Selam herkese.
Hayatım büyük bir hızla değişiyor

Tam oğlumla bir şeyler rayına oturdu, gülüp eğleniyoruz derken İstanbul'da geçim sıkıntısı peydah oldu. Eşimin işleri inanılmaz bozuldu, şu an ruhen zaten çöktü ve maddi olarak da çöküşteyiz. Bir miktar da borç yapmış kendileri yani o borç olmasa dahi bizim için geçinmek problem. Ev kredimiz, araba kredimiz, bakıcı ücreti derken yaşamak için bir şey kalmıyor bize. Kalanı da zaten bez, mama ve market olayları götürüyor.
Benim aklıma gelen tek bizi toparlayacak çözüm ufak bir Anadolu şehrine yani memleketime taşınmak. Eşim çok olumsuz bakmadı, elbette ilk etapta farklı işler denemek, biraz daha direnmek istiyor ama ben pek olacağını düşünemiyorum. 2-3 sene dayansak bile çocuğun eğitimi ve sağlığı bu şehirde bizi çok zorlayacak belli ki. Bu konuda zaten eşimle zıttız. O hangi okula gittiğinin önemsiz olduğunu ve ders manasında benim toparlayacağımı söylüyor bense sosyal anlamda asla bir fayfam olamayacağıbı ve gittiği okul kültürünün önemli olduğunu söylüyorum.
Şimdi benim sorum İstanbul'da çocuk büyütmüş olanlara. Ben ailemin yanına taşınsam buradaki kadar güvensiz bir ortamda büyümeyecek ama İstanbul'un imkanlarından da yararlanamayacak. Hoş kalsak da para olmadığı için imkanlardan yararlanamayabiliriz ama bir sahil gezmek, sokak çalgıcısı dinlemek, Göztepe parkına gitmek gibi basit şeyler dahi hayatımızda olamaz. Bu konuda acaba pişman olur muyum?