• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulun en büyük özel hastanesinde büyük skandal, bebekler karıştı aileler yıkıldı

ben bundan teee ne zamandır korkuyorum:KK17:
birde boşuna takıyorsun derlerdi:KK12: oluyormuş işte:110:

Son düzenleme:
Tüylerim ürperdi berbat bir durum ya farkedilmeseydi? Ve farkedilmeyenler?

Aman yarabbi doğuma eşlerimizle girsek bir faydası olur mu ki?

Ben kafayı buna takarım şimdi ya bebeğim karışırsa diye :KK57:

En iyisini iste; kötüye hazırlıklı ol.
Evet malesef çok dikkatli olmak lazım.

Cok ilginc.
Anne-bebegi karsilastirip dogru cocugu dogru anneye vermek gibi onlemler yok mu?
Amerika'da yasiyorum. Burda bu konuda cok sIkI onlemler var. Anne-baba-ve bebege numaralar veriliyor. Bebege 2 tane. Bunlar hic cikarilmiyor. Bu numaralari karsilastirip cocugu annesine ya da babasina veriyoruz. Ayrica anne bebek gece gunduz ayni odada kaliyor. Dogumdan itibaren ayrilmiyorlar. Cocugu bebek odasina alip goturmek diye birsey yok. Ancak bazi testler gerekirse, ya da anne kendi istegiyle cocugunu bebek odasina gonderirse ayiriyoruz. Vay Turkiye'de yasayanin haline.

Bir kısım sağlık personelini tenzih ederek şahit olduklarımı yazıyorum.

Türkiye'deki hastanelerde bebekler kaçırılır, kaçıran kişi hastaneden elini kolunu sallaya sallaya çıkar gider.
Bebekler karışır, hastane personeli hatasını kabul etmek yerine sürekli savunmaya geçip seni bastırmaya çalışır.
Doğuma girmeden önce çocuk yapmayı biliyorsun doğumdan mı korkuyorsun gibi saçma bir lafla azarlanırsın.
Normal doğum yapamayacaksan, paranda yoksa gece sancın tutmasın diye dua edersin çünkü doktor gece bıçak parasını garantilemeden hastaneye gelmez.
Paran yoksa sabaha kadar sancı çekersin sezeryana almak için vizite saatinin bitimine kadar bekletirler.

Yani ne kadar çok köfte o kadar çok ekmek durumu yaşıyoruz.
Bu haberdeki hastane özel, o yüzden bu duruma paranla rezil olmak deyimi cuk oturuyor.
Hastanenin adı verilmemiş ama yaşanan skandal yakın çevresinde duyulmuştur, o hastanede daha önce doğum yapanların içine kurt düşmüştür, yakında DNA testleri yaptırmak için sıraya giren ailelerle ilgili haberle çıkarsa şaşırmam.
Hastane yöneticileri, personelleri dikkatsiz olamaz, olmaya hakları yok, bir anlık ihmalleri insan hayatına mal olur ve bunun affı yok, affı olmamalı da, bana kalırsa hastane yönetimleri, sağlık personelleri ihmalleri halinde yargılanmalı, gerekirse ellerinden diplomaları alınmalı, yönetim bir daha sağlık kuruluşu açamamalı ve hastaneleri kapatılmalı:KK12:

Benimde aklıma gelen açıkçası dehşete düşüren haber.
Ya farketmeselerdi sorusu daha berbat birşey.
Kesinlikle şikayetçi olmaları lazım. Personellerinde bu hata kabul etmeyişini anlayamıyorum.
Böyle olaylar oluyo mudur ki sorumun cevabınıda almış oldum.

Türkiye'deki hastanelerde bebekler kaçırılır, kaçıran kişi hastaneden elini kolunu sallaya sallaya çıkar gider.
Bebekler karışır, hastane personeli hatasını kabul etmek yerine sürekli savunmaya geçip seni bastırmaya çalışır.
Doğuma girmeden önce çocuk yapmayı biliyorsun doğumdan mı korkuyorsun gibi saçma bir lafla azarlanırsın.
Normal doğum yapamayacaksan, paranda yoksa gece sancın tutmasın diye dua edersin çünkü doktor gece bıçak parasını garantilemeden hastaneye gelmez.
Paran yoksa sabaha kadar sancı çekersin sezeryana almak için vizite saatinin bitimine kadar bekletirler.

