masraflar bu sebeple de azalir.

Cocugun okul cagina gelsin, sonra yeniden dusun planla.

Kucuk cocukla Istanbul direk iskence.

Annem gelemez kardeşim var sınava hazırlanıyor. Kayınvalidem de gelmiyor, sadece bir kaç gün ihtiyacımız olursa ancak.
Eşim şu an asgsri alıyor zaten en kötü orada da asgari alır diye düşünüyorum. İş imkanları pek yok aslında. Eşim iş aramıyor şu an peş peşe bütün işleri elinden gitti bir ay içinde. Bu son çalıştığı kişi de dün olumsuz bir konuşma yapmış.
istanbulda yaşayıp tahmini aylık geliriniz 6000-6500 civarı iken iki ayrı krediye girmeniz sizin ayağınızı yorganına göre uzatmadığınızın bir kanıtı yorumlarda öğretmen olduğunu okudum yanlışım varsa düzeltin beni sizin iş kamu da ise çalışma düzeniniz ve iş garantiniz var ama eşiniz özel sketör çalışanı ve asgari ücretli işte çalışıyor ise çokta vasıflı bir eleman değil demektir eğitim vs bakımından ve son zamanlarda çalışmıyor gibi diyorsunuz.. ben olsam araba işine hiç girmezdim en başından evin kredisi bitince girerdim o topa. bakıcı için yapacak birşey yok 3 yaşa gelince kreşe verin belki aynı para gidecek ama hiç yoktan gelişimine olumlu katkısı olur. imkan açısından istanbul bulunmaz nimet ama herşey=para iken faydalanamadığınız imkanın size faydası olmaz...
illa küçük bir yere gidelim derseniz küçük şehirler olsun sahil kesimi gelişmişlik düzeyi yüksek ilçeler olsun oralara taşının hem siz sosyal anlamda sıkılmazsınız hemde çocuğunuz için imkanlar ilerisi için çok olur ama ben olsam evimde varken istanbuldan taşınmazdım... mevcut giderleri azaltır yine orada yaşamaya devam ederdim.

Selam herkese.
Hayatım büyük bir hızla değişiyor :KK70:
Tam oğlumla bir şeyler rayına oturdu, gülüp eğleniyoruz derken İstanbul'da geçim sıkıntısı peydah oldu. Eşimin işleri inanılmaz bozuldu, şu an ruhen zaten çöktü ve maddi olarak da çöküşteyiz. Bir miktar da borç yapmış kendileri yani o borç olmasa dahi bizim için geçinmek problem. Ev kredimiz, araba kredimiz, bakıcı ücreti derken yaşamak için bir şey kalmıyor bize. Kalanı da zaten bez, mama ve market olayları götürüyor.

Benim aklıma gelen tek bizi toparlayacak çözüm ufak bir Anadolu şehrine yani memleketime taşınmak. Eşim çok olumsuz bakmadı, elbette ilk etapta farklı işler denemek, biraz daha direnmek istiyor ama ben pek olacağını düşünemiyorum. 2-3 sene dayansak bile çocuğun eğitimi ve sağlığı bu şehirde bizi çok zorlayacak belli ki. Bu konuda zaten eşimle zıttız. O hangi okula gittiğinin önemsiz olduğunu ve ders manasında benim toparlayacağımı söylüyor bense sosyal anlamda asla bir fayfam olamayacağıbı ve gittiği okul kültürünün önemli olduğunu söylüyorum.

Şimdi benim sorum İstanbul'da çocuk büyütmüş olanlara. Ben ailemin yanına taşınsam buradaki kadar güvensiz bir ortamda büyümeyecek ama İstanbul'un imkanlarından da yararlanamayacak. Hoş kalsak da para olmadığı için imkanlardan yararlanamayabiliriz ama bir sahil gezmek, sokak çalgıcısı dinlemek, Göztepe parkına gitmek gibi basit şeyler dahi hayatımızda olamaz. Bu konuda acaba pişman olur muyum?

eşinizin mesleği neydi sorması ayıp? bu aralar çok konu açılıyor da madden bittik diye, acaba piyasa mı öyle yoksa belli sektörler mi?
ben olsam taşınırdım.

