Iste Bir Gercek

orel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2006
39
0
İŞTE BİR GERÇEK.....

Vehbi Koç, oğlu Rahmi Koç'a iki mektup verir; 'birini ben ölünce aç, ikincisini de beni defnettikten sonra açarsın' der. Vefat ettiğinde Rahmi Bey ilk mektubu açar. Mektupta, 'Oğlum, senden tek bir isteğim var; beni çoraplarımla gömsünler'.

İmam tüm ısrarlara rağmen bu talebi kabul etmez. Rahmetli Vehbi Koç ister istemez çorapsız defnedilir. Defin işlemi bittikten sonra Rahmi Koç ikinci mektubu açar: 'Bak oğlum bir çift çorap bile götüremedim'


Bir yerde zaman zaman dusundugum suallere getiriyor beni bu gercek hikaye..

HERSEY BOS MU..?

Sizce yasamimizin amaci ,kim oldugumuz butun bunlarin bizi hangi noktada bulusturdugu.. Aynaya baktigimizda neyi gordugumuz..? Butun bunlar Hepsi bos mu..?

Dusunceleriniz...????
 
Biryerde okumuştum şöyle yazıyordu (İNSANLAR BU DÜNYADA RÜYADALAR ÖLDÜKTEN SONRA UYANACAKLAR) bende bazen bu boşluğa düşüyorum sonra bu dünyaya gönderiliş sebebimizi düşününce herşey anlam buluyor benim için
 
Ben de bir kitapda okumustum. Ölünce; mal evinde kaliyor, ailen mezara kadar geliyor, ama günah ve sevaplarin(amelller) ebediyyen seninle kaliyor.
Yani istedigin kadar zengin olsan da her sey dünya mali ve bizler de bu mallarin bekcileriyiz.
 
Orel merhaba canim benim. seni cook operim hemen de cevabima geciyorum.

bence bu hayat tamamen bir sahne. oldukten sonra yaptiklarimiz ya da yapmadiklarimiz hakkinda oduller ve cezalar var. hatta bazilarini yasarken de aliyoruz. ama oldukten sonra da devam edecegine inaniyorum.
 
hayat boş değil ne için yaşadığımızı unutmuş durumdayız. bu dünyada yaptıklarımız sonrasında sevap ve günahlarla ilelebet bir yaşam yaşayacağız. bu dünya imtihan yeri:yes:
 
bence hiçbirşey boş değil ama bu dünyanın kargaşasına kapılıpta ölümden sonrasını unutmamalıyız.
ne denmiş?
yarın ölecekmiş gibi ahiret için, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalış.
bu dünyada yapılacak şeyleri elimizden geldiği kadar yapmalıyız bence, evet biz yanımızda götüremeyeceğiz ama çoluk çocuğumuz için çalışmıyormuyuz zaten, yada onların çocukları için. onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çalışmıyormuyuz? onların rahatını sağlarken başka talihsiz çocuklara yada insanlarada yardım edebiliriz, çalışarak kazandığımız şeyleri insanlara fayda sağlamak için kullanabilir, böylelikle belkide yüce allahımızın emrettiği ve yapamadığımız bir çok şeyi ve dahası işlediğimiz günahlarıda bir nebze olsun hafifletebiliriz.
benim fikrim bu, çalışıyor çabalıyorum ve böyle yapmaya devam edebilmeyi allahtan diliyorum.
sevgiyle kal...
 
yarın ölecekmiş gibi ahiret için, hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için çalış. evet seray yazmış benden önce ve iki günü bir olan bizden deildir demiş peygamberimizz süreklii bişeyler için koşturucaz çaba sarfedicez hiç bişey boşş deil bence
 
Hepimiz bu dünyaya bir amaçla gelmişiz ,hepimizin bir görevi var ve bu görev tamamlanmadan öbürdünyaya gitmiyoruz.Önemli olan verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek .
 
Ne demisler, dünyada 5 sebepten dolayi buradayiz.
Yasamak, yasatmak, ögrenmek, ögretmek ve ölmek icin.
 
X