Bu haberdeki hastane özel, o yüzden bu duruma paranla rezil olmak deyimi cuk oturuyor.
Hastanenin adı verilmemiş ama yaşanan skandal yakın çevresinde duyulmuştur, o hastanede daha önce doğum yapanların içine kurt düşmüştür, yakında DNA testleri yaptırmak için sıraya giren ailelerle ilgili haberle çıkarsa şaşırmam.
Hastane yöneticileri, personelleri dikkatsiz olamaz, olmaya hakları yok, bir anlık ihmalleri insan hayatına mal olur ve bunun affı yok, affı olmamalı da, bana kalırsa hastane yönetimleri, sağlık personelleri ihmalleri halinde yargılanmalı, gerekirse ellerinden diplomaları alınmalı, yönetim bir daha sağlık kuruluşu açamamalı ve hastaneleri kapatılmalı:KK12:

Turkiye'de hastanelerde insana insan muamelesi yapilmamasi bence saglik alaninin bir numarali kanayan yarasi. Sen insanina saygi gostermezsen, insan muamelesi yapmazsan, o saglik sistemi en bastan cokuktur. Bir kere saglik personelinin isi ne? En basit soylemiyle insana yardim etmek, degil mi? Bu sekilde mi yani? Butun bunlardan haberim var, malesef benim de gucume gidiyor Tr'de bu sekilde olmasi. ABD'de asla goremezsin bunlari. Simdi tek tek bebekleri nasil kacirilma ihtimaline karsi koruyoruz, diger saydiklarina ne yapiyoruz, anlatsam cok uzar. Zaten ABD'deki saglik sistemiyle Turkiye'dekini karsilastirmak hata olur. Herseyi karsilastirsam kitap yazarim. :)
Evet burda hastaneler ates pahasi. Ama insana dogru duzgun davranma sebebi "para" degil, kultur, saygi, insana verilen deger, vs. Hemsireyim, ABD'den gelip Turkiye'de calisacagim kesin donus yapinca. Insallah gorduklerim ve ordaki anlayis karsisinda sabrimi koruyabilirim diyorum. Benim icin taban tabana degisiklik olacak. Turkiye saglik konusunda bilmiyorum kac yil geriden geliyor. Ama bayagi geriden geliyor. Her halinden belli. Burda saglikcilar olarak gerek okulda, gerek hastanelerde bize asiladiklari anlayisla, Turkiye'deki anlayis cook farkli. Teknolojisinin, saglikcinin yeteneginin, bilgisinin anlami kalmiyor en temel sorunlar cozulmedikce.

sevde_,
umarım burda çalışmaktan, burda yaşamaktan pişman olmazsın, inan bizler içinde bunları dile getirmek utanç verici fakat ne yazık ki bazı şeyler var ki gelişmiş ülkelerin 10 yıllarca gerisindeyiz.
Bizde insana, insan sağlığına, yaşamına hiçbir sektörde önem verilmiyor ne yazık ki:KK43:
Takip ediyorsun işçi ölümlerini, sağlık sektöründe yaşananları, birde bunun gıda sektörü boyutu var, daha yeni başımıza geldi, ismini vermeyeceğim ama büyük biryer diyeyim, bizim burdaki şubesinden et ürünü aldık, aldıktan 1 saat sonra pişirmek için çıkardık ki o da ne bildiğin leş gibi kokuyor, kokuyu almasak zehirleneceğiz, doğal olarak ne yaptık, alışveriş fişiyle birlikte markete gittik, ürünün bozuk olduğunu söyledik, güvenerek alışveriş yaptığımız biryerde böyle birşeyin olmasını kınadık ama nasıl bir karşılık gördük dersin?

Kokladılar ve ürün bozuk değil dediler, hadi eşimin burnu koku almıyor, kızım iftira atıyor diyelim, benim burnumda mı yanlış algıladı. Eşim şikayet edecekti ama ne yazık ki gıda şikayetleri anında karşılık görmüyor, halbuki hemen o ürünün laboratuvara gidip tetkik edilmesi gerekir ama bizde böyle bir sistem yok, 15 gün içinde geri dönüş yapıyorlar, 15 günde de benim şikayet edeceğim ürünün kendisi incelenemeyeceği için Allah'a havale ettik maalesef.