öyleyse şuan taşınmamak için hiç bir sebebiniz yok bence..
istanbulu asla sevmiyorum.. asla yaşamam diyordum büyük konuştum başıma geldi..
fırsatım olsa bir dk durmam..
evet çocuklar için yaşam kalitesi yüksek imkanlar olabilir ama bir o kadar da tehlikesi eksisi var büyüdükçe belki daha çok karşı karşıya kalacaksınız.
eşiniz asgari ücreti her işte her türlü alır, en azından gideriniz masrafınız azalır, belki memlekette olunca anneniz bakar çocuğu bakıcı derdi olmaz, olsa bile bu kadar pahalı olmaz, kafanız çok daha rahat eder eminim..

herkes ne şartlarda nerelerde yaşıyor.. çobanlar sınavlarda 1. oluyo yeri geliyor.. kii siz eğitimciymişsiniz çocuğunuz ekstra şanslı.. bence istanbulda hayat mücadelesiyle boğuşmaya değmez..
bahtınız açık olsun..

İstanbulun hiçbir cazibesi yok gözümde artık. Cânım boğaz mavi suyu üstünde köprüsü vapurlar martılar hepsi cazibesini kaybetti bu pahalılık ve kaotik ortamda.

istanbulda yaşayıp tahmini aylık geliriniz 6000-6500 civarı iken iki ayrı krediye girmeniz sizin ayağınızı yorganına göre uzatmadığınızın bir kanıtı yorumlarda öğretmen olduğunu okudum yanlışım varsa düzeltin beni sizin iş kamu da ise çalışma düzeniniz ve iş garantiniz var ama eşiniz özel sketör çalışanı ve asgari ücretli işte çalışıyor ise çokta vasıflı bir eleman değil demektir eğitim vs bakımından ve son zamanlarda çalışmıyor gibi diyorsunuz.. ben olsam araba işine hiç girmezdim en başından evin kredisi bitince girerdim o topa. bakıcı için yapacak birşey yok 3 yaşa gelince kreşe verin belki aynı para gidecek ama hiç yoktan gelişimine olumlu katkısı olur. imkan açısından istanbul bulunmaz nimet ama herşey=para iken faydalanamadığınız imkanın size faydası olmaz...
illa küçük bir yere gidelim derseniz küçük şehirler olsun sahil kesimi gelişmişlik düzeyi yüksek ilçeler olsun oralara taşının hem siz sosyal anlamda sıkılmazsınız hemde çocuğunuz için imkanlar ilerisi için çok olur ama ben olsam evimde varken istanbuldan taşınmazdım... mevcut giderleri azaltır yine orada yaşamaya devam ederdim.
Bir sene öncesine kadar aylık gelirimiz 11 bindi.
Araba için 10 yıl ev kredisinin bitmesini beklemek bizim gelirimizde saçmaydı.
Bu arada askerlik evlilik gibi borçlar da ödendi bitti.
Eşim çalışmıyor değil, kendi isteğiyle olan bir şey değil. IT kendisi ve bir sene nce başka ülkedeki firma işten çıkardı. Dün de diğeri. Başka yaptığı işler de var ancak onlar düzenli ve bel bağlayabileceğim şeyler değil. Bir ay önce 15 binlik bir iş aldı ve işin ilk haftasında pürüz çıktı. Ona güvenip bir borç yapılamaz yani.

Nereye gıtmek ıstıyorsun aılende sankı baskentte oturuyordu dıye hatırlıyorum.

Şu an iş yok gibi zaten, yani burda işsiz olmasındansa orada işsiz olması bile daha avantajlı maddi olarak
Şu an işi yoksa kredileri vs çoksa zaten istanbul gibi Pahalı bir yerde zor olur sizin için.
Memleketiniz neresi ?
Memleketiniz küçük biryerse bile onun Çevresindeki en büyük Şehre tasınnabilirsiniz.
Maddiyat olmayınca Çocuğunuz İstanbul'un hangi imkanından faydalanacak ki ...

Küçük ilçelerde yaşamak daha kolay.Doğuda küçük bir ilçede yaşiyirum ogretmenim.İstanbulda buyudum.o yüzden kiyaslayacak olursam burasi daha iyi.
olumlu taraflari; lojmanda yaşıyoruz ve ev için birikim yapiyoruz.
Öğrenci sayisi az çok yorucu olmuyor.
Resmi işler daha çabuk yürüyor.
Heryer yakın.
çok imkan yok para harcamiyorsunjz.
iki tane kres var

devletin actigi.
memur cocuklari hep oraya gidiyor.
kizimi goturuyorum hem sosyallesiyor hem zaman geciriyoruz.
bakici ucretleri cok dusuk.
olumsuz yani kiş agir geciyor,ve sosyal imkan zayif.
haftasonlari merkeze gecip zaman geciriyoruz.
yakin illeri hep gezdik.
doguyu bitirmek uzereyiz .
sosyal ortami cok olmayinca eşimde eve daha cabuk geliyor.
mesela parka goturuyorum herkes biliyor taniyor kizimi.
ogrencilerim cok guzel ilgileniyor.
itme kakma olmuyor.
saygi olarak zaten cok daha iyiler batiya gore.
kizim onlara baka baka ozguvenide yukseldi erkenden.
koşma,tirmanma gibi harketleri cok iyi yapiyor.
toprakla camurla oynuyor.
elektrigini atiyor

ev oturmali cok oluyor..bu sebebple kizimda farkli insanlarla buyuyor kalabalikta goruyor.
herkes aileden uzak oldugu icin aile ortami oluyor burda.
hakkinkzda hayirlisi olsun insallah

Aynı şeyi daha yüksek gelirimiz olmasına rağmen biz de dusunuyoruz. Ben de devlette öğretmenim. Borç o kdr cok ki geldiği gibi gidiyor da. Esim de ben de doğma büyüme buraliyiz . Aileler de burda. Bizi tek bağlayan şey oğluma kvalidem ve annem dönüşümlü baktiğı icin baska şehirde bakıcı zorunluluğu. Güvenebileceğim yakınım olsa küçük şehre koşarak gideceğim. E oğlan büyüyünce de belki durumumuz duzelir buyuk şehrin imkanlarından faydalansın diyoruz. Sizin durumunuzda olsak hic düşünmeden giderdim.

fırsatınız varsa kaçın derim.. ankara dayım.. bi fırsatım olsa gidicem burdan.. ama kocam bi oğlum var :halay:gidemiyorum.

6 ay önce Istanbul dan kaçan biri olarak iyi ki diyorum çok şükür kaçmışım oranin kaosundan trafiginden pahalılığından usanmıştım.
Ki maddi olarak tükenmiş haldeydik bizde Antalya nin bir ilçesine taşındım 8 senedir ilk defa domatesi bahçeden hemde kilosu 2 3 liradan yedim dogal taze sebzeler yiyebiliyoruz çocuklarım içinde süper oldu arkadaşları var artik yazin akşama kadar sitenin icinde yüzdüler bisiklet sürdüler cok rahat ettim
Istanbulu özlüyor muyum dersen ki aşığım o şehre ama senede bir tatile gitmek yeticek bana artik uzaktan sevmek en mantiklisi sana da kaç kurtar kendini derim.

Siz orda büyümüşsünüz sonuçta İstanbullu değilsiniz
O kültüre aitsiniz
Çocuğunuzda aynı şekilde yetişecek bence sıkıntı olmaz.

Ben hamile kalınca daha ufak olan bir büyükşehire taşındım. Hç pişman değilim. İstanbul gibi metropollerde çocuk büyütmek daha zor geliyor bana, iti kopuğu daha çok, suç oranı daha yüksek, depreminden patlamasına bombasona bin türlü felaketten de korktum.
Şimdiki şehirde de çocuk tiyatrosu, etkinlikler, çocuk kulüpleri, sinema var. Üstelik trafikte geçen bir saate civardaki ormanlık alanda piknik yapmaya gidiyoruz üstelk daha tenha. Daha ucuz her şey.
Pişman olmadım yani

Back
X