İnsanın kendi vatanında olanları böyle yazıp anlatması ne kadar rencide edici:KK43: Lakin biz böyle yaşamaya alıştık, Kader kısmet dilimize pelesenk oldu:KK43:

bu aileler fark etmiş ya fark etmeyenler varsa, böyle iş mi yapılır, bebeğini doğar doğmaz kapçan yanına gözünden ayırmıcan demekki
benim eşim annesine öle tembihlemişdi valla gözünü ayırma diye

özel hastanede doğumum gerçekleşti ama doğumumu hastabakıcı ile yaptım düşünün yani.. tabi dr ve ebe de mevcuttu ama hastabakıcıda üzerime basıyordu. o an zaten aklın olayları tam almıyor. sonradan ayıyorsun.
neyseki pazar günüydü ve sadece benim doğumum oluyordu. bebeğimle birlikte tüm işlemleri yaptılar ve odamıza birlikte geçtik. yani hiç gözümden ayrılmadı..

Yuh beee... hangi hastane bu? Desifre edilsin böyle sorumsuzluk olur mu?

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde özel bir hastanede 'bebek skandalı' yaşandı.

Hastanede doğum yapan Gülay Koçyiğit, ameliyathanede çekilen fotoğrafla karşılaştırınca bebeğin kendisinin olmadığını fark etti. Ailelerin isteğiyle yapılan DNA testi, skandalı doğruladı.

FOTOĞRAFA BAKTI, FARKI ANLADI

İstanbul Ataşehir'deki özel hastanede 10 Eylül Çarşamba günü sezaryen ile erkekbebek dünyaya getiren 38 yaşındaki Gülay Koçyiğit, kendine geldikten sonra bebeğini ilk kez kucağına aldı. Geceyi bebekle aynı odada geçiren Koçyiğit, sabah tekrar bebeği emzirdikten sonra, doğum sırasında ameliyathanede çekilen fotoğrafları incelemeye başladı. Dünyaya getirdiği bebeğinin aşırı saçlı olduğunu gören Koçyiğit, bebeğin saçlarının, fotoğraftakilere göre daha seyrek olduğunu fark edince dehşete düştü.

"BANYO YAPTIRACAĞIZ" DİYE BEBEĞİ ALDILAR...

Şoka giren anne, hemşireye durumu anlattı. Koçyiğit'in ısrarı üzerine odaya hastaneyetkilileri geldi. Fotoğraftaki bebeğin esmer ve saçlı, yanında bulunan bebeğin ise daha beyaz tenli ve saçının az olduğunu görünce banyo yaptıracakları bahanesiyle odadaki bebeği alıp gitti.

SKANDAL FOTOĞRAFLARLA ORTAYA ÇIKTI

Bir süre sonra odaya gelen yetkililer, Gülay Koçyiğit'e büyük bir yanlışlık olduğunu anlatıp bebeğin bir saat önce doğum yapan D. Alçıcı'nın erkek bebeği ile karıştığını söyledi. Ortaya çıkan skandal üzerine Koçyiğit ve Alçıcı aileleri büyük travma yaşadı. Bebekler bir gün sonra değiştirilerek yeniden ailelere teslim edildi. Yine de akıllarda şüphe kalmaması adına, ailelerin ısrarı üzerine bebeklerden kan örnekleri alınarak DNA testi yapılmak üzere Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi laboratuarına gönderildi. Sağlık Bakanlığı'na bildirilen olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANNE KOÇYİĞİT: DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI

Anne Koçyiğit, "Doğumda çekilen fotoğrafları merak ederek bakmaya başladım. Bebeğin aşırı saçlı olduğunu görünce şok oldum. Çünkü 24 saat emzirdiğim bebeğin saçı çok azdı. Hemen bebeğin koluna baktım ancak isim bandı yoktu. Göğsünde de başka bir isim vardı. Dünyam başıma yıkıldı. Görevlileri çağırdım ama bana inanmadılar. Fotoğrafları incelettim ve skandal ortaya çıktı. Bana bu kabusu yaşatan yetkilerden şikayetçi olacağım. Fotoğraflara bakmayıp, bebeğim de saçlı olmasaydı taburcu olup gidecektik. Bu skandal da ortaya çıkmayacaktı. Benim olmayan başka bir bebeği büyütüp bakacaktım" dedi.

DİĞER AİLE KARIŞIKLIĞIN FARKINA VARMADI

Kendilerinin olmayan bebekle bir gün geçiren diğer aile ise karışıklığın farkına varmadı. İsimlerini vermek istemeyen aile, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu ilk bebeğimiz. Dünyalar bizim olmuştu. Bebeğin fotoğraflarını sosyal medyada yayınlayarak sevincimizi yakınlarımızla paylaştık. Yetkililer çağırıp durumu anlatana kadar karışıklığı fark etmedik. 24 saat odamızda kalan ve emzirdiğimiz bebeğin bizim olmadığını öğrenince dünyalar başımıza yıkıldı. Böylesi ancak filmlerde olur. Ancak hastaneyetkileri basit bir konuymuş gibi geçiştirdi. Bizim başımıza gelen kim bilir kaç ailenin başına gelmiştir. Sorumlulardan şikayetçiyiz."

Kaynak:internethaber

Bu sezeyanla doğum yapan kadınlar boşuna bu yönteme başvurmuyor

yoksa o sancı esnasında oradaki hemşirelerden epey azar işitiyor
lnsana uygun olmayan muamelere maaruz kalıyor

bu muamelere maruz kalmamak için randevulu doğum bence yine eniyisi
güya birde müslüman ülkesiyiz

hamile bir kadına hastane personelin davranışları insan uygun ve azarlanmaması,aşağlanmaması

ilgi görmesi gerekirken .tam tersi oluyor kardeşim işini sevmiyorsan başka mesleğe geç yada çeneni kapa, insan ol önce

işin birde diger boyutu var kendinin olmayan bir bebegi büyütmekten ziyade ileride hastalık vs ortaya çıksa alsana kadın cinayeti ihmalleri küçümsenecek bir boyutta degil ama burası TÜRKİYE 3. sınıf bir ülkeyiz duy saglık bakanlığı duyarsız iş yapmanızdan dolayı KADINLARIMIZIN canını YAKIYORSUNUZ VEBALİ ÇOOOOOOOOOOK BÜYÜK SİZİ ALLAH A HAVALE EDİYORUM... :((((((((
arkadaşlar geçen sene bende giresun da sezaryen doğum yaptım özel kent hastanesinde HEPATİT CCCCCCCCCCCCCCCCCCC BULAŞTIRDILAR.... DOĞUMDA elisa testlerim negatifken 2 ay sonra hepatit C BULAŞTINI ÖGRENİYORUM enfeksiyon prof. doktorum mikrobun bulaştıp yumurtadan çıkma günü doğum yaptınız günle güne gün uyuyor dedi TC SAGLIK BAKANLIĞININ soruşturması fıkralara konu olur herzamanki gibi yuvarlak cümlelerle HASTANEDEDE MİKROP BULAŞMIŞ OLABİLİR DIŞARDA VS BİR YERDEDE KAPMIŞ OLABİLİR dediler.
arkadaşlar HEPATİT C AÇIK YARAYA BİR DSAMLA KAN GİRECEK bulaşma olasılığı dışarda ÖZELLİKLE BENİM GİBİ HİJYEN TAKINTILI BİRİNE İMKANSIZ........:( SORUMSUZ SORUMLULAR BEN VAMPİR DEGİLİM KANLA BESLENMİYORUM .
BEBEGİM 1,5 yaşında 2 ay doya doya sevdim sonrası göz yaşları dolu bir hayat şuan kullandım ilaçlar devletimize aylık maliyeti 2 milyar bana olan maddi manevi maliyeti HAYATIMI ELİMDEN ALDILAR..............................
ama hakkımı yedirmiyecegim suan savcılıgın soruşturma sonucunu bekliyorum inşallah adalet tecelli eder.
saglık bakanlığının örtbas edecegini biliyordum hastaneyi soruşturan doktora raporu yazdırmadılar farklı biri düzenledi...

ölümüm pahasınada olsa meydanlarda ihmaller zincirinin KURBANI OLMAYACAGIM..
BENİM yaşadığım durum kamu sorunudur biraz duyarlı olmaya davet ediyorum.

YÜCE ALLAH ın adaleti er yada geç tecelli edecek inancım sonsuz çok şükür.....
mikrobu bulaştıran sebeb olan soruşturmada ört bas etmek isteyenlerin mevlam en sevdiğinin karaciğerinde taddırmadan son nefeslerini veremesinler inşallah...
çok uzun oldu haberi okuyunca sinir kırizi geçirdim gözyaşlaı içinde yazıyorum.....

off dehşete düştüm resmen sen doğumdayken bebeği takip eden bir yakının olma şansı yokmu acaba ya :S

Ben korkumdan zaten hastanede doğum yapmadım deneyimli ebe buldu eşim evde yaptım çünkü hamile oladan önce hamileleri durumunu hastanede görünce bana korku geldi eşimede söyledim eşimde zaten benden pimpirikli olunca böyle karar aldık ki bunda 2oyıl evel hastane şartları daha berbattı işyerinde hamile olup çocuğunu doğurup tamponları içlnde unutunce kız nerdeyse komaya girecekti oda epey çekti ve ben kanlı çarşaflar içinde doğum yapmış kadın yatar görümnce ben asla hastanede doğum yapmıyacağım dedim neyse ki ebe epey deneyimliydi gerçi ben 1 ay yattım normal doğum yaptım
ama şu an hiç bir rahatsızlığım yok iyi ki normal doğum yapmışın ama doğumdan sonra herhalde hiç ayağa kalkamıyacağımı sandım kötü günlerdi epeyde dikişim vardı
işin birde diger boyutu var kendinin olmayan bir bebegi büyütmekten ziyade ileride hastalık vs ortaya çıksa alsana kadın cinayeti ihmalleri küçümsenecek bir boyutta degil ama burası TÜRKİYE 3. sınıf bir ülkeyiz duy saglık bakanlığı duyarsız iş yapmanızdan dolayı KADINLARIMIZIN canını YAKIYORSUNUZ VEBALİ ÇOOOOOOOOOOK BÜYÜK SİZİ ALLAH A HAVALE EDİYORUM... :((((((((
arkadaşlar geçen sene bende giresun da sezaryen doğum yaptım özel kent hastanesinde HEPATİT CCCCCCCCCCCCCCCCCCC BULAŞTIRDILAR.... DOĞUMDA elisa testlerim negatifken 2 ay sonra hepatit C BULAŞTINI ÖGRENİYORUM enfeksiyon prof. doktorum mikrobun bulaştıp yumurtadan çıkma günü doğum yaptınız günle güne gün uyuyor dedi TC SAGLIK BAKANLIĞININ soruşturması fıkralara konu olur herzamanki gibi yuvarlak cümlelerle HASTANEDEDE MİKROP BULAŞMIŞ OLABİLİR DIŞARDA VS BİR YERDEDE KAPMIŞ OLABİLİR dediler.
arkadaşlar HEPATİT C AÇIK YARAYA BİR DSAMLA KAN GİRECEK bulaşma olasılığı dışarda ÖZELLİKLE BENİM GİBİ HİJYEN TAKINTILI BİRİNE İMKANSIZ........:( SORUMSUZ SORUMLULAR BEN VAMPİR DEGİLİM KANLA BESLENMİYORUM .
BEBEGİM 1,5 yaşında 2 ay doya doya sevdim sonrası göz yaşları dolu bir hayat şuan kullandım ilaçlar devletimize aylık maliyeti 2 milyar bana olan maddi manevi maliyeti HAYATIMI ELİMDEN ALDILAR..............................
ama hakkımı yedirmiyecegim suan savcılıgın soruşturma sonucunu bekliyorum inşallah adalet tecelli eder.
saglık bakanlığının örtbas edecegini biliyordum hastaneyi soruşturan doktora raporu yazdırmadılar farklı biri düzenledi...

ölümüm pahasınada olsa meydanlarda ihmaller zincirinin KURBANI OLMAYACAGIM..
BENİM yaşadığım durum kamu sorunudur biraz duyarlı olmaya davet ediyorum.

YÜCE ALLAH ın adaleti er yada geç tecelli edecek inancım sonsuz çok şükür.....
mikrobu bulaştıran sebeb olan soruşturmada ört bas etmek isteyenlerin mevlam en sevdiğinin karaciğerinde taddırmadan son nefeslerini veremesinler inşallah...
çok uzun oldu haberi okuyunca sinir kırizi geçirdim gözyaşlaı içinde yazıyorum.....

canım ülkem, güzel ülkem.... ne güvenliği var doğru düzgün ne de adaleti.... bakalım daha neler göreceğiz.
ayrıca affedilmemeli böyle bir hata kesinlikle sorumlu her kimse alınsın diploması, hastahanelerde çalışması yasaklansın...

Back